Zakopalová v Hobartu nezaváhala, zahraje si o čtvrtfinále

6. 1. 2014, 12:37
Aktuality 5
Klára Zakopalová i na svém druhém letošním turnaji přešla přes úvodní kolo. Česká tenistka dnes v deštivém Hobartu porazila Rakušanku Meusburgerovou 7-5 6-2 a s Číňankou Shuai Zhang si zahraje o čtvrtfinále.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová vypadla minulý týden v Shenzenu po porážce s Patricií Mayrovou-Achleitnerovou a v Hobartu jí los přidělil do prvního kola další Rakušanku. Třicetiletá Yvonne Meusburgerová už ale na českou tenistku nevyzrála, přestože byla blízko zisku minimálně prvního setu.

V úvodu zápasu viděli diváci šest brejků v řadě a až v sedmé hře si Meusburgerová dokázala udržet podání. Vzápětí znovu sebrala Zakopalové servis a za stavu 5-3 si vypracovala tři setboly. Česká hráčka však prokázala pevné nervy, pokaždé nebezpečí zažehnala a ziskem čtyř her v řadě získala sadu pro sebe.

Také ve druhém setu si obě tenistky rychle sebraly servisy, ale od stavu 1-1 už Zakopalová ztratila jediný game a po výhře 7-5 6-2 obhájila loňské osmifinále.

O nejlepší osmičku si 37. hráčka světa zahraje se Shuai Zhang, která v čínském souboji porazila svoji krajanku Jie Zheng 6-3 6-1.

Klára Zakopalová dnes nastupovala na kurt v Hobartu o několik hodin později, než se očekávalo, kvůli dešti, který komplikoval program celého první dne turnaje. Vinou nepříznivého počasí vůbec nedohrála svůj duel obhájkyně loňského titulu Jelena Vesninová a turnajová jednička Samantha Stosurová ukončila svůj zápas s Madison Brengleovou až téměř pět hodin poté, co obě tenistky utkání rozehrály.

Na délce zápasu se ale nepodepsalo jen počasí. Australanka, která minulý týden na Hopmanově poháru v Perthu nevyhrála ani jeden zápas, se trápila i proti americké kvalifikantce, s níž ztratila první set v tie-breaku, přestože vedla už 4-1. Druhou sadu vyhrála nasazená jednička jasně 6-1, jenže v rozhodujícím setu Stosurová nedopodávala zápas, poté promarnila už třetí setbol a utkání tak po dvou a půl hodinách dospělo do další zkrácené hry. V ní byla tentokrát úspěšnější favoritka, která zvítězila 6-7 6-1 a 7-6.

"Samozřejmě se mi ulevilo," přiznala po zápase Stosurová. "Není jednoduché odjet z Hopman Cupu bez vítězství, takže když jsem tady zvládla takový zápas, rozhodně mě to těší."

Nepříjemnou premiéru v nové sezoně si dnes v Hobartu odbyla vycházející britská hvězda Laura Robsonová, která v souboji s Yaninou Wickmayerovou vyhrála první set 6-4 a vykročila tak za postupem. Toho se ale nedočkala: za stavu 6-4 0-2 vzdala zápas kvůli zraněnému zápěstí, které jí nedovolilo minulý týden nastoupit v Aucklandu.

Výsledky - Hobart (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (ČR) - Meusburgerová (Rak.) 7:5, 6:2
Stosurová (1-Austr.) - Brengleová (USA) 6:7 (4:7), 6:1, 7:6 (7:5)
Flipkensová (2-Belg.) - Erakovicová (N. Zél.) 6:4, 6:1
Riskeová (USA) - Pavljučenkovová (4-Rus.) 6:3, 6:2
Jovanovská (8-Srb.) - Becková (Něm.) 7:5, 6:3
Cabezaová (Šp.) - Knappová (It.) 7:5, 6:4
Muguruzaová (Šp.) - Mestachová (Belg.) 6:1, 6:1
Dellacquaová (Austr.) - Van Uytvancková (Belg.) 6:4, 6:4
Zhang - Zheng (obě Čína) 6:3, 6:1
Mladenovicová (Fr.) - Solerová (Šp.) 6:7 (7:9), 6:4, 6:4
Wickmayerová (Belg.) - Robsonová (Brit.) 4:6, 2:0 skreč
Niculescuová (Rum.) - Rybáriková (SR) 6:2, 6:0
Rogowská (Austr.) - Cadantuová (Rum.) 7:6 (7:5), 6:1

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tento zápas nebyl nikde k vidění, ale když jsem vstal, tak se akorát dohrával závěr 3. setu. Takže jsem se díval na Caro a po očku sledoval, jestli to Kiki dotáhne... V prvním setu si obě holky držely servis až do tie-breaku. Brejkboly však měla jenom Kiki, dva ve druhém a dva ve čtvrtém gemu. Nakonec ji ty neproměněné šance mohly docela mrzet, protože tie-break pro sebe získala Soler, která využila svůj třetí setbol. Byla to vyrovnaná zkrácená hra, ale Kiki se k žádnému setbolu nedostala... Ve 2. setu získala Kiki brejk hned v úvodu. Pak měla v pátém gemu jeden brejkbol, ten se ale nepovedlo využít. Následně to Soler potrestala, když svůj brejkbol využila a srovnala na 3:3. V sedmé hře pak jeden brejkbol neproměnila Kiki, v osmé zase Soler. Až za stavu 4:4 přišel rozhodující brejk pro Kiki, která vzápětí dopodávala 2. set a vynutila si třetí... V něm měla Kiki hned v prvním gemu čtyři brejkboly, které ale zůstaly nevyužité. Ovšem Kiki na brejk nemusela dlouho čekat a získala ho hned při další příležitosti, tzn. ve třetím gemu. Když potom Kiki zvýšila už na 5:1, tak se zdálo být všechno jasné. Soler se ale očividně nevzdávala. V sedmém gemu odvrátila při svém podání dva mečboly, v osmém na returnu jeden. Kiki napoprvé nedopodávala zápas a najednou už vedla jenom 5:4. Za tohoto stavu měla Kiki druhou možnost na servisu a tam už to vyšlo. Kiki doservírovala zápas, když nakonec proměnila celkově šestý mečbol.
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/Cxij9xel/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Kiki je to velmi důležité vítězství. V tomto zápase byla favoritkou (Soler postoupila jako lucky loser), ale nebylo to nic jednoduchého. Holky se navíc musely vyrovnat s těžkými podmínkami (zima, vítr, déšť atd.), které v Hobartu panují. Kiki to na Twitteru označila jako jeden z nejtěžších zápasů, co kdy hrála. Dokonce tam snad byly i nějaké výpadky proudu...
https://twitter.com/KikiMladenovic/status/420120778911125504

Je tedy moc dobře, že to Kiki zvládla. Ve 2. kole má sice zdánlivě těžkou soupeřku, ale nemuselo by to být vůbec beznadějné. Sam zatím podává rozpačité výkony, což je u ní na australských turnajích běžné... Na jednu stranu může Kiki jenom překvapit, ale zároveň tam cítím docela velkou šanci. Navíc pokud budou podobné podmínky jako dneska, tak je možné úplně všechno.

Dopoledne jsem se ještě chvilku díval na zápas Monicy Puig proti Eleně Vesnině, ale ten byl ve třetím gemu přerušen kvůli dešti a dohrávat se bude zítra (v noci)... Bylo vidět, že podmínky jsou tam fakt strašné. Holky hrály s dlouhými rukávy a v legínách. No a ten vítr byl tak silný, že jsem si musel ztlumit zvuk...
Reagovat
nouma
Klárce patří velká gratulace. 1 set to byla houpačka break sem break tam až sem si chvilkama myslel jestli sem neusedl na nějaký kolotč :D Ale zvládla to o to víc teď musíme držet palečky ve čtyřhře. Docela se divím že sázkovky vypsali na Niculescu a Klárku tak velký kurz :D No nevadí o to víc vyděláme :D
Reagovat
Fandina
super. Držím palce v druhém kole proti Zhang a ve čtyřhře s Niculescu proti nasazeným jedničkám Erakvic s Zheng. Klárko pojď!
Reagovat
tommr
no já jsem hlavně zvědavej jak si povedou v deblu. Klára s Monicou by v něm mohly bejt hodně dobrý pokud spolu budou hrát trvale ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist