Zakopalová v Hobartu stále neztratila set, se Stosurovou si zahraje o finále

9. 1. 2014, 03:30
Aktuality 80
WTA HOBART - Klára Zakopalová se v Hobartu dostává do dobré formy. Česká tenistka neztratila set ani ve třetím zápase, když dnes porazila Američanku Riskeovou a postupem do semifinále vyrovnala své místní maximum z roku 2011.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová minulý týden v Shenzhenu vypadla už ve druhém kole a neobhájila loňské finále, zato si však došla s Rumunkou Monicou Niculescuovou pro titul ve čtyřhře. Nabyté sebevědomí teď jednatřicetiletá Češka prohlubuje v Hobartu, kde ve třech zápasech neztratila ani set.

Po výhrách nad Rakušankou Meusburgerovou a Číňankou Shuai Zhang si dnes Zakopalová poradila i s o osm let mladší Alison Riskeovou. Třiadvacetiletou Američanku, která hrála čtvrtfinále na tvrdém povrchu poprvé, v prvním vzájemném zápase porazila 6-4 7-5.

V první sadě česká hráčka dvakrát nepotvrdila brejk a za stavu 3-4 musela odvracet brejkboly. Se všemi si poradila a ziskem tří gamů v řadě dějství ukončila. Ve druhém setu Zakopalová prohrávala už 2-5, znovu se jí však výborně povedl závěr. V posledních pěti gamech prohrála celkem jen pět výměn a po hodině a 44 minutách si mohla vychutnat pocit vítězství.

"Dnes to byl těžký zápas. protože ona je mladá a talentovaná hráčka. Jsem velmi spokojená s tím, jak jsem to zvládla. Ve druhém setu jsem si za nepříznivého stavu řekla pojď, nemáš co ztratit a případně je tu ještě třetí set. Uvolnila jsem se a najednou vše fungovalo, " komentovala 37. hráčka světa Zakopalová, jež poprvé od loňského srpna postoupila do semifinále, kterým vyrovnala své maximum v Hobartu.

Vítězka dvou turnajů WTA v závěru loňské sezony vyhrála z osmi zápasů jen nad soupeřkou z druhé světové stovky, v pátek však bude bojovat o své celkově 13. finále ve dvouhře.

"Hraju teď velmi dobře a jsem ráda, že se mi po několika loňských porážkách na konci roku vrátilo sebevědomí. Zítra nemám co ztratit, dám do zápasu maximum a uvidíme, jestli to bude stačit," těší se česká tenistka na souboj o finále.

Do cesty se Zakopalové postaví domácí nasazená jednička Samantha Stosurová. Devětadvacetiletá Australanka dnes po třech prohrách na Hopman Cupu a dvou vydřených postupech přes tie-break třetího setu odehrála nejlepší zápas v sezoně, když porazil 6-3 6-2 Srbku Bojanu Jovanovskou.

Stosurové se na domácích turnajích dlouhé roky nedařilo a i proto se po 10 letech vrátila do Hobartu. Dnes si čtvrtfinále na domácí půdě zahrála poprvé po sedmi letech a poprvé od roku 2005, kdyi byla ve finále v Gold Coast a Sydney, postoupila do semifinále.

V semifinále je Zakopalová také ve čtyřhře, ve které letos s Monikou Niculescuovou vyhrály všech šest utkání. Minulý týden spolu triumfovaly v Shenzhenu.

- WTA INTERNATIONAL HOBART -
(Austrálie - Tasmánie, tv. povrch, 250.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (09. 01. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Zakopalová (7-ČR) - Riskeová (USA) 6-4 7-5
Stosurová (1-Austr.) - Jovanovská (8-Srb.) 6-3 6-2
Muguruzaová (Šp.) - Flipkensová (2-Belg.) 6-4 6-3
Cabezaová (Šp.) - Niculescuová (Rum.) 3-6 7-6(3) 6-4
.
Semifinálové dvojice: Stosurová - Zakopalová, Cabezaová - Muguruzaová.
.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Niculescuová/Zakopalová (ČR) - Aojamaová/Mijamuraová (Jap.) 6-2 4-6 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

80
Přidat komentář
Mayo
Klára na hrad
Reagovat
Fandina
přesně tak, souhlas.
Reagovat
Lina
Kláře gratuluji. Sice jsem neviděla Sam hrát, ale vzhledem k výslekům v HP, věřím, že má Klára šanci.
Reagovat
tommr
a to jak v singlu tak v deblu ... :)
V singlu to ovšem bude mít Klára v semifinále proti Stosurový hodně těžký. Stosurová je jasná favoritka a proti Kláře se jí na tvrdým povrchu daří - na hardu s ní vyhrála poměrně jasně všechny tři vzájemný zápasy. Klára jí porazila jen jednou na antuce, ale to už je strašně dávno. Určitou výhodou pro Kláru by mohlo bejt jen to, že se hraje v Austrálii a tam se Stosurový obvykle moc nedaří ...
Mnohem větší šanci na úspěch má Klára v deblu. S Rumunkou Niculescovou se jim na začátku sezóny daří a po titulu ze Shenzhenu vyhrávají zatím dál i v Hobartu. Jejich soupeřky v semifinále jsou sice nasazený jako turnajový čtyřky, ale myslím si, že jsou docela hratelný ...
Reagovat
nouma
Klárka hraje výtečně a je to vidět. Sice zítra to proti Sam bude těžké ale ne nemožné. Klárko sejdeme se ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že již vypadne. velmi nesympatická a arogantní hráčka
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace Kláře k semifinále v singlu i deblu. Proti Sam to bude pravděpodobně konečná, ale aspoň si Klára trochu odpočine před AO. V deblu držím palce aspoň do finále!!
Reagovat
smazaný uživatel
Klárka zahrála skvěle. Proti Sam to bude mít ale hodně těžké, zvlášť na její domácí půdě.
Reagovat
smazaný uživatel
spíš naopak ne? -_- Sam hraje v Austrálii otřesně, aspon podle výsledků
Reagovat
tommr
přesně tak. Stosurový se většinou doma vůbec nedaří a to dává Kláře určitou naději ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dobrá, tím líp pro Klárku! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sam má myslím 1 titul z Austrálie. Ale to už bylo dávno :-)
Reagovat
Fandina
gratulka k semifinále a vítězstí nad Riske. Proti Sam to bude těžké, tak moc držím palce. Klárko pojď pojď pojď!
Reagovat
petrulinka
Teď to řekl komentátor přesně, Petra se porazila sama
Reagovat
petrulinka
Radek prohrál, no tak hold ho asi musela napodobit.
Reagovat
Fandina
Petra dnesk byla od začátku špatná. Dýchala pusou a nepůsobila vůbec bojovně, jako včera. Škoda.
Reagovat
petrulinka
Jo přesně, chyběla mi dnes u ní bojovnost, kterou měla v předchozích zápasech. Už jak měla hned v druhém gamu druhou dvojchybu, tak jsem si říkala, něco je špatně, protože v předchozích zápasech měla myslím tak max 2 dvojchyby za zápas. A taky to podání od třetího gamu hrozné
Reagovat
smazaný uživatel
dobrej vabank teda na závěr... no, nebudu mít žádné proslovy, na to jsou tu jiní, je vidět, že se opět nedá nic předvídat dopředu a prostě čekat hru od hry.. škoda, dneska Cvetaně hodně pomohla.. no nic, jdu dospat, přeju hezký den :)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, ale sem taky dobrý. Hodně štěstí v Melbourne...
Reagovat
vendulkabendulka
Petra ma tezke nohy a vypada hrozne utahane. Snad to nejak prekona.
Reagovat
petrulinka
Zatím je to hrůza a začínám litovat, že jsem na ten zápas vstala.
Reagovat
petrulinka
Petra blbě podává, má plno UE, všechno vyhazuje ven. Asi chce za každou cenu napodobit Radka, který prohrál. Nejprve ztratila v prvním setu v páté hře game, pak dorovnala na 4:4, ale vzápětí čistou hrou o podání přišla a teď to nevypadá o moc líp :-(
Reagovat
smazaný uživatel
a teď už je to fakt blbý :-(
Reagovat
pepin
Všechno špatně od samého začátku. Blbý servis, špatný pohyb, opět je ve výrazu bezradná, asi se špatně vyspala. Nechci být špatný prorok, ale dnes to nedopadne.
Reagovat
petrulinka
Dneska všechny voleje ven. Jestli tak bude pokračovat, tak vyfrčí s kanárem.
Reagovat
petrulinka
Ale taky nutno přiznat, že Pironkova má neskutečné štěstí. Kolikrát jí už míček spadl při otření sítě těsně za síť k Petře nebo se otřel o pásku a ještě stačil dopadnout těsně na čáru.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak má Petra vyhrát, když tu jsou jen poraženecké řeči, tak trochu fandíme ne? :D Péťo jedeme :)
Reagovat
petrulinka
Brejkne ji a co? Začne dvojchybou. Nervy moje a hned prohrává 0:30. Takto se zápasy neotáčí. Nervy moje, 0:40. To snad není pravda, upřímně řečeno, dneska mě fakt sere (pardon všem za to vyjádření, ale jinak to fakt dnes nejde říct). Jako chápu, že nemůže pořád vyhrávat, ale prohrávat s Pironkovou?
Reagovat
smazaný uživatel
já bych moc ráda, ale začínám si připadat jako blbec :-( Petra ji pracně brejkne a ned nato zase o servis přijde.
Reagovat
smazaný uživatel
jak vidíš, prohrát se dá s každým, Cvetana zase nějaká podřadná hráčka není, porazila Sáru, holt se jí daří. Tak Petule, ještě je šance, nedej se :)
Reagovat
petrulinka
Tak já myslím, že na fandění tam má Radka a Davida, my tady taky můžeme fandit, ale zároveň vylít i svoje emoce. A mě dneska fakt hodně točí. Kdyby včera prohrála s Luckou, brala bych to, Lucka je přece je o hodně výše na žebříčku než Pironkova, ale prohrát s Pironkovou? Jediné pozitivum vidím v tom, že nebudu muset vstávat na finále. No a teď se mi sekl Slovaksport, asi už se na to taky nemohli dívat. Víš, jako přijít o game, v pohodě, to se stává a v ženském tenise docela často, ale nepotvrdit ho a to dokonce 2x? To by si přece hráčka č. 6 vůbec neměla dovolit a ještě ke všem s hráčkou č. 107
Reagovat
smazaný uživatel
no a teď ji zase brejkla lehce, tak si to prosím potvrď a bojuj ještě!
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně neřeším, kdo smí nebo nesmí s kým prohrát, je to prostě sport, vždyť to sama víš, jak je to s Petrou ne? :) Že párkrát zahraje jak bohyně je super, ale neznamená, že to tak půjde pořád, přesně jako vloni. :) Vida, je to už 4:3 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, luxusní return Petry :)
Reagovat
petrulinka
Je fakt, že u Petry prostě člověk nesmí řešit s kým hraje, protože je to docela jedno. A teď se prostě opět potvrdilo, že má Pironkova taky dost štěstí. Kolikrát už se jí dnes stalo, že se míček otřel o síť a spadl k Petře? To už se asi nedá spočítat. A díky tomu game v čudu. Petra hlavně neumí proměňovat brejky. Na tom by měli s Kotyzou zapracovat. No a vidím, že svůj game začíná opravdu bezva. 0:15
Reagovat
smazaný uživatel
tak tohle teď byla trestuhodně promarněná šance na srovnání :-(
Reagovat
petrulinka
No a 0:30 a komentátor má pravdu. Říkal, že Pironkova nepředvádí kdoví co, ale Petra vyhazuje, co se dá a má naprostou pravdu. Je to katastrofa, 0:40 a dneska se Petra fakt může jít bodnout. Já jsem tak věřila, že už bude hrát líp a líp a dnes zase předvedla, že je to pořád to stejné. Dva zápasy super a třetí v prdeli. No a teď to teda posrala totálně. Lidi pardon, ale dneska mě fakt .... no ani se to nedá říct a velmi mě mrzí, že jsem vůbec na ten zápas vstala.
Reagovat
smazaný uživatel
všem našich hráčkám, které dnes dotáhly své zápasy do vítězného konce :-) Klárka, Katka, Kristýna, Renata a v deblu Lucka (snad jsem na nějakou nezapomněla). A ráda bych ještě přidala to poslední jméno, takže Petro do toho!
Reagovat
smazaný uživatel
druhá Lucka, samozřejmě. Nemám přehled, kdo všechno ještě dneska hraje, takže gratulace všem, co vyhrají :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju hlavně Lucce Hradecké, ta ty výhry potřebuje jako sůl :) Jsem zvědavá, jestli tady budeme samy? :D
Reagovat
smazaný uživatel
uvidíme :-) Ale tipuju, že někde se ještě určitě přidá.
Reagovat
EllNino
Zdravím noční živočichy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj :)
Reagovat
EllNino
V tý kvaldě na AO ty naše celkem slušně válí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když Petře vycházejí ty její skvělé údery a podání, je radost se na ni koukat. :)
Reagovat
tommr
jj naše mají zatím v kvalifikaci bilanci 4:1. Ted jsem zvědavej na Andreu, která právě začíná svůj zápas proti Bainsový ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, krásný pecky a skvěle dotáhla tu první hru soupeřky z 40:0 až do shody. I když teď trošku kazí :-( Druhá dvojchyba právě...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi dám na radu sojky a budu raději držet "zobák" :D:D
Reagovat
petrulinka
Ahoj, všechny zdravím. Petro do toho!!!
Reagovat
petrulinka
Teda čekala jsem ten zápas v klidu, ale jak vidno, tak asi ne, no. Petruška nám přišla o game.
Reagovat
smazaný uživatel
šmarjá, Peťo! :-( Koukej si to vzít hnedka zpátky prosím...
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj, byla jsem se psem a už je Petra brejknutá ..
Reagovat
petrulinka
Ahoj, zkrátka nesmíš chodit se psem. :-) Mně přijde, že je Petra trošku nervozní
Reagovat
smazaný uživatel
Teď Petra pěkně doběhla.. nervozní? Mně to nepřijde. :)
Reagovat
smazaný uživatel
zatím podává jak na Wimbledonu, mstí se za ty kecy, co tu byly během zápasů na Turnaji šampionek ;-) S touhle hrou půjde Pironková nahoru v žebříčku. Ale Petra by ji měla ve třech 3 setech porazit, nevím proč občas tam nešoupne slice. Přišel Štěpánek, tak snad jí to nakopne :-)
Reagovat
petrulinka
Přišel Radek, tak snad by to už konečně mohla otočit, ne?
Reagovat
petrulinka
A to proměňování brejků!!! To je katastrofa! Včera proměnila až desátý.
Reagovat
smazaný uživatel
super, vyrovnáno :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pétě krásně vycházejí údery na lajnu.. Radek vtipnej s tou zmrzkou :)
Reagovat
petrulinka
Já myslím, že u Turnaje šampione nešlo o hru Pironkové, ale o to, kde je na žebříčku a zabrala místo holkám, které na účast na TŠ měly body.
Reagovat
smazaný uživatel
že bych taky radši držela zobák? :-(((
Reagovat
petrulinka
Tak ses radovala zbytečně! A Petra teda podle mě zatím hrůza. Hodně dvojchyb a hodně UE!
Reagovat
petrulinka
Pironková podle mě nehraje špatně, ale určitě ne líp než Lucka. Tak nechápu, co to Petra dneska zase vyvádí
Reagovat
smazaný uživatel
no právě, začínám si připadat jako Svačina, radši budu už zticha :-) Peta má tu svoji tradiční slabší chvilku nějak brzy :-(
Reagovat
petrulinka
Nevím, jestli nemám jít raději spát
Reagovat
petrulinka
Tak první set v čudu. Tak nevím, no :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslela, že jsi z minulého roku líp psychicky trénovaná :)
Reagovat
petrulinka
No ona mě Petra v posledních zápasech rozmazlila. Už jsem si zvykla, že hraje dobře, a teď toto. Hned první fiftýn úplně zbytečně ve. Proooč??? Druhý taktéž. No nevypadá to dobře. Jestli se Petra nevzpamatuje, tak asi .....
Reagovat
petrulinka
Hned první game a problémy. Sakra co čeká? Že soupeřka udělá chybu? Vždyť ta všechno vrací a Petra nezaútočí. Já to nějak nechápu. A první game (pardon) v prdeli. Ty vole to musí toho Štěpánka za každou cenu napodobit?
Reagovat
smazaný uživatel
Dobré ráno. Koukám, že Petra první set prohrála. To to tam zase pálí naslepo? :(
Reagovat
smazaný uživatel
nouze za síť a je z toho vedle. Pironkové stačí držet míč ve hře, Petra se vyhází sama, takhle na AO toho moc neudělá.Dneska totální bída :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Petra s McHale chodila víc k síti a vycházelo jí to. Teď to zase hraje na riziko a vyhazuje se. Snad jí bude trochu držet podání...
Reagovat
smazaný uživatel
kupí jednu chybu za druhou a Pironková ji zadáčo nic nedá :-(
Reagovat
petrulinka
Neřekla bych, že hraje na riziko, spíše nechápu, proč se snaží Pironkovou přetlačit a přehazuje si s ní přes síť, jako při tréninku. No 3:0, asi půjdu spát, Petra už ztratila 2 podání, takže to už asi nepůjde. To by se musel stát zázrak. Jako prohrát se 106 hráčkou světa, to je ostuda a myslím, že Lucka dnes lituje, že včera více nezabojovala, protože si myslím, že Lucka by dnes hrála lépe
Reagovat
smazaný uživatel
Pironkové šlape líp podání a klidně si bude s Petrou pinkat, protože čeká, že se Petra vyhází a vychází jí to, bohužel. No, třeba se stane ještě zázrak..
Reagovat
smazaný uživatel
tohle je hrůza. Pironková si zahraje o titul. Ale její přáno, s tímhle podáním má i šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
za chvíli na scéně, moc držím palce :)

Jinak Kláře gratulka, i když zase finále s mojí Samičkou... není lehké fandit :)
Reagovat
smazaný uživatel
"o finále" - oprava
Reagovat
tommr
Klára se se Stosurovou střetne v semifinále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
vypadlo mi "o" a hned vypadám jak blbka :D:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist