Zakopalová zvládla dramatickou bitvu, v Soulu postupuje

22. 9. 2010, 11:07
Aktuality 2
Klára Zakopalová postoupila na turnaji v Soulu do druhého kola. Česká tenistka si ve svém úvodním dramatickém zápase poradila s Němkou Julií Görgesovou, kterou po více než dvou a půl hodinách porazila 7-5 2-6 7-5.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová proti jednadvacetileté Julii Görgesové uspěla až ve třetím vzájemném utkání. V obou předchozích duelech česká tenistka prohrála ve třech sadách a i dnešní zápas se blížil ke stejnému rozuzlení.

Görgesová se za stavu 1:1 ujala vedení 4-2 na gamy, tentokrát ale česká tenistka v rozhodující sadě ani po brzy ztraceném podání nerezignovala. Zakopalová si vzala podání zpátky a ujala se vedení 6-5. Ve dvanácté hře si pak vypracovala tři mečboly; dva promarnila, ale třetí využila a za téměř dvě a půl hodiny postoupila do druhého kola.

Po úspěšné odvetě za vyřazení v prvním kole červencového antukového turnaje v Bad Gasteinu se Zakopalová ve druhém duelu v jihokorejské metropoli utká s Ruskou Věrou Duševinovou. Nenasazená hráčka vyšla vítězně z utkání proti sedmé nasazené Aně Ivanovičové ze Srbska. Ta se sice na amerických betonech vzpamatovala a v Cincinnati a na US Open vypadla až proti pozdější vítězce obou turnajů Kim Clijstersové, v Soulu se ale s turnajem znovu rozloučila už ve svém prvním zápase.

Kvůli včerejšímu zrušenému programu dnes odehrála své první zápasy většina nasazených hráček. Uspěly všechny: bez ztráty setu postupují turnajová dvojka Anastasia Pavljučenkovová, její krajanka Maria Kirilenková, Španělka Maria Jose Martinezová-Sanchezová, šestá nasazená Jaroslava Švedovová i Maďarka Agnes Szavayová.

Bez vážnějších problémů postoupila i nejvýše nasazená Nadia Petrovová, kterou hned na úvod čekala vítězka z Guangzhou Jarmila Grothová. O tom, že slovenská rodačka s australským pasem svůj druhý titul na okruhu WTA v Soulu nezíská, bylo rozhodnuto za hodinu a tři minuty, během kterých prohrála 3-6 2-6.

Bez zaváhání prošla do dalšího kola bývalá světová jednička Dinara Safinová, která v Soulu startuje díky divoké kartě. Ruska v souboji s Rumunkou Halepovou odvrátila devět z dvanácti brejkbolů a za téměř dvě hodiny zvítězila dvakrát 6-4.

Výsledky - Soul (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (ČR) - Görgesová (Něm.) 7:5, 2:6, 7:5, Petrovová (1-Rus.) - Grothová (Aus.) 6:3, 6:2, Pavljučenkovová (2-Rus.) - An. Rodionovová (Austr.) 7:6 (8:6), 6:1, Kirilenková (3-Rus.) - U. Radwaňská (Pol.) 6:3, 6:1, Martínezová (4-Šp.) - Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) 7:6 (7:3), 6:4, Švedovová (6-Kaz.) - Medianová-Garriguezová (Šp.) 6:4, 7:5, Szavayová (8-Maď.) - Hercogová (Slovin.) 6:1, 6:2, Duševinová (Rus.) - Ivanovičová (Srb.) 2:6, 6:4, 6:2, Dateová-Krummová - Namigataová (obě Jap.) 6:2, 7:5, Kingová (USA) - Briantiová (It.) 6:4, 7:5, Safinová (Rus.) - Halepová (Rum.) 6:4, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
Nadia Petrova - Jarmila Groth aneb rozdil mezi Guangzhou a Soulem v praxi:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Klára jede letošní výsledky jsou moc příjemným překvapením.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist