Zakopalová v Dauhá využila druhou šanci, teď ji čeká Na Li

22. 2. 2011, 19:46
Aktuality 19
WTA DUBAJ - Klára Zakopalová v Dauhá neprošla kvalifikací, jako lucky loser však nakonec do hlavní soutěže byla nasazena a díky výhře nad Rumunkou Dulgheruovou postoupila do druhého kola. Nyní ji čeká Číňanka Na Li.
Klára Zakopalová

Kláře Zakopalové se v úvodu roku poměrně dařilo a po pár týdnech se posunula na post české dvojky před Šafářovou. Přesto na kvalitně obsazeném turnaji v Dubaji musela nastoupit do kvalifikace, ve které v závěrečném kole nestačila na Duševinovou. 

Hlavní soutěž podniku kategorie Premier si nakonec zahrála, nebot Ruska Kirilenková se kvůli zranění kyčle odhlásila a Zakopalová ji v pavouku nahradila. Česká hráčka se druhé šance chopila a po výhře 7-6 6-2 nad Rumunkou Alexandrou Dulgheruovou postoupila i na pátém letošním turnaji minimálně do druhého kola.

O čtvrtfinále, za které by si v připsala 120 bodů , si zahraje se čtvrtou nasazenou Na Li. Osmadvacetiletá Češka se s Číňankou dosud na okruhu WTA utkala jednou. Loni v semifinále v Kodani porazila sedmou hráčku světa ve třech setech.

Zakopalová se proti favorizované soupeřce pokusí přerušit sérii neúspěchů ve druhém kole, přes které neprošla na předchozích třech turnajích. Zvládla ho jen na úvodním podniku sezony v Hobartu, kde došla do semifinále.

V Kataru startuje také Lucie Šafářová, jež přes Radwaňskou postoupila již včera. Dnes si počkala na jméno další soupeřky a může být vcelku spokojená. Utká se s Flavií Pennettaovou, kterou ve všech třech vzájemných zápasech porazila. Nicméně Italka má slušnou formu: po semifinále v Dubaji začala bez problémů i turnaj v Dauhá, Číňanku Jie Zheng smetla dvakrát 6-2.

- WTA PREMIER DUBAJ (Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 721.000 dolarů) -
pondělní výsledky (21. 02. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (ČR) - Dulgheruová (Rum.) 7-6(4) 6-2
Jankovičová (5-Srb.) - Nabhaniová (Omán) 6-1 6-3
Hantuchová (SR) - Azarenková (6-Běl.) 4-6 6-1 6-2
Peerová (8-Izr.) - Kuzněcovová (Rus.) 6-2 6-4
Pennettaová (It.) - Jie Zheng (Čína) 6-2 6-2
Shuai Peng (Čína) - Bacsinszká (Švýc.) 6-3 6-2
Duševinová (Rus.) - Martínezová (Šp.) 4-6 6-1 7-6(1)
Cibulková (SR) - Grothová (Austr.) 6-4 4-6 7-6(8)
Mirzaová (Ind.) - Jovanovská (Srb.) 6-2 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Klejbanovová, C' Jen (Rus./Čína) - Grandinová, Uhlířová (JAR/ČR) 6:3, 7:6 (11:9).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak musím konstatovat, že Kristýna i Karoliná tu WC v Acapulcu skutečně náramně využily: Karolina 2:6, 1:6 s Medinou-Garrigues, Kristýna 4:6, 1:6 s Madalinou Gojneou (toho času 172. na světě). Jako zejm. v tom druhém případě fakt nechápu, s kým už jiným chce hrát Kristýna aspoň vyrovnané zápasy, než s hráčkou typu Gojnei. Z toho, jak rychle proběhl druhý set, se nemohu zbavit dojmu, že to Kristýna prostě zabalila poté, co nezvládla koncovku prvního setu (za stavu 4:4 měla tuším aspoň breakball při soupeřčině podání).
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: "... za stavu 4:4 měla tuším aspoň JEDEN breakball při soupeřčině podání ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nicméně Gojnea má podle všeho velmi zajímavý "životní příběh", bývalá skvělá juniorka, poté skončila kvůli zranění a finančním problémům, loni se rozhodla pokusit se o comeback s tím, že chce být na konci roku zpátky v první dvoustovce, což se jí víceméně podařilo:
http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=405717
Reagovat
smazaný uživatel
Ber ho s rezervou. Jeho "objektivitu" dlouhodobí čtenáři webu dobře znají.
Všechna utkání Caro z Kodaně jsem viděl v TV na velké obrazovce. Skott, pokud to nejde na kabelu (Novasport, Eurosport, Sport 1), čumí na směšný streamy na notebooku :-DD
A podle takového obrazu náš kolega posuzuje čáry nebo auty :-DDDDDD

V turnaji rozhodčí určitě udělali chyb dost, ale nevypadalo to, že by nějak stranili Karolíně. Jen jejich neschopnost. Caro se mnohokrát kvůli čárovým rozčilovala. Jestřáb tam nebyl a umpire názor čárového nikdy nezměnil.

Jedno chybné rozhodnutí určitě závažný důsledek mělo. V tajbrejku 3. setu s Goerges hlásili Julii aut, přitom míč byl jednoznačně celý uvnitř, čáry se ani nedotkl. Výměna byla za stavu 4-2 pro W, po chybném přerušení hry tedy bylo 5-2. Zde výsledek utkání jasně ovlivnili.
Míč za stavu 5-3 zahrála Goerges do autu, zde spor vůbec nebyl (mám záznam kvalitního satelitního přenosu). Kde jsou tedy ty dva chybné výroky?
Reagovat
skott
Ty vis velky kulovy, co ja kde sleduju, tak drz hubu demente.Buhvi jak je to s tema tvyma slavnejma satelitama, jestli vubec nejaky mas, sasku.
Reagovat
smazaný uživatel
lol
Víš co je taky legrační? Neustále tady vyrábíš nečitelný slitky, díky chybějícím mezerám za tečkou.
V tvém případě je to ještě smutnější díky faktu, že o chybném psaní moc dobře víš. Já osobně dobré rady nikdy neignoruju. Ale neboj, každý z toho frackovitého chování jednou vyroste.
Reagovat
smazaný uživatel
Nečitelný slitky? To je myslím čecháčkovština, že? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Napíše-li někdo, že Pennetta "smetla" Jie Zheng, je očividné, že zápas neviděl. Jie Zheng se totiž "smetla" leda tak sama, po dlouhodobém zranění nemá vůbec žádnou úderovou jistotu.Pennetta solidní, ale žádný zázrak.

Jinak pěkný zápas byl dnes Hantuchová vs. Azarenka, jsem s spokojen s hrou i vbýsledek. Hantuchová 50 winnerů a asi jen 28 nebo tak nějak UE. Jen tak dál, může tady dojít daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Výtečně, "povinnost" splnila (i když papírově je Dulgheru výše), a ted si může v klidu zahrát s Na Li. Loni ji v Kodani porazila, ale nevím, nevím, teď spíš čekám prohru ve dvou setech, ale doufám, že výsledek bude těsnější než s Yaninou v Paříži. Na Li přece jen podává hůř než Yanina, tak by snad Klára svůj slabý servis mohla víckrát kompenzovat breakem. :-)

No nic, pěkných 70 nebo kolik bodů (+ nějaké body za dvě vítězství v kvalifikaci).
Reagovat
skott
Li Na prohrala s Koukalovou kvuli chybam rozhodcich v Kodani, kteri ji nechteli ve finale proti Wozniacki.Stejne tak obrali o vitezstvi i Chakvetadze a predevsim Goerges v TB tretiho setu proti domaci barbie.
Pokud lucky loser vyhraje zapas v hlavni soutezi, tak nema narok jeste na body z kvalifikace.
Reagovat
smazaný uživatel
A když kvalifikant vyhraje zápas v hlavní soutěži, tak také nezískává body za vítězství v kvalifikaci? Ale u toho LL to asi má logický důvod a za vítězství v prvním kole HS je předpokládám vždy více bodů než za dvě vítěství v kvalifikaci, takže je to OK.

Žádné zápasy z Kodaně jsem neviděl, byl jsem na dovolené v Rumunském Retezatu. :-) Jen pak dodatečně nějaké highlight ze zápasu mezi Wozz a Chakvou, resp. pár výměn z tiebreaku mezi Klárou a Wozz.

No ale počítám, že Na Li neprohrála jen díky výrokům rozhodčím, tj. i že bez sporných výroků rozhdočích to byl vyrovnanej zápas, což mě celkem překvapuje.
Reagovat
smazaný uživatel
PS: odmyslete si všechny chyby v mém příspěvku, jsem si jich vědom. :-))
Reagovat
skott
Kvalifikant ziskava body za vsechny zapasy, ktere vyhraje.Jinak je to, jak rikas zalezitost logiky - lucky loser dostane sanci vyhrat vetsi body v hlavni soutezi, takze by bylo nespravedlivy, aby ziskal navic i body z kvaldy.
Nepamatuju se uplne presne, ale myslim, ze Na Li mela vest ve tretim 5-4, misto toho ji Zakopalova brejkla, kdyz Na zahrala cisty winner pri gembolu, ale carovi ji zahlasili out.V Kodani nebylo hawkeye, takze bylo cely turnaj chyb jako maku.Nejhorsi to bylo prave v utkani Wozniacki/Goerges, proti Julii dva vyroky, ktery prihrali Wozniacki mecboly.
Reagovat
skott
Ted jeste koukam...na dovolene v Rumunsku?Co tam je zajimaveho krome Draculy?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hory mají překrásné mj. právě Retezat, Fagaraš apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Btw, a hrála Klára proti Na Li v Kodani tak dobře, nebo Na Li hrála tak špatně, když to bylo celkem vyrovnané?
Reagovat
majkl005
ten zápas Kláry proti Na Li jsem viděl a Klára vyhrála jen díky tomu, že Na Li hrála fakt špatně....měla tenkrát dost nevynucených chyb
Reagovat
skott
Tak to ses muj clovek, kdyz jedes v lete na dovolenou do hor;-)
No, tohle neni zrovna typ zapasu, ktery bych sledoval nejak se zaujetim.Zajimalo me az to druhe semi, pamatuju si to prave kvuli te hadce Na Li s rozhodci, protoze to byla velka chyba.Ale da se rict, ze Na byla postupem casu lepsi a tahle situace tesne pred koncem mela velky vliv na vysledek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist