Zakopalová vyhrála dvojzápas s Briantiovou a Bartoliovou a je v semifinále!

13. 1. 2011, 07:40
Aktuality 7
WTA HOBART - Dva dny se v Hobartu kvůli dešti téměř vůbec nehrálo. Dnes však po nepříjemné pauze v Tasmánii udeřila Klára Zakopalová, jež nejprve zdolala Italku Briantiovou a následně si skalpem největší favoritky Marion Bartoliové zajistila postup do semifinále.
Klára Zakopalová

V Hobartu se za poslední dva dny kvůli deštivému počasí odehrál jediný zápas. Na duel 2. kola čekala také Klára Zakopalová, které stejně jako ostatním hráčkám nezbývalo nic jiného než si přát lepší počasí a trénovat v hale. Dnes už z mraků nad tasmánským ostrovem voda netekla a tenistky už mohly bojovat o body do žebříčku WTA.

Pátá nasazená Češka se nejdříve utkala s Albertou Briantiovou o start ve čtvrtfinále. Souboj s 91. hráčkou světa ale dobře nezačala. Během úvodních dvou setů udržela z devíti gamů na servisu jen dva, přesto za stavu 1-6 6-4 mohla stále bojovat o postup. Toho se nakonec i podle papírových předpokladů dočkala, když v rozhodujícím dějství vyhrála 6-2. 

"Náročné bylo po těch dvou dnech hned začít hrát zápas, takže jsem se do toho první set dostávala," řekla Zakopalová ČTK. 

Sestřih zápasu Zakopalová - Briantiová (celý zápas zde):


Po zhruba dvou hodinách odpočinku se už chystala na Marion Bartoliovou, jež si mezitím poradila hladce ve dvou setech s Jelenou Vesninovou. Rusce povolila uhrát jen pět her.

Osmadvacetiletá Zakopalová měla s Bartoliovou bilanci ze zápasů na antuce jedné výhry a jedné porážky, když naposledy v loňské sezoně vyhrála rodačka z Plzně. Na zápas ve Varšavě si určitě dobře vzpomínala, protože i dnes postupně střetnutí ovládala. 

O dva roky starší Francouzka se nedokázala během pár minut 'přenastavit' na jiný styl hry. Česká tenistka se od úvodu zápasu snažila hrát agresivně, což se navzdory logickým chybám setkalo s úspěchem.

Zakopalová si sice v úvodním setu dvakrát prohrála podání, malátnou a bez výrazného zapálení hrající soupeřku v něm ale porazila. Bartoliová se pak ujala vedení 2-0, dalších šest her ale už patřilo jen seběvědomě hrající Češce, jež za 78 minut vyhrála překvapivě snadno 6-4 6-2.

Sestřih zápasu Zakopalová - Bartoliová:


"S tím zápasem jsem spokojená, hrála jsem dobře," uvedla Zakopalová, která dnes na kurtu strávila celkem tři hodiny. 

Před dvěma lety v Hobartu triumfovala Petra Kvitová a nyní může její úspěch zopakovat i Zakopalová, jež minulý týden posunula svůj vstup do sezony. "Bylo to kvůli angíně," vysvětlila pražská rodačka, proč nestartovala v Aucklandu.

O 12. finále na okruhu WTA se utká s Australankou Jarmilou Grothovou. Tenistka původem ze Slovenska měla jako jediná jisté čtvrtfinále už v úterý. Dnes tak nastoupila odpočatá proti Robertě Vinciové, jež musela dohrávat jeden set s Britkou Baltachaovou. 

Šestá nasazená Grothová nad turnajovou čtyřkou Vinciovou vyhrála hladce 6-1 6-2 a do semifinále postoupila bez ztráty setu. 

Sestřih zápasu Grothová - Vinciová (celý zápas zde):


Zakopalová Australanku dvakrát porazila,  před čtyřmi lety dokonce právě zde v kvalifikaci. Jediný souboj v hlavní soutěži turnaje WTA ale v roce 2008 na rychlém povrchu prohrála.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří nenasazené Shuai Peng z Číny a Američanka Bethanie Matteková-Sandsová, jež pokračuje ve skvělém startu do sezony. Minulý týden totiž společně s krajanem Isnerem slavili triumf na Hopman Cupu.

- WTA INTERNATIONAL HOBART (Austrálie - Tasmánie, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (13. 01. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (5-ČR) - Briantiová (It.) 1-6 6-4 6-2
Bartoliová (1-Fr.) - Vesninová (Rus.) 6-4 6-1
Erraniová (7-It.) - Moliková (Austr.) 6-1 6-0
Kerberová (8-Něm.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-3 6-4
Vinciová (4-It.) - Baltachaová (Brit.) 6-3 6-4
Matteková-Sandsová (USA) - Moritaová (Jap.) 6-3 6-1
Shuai Peng (Čína) - Govorcovová (Běl.) 2-6 6-4 6-0

Dvouhra - čtvrtfinále:
Zakopalová (5-ČR) - Bartoliová (1-Fr.) 6-4 6-2
Matteková-Sandsová (USA) - Kerberová (8-Něm.) 6-4 6-4
Grothová (6-Austr.) - Vinciová (4-It.) 6-1 6-2
Shuai Peng (Čína) - Erraniová (7-It.) 6-1 6-3

Semifinálové dvojice: Zakopalová - Grothová, Matteková-Sandsová - Shuai Peng.

Čtyřhra - 1. kolo:
Grandinová/Uhlířová (4-JAR/ČR) - Briantiová/Čakvetadzeová (It./Rus.) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
ani na scoreboard neumějí napsat správně jméno.... už se na zítra těším, Jarka proti Kláře, může to být super zápas...
Reagovat
EllNino
No ale Zakopalova se narodila v Praze
Reagovat
smazaný uživatel
To je jiná, pak se ti omlouvám..:)
Reagovat
EllNino
Uz ponekolikate tu pan Zabloudil pise, ze je Zakopalova z Plzne. Pritom zije i trenuje v Praze.
Reagovat
smazaný uživatel
Rodačka z Plzně může klidně žít a trénovat i na Madagaskaru a pořád bude rodačkou z Plzně nebo ne?!
Reagovat
smazaný uživatel
Povzbudivy vyskedek na zacatku sezony, jen aby nemel jepici zivot. Preji minimalne finale.Klara hraje dobre koukatelny tenis. Proste gratulace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist