Zakopalová ve finále neuspěla, titul ze Soulu má Klejbanovová

26. 9. 2010, 08:59
Aktuality 21
WTA SOUL - Klára Zakopalová neuspěla ani ve svém druhém letošním finále. Česká hráčka dnes na turnaji v Soulu podlehla v boji o titul páté nasazené Alise Klejbanovové z Ruska ve dvou setech 1-6 3-6. Zakopalová v tomto roce hrála na okruhu WTA finále i v srpnu v Kodani, kde prohrála s Dánkou Caroline Wozniackou.
Alisa Klejbanovová

"Raději bych tady stála jako vítězka, ale Alise hrála skvěle a zasloužila si vyhrát," řekla Zakopalová při vyhlášení. Ráda by si ale v tomto roce vypracovala ještě jednu šanci. "I finále do třetice by bylo dobrý," napsala hráčka ČTK z letiště na cestě na turnaj do Tokia.

Finále v Soulu trvalo hodinu a dvanáct minut a Zakopalová šestkrát prohrála podání. V první sadě uhrála game až za stavu 0:5. "Soupeřka hrála moc dobře," konstatovala Zakopalová. Šanci na zvrat měla na začátku druhého setu, kdy vedla 3:1. "Ale nevyužila jsem šanci odskočit na 4:1 a set se obrátil," uvedla pražská rodačka.

Svěřenkyně trenéra Petra Kralerta pak prohrála pět her v řadě a Klejbanovová slavila po Kuala Lumpur letos druhý titul.

Účast ve finále posune osmadvacetiletou Zakopalovou v žebříčku dvouhry na 37. pozici, deset míst za její maximum z roku 2006.

Zakopalová si pohoršila finálovou bilanci na dvě výhry a devět porážek. Vyhrála jen v roce 2005 v Hertogenboschi a v Portoroži.

Z českých tenistek letos dokázala získat titul pouze Iveta Benešová v marockém Fezu. Stejně jako Zakopalová dopadly ve finále Lucie Šafářová v hale v Paříži a Barbora Záhlavová-Strýcová nedosáhla na vavřín na pražské Štvanici při červencovém ECM Prague Open.

V Soulu nakonec neuspěla česká tenistka ani ve finále čtyřhry. Turnajové čtyřky Vladimíra Uhlířová s Jihoafričankou Natalií Grandinovou podlehly v boji o titul německo-slovinské dvojici Julia Görgesová, Polona Hercogová 3:6, 4:6.

- WTA INTERNATIONAL SOUL (Korea, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (26. 09. 2010)

Dvouhra - finále:
Klejbanovová (5-Rus.) - Zakopalová (ČR) 6-1 6-3

Čtyřhra - finále:
Görgesová/Hercogová (Něm./Slovin.) - Grandinová/Uhlířová (4-JAR/ČR) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
drz pysk co jsi ty dokazal chuju!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, zase jedno zbytecne brzske stavani.Ten zensky tenis je hrozny, podani spise nevyhodou. 2X v druhem setu mela Klara vyhodu breaku a pri svem podani jednou 3O.O a podruhe 4O.15 a stejne vse marno. Proc to nejde davat ty vinry vicekrat po sobe- Proste ne a ne. Alisa delala chyby v druhem setu taky, ale jak podruhe vyhrala po boji sve podani, tak jsem to uz videla jasne, jak to dopadne a take,ze jo, Soubezne hrala i Petra,hned byla dva breaky pozadu, jeste to dotahla do TB, ten nezvladla a pak opet asi temno pred ocima a fiasko v druhem setu.Lucka prvni set to same, nastesti to otocila. O Ivete ani nemluvim, pachti se v kvalifikaci aby projela hned prvni kolo. Jeste to pocasi venku, proste depka jak vysita.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty už radši nic nemluv! Na tvoje tipy tady nikdo není zvědavý! Stejně tenisu nerozumíš!
Reagovat
smazaný uživatel
Takove teple lidske slovo potesi, priste si necham poradit od neomylneho odbornika.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím opět zopakovat to, co jsem psal u vedlejšího článku.
Příspěvky JaroslavyA6 patří na tomto portále k těm lepším, ne-li nejlepším. Ať už s jejími názory souhlasíš, či nesouhlasíš, tak píše vecně a k tématu. Já osobně si její názory vždy moc rád přečtu a pokud se ti nelíbí, tak je nečti.
JaroslavaA6 narozdíl od jiných také píše slušně a nikoho vulgárně neuráží..
Potesiteli příště také napiš nějaký svůj názor k tenisových výsledkům, pokud ho nemáš, tak neurážej názory ostatních..
Reagovat
smazaný uživatel
Prispivam na tyto stranky, protoze tenis miluji a zatim mi asi nehrozi, ze se touto hrou dostatecne nabazim.Kazdy zapas muze prinest dalsi super tenisove zazitky.Clovek nikdy predem nevi, ktery zapas se podari. Klidne to muze byt i zapas turnaje nizsi urovne a to je na tom fajn.Prispevky ctu celkem pravidelne, ale kdyz vidim zname firmy, ktere jen urazi nejtezsim kalibrem, tak tyto clanky rychle preskocim.Neni clovek ten,aby se zavdecil lidem vsem. Naopak tyto radky potesi, diky. Preji hodne hodin stravenych u tenisovych prenosu.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby ses z té své JaroslavyA6 neposral.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáte vůbec zač! Já tenis také naprosto miluji, je to pro mě taková zdravější droga :-) Dokonce moc rád objíždím ve volném čase mezinárodní mužské a ženské turnaje, které se na našem území hrají :-) A kdyby bylo více času, tak bych i na tomto portále mnohem častěji přispíval do diskuzí, než tomu bylo doposud.
Také máte pravdu, že člověk se nikdy nezavděčí všem..Na druhou myslím, že některým rádoby diskutérům by se člověk nezavděčil s jakýmkoliv názorem a léči si zde spíše svá traumata a psychické problémy, než že by slušně a věcne diskutovali.
Proto čest takovým diskutujícím jako jste Vy, nebo skott.
Také Vám přeji hodně krásných tenisových zážitků a zároven pěkný den :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No holt já nemám rád lidi, kteří neustále kritizují, uráží druhé a sami jsou naprosté nuly ;-)
Zejména příspěvky Skotta a JaroslavyA6 mě vždy zaujmou, takže nevidím důvod si svůj názor nechat pro sebe ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty D.bile s velkým D, tak se ti líbí příspěvky některých uživatelů, no a co? Nemusíš to tady psát třikrát, jednou stačí!
Reagovat
smazaný uživatel
Sice budeme iritovat potesitele a spol,ale momentalne neprobiha zadny dulezity zapas ke komentari,tak proc jeste neco nenapsat. Ja se priznam, ze mam radeji muzsky tenis, zeny mi casto ve vykonu pripadaji hodne labilni. Jezdim take na tenis nazivo a sice na DC. Od utkani s Amerikou jsem byla na vsech. Na Svycarem v Praze, jinak vzdy v CEZ arene v Ostrave, klde se mi to libi vic. Sice prostredi neni moc repre,ale koupim si vzdy listky na tu stranu, kde teniste vchazi na kurt a vidim je nejblize jak to jde. Vzdy jsem minimalne pul hodiny pred zapasy na miste a stojim prilepena u zabradli, nez me poradatale nezazenou na misto. Nejrade mam sobotu, kdy jsem v hale jeste drive a pozoruji nerusene rocvicovani.v televizi vypadaji skoro vsichni hraci mohutneji,ale ve skutecnosti jsou to normalni kluci.Po delsi pause pristi rok v breznu pojedu asi i na Kazachstan.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji potesiteli za nový titul, jak vidím, tak ani člověk nemusí studovat 5 let vysokou školu, aby dostal titul...stačí si zajít na tenisportal a má ho rychle a zadarmo :-DD A to se vyplatí :-DD
P.S.Inteligentní člověk většinou nepíše vulgárně a neuráží druhé, proto se rozhodně nesnížím na tvou úroveň! ;-)
Takže se měj jak chceš...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Cožpak tobě ještě nikdy nikdo neřekl, že jsi de/bil? To se divím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale spíš si myslím, že řekl...
Reagovat
smazaný uživatel
Já se přiznám, že mám rád jak mužský, tak i ženský tenis. Samozřejmě je faktem, že mužský tenis má nesrovnatelně vyšší kvalitu, ale na druhou stranu jsem viděl i hromadu vynikajících ženských zápasů a to zejména na antuce. Sice je tento tenis pomalejší a méně agresivní, ale zase bývají často moc pěkné výměny. Jinak zápas se Švýcarskem jsem viděl je v televizi, takže závidím všem, kteří ho viděli na vlastní oči.
Já právě také bývám na domácích zápasech minimálně hodinu před zápasem, člověk díky tomu vidí rozcvičení, trénink a další zákulisní zajímavosti. A to hlavně při brněnských zápasech naší Fed Cupové reprezentace, kde je to zázemí přece jen více otevřené pro fanoušky. Atmosféra při domácích zápasech v Ostravě je vždy parádní, jen mě mrzí, že normální fanoušci jsou více odřízlí od hráčů, než je tomu v případě zmíněného Fed Cupu.
Už ted se těším na domácí zápas proti Kazachstánu, pevně věřím, že to naši kluci zvládnou, i když pravděpodobný následující zápas v Argentině bude brutálně těžký.
Jinak sice v současnosti opravdu neprobíhají žádné důležité zápasy, ale přesto bych se rád zmínil o dlouhodobě fantastické formě Jardy Pospíšila, který je navíc ted ve finále na turnaji v Trnavě!
Reagovat
smazaný uživatel
Čemu už dneska Češi neříkají fantastická forma...
Reagovat
smazaný uživatel
Prave se na neho chci kuknout,jak mu to pujde. Priznam se, ze ho neznam.
Reagovat
smazaný uživatel
Forest Gump by prohlásil: "Pro hlupáka každý hloupý" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To se dalo čekat.
Reagovat
BooOoo
přesně tak .. více než očekávatelné .. a co předvedou naše děvčata v Tokiu ? první maximálně druhé kolo ..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist