Zakopalová v Budapešti na finále nedosáhla

9. 7. 2011, 17:45
Aktuality 8
Klára Zakopalová ani v Budapešti nezíská svůj první letošní titul. V turnajem v maďarské metropoli se rozloučila v semifinále, ve kterém podlehla nejvýše nasazené Italce Vinciová dvakrát 4-6.
Klára Zakopalová

Devětadvacetiletá Klára Zakopalová se s Robertou Vinciovou utkala po pěti letech a stejně jako v roce 2006 v Palermu neuhrála proti Italce na antuce ani set. V rozpálené Budapešti se dnes česká tenistka v úvodu semifinálového zápasu trápila a dvakrát ztratila podání. Zakopalová sice ještě snížila na 4-5, prohře v úvodním setu ale nezabránila.

Podání si Zakopalová nedokázala udržet ani v úvodních gamech druhé sady, pokaždé ale soupeřce oplatila stejnou mincí a ujala se vedení 3-2. I na další brejk Vinciové ještě Češka zareagovala, za stavu 4-4 ale ztratila servis celkem posedmé a po necelé hodině a čtvrt se s turnajem rozloučila porážkou 4-6 4-6.

Rodačka z Prahy hrála v maďarské metropoli druhé semifinále v sezoně, stejně jako v lednu v australském Hobartu však neuspěla. Na okruhu WTA triumfovala 36. hráčka světového žebříčku dosud dvakrát, obě její vítězství z Hertogenbosche i z Portorože jsou z roku 2005.

Vinciová se v nedělním finále utká o svůj letos třetí a celkově šestý turnajový titul s Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou. Ta dnes nastoupila proti Španělce Anabel Medinaové-Garriguesové, které brzy dvakrát sebrala podání a vedení už v úvodním setu udržela. I ve druhé sadě trestala Beguová na příjmu především druhý servis Medinaové, kterou ještě dvakrát brejkla, a za hodinu a tři čtvrtě zvítězila 6-4 6-4.

Pro dvacetiletou Rumunku je finále v Budapešti teprvé druhé v kariéře, a pokud v něm uspěje, získá svůj první titul. V dubnu totiž v Marbelle podlehla Bělorusce Azarenkové 3-6 2-6.

Výsledky - Budapešť (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Vinciová (1-It.) - Zakopalová (3-ČR) 6:4, 6:4, Beguová (7-Rum.) - Medinaová (5-Šp.) 6:4, 6:4.

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Jiri
SF se ceni i na nejmensich turnajich WTA, takze uspech. Jen tak dal!
Reagovat
smazaný uživatel
Vinciová v tomhle roce září, takže porážka není hrozná. Klára dokázala, že tenis umí.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda tych dvoch breakpointov v druhom sete za stavu *5:4 pre Vinci.
Reagovat
smazaný uživatel
marná.
Reagovat
smazaný uživatel
asi nějak tak.....na to aby porazila hráčku světové padesátky momentálně fakt nemá....
Reagovat
smazaný uživatel
Ty sesš dobrý hlupák, ve Wimbledonu porazila Šafářovou i s kanárem a ta je 30.na světě..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jo ale šafářová se celkem dost trápila hlavně v 1.setu a hlavně na konci 2.setu kdy vedla 5:2 a nechala zakopalku vyrovnat....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist