Zakopalová udolala Voráčovou a je letos poprvé ve čtvrtfinále

9. 4. 2009, 18:17
Aktuality 1
WTA MARBELLA - Po nečekaném středečním vítězství nad světovou jedničkou Serenou Williamsovou zvládla tenistka Klára Zakopalová na turnaji v Marbelle i duel s krajankou Renatou Voráčovou a letos postoupila poprvé do čtvrtfinále.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová včera vyřadila Serenu Williamsovou a dnes bývalá česká jednička vyhrála nad krajankou Renatou Voráčovou 7-6 5-7 6-0.

Sedmadvacetiletá Zakopalová se mezi nejlepších osm na okruhu WTA kvalifikovala poprvé od říjnového turnaje v Tokiu. O semifinále bude bojovat s pátou nasazenou Carlou Suárezovou ze Španělska, jež i přes debakl v prvním setu otočila zápas s Ruskou Ivanovovou.

Dnešní český duel na antuce v Marbelle trval téměř dvě a půl hodiny, přičemž si hráčky často braly svá podání. Voráčová ztratila servis desetkrát z patnácti her, ve kterých začínala a "výhodou" podání, a naopak osm z 13 vyhraných gamů získala při podání Zakopalové.

Na okruhu WTA se tyto české tenistky utkaly potřetí, poprvé však v hlavní soutěži. V roce 2003 se v kvalifikaci turnaje v Sydney radovala z vítězství Zakopalová, o rok dřív vyhrála ve stejné fázi v Bratislavě Voráčová.

Pouze úvodních šest gamů se držela jednatřicetiletá Tunisanka Selima Sfarová proti světové čtyřce Jeleně Jankovičové. Pak však prohrála devět her v řadě a podlehla 3-6 0-6. Druhá nasazená Srbka se ve čtvrtfinále střetne s Italkou Vinciovou.

Na antuce ve španělské Marbelle se hraje o půl milionu eur.

- WTA INTERNATIONAL MARBELLA (Španělsko, antuka, 500.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (09. 04. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (ČR) - Voráčová (ČR) 7-6(7) 5-7 6-0
Jankovičová (2-Srb.) - Sfarová (Tun.) 6-3 6-0
Suárezová (5-Šp.) - Ivanovová (Rus.) 0-6 6-3 6-0
Erraniová (6-It.) - Hercogová (Slovin.) 6-0 7-6(7)
Kanepiová (3-Est.) - Rusová (Niz.) 7-5 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Že by se Jelena dostávala na béčkovém turnaji do formy?...., kéž by to platilo i o Nicole.:-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist