Zakopalová v Rio de Janeiru nezaváhala a je ve čtvrtfinále

19. 2. 2014, 22:07
Aktuality 9
WTA RIO DE JANEIRO - Klára Zakopalová na antuce v Rio de Janeiru nezaváhala ani ve druhém kole a stále tak může pomýšlet na první titul po dlouhých devíti letech. V Brazílii je nasazenou jedničkou a v dalším zápase ji čeká až 110. hráčka světa Piterová.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová si letos udržuje velmi solidní formu. Přes první kolo se z pěti turnajů nedostala jen na Australian Open, na úvod sezony si zahrála finále v Shenzhenu. Minulý víkend na antuce ve Španělsku pomohla k postupu českých tenistek do semifinále Fed Cupu a hned v následujících dnech zvládala nečekaně dobře náročný program i přechod na tvrdý povrch na turnaji v Dauhá, kde si vyšlápla na Srbku Ivanovičovou.

Tento týden se jednatřicetiletá Češka vrátila znovu na antukové dvorce a na premiérovém ročníku turnaje v brazilském Rio de Janeiru je papírově největší favoritkou. Roli nasazené jedničky zatím zvládá bez potíží, po Kolumbijce Duqueové-Marinové si dnes poradila ve dvou setech i se Španělkou Silvií Solerovou-Espinosaovou.

Zakopalová sice v prvních dvou gamech na podání uhrála jen jeden fiftýn a prohrávala 1-3, svůj třetí servis už ale po boji v nejdelším gamu v utkání udržela a zbytek zápasu měl pod kontrolou. První brejk ve druhé sadě ještě nepotvrdila, posledních pět gamů ale měla ve své ražii a po hodině a čtvrt zvítězila 6-4 6-1.

V pondělí Zakopalová oslaví 32. narozeniny a nejlepším dárkem by pro ni byl bezesporu turnajový titul. Finále si na okruhu WTA zahrála už třináctkrát, trofeje však získala pouze dvě a obě už před devíti lety. V Riu je po vypadnutí Schiavoneové její největší soupeřkou v soutěži až 65. tenistka světa Paola Ormaecheaová z Argentiny a sama česká tenistka určitě cítí šanci na úspěch. Případný triumf by ji navíc vrátil do Top 30.

V pátečním čtvrtfinále se Zakopalová utká v prvním vzájemném střetnutí s třiadvacetiletou Polkou Katarzynou Piterovou, které ve světovém žebříčku patří 110. místo. Polská tenistka dnes otočila nepříznivý vývoj utkání s přemožitelkou Barbory Záhlavové-Strýcové Němkou Dinah Pfizenmaierovou a postupem do čtvrtfinále vyrovnala své maximum.

- WTA INTERNATIONAL RIO DE JANEIRO -
(Brazílie, antuka, 250.000 dolarů)
středeční výsledky (19. 02. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Naraová (5-Jap.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-3 6-2
Friedsamová (Něm.) - N. Kičenoková (Ukr.) 6-2 6-3
Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (1-ČR) - Solerová (Šp.) 6-4 6-1
Ormaecheaová (3-Arg.) - Bertensová (Niz.) 7-5 7-5
Piterová (Pol.) - Pfizenmaierová (Něm.) 5-7 6-3 6-1
Burnettová (It.) - Van Uytvancková (Belg.) 0-6 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
misa
Doufám, že z toho bude titul. Klára je příkladem tenistky, u které nejlepší část její kariéry přišla až po třicítce.
Reagovat
smazaný uživatel
best tennis picks : www.tennispredictions.in
Reagovat
Frick
se zahrabala na turnaj ITF 25.000

To jsou věci...
Reagovat
Karl
A stejně prohrála v 1. kole. Po AO se to zdálo být dost nadějně, ale teď to vypadá na stejnou bídu, jako celou loňskou sezonu, vyjma Štrasburku.
Reagovat
tommr
a jako jediná z našich dokázala během černý tenisový středy uspět ... :)
Určitou zajímavostí je, že její soupeřka Soler-Espinosa taky hrála v nedávným FC ve Španělsku a dnešní zápas se tak dá brát jako dozvuk FC klání ve kterým Klára znovu potvrdila, že opravdu postoupil lepší tým ... :)
Jinak Klára má turnaj velmi dobře rozehranej: na nasazenou soupeřku může narazit až ve finále a i proti ní by byla favoritkou. Doufám, že toho dokáže náležitě využít a po dlouhým čekání získá na "starý kolena" ještě jeden titul ... :)
Reagovat
Jan
No a teď to srovnej s Petrou. Ta nebýt v top 10, tak už se dávno plácá kdoví kde, protože by narážela na silnější soupeřky už v úvodních kolech. Nakonec, jak vidno i tak to stačí. Fandina i quesh budou tvrdit, že je Petra lepší, což asi s Češkami by vyhrála, viz její zápas s Luckou, ale ten dojem, ten je hrozný.
Reagovat
Fandina
Mám moc velkou radost a moc ti přeji vyhrát celý turnaj, když už jsi nasazená jednička, tak to potvrď. Držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
VlS
Já jsem tu Polku viděl někde hrát a vůbec nehrála špatně, nemusí to bejt tak lehkej zápas, jak by to vypadalo podle rankingu. Klára je favoritka, fandím jí a moc bych jí titul přál, ale kdyby to náhodou nedopadlo, tak jí nenadávejme.
Reagovat
tommr
možná, že si Piterovou viděl loni v Linzi nebo Lucemburku kde se jí podařilo ukořistit skalpy několika dobrejch hráček. Jinak je to ale jen průměrná hráčka a Klára by si s ní měla poradit ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist