Zakopalová v Praze znovu prohrála v semifinále

3. 5. 2008, 21:57
Aktuality 0
Na finálovou účast na Prague Open znovu nedosáhla Klára Zakopalová, která stejně jako v letech 2005 a 2007 prohrála v semifinále. Česká tenistka dnes nestačila na Bělorusku Victorii Azarenkovou, které podlehla 3:6 a 2:6. Vítězka si v neděli zahraje o titul s nejvýše nasazenou Ruskou Verou Zvonarevovou.
Klára Zakopalová

Po úvodním rozcvičení tenistky odehrály jen necelé tři gamy, pak je z kurtu na několik minut vyhnala dešťová přeháňka. Další pauza přišla za stavu 2:5 z pohledu domácí hráčky ve druhé sadě, ale ke zvratu v zápase nevedla. Zakopalová si sice vypracovala brejkbol, ale zahrála při něm míček těsně za základní čáru a Azarenková pak utkání dopodávala.

Běloruska se výborně pohybovala a byla lepší v dlouhých výměnách, ale rozhodujícím faktorem pro vývoj zápasu byl servis. Třetí nasazená Azarenková si dokázala podáním pomoci a do tlaku se dostávala i na returnu, protože servis je největší slabinou české tenistky. Když se Zakopalové nepovedl ten první, Běloruska se postavila metr před základní čáru a střílela na druhou stranu jeden dělový return za druhým.

Kvůli tomu si turnajová sedmička jen třikrát v zápase udržela vlastní podání a stala se třetí českou obětí Azarenkové na cestě do finále. Její přemožitelka už v Praze porazila Petru Kvitovou a Karolínu Plíškovou.

Zakopalová litovala, že jí finále v Praze znovu uteklo
Potřetí během čtyř let česká tenistka Klára Zakopalová postoupila na turnaji v Praze do semifinále, ale ani na třetí pokus se nedostala dál. Po dnešní porážce s Běloruskou Victorií Azarenkovou neskrývala zklamání.

"Chtěla jsem to prolomit, ale bohužel soupeřka byla proti. První gamy jsme se docela tahaly, ale ona dobře servíruje, což se o mně nedalo říct. To byl hlavní faktor toho zápasu," řekla třiapadesátá hráčka světa.

Dvě dešťové přestávky a přerušení hry ji nijak nezaskočily. Při té druhé za stavu 3:6 a 2:5 jen doufala v obrat. "Už jsem neměla co ztratit, takže mi to bylo víceméně jedno. Říkala jsem si, že se třeba stane ještě zázrak, ale ten se nestal," uvedla sedmá nasazená hráčka.

Zakopalová měla během neplánované pauzy čas promyslet taktiku, ale ta byla velice jednoduchá. "Věděla jsem, že má servis, takže pro mě bude nejdůležitější jí ten servis vrátit a dostat ji do výměny. To byl jediný klíč. Zkusit ji brejknout a pak kdo ví, jak by dopadl můj servis," řekla.

V Praze ve čtvrtfinále porazila osmnáctou hráčku světa Šahar Peerovou z Izraele, ale bezprostředně po vyřazení měla ze svého vystoupení smíšené pocity. "Semifinále je dobrý výsledek, ale jsem samozřejmě zklamaná z dnešního zápasu, chtěla jsem víc. Musím si z toho vzít to pozitivní a jít dál."

Nyní ji čeká kvalifikace turnaje v Berlíně, do níž vstoupí už v neděli.

Deblový titul pro domácí tenistky
Titul získaly české tenistky ve čtyřhře, kterou vyhrály Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková. Nenasazená dvojice ve finále porazila 10:6 v rozhodujícím tie-breaku americko-nizozemský pár Jill Craybasová, Michaella Krajiceková.

Finále mužského challengeru bude mít ryze české obsazení, dostali se do něj Lukáš Dlouhý a Jan Hernych.

WTA Praha - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Zvonarevová (1-Rus) - Srebotniková (4-Slo) 6-2 6-4
Azarenková (3-Běl) - Zakopalová (7-ČR) 6-3 6-2

Čtyřhra - finále:
Hlaváčková/Hradecká (ČR) - Craybasová/Krajiceková (4-USA/Niz) 1-6 6-3 10-6

 

ATP Praha - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Hernych (ČR) - Levy (6-Izr.) 3-6 6-4 6-3
Dlouhý (8-ČR) - Ulihrach (ČR) 6-3 4-6 6-3

Čtyřhra - finále: Dlouhý/Pála (1-ČR) - Karol/Pospíšil (ČR) 6-7(2) 6-4 10-6

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist