Zakopalová v Monterrey postupuje, další Češky ztratily nadějné náskoky

2. 3. 2010, 07:40
Aktuality 1
WTA MONTERREY - První hrací den turnaje v Monterrey se představily tři ze šesti českých zástupkyň. Do druhého kola však proklouzla přes nasazenou Medinaovou jen Klára Zakopalová. Sandra Záhlavová i Lucie Šafářová ztratily nadějný náskok a v Mexiku pro ně soutěž skončila.
Klára Zakopalová

Sandra Záhlavová v zahajovacím duelu turnaje v Monterrey ztratila dobře rozehraný zápas s Američankou Vaniou Kingovou. Česká tenistka za stavu 6-4 5-4 podávala na vítězství, důležitý game však nezvládla a po prohře 6-4 5-7 3-6 se s turnajem loučí.

V dalším kole ji mohla pomstít krajanka Lucie Šafářová, ale také ona zápas po prvním vyhraném setu do vítězného konce nedotáhla. Nasazená osmička podlehla Francouzce Julie Coinové a nenaváže tak na nedávnou finálovou účast z Paříže, kde nestačila až na Dementěvovou.

Dařilo se alespoň Kláře Zakopalové, která na úvod podniku s dotací 220.000 dolarů porazila turnajovou šestku Anabel Medinaovou Garriguesovou ze Španělska dvakrát 7-5.

Její další soupeřkou bude vítězka duelu mezi Rakušankou Patricií Mayrovou a Olgou Savčukovou z Ukrajiny.

V Monterrey se z českých tenistek ještě představí Iveta Benešová, Lucie Hradecká a Barbora Zahlavová-Strýcová. Nejvýše nasazenou je Srbka Jankovičová, roli dvojky plní Slovenka Hantuchová.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY (Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (01. 03. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (ČR) - Medinaová (6-Šp.) 7-5 7-5
Coinová (Fr.) - Šafářová (8-ČR) 5-7 6-4 6-4
Kingová (USA) - S. Záhlavová (ČR) 4-6 7-5 6-3
Wozniaková (7-Kan.) - Granvilleová (USA) 3-3 skreč G.

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Zahlavová-Strýcová (2-ČR) - Savčuková/Zalamedaová (Ukr./USA) 6-4 7-6(5)
Linová/Parraová (Šp.) - Hlaváčková/Hradecká (3-ČR) 5-7 6-2 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
aaach safarova tak zase nic co??? tady jsi to mohla v klidu vyhrat ale zase nic
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist