Zakopalová zklamala, v Kodani finále nezopakuje

6. 6. 2011, 19:56
Aktuality 7
WTA KODAŇ - Klára Zakopalová pokračuje v mizerných výkonech. Na turnaji v Kodani nestačila už v úvodním kole na soupeřku z druhé světové stovky a připravila se o možnost zopakovat z pozice nasazené dvojky loňské finále.
Klára Zakopalová

34. hráčka světa Klára Zakopalová dnes v prvním kole narazila na Kathrin Wörleovou, která je o 110 pozic hůře postavenou tenistkou. Žebříková propast ale v zápase nebyla znát, česká tenistka neodvrátila žádný ze čtyř brejkbolů a prohrála i druhé vzájemné utkání - tentokrát za 63 minut 3-6 2-6. 

Devětadvacetiletá Zakopalová, která loni v Kodani nestačila až ve finále na domácí favoritku a aktuální světovou jedničku Wozniackou, tak nedokázala využít výhodného postavení turnajové dvojky.

Pražská rodačka z posledních čtyř podniků WTA vyhrála jediný z pěti zápasů. Na Wimbledon, kde bude obhajovat loňské osmifinále, se připraví příští týden v holandském Hertogenboshi.

Naopak na žádný turnaj na trávě před Wimbledonem zatím není přihlášena světová jednička Caroline Wozniacká. Tento týden totiž dala přednost - v kalendáři WTA nevhodně vloženému - domácímu prostředí v Kodani, kde se hraje v hale na rychlém povrchu, a na listině přihlášených hráček pro další turnaj v Eastbourne i Hertogenboshi chybí. 

V Kodani z českých tenistek startují ještě Lucie Šafářová, Barbora Záhlavová-Strýcová a Karolína Plíšková.

- WTA INTERNATIONAL KODAŇ (Dánsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (06. 06. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Wörleová (Něm.) - Zakopalová (2-ČR) 6-3 6-2
Briantiová (8-It.) - Panovová (Rus.) 6-7(5) 6-1 7-5
A. Bondarenková - Savčuková (obě Ukr.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Carol tím domácím turnajem "skvěle" pomohli. Hra na trávě jí dělá obrovské problémy a přesto jako přípravu hraje indoor. Ona sama sotva může účast na takové hlouposti odmítnout. Pokud nebyli schopni u WTA vyjednat vhodný termín, měli to radši zabalit.
Reagovat
skott
Tak vidim, ze lonsky trapas byl pro slecnu Ejdesgaard malo a i letos si troufa rovnou na hlavni soutez:-D
a nemensi prekvapeni, ze jim s Karolinkou v prvnim kole ¨los¨ nadelil jediny dalsi par na divokou kartu - aneb co bysme vsechno neudelali pro olympijsky sen nasi narodni hrdinky...to bude zase tyden:))
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to, že se Klára od Miami nachází v jakési herní krizi, její výsledky nejsou zrovna moc povzbudivé. Snad se ještě zvedne. Teď jí vypadává dost bodů za loňské vítězství ve ůstovce" a poté za Wimbledon, kde byla ve 4. kole, což letos skoro určitě neobhájí.
Reagovat
smazaný uživatel
34. hráčka světa (!) se brzo propadne na místa, která odpovídají jejím výkonům.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná jo, ale v letošním Race je taky těsně za třicítkou. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt že jo. Přitom za týden odečte 150 bodů, po W 280 a začátkem srpna dalších 200 za finále loňské Kodaně. Má v rezervě turnaje (za 70 b.) mimo ranking, ale stejně asi z Top 50 vypadne.
Reagovat
smazaný uživatel
jako kdyby prohrávala umyslně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist