Zakopalová v Hobartu smetla Shuai Zhang a je ve čtvrtfinále. Vesninová titul neobhájí

8. 1. 2014, 02:22
Aktuality 6
WTA HOBART - Bez ztráty setu se Klára Zakopalová dostala do čtvrtfinále turnaje v Hobartu. Dnes semifinalistka z roku 2011 smetla za necelou hodinu hry Číňanku Shuai Zhang a poprvé od loňského srpna vyhrála dva zápasy po sobě. Loňský titul na tasmánském ostrově neobhájí Jelena Vesninová, jež zápas 2. kola vzdala.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová minulý týden v Shezhenu vypadla už ve druhém kole a neobhájila loňské finále, zato si však došla s Rumunkou Monicou Niculescuovou pro titul ve čtyřhře. Nabyté sebevědomí teď jednatřicetiletá Češka prodává v Hobartu, kde ve dvou zápasech neztratila ani set.

Po výhře nad Rakušankou Meusburgerovou dnes Zakopalová zametla se čtyřiadvacetiletou Číňankou Shuai Zhang, kterou porazila za necelou hodinu hry 6-1 6-2. Po svém servisu přitom ztratila jen osm fiftýnů.

37. hráčka světa Zakopalová tak poprvé od loňského srpna, kdy si zahrála semifinále v New Havenu, porazila dvě soupeřky po sobě.

"Očekávala jsem těžký zápas, protože soupeřka je mladá a velmi talentovaná. Takže jsem moc spokojená s tím, jak jsem to zvládla i jak jsem hrála. Byl to můj nejlepší zápas za posledních pět měsíců, za což jsem moc šťastná," pochvalovala si Zakopalová, jež v závěru loňské sezony vyhrála z osmi zápasů jen nad soupeřkou z druhé světové stovky.

"Moje sebevědomí je zpět a teď už se těším na svůj další zápas," prohlásila již osminásobná účastnice turnaje v Hobartu, kde si v roce 2011 zahrála v semifinále. "Tenhle turnaj se mi líbí. Lidé jsou tu příjemní a líbí se mi tohle místo, tak se sem ráda vracím," dodala.

O vyrovnání svého maxima v metropoli tasmánského ostrova se pražská rodačka utká ve čtvrtečním čtvrtfinále s Alison Riskeovou. S o osm let mladší Američanku se utká poprvé.

"Je to velká bojovnice a velmi talentovaná mladá hráčka. Dám do zápasu sto procent a uvidíme, jestli to bude stačit," řekla Zakopalová.

Obhájkyně titulu Vesninová vzdala
Loňský titul v Hobartu neobhájí Jelena Vesninová. Třetí nasazená Ruska dnes v zápase 2. kola vzdala za stavu 6-4 2-6 a 1-4 Španělce Estrelle Cabezaové-Candelaové kvůli zranění levé kyčle.

"Nemohla jsem se dobře pohybovat a problém jsem měla i při odrazu na servis, takže jsem neměla důvod pokraočvat. Je to vždy špatné, když musíte vzdát a nemůžete zápas dokončit, ale dnes to bylo správné rozhodntí," řekla Vesninová a dodala, že zranění se během zápasu zhoršovalo. "Snažila jsem se dohrát až do konce, ale bohužel to nebylo možné. Příští rok se vrátím a pokusím se znovu získat titu," slíbila fanouškům.

114. hráčka světa Cabezaová-Candelaová přiznala, že hrát proti zraněné soupeřce nebylo snadné. "Cítila jsem se trochu nervózně. Když vidíte, že soupeřka je zraněná, můžete ztratit koncentraci, tak jsem se snažila především soustředit na svou hru," řekla Španělka, která včetně kvalifikace vyhrála už pět zápasů v řadě.

"Za vítězství jsem rozhodně moc ráda," dodala. O své druhé semifinále na okruhu WTA se pětadvacetiletá tenistka utká buď s Rumunkou Monikou Niculescuovou, která vyřadila předloňskou šampionku Monu Barthelovou.

Nasazená jednička Samantha Stosurová v Hobartu vyhrála i své druhé utkání až v tie-breaku třetího setu. Po Američance Brengleové, s níž byla dva míčky od porážky, dnes udolala Kristinu Mladenovicovou. Francouzku po odvrácení dvou mečbolů porazila 6-4 2-6 7-6.

- WTA INTERNATIONAL HOBART -
(Austrálie - Tasmánie, tv. povrch, 250.000 dolarů)
středeční výsledky (08. 01. 2014)
Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (7-ČR) - Shuai Zhang (Čína) 6-1 6-2
Stosurová (1-Austr.) - Mladenovicová (Fr.) 6-4 2-6 7-6(7)
Flipkensová (2-Belg.) - Sandersová (Austr.) 4-6 7-6(3) 7-6(5)
Cabezaová-Candelaová (Šp.) - Vesninová (3-Rus.) 4-6 6-2 4-1 skreč V.
Niculescuová (Rum.) - Barthelová (6-Něm.) 7-6(5) 6-1
Muguruzaová (Šp.) - Wickmayerová (Belg.) 4-1 skreč W.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je taková škoda... Nebudu to nějak moc hodnotit, protože jsem ten zápas neviděl (hrálo se v noci). Ale tušil jsem, že v současném rozpoložení má Kiki proti Sam velmi slušnou šanci. Nakonec to bylo opravdu blízko, ale Kiki bohužel v tie-breaku 3. setu neproměnila dva mečboly. Tenhle týden byly tie-breaky nějaké zakleté (včera Caro, dneska Kiki)... Podle všeho to byl zajímavý a velmi vyrovnaný zápas. Kiki napsala na Twitter, že i přes prohru je se svým výkonem spokojená. Ale stejně mě mrzí, že jí to nevyšlo. Sam vyhrála v Hobartu už podruhé za sebou v tie-breaku 3. setu...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/thTDiQth/#prubeh-zapasu;1
https://twitter.com/KikiMladenovic/status/420799063441674241
Reagovat
tommr
v Hobartu to má dobře rozehraný v singlu i v deblu. Proti Riskeový je sice favoritkou, ale bude si muset dát pozor, aby nedopadla jako Petra na USO ... :)
Reagovat
nouma
nestraš s Riskeovou :D :D :D ještě že mám noční tak nemusím netrpělivě sledovat livescore případně stream. :D Zatím turnajem proplouvá velmi dobře a doufám že si nahrazuje nevydařený ŠENZEN.
Reagovat
tommr
já doufám, že to Klára proti Riskeový zvládne a pomstí tak aspon dodatečně Petru. Ani v dalších zápasech by pak nebyla bez šance, protože Stosurová a Flipkensová zatím nepodávají příliš přesvědčivý výkony ... :)
Reagovat
nouma
Nikdo ji nevěřil a teď všichni sedí a čumí :D :D Díky Klárko věděl sem že tu cuchtu sundáš ale že to bude takové hladké sem nečekalani náhodou. O to víc to potěšilo. Já vím proč tudle holku mám tolik rád
Reagovat
Fandina
super. Byla to rychlovka a mám moc velkou radost, že se Klárce zase daří. Moc přeji pokračování a také výhry v deblu. Klárko pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist