Zakopalová v Paříži obrátila zápas, je ve 2. kole

28. 1. 2013, 20:41
Aktuality 4
Nepříliš jistě, ale úspěšně vykročila Klára Zakopalová za obhajobou svého loňského semifinále na halovém turnaji v Paříži. Česká tenistka dnes otočila utkání se Španělkou Medinaovou, kterou porazila 2-6 7-5 a 6-0.
Klára Zakopalová

Turnaj v Paříži byl loni pro Kláru Zakopalovou nejúspěšnějším na okruhu WTA a letošním po rychlém vypadnutí z Australian Open měla možnost vrátit se do vítězných kolejí. To se jí proti Španělce Anabel Medinaové-Garriguesové dlouho nedařilo; za celý úvodní set se dnes nedostala k jedinému brejkbolu, zato sama přišla hned o první servis a v závěru setu ještě jednou.

S Medinaovou poměřila Klára Zakopalová síly dosud desetkrát, sedmkrát prohrála a ani jednou se jí nepodařilo takto nepříznivě se vyvíjející utkání se španělskou soupeřkou otočit. Letos v Paříži se dočkala. Ve druhé sadě udeřila hned v úvodu a dostala se do vedení, a i když sama o podání přišla, Medinaovou na příjmu trápila o poznání víc. Set už směřoval do tie-breaku, když Zakopalová prolomila Medinaové podání znovu a vzápětí poslala zápas do třetího setu.

V něm už česká tenistka dominovala. Trestala hlavně druhé podání soupeřky, kterou nakonec po dvou a čtvrt hodinách poslala domů s 'kanárem'. Další soupeřkou osmé nasazené hráčky bude vítězka zápasu mezi jinou Španělkou Carlou Suárezovou-Navarrovou a Monikou Niculescuovou z Rumunska.

Mona BarthelováVedle loňské semifinalistky Zakopalové v Paříži startují ještě tři české tenistky. Lucii Hradeckou čeká na úvod Tamira Paszeková z Rakouska a Lucie Šafářová nastoupí proti Lourdes Domínguezové-Linové ze Španělska. Vítězka turnaje z roku 2011 Petra Kvitová má v prvním kole volný los a ve druhém bude její soupeřkou lepší z dvojice Cvetana Pironkovová z Bulharska - Stefanie Vögeleová ze Švýcarska.

Podobně jako Zakopalová nemá špatné vzpomínky na Paříž ani Mona Barthelová. Německá tenistka vyhrála loni ve francouzské metropoli 11 setů v řadě a dostala se z kvalifikace až do čtvrtfinále. Letos byla blízko ztráty setu hned ve svém prvním zápase, v jehož úvodním setu si s Urszulou Radwaňskou celkem šestkrát prolomily svá podání. Polka ale za stavu 6-5 nedokázala set doservírovat, za což ji favorizovaná soupeřka vzápětí potrestala v tie-breaku.

Druhou sadu už pak Barthelová ovládla. Mladší ze sester Radwaňských dovolila uhrát jen deset výměn a domů ji poslala po výsledku 7-6 6-0.

"(Radwaňská) hrála v prvním setu výborně a mně chyběla konzistence. Zvrat přišel, když jsem srovnala na 6-6, to mi vrátilo sebedůvěru. Od té chvíle už jsem dokázala zakončovat výměny o hodně líp," okomentovala svůj výkon Barthelová.

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch, dotace 690.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (8-ČR) - Medinaová-Garriguesová (Šp.) 2:6, 7:5, 6:0, Barthelová (Něm.) - U. Radwaňská (Pol.) 7:6 (7:1), 6:0, McHaleová (USA) - Parmentierová (Fr.) 6:4, 6:1.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
po prvním setu to ale nevypadalo dobře. Dřív by se Klára nejspíš sesypala, ale ted je vidět, že si už víc věří a dokáže zápasy otáčet ... :)
Těžký ale hratelný soupeřky má Klára i v dalších kolech a tak není úplně vyloučený, že Klára tady dojde daleko. V ideálním případě by dokonce mohlo dojít k českýmu finále Klára (nebo Lucka) versus Petra ... :)
Reagovat
Fandina
Klárko a pokračuj. Držím palce pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
jen tak dál a to i ostatní holky :)) Pojď !! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist