Zakopalová teplotní skok překonala, v Hobartu porazila Babosovou

8. 1. 2013, 07:15
Aktuality 14
WTA HOBART - Klára Zakopalová má z českých tenistek v úvodu sezony nejlepší formu. Finalistka z Shenzhenu se dokázala rychle aklimatizovat i na horké letní počasí v Austrálii a v Hobartu po výhře nad Maďarkou Timeou Babosovou postoupila do 2. kola.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová minulý týden v čínském Shenzhenu prolétla bez ztráty setu do finále, ve kterém padla po boji s nejvýše nasazenou domácí hráčkou Na Li. V žebříčku WTA byla odměněna posunem na nové maximum - na 23. místo, které může tento týden v Hobartu, případně během nadcházejícího Australian Open proměnit i v Top 20.

Třcetiletá Češka se dokázala rychle aklimatizovat z chladné Číny na pekelné teploty kolem 40 stupňů v Austrálii. Dnes vstoupila do turnaje v tasmánském Hobartu, kde si předloni zahrála semifinále, výhrou 6-4 6-3 nad Maďarkou Timeou Babosovou.

Zakopalová rozhodla vyrovnaný první set s Babosovou brejkem za stavu 4-4, naopak v druhé sadě vedla rychle 4:0. "Hodně foukalo, což bylo nepříjemné. Začala jsem pomalu, ale náskok v druhé sadě mě uklidnil," řekla Zakopalová.

"Cítím se v úvodu sezony výborně, ale nechci říkat, že mám šanci turnaj vyhrát. Jsem teprve v druhém kole a každý zápas je těžký," řekla Zakopalová na tiskové konferenci.

V druhém kole ji čeká Bulharka Cvetana Pironkovová, s kterou má bilanci 2-3, ale poslední dva zápasy ovládla. "Musím hrát trpělivě," plánovala.

Turnaj v Hobartu je pro Zakopalovou generálkou před Australian Open již posedmé v kariéře. "Mám to tady ráda. Jsou tady moc příjemní lidé a klid na trénink," řekla Zakopalová. V Hobartu se jí nejvíce dařilo v roce 2011, kdy postoupila do semifinále.

- WTA INTERNATIONAL HOBART -
(Austrálie / Tasmánie, tv. povrch, 235.000 dolarů)
úterní výsledky (08. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (3-ČR) - Babosová (Maď.) 6-4 6-3
Jovanovská (Srb.) - Torrová-Florová (Šp.) 6-0 7-6(7)

Dvouhra - 2. kolo:
Davisová (USA) - Cirsteaová (2-Rum.) 6-1 6-3
Vesninová (Rus.) - Švedovová (4-Kaz.) 4-6 6-2 6-1
Stephensová (8-USA) - Halepová (Rum.) 6-4 6-0
Barthelová (9-Něm.) - Scheepersová (JAR) 7-6(3) 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Gajdošová/Zakopalová (2-Austr./ČR) - Cornetová/Klepačová (Fr./Slovin.) 6-3 6-4
.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
což je dobrá zpráva vzhledem k blížícímu se AO a FC utkání proti Austrálii ... :)
V dalším kole jí čeká Pironková. To je sice nevyzpytatelná hráčka, ale pro Kláru v její současný dobrý formě by to neměla bejt nepřekonatelná soupeřka ... :)
Reagovat
majovap
Na Li není obhájkyní titulu v Sydney. Pouze finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Klárka teda jede. :) Asi není pochyb o tom, která česká tenistka má momentálně nejlepší formu... Jsem přesvědčený, že Klárka na tu dvacítku má. :)
Reagovat
tommr
ta dvacítka není vůbec nereálná a Klára se do ní může dostat už během tohoto týdne. Pokud by Klára v Hobartu došla do semifinále tak se posune minimálně na 22. místo, pokud by tam došla do finále tak se posune na 21.místo a kdyby v Hobartu získala titul tak se dostane do první dvacítky na 19. nebo 20.místo (přesný umístění závisí i na výsledku Makarovový v Sydney) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neví tady někdo, kdy se bude losovat kvalifikace Australian Open-ženy? Popř. kde bych to našla? Zatím jsou vylosovaní jenom muži.
Reagovat
smazaný uživatel
o Dominike Cibulkovej ani slovo...necitite sa pepici tráááápne???
Reagovat
nouma
Tak co sem četl tak všichni favorizovali Ekatěrinu, jsem rád že to Dominika dotáhla k úspěchu
Reagovat
smazaný uživatel
Neber si to osobně. I proto, že spousta tvých krajanů je tady úplně normálních. Ale musím se Ti s něčím svěřit... Víš, jak je to fajn pocit, nemít potřebu zkoumat, co píšou zahraniční weby o hráčích z mé země? Pocit k nezaplaceni :-)
Reagovat
nouma
No je fakt že pokud je toto specializovaná stránka na tenis mělo by to tak vypadat. Jasně nějaké to upřednostnění českých hráčů by tu mohlo být ale ne zas moc okatě :D :D Jinak já nerozděluji české a slovenské tenisty a tenistky. Takové Hantuchové na tu rád koukám pořád a fandím kdykoli
Reagovat
VlS
A nevšiml sis k čemu je úvodní článek? Nevidím, že by byl o Dominice, pokud k ní máš něco podnětného tak to netutlej a dej to sem.
Reagovat
nouma
Klárko velká gratulace a jen tak dál. Právě koukám na pavouka a tak dojít do finále a případně vyhrát by neměl být zas tak problém. Je otázka jestli budeš spěchat do Sydney? Určitě nespěchej protože 2 finále za sebou v našich barvách to je moc hřejivý pocit pro nás krajany co fandí jak o duši.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak gratulace i Errani. Mou oblíbenou Jurjevnu přejela dneska v noci jak válec! Chtěl jsem se koukat, ale pamatuju si pouze, když budík ukazoval ještě hodinu do začátku zápasu. Kdybyste to někde viděl, klidně ztraťte pár řádků, jestli byla Sara tak dobrá anebo Makiri tak hrozná... Díky!
Reagovat
tommr
jj pavouk v Hobartu se dost pročistil a Klára je ted nejvýše nasazenou hráčkou, která v něm zbyla. Její šance na titul je proto opravdu velká. Otázka je jen jestli jí nedojdou síly když minulý týden dostala tak zabrat v Shenzhenu ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist