Zakopalová v oblíbeném Soulu ožila, čeká ji čtvrtfinále proti Wozniacké

20. 9. 2012, 07:13
Aktuality 19
WTA SOUL - Klára Zakopalová v Soulu zřejmě nachází ztracenou pohodu. Loňská semifinalistka a předloňská finalistka vstoupila do turnaje s pěti porážkami v řadě v zádech, dnes si však poradila už s druhou soupeřkou a po výhře nad Slovenkou Magdalénou Rybárikovou postoupila do čtvrtfinále. V něm ji čeká nasazená jednička Dánka Wozniacká.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová v květnu a červnu letošního roku prožívala vydařené tenisové období. V červenci pak ale kvůli nemoci nedohrála čtvrtfinále na antukovém turnaji v Bastadu, po kterém následovala šňůra čtyř porážek v prvním kole; na olympiádě padla ve třech setech se Schiavoneovou a na třech turnajích v Severní Americe proti Tatišviliové, Wozniakové a Hlaváčkové neuhrála ani set.

Černou sérii třicetiletá Češka zlomila až tento týden v Soulu, kde se jí poslední sezony daří: před dvěma lety padla až ve finále a loni v semifinále. Letos je již ve čtvrtfinále, když po Španělce Muguruzaové porazila 6-1 7-6 Slovenku Magdalénu Rybárikovou.

Aktuální česká trojka a světová sedmadvacítka, oplatila o sedm let mladší Rybárikové (56. v žebříčku WTA) porážku z dosud jediného vzájemného utkání z barcelonské antuky v roce 2009. Shodou okolností skončil tehdejší duel naprosto stejným výsledkem na gamy jako nyní na tvrdém povrchu v jihokorejské metropoli.

Zakopalová v prvním setu dominovala, třikrát získala soupeřčin servis a při třech vlastních podáních ztratila jen dva fiftýny. Ve druhé sadě už ale umožnila Rybárikové dva brejky, sama pak zachránila set za stavu 4-5 při soupeřčině podání. Ve zkrácené hře česká tenistka prohrávala už 2-5, ale třemi body za sebou vyrovnala, odvrátila setbol a sama svůj první mečbol po hodině a 23 minutách proměnila.

"V prvním setu jsem hrála velmi dobře. Ale ona sew pak snažila něco změnit. Míčkům začala dávat více rotace a méně chybovala. V tie-breaku jsem měla trochu štěstí, že jsem ho mohla vyhrát," komentovala česká tenistka své vítězství.

Pokud bude chtít sedmá nasazená Zakopalová postoupit třetí rok po sobě do semifinále, bude si muset v pátek poradit s nejvýše nasazenou Caroline Wozniackou, se kterou prohrála před pěti lety v tie-breaku třetího setu čtvrtfinále v Tokiu a předloni 0-2 na sety finále v Kodani.

"Je to skvělá hráčka, byla světovou jedničkou. Já musím být trpělivá, protože ona nedělá příliš chyb a hodně toho vyběhá. Ale já nemám co ztratit, dám do toho 100 procent," řekla Zakopalová před čtvrtfinálovým duelem.

Dánská bývalá světová jednička a současná jedenáctka Wozniacká v Soulu zvládla bez problémů i své druhé utkání, když dnes porazila hladce 6-2 6-3 francouzkou kvalifikantku Caroline Garciaovou.

"S výsledkem jsem spokojená. Klíčovým byl dnes můj servis i return, protože jsem věděla, že ona (Garciaová) má skvělé podání," řekla Wozniacká.

Bez boje postoupila do svého prvního letošního čtvrtfinále obhájkyně titulu Maria José Martínezová-Sánchezová. Španělka, jež letos v hlavní soutěži turnajů WTA vyhrála jen šest zápasů, ve druhém kole nemusela soupeřit se čtvrtou nasazenou Ruskou Naďou Petrovovou, která k zápasu nenastoupila kvůli problémům se zády.

- WTA INTERNATIONAL SOUL -
(Jižní Korea, tv. povrch, 500.00 dolarů)
čtvrteční výsledky (20. 09. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (7-ČR) - Rybáriková (SR) 6-1 7-6(6)
Wozniacká (1-Dán.) - Garciaová (Fr.) 6-2 6-3
Martínezová (Šp.) - Petrovová (4-Rus.) bez boje
Lepchenková (6-USA) - Medinaová (Šp.) 6-4 6-1
Makarovová (8-Rus.) - Hamptonová (USA) 6-3 7-5
Paszeková (Rak.) - I So-na (Korea) 6-2 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Lauraaa!!! A máem semifinále se Soranou. Tak snad ji Laura ntrhne prdel :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak, nebuď na Soranku takový... Jinak samozřejmě Laura super! :) Jsem rád, že se to moje semifinálové přání splnilo. Je mi jedno, která z nich vyhraje, protože mám rád obě dvě. Teď si ještě přeju, aby ve finále byla Urszula. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o Donnu se zajímá už i český bulvár. :D

http://www.superspy.cz/sport/16149-chorvatska-sexy-tenistka-hvezda-budoucnosti
Reagovat
gigin
Ty "ičky" jsou fakt bombovní!! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že to bylo jen otázkou času.
Reagovat
nouma
Moc gratuluji Klárce, zápas bez ztráty kytičky. S Caroline to bude sice boj ale máš na to. Jen tak dál Klárko zastav se až ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem zápas od stavu 3:1 ve 2. setu. V článku je sice napsáno, že Caro vyhrála hladce, ale ten druhý set bylo docela drama. Podle výsledku to možná nevypadá, ale nebylo to až tak jednoduché... Caro získala ve druhém setu brejk na 3:1. Pak byl stav při jejím podání 15-30, ale Caro si pomohla podáním. Za stavu 30-30 dala eso a následně dala další dobré podání, po kterém zahrála jednoduchý winner - 4:1. Potom ale přišly dvě čisté hry pro Garciu. Nejprve při vlastním podání, kdy využila některých krátkých míčů od Caroline a zahrála nějaké winnery - 4:2. Poté získala Garcia čistou hru i na příjmu. V tom gemu to bylo spíš kvůli nevynuceným chybám Caroline - 4:3. Takže Caro už neměla výhodu brejku, ale Garcia nedokázala při vlastním podání srovnat. Nejprve Garcia zkazila jednoduchý volej, poté dala dvojchybu a následně měla Caro tři brejkboly. První ještě Garcia odvrátila, ale ten další už Caro využila a za stavu 5:3 podávala na vítězství. Caro vedla v tom posledním gemu 30-15 a měla tu následující výměnu dobře rozehranou. Jenže Garcia se ubránila a vzápětí měla dokonce brejkbol. Ten Caro odvrátila a začal tak nekonečný gem. Caro měla čtyři mečboly, ale žádný z nich nevyužila. Při tom prvním už se zdálo, že Caro ten zápas ukončí. Garcia se ale ubránila a ještě k tomu vykouzlila winner z těžké pozice. Další dva mečboly odvrátila Garcia opět vítězným úderem. Caro se nepovedlo využít ani čtvrtý mečbol a pak zahrála dvojchybu a Garcia měla v tom gemu druhý brejkbol. Ani ten naštěstí nevyužila a Caro si vzápětí vypracovala už svůj pátý mečbol. Musela jít přes druhé podání. Dala ho na jistotu a Garcia namířila svůj return do sítě. Caro tedy vyhrála ten dlouhý gem a zároveň i celý zápas...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu říct, jak zápas vypadal v 1. setu, protože jsem ho neviděl. Ale je možné, že se Garcia opravdu zlepšila až v tom druhém setu, kdy byla o brejk dole. Naštěstí pro Caro se jí nepovedlo vyrovnat. Takže ten druhý set nebyl vůbec jednoduchý. Když se tak dívám na průběh prvního, tak v něm Caro odvracela brejkbol jenom v první hře a poslední tři gemy získala čistou hrou (z toho dva na příjmu)... Myslím, že hlavní zbraní Caroline bylo dneska podání. Když jí vycházel první servis, tak většinou ten bod bez problémů získala. Druhé podání občas hrála na jistotu, ale někdy ho zahrála taky hezky s rotací. Ukázalo se, že Caro potřebuje hrát svou hru - dlouhé míče, aby soupeřka nemohla snadno zakončovat. To se dneska ve 2. setu chvílemi nedařilo, ale důležité je, že to Caro zvládla... Další soupeřkou bude podle očekávání Klárka, které se v Soulu dlouhodobě daří. Klárku mám rád, ale Caro je Caro. :) Doufám, že to Caroline vyjde a podívá se do semifinále.
Reagovat
tommr
Caro má zatím z pekla štěstí - pro zranění jí odpadla už druhá těžká soupeřka a z těch co by jí mohly porazit tak zbývá už jen Kanepiová ...
Kláře vzhledem k jejímu hernímu stylu moc nadějí proti Caro nedávám, ale přesto bych se rád na jejich zápas podíval. Pokud zjistíš kdy budou hrát a kde se to bude vysílat hod sem prosím zprávu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli se to dá nazvat štěstím. Zaprvé to Caro neovlivňuje a zadruhé by určitě holkám přála, aby byly zdravé... Ten slovní obrat "z těch co by jí mohly porazit" mi taky přijde trochu zvláštní. Copak ty nevíš, že v tenise může každý porazit každého? :) Myslím si, že o finalistce ze druhé poloviny pavouka se rozhodne mezi Kaiou a Tamirou. Caro má své půlce pořád slušné soupeřky. Ať už je to Klára, která umí zahrát velmi dobře, anebo taky Makarova. Je jasné, že Caro je favoritkou, ale to už je jako první nasazená od začátku turnaje. Podcenit se ovšem nedá žádná soupeřka... Jinak ten zápas mezi Caro a Klárou se bude hrát zítra ráno, ale ještě nevím přesný čas. Odkaz určitě najdeš na sportlemon.tv, kde jsou k dispozici zápasy ze Soulu. Já ještě nevím, jestli ten zítřejší zápas uvidím, protože dneska se vrátím domů někdy v noci... Tak snad se to nebude hrát nějak moc brzy a bude se mi chtít vstávat. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už to vím. Na livesport.cz je začátek zápasu v 6:15. Takže podobně jako dneska... To nevím, jestli dám. :D Celý zápas asi určitě neuvidím, tak snad aspoň stejnou část jako dneska. :)
Reagovat
tommr
no čistě teoreticky může Caro samozřejmě prohrát s kteroukoli hráčkou, ale za normálních okolností jí ze zbývajících hráček opravdu může porazit už jen Kanepiová. Prohra s kteroukoli jinou hráčkou by pro ní byla ostudná ...
Začátek zítřejšího zápasu v 6:15 je nemilej a asi to nezvládnu. A příští týden to nebude o nic lepší. Pro mě je asijský turné kvůli těm brzkejm začátkům vůbec nejhorší část tenisový sezony ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
fakt nevím, proč by Caroline nemohla prohrát s Klárou, momentálně 29. hráčkou světa, případně s Makarovou, která je 22. Obzvláště když si člověk projde, s kým vším letos Caroline prohrála. Když vynechám ty největší hvězdy, dostáváme seznam Begu, Pavljučenkova, Kirilenko, Paszek, McHale, Kanepi, Medina Garrigues, Ivanovič, Görges, Šafářová
Reagovat
tommr
protože Caro je hráčka, která ještě na začátku roku byla světová jednička a se kterou pořád ještě běží ta neuvěřitelně vlezlá reklama "Game, set, match Wozniacki". Pokud by taková hráčka prohrála třeba s Klárou tak by to prostě byla ostuda ...
Reagovat
Heather_Fedex
mas pravdu, ta reklama uz je vazne otravna. dokonce i na miste caro by mi bylo neprijemne, ze v reklamnim spotu slysim na konci zapasu "game set match wozniacki" kdyz po skutecnem zapase to slysim cim dal, tim mene casto.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jedno, kde byla před rokem, teď má do světové jedničky na hony daleko. Světová jednička byla docela před nedávnem i Jelena Jankovič a dneska je to hráčka třetí desítky. A nějaká reklama z porážky hráčky č. 11 s hráčkou č. 29, případně 22 ostudu neudělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Vaše problémy na moji hlavu! :D

Co k tomu říct? Caro jedničkou byla, teď jedničkou není. V souvislosti se sportem nerad používám slovo "ostuda" a "ostudnou prohru" si představuju tak, že se někdo vůbec nesnaží a nebojuje. To si myslím, že u Caro nehrozí... Porazit může každý každého a v každém sportu. Tak to prostě je, jinak by sport nebyl sportem a nemuseli bychom ho sledovat. Někdy je pravděpodobnost větší a někdy menší, ale vždycky tam ta možnost je. Já mám radost z každé výhry Caroline a všech mých oblíbených tenistek, i když vyhrajou třeba nad papírově slabší hráčkou. Vím přece, že jim to ty soupeřky nedávají zadarmo... Kdybych měl přemýšlet jinak, tak bych byl asi pěkný škarohlíd (nebo možná druhý tommr). :D

Jinak jsem přijel dřív, než jsem si myslel. Ale v 6:15 asi zítra nevstanu. Snad na sedmou bych to mohl zvládnout. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist