Zakopalová smetla další soupeřku, po týdnu je znovu ve čtvrtfinále

17. 7. 2013, 14:41
Aktuality 24
Kláře Zakopalové se po přechodu na antuku dál daří. Semifinalistka z Palerma vítězí i v Bastadu, kde dnes po výhře 6-3 6-1 nad Španělkou Parraovou-Santonjaovou postoupila už do čtvrtfinále. V něm se utká buď s Nizozemkou Richél Hogenkampovou nebo Ukrajinkou Lesií Curenkovou.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová zatím postoupila v této sezoně do čtvrtfinále dvakrát a pokaždé se dostala ještě alespoň o kolo dál. Na začátku roku podlehla až ve finále v čínském Šen-čenu domácí Na Li, minulý týden pak skončilo její tažení v Palermu v semifinále v duelu s domácí Sarou Erraniovou.

V Bastadu, kde loni postoupila mezi nejlepší osmičku, ji dnes čekala soupeřka, se kterou Zakopalová zatím pokaždé prohrála. O rok mladší Arantxa Parraová-Santonjaová ji porazila už třikrát, naposledy ale před čtyřmi roky, když byla ve světovém žebříčku před českou hráčkou. Aktuálně 37. tenistka pořadí WTA Zakopalová se dnes prvního vítězství nad Španělkou dočkala za pouhých 62 minut; od stavu 3-3 nechala soupeřku uhrát jediný game a zvítězila 6-3 a 6-1.

Na další zápas si turnajová trojka počká. Duel mezi Ukrajinkou Lesií Curenkovou a Nizozemkou Richél Hogenkampovou, ze kterého vzejde její soupeřka, je na programu až ve čtvrtek.

Už 17. výhru z posledních 18 zápasů si připsala Simona Halepová. Jednadvacetiletá Rumunka, jež za poslední měsíc vyhrála tři turnaje WTA, ve Švédsku začala hladkou výhrou nad domácí Rebeccou Petersonovou. Se Švédkou sice ztratila úvodní dvě hry, z následných 14 ale získala 12 a vyhrála 6-4 6-0. 

"Před zápasem jsem soupeřku neznala, ale hrála opravdu dobře. Je to těžká a silná hráčka. Pokud takhle bude hrát i nadále, má před sebou velkou budoucnost," řekla Halepová, jež v neděli triumfovala v Budapešti.

"Dnes to pro mě bylo trochu obtížné, protože jsem byla trochu unavená, ale fyzicky se cítím dobře, tak se snažím užívat si každý zápas. Necítím žádný tlak, jen se snažím hrát uvolněně a bez stresu," dodala Rumunka, která je už 23. hráčkou světa.

Výsledky - Bastad (antuka, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Halepová (2-Rum.) - Petersonová (Švéd.) 6-4 6-0 

Dvouhra - osmifinále:

Zakopalová (3-ČR) - Parraová-Santonjaová (Šp.) 6-3 6-1
Domínguezová (5-Šp.) - Perreiraová (Braz.) 3-6 6-4 6-3
Larssonová (8-Švéd.) - Bratčikovová (Rus.) 6-2 6-3
Razzanová (Fr.) - Dulgheruová (Rum.) 3-6 6-0 6-4


Čtyřhra - 1. kolo:

Medinaová/Zakopalová (1-Šp./ČR) - Bratčikovová/Garciaová (Rus./Fr.) 6-4 6-0
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

24
Přidat komentář
tommr
výhry Andrey Hlaváčkový a Kláry Zakopalový se sice čekaly, ale i tak potěšily. Postup Honzy Hájka přes Gulbise je opravdová senzace ... :)
Obě naše hráčky mají velkou šanci na vítězství i ve čtvrtfinále kde je čekají hratelný soupeřky. To platí obzvlášt pro Andreu, která se ve čtvrtfinále nečekaně střetne s až 725.hráčkou světa Moserovou ... :)
Naopak šance Honzy Hájka na další postup jsou velmi malý, protože ho ve čtvrfinále čeká turnajová jednička Federer. I tak ale může bejt Honza se svým vystoupením v Hamburku víc než spokojenej, protože jeho postup přes kvalifikaci, Kubota a Gulbise se určitě nečekal ... :)
Reagovat
slacker
Vetsinou takove hracky z hlubin zebrizku jsou hodne nevyspytatelne pokud jsou mlade. Casto to muze byt zacianjici hracka ktera je vykonnostne mnohem vys a je teprve na zacatku strmeho stoupani, ale Moserova ma 22 let takze to pravdepodobne nebude zakuklena kometa.
Reagovat
Frick
Hm, 5:7, ale pak 6:1 a 6:0

Co budou psát na Labilkách? :-)
Reagovat
tommr
v tomhle utkání ale nešlo o nějaký selhání nervů. V prvním setu hrála Golubicová překvapivě dobře a téměř nechybovala a Andreu trochu zaskočila. V dalších setech už začala dělat víc chyb a naplno se projevila větší herní kvalita a zkušenosti Andrey ... :)
Reagovat
PetaM
Ta stránka je to nejhnusnější, co jsem kdy viděl. Škoda, že nejde blokovat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Hajek vypada ze ma dobrou formu, nejdrive Kubot a tedkon Gulbis :-) Tak snad jeste si to udrzi
Reagovat
Heather_Fedex
snad NE
Reagovat
tommr
vyřazení Gulbise je pořádný překvápko! Další senzaci už Honza ale nejspíš nezvládne a přes Federera nepřejde ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
on jde na Fedika vlastne co :-D
Reagovat
Sonja
Šmarjá, mohl bejt zajímavej zápas RF x Gulbis a místo toho jasnačka RF x Hájek...
Reagovat
tommr
no pokud si Gulbis nedokázal poradit ani s Hájkem tak by jeho zápas s Federerem byl asi taky dost jednostrannej. Nejspíš jsme o nic nepřišli ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
sonja, snad ses nepridala i ty do smt ;-00
boze muj siri se to jak plane nestovice D;
Reagovat
Sonja
No tak to vůbec;-)...Gulbise nemusím, akorát jsem chtěla vidět nějakej zajímavej zápas...
Snad mě aspoň Jerzyk nezklame a postoupí přes Haaseho do dalšího kola, kde čeká Nando...
Reagovat
Heather_Fedex
no tak to mi odlehlo ;) a zaroven neprijemne presvedcilo o tom, ze rogerovi prejes co nejtezsi mozny postup do dalsiho kola... pripadne porazku? ;(
Reagovat
Sonja
Tak snad je normálka, že když jsem nezaujatá (tedy nehraje nikdo, komu bych fandila), přeju si co možná nejzajímavější zápas...určitě to tak máš taky:-)
Reagovat
Heather_Fedex
aha tak to jo...obcas
ale jen malokdy se koukam na zapas s tim, ze oboum preju vyhru stejne. vetsinou jsem po zapase bud nadsena, nebo zklamana z vysledku (aspon trochu) a to ani nemuseji hrat moje koniky :)
Reagovat
Heather_Fedex
aha tak to jo...obcas
ale jen malokdy se koukam na zapas s tim, ze oboum preju vyhru stejne. vetsinou jsem po zapase bud nadsena, nebo zklamana z vysledku (aspon trochu) a to ani nemuseji hrat moje koniky :)
Reagovat
Roger_Federer
doporucuju udelat valnou hromadu, vymenit přecedu, apelovat na sveřence, nebo rozpustit SMT..?
Reagovat
smazaný uživatel
Federer

no je to s tebou fakt zle

a
Gulbis vedel som ze bude dnes takto hrat resp. nehrat
Reagovat
smazaný uživatel
Rožér raketa?
Reagovat
Denis92
skusa novu..ale zatial mu to s nou vobec nejde..ustreluje sa este viac ako obvykle
Reagovat
Heather_Fedex
Reagovat
smazaný uživatel
Tommy Haas
Ty ked skoncis karieru tak ja budem velmi plakat
Reagovat
tommr
a protože i v příštím kole bude mít hratelnou soupeřku vypadá už její semifinále se Serenou docela reálně. To by moh bejt velice zajímavej zápas ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist