Zakopalové k postupu stačilo 41 minut, Strýcová po roce vyzve Kvitovou

7. 3. 2012, 20:59
Aktuality 53
WTA INDIAN WELLS - V úvodní hrací den na turnaji WTA Premier Mandatory v Indian Wells uspěly dvě ze tří českých tenistek. Za pouhých 41 minut postoupila podruhé v této sezoně do 2. kola Klára Zakopalová a Barbora Záhlavová-Strýcová si úspěšný obratem zajistila souboj s Kvitovou. Zaváhala jen Iveta Benešová, jež ztratila dobře rozehrané utkání.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová si už letos zahrála semifinále na halovém turnaji v Paříži, další čtyři starty ale neproměnila v jedinou výhru a před 14 dny v Dubaji navíc vypadla hned v úvodu kvalifikace.

Podruhé v této sezoně se do 2. kola dostala až dnes v Indian Wells, kde se jí v minulosti nedařilo (z 11 zápasů včetně kvalifikací vyhrála jen 2). Dnes však čelila Španělce Lauře Pous Tiové, která jediné letošní utkání nezdárně odehrála na Australian Open a chyběla jí tak herní praxe.

Toho třicetiletá Češka dokonale využila a o tři roky mladší soupeřku z kurtu vyprovodila za 41 minut z výpraskem 6-1 6-1 a stala se první postupující letošního ročníku BNP Paribas Open. Zakopalová v dnešním zápase ztratila po svém podání jen osm fiftýnů, z toho polovinu hned po vlastní dvojchybě. 

Za postup do 2. kola štědře dotovaného turnaje si pražská rodačka vydělala už 12.725 dolarů a do žebříčku si připíše 50 bodů. O svůj nejlepší výsledek v Indian Wells si zahraje s nasazenou Danielou Hantuchovou. Slovenskou soupeřku v žádném ze tří vzájemných soubojů neporazila, naposledy se s ní střetla před třemi lety.

Kvitovou čeká odveta proti Strýcové
Poprvé od Australian Open se na okruhu WTA představí Petra Kvitová, jež poslední dva turnaje v Dauhá a Dubaji kvůli zranění a nemoci vynechala. Soutěž zahájí proti krajance Barboře Záhlavové-Strýcové, s níž před rokem právě ve 2. kole turnaje v Indian Wells ve třech setech prohrála.

Záhlavová-Strýcová ve svém úvodním zápase zaznamenala navzdory sedmi ztraceným servisům úspěšný obrat proti Japonce Ayumi Moritaové, kterou zdolala 2-6 6-1 6-4.

Iveta BenešováČeské tenistky mohly mít první hrací den 100% úspěšnost, jenže Iveta Benešová dobře rozehraný zápas se Soranou Cirsteaovou k postupu nedotáhla.

Za stavu 6-4 a 5-3 byla mostecká rodačka při shodě dva míčky od vítězství, vzápětí mohla zápas ukončit při svém podání, jenž ztratila čtyři gamy v řadě a rozhodnout musel třetí set. I v něm se devětadvacetiletá Benešová po brejku ujala vedení, rumunská soupeřka si ale ztracený servis vzala zpět a po 10 gamech bez brejku se šlo do tie-breaku. V něm levoruká Češka vedla 5-4 a měla dvě podání k dobru, ani to však Benešové k postupu nestačilo. 

V kalifornské poušti se ve dvouhře představí celkem sedm Češek. Ve čtvrtek turnaj zahájí Lucie Hradecká, jež se utká s Rumunkou Beguovou. Lucie Šafářová a Petra Cetkovská jsou stejně jako Petra Kvitová nasazené a v prvním kole mají volný los.

Obraty Gajdošové, Kingové, Voskobojevové, Baltachaové, Mirzaové, Krajicekové a Stephensové
Z nepříznivého stavu se ve středu ani zdaleka nedostala jen Záhlavová-Strýcová nebo Cirsteaová . Tak třeba domácí Coco Vandewegheová vedla nad Jarmilou Gajdošovou 6-4 3-6 a 3-1, pak ale prohrála pět her v řadě a do dalšího kola proti Belgičance Yanině Wickmayerové postoupila Australanka. 

Hned dva obraty ve svém zápase zaznamenala Američanka Vania Kingová. S čerstvou vítězkou antukového turnaje v Acapulku Sarou Erraniovou prohrávala v prvním setu 2-5 a ve druhém 1-3, aby nakonec zvítězila 7-6 6-4 a Italce oplatila loňskou porážku z Carlsbadu. 

"Jsem spokojená s tím, jak jsem dnes hrála. Měla jsem trochu štěstí, že jsem vyhrála první set, ale soustředila jsem se na každý míček a cítila jsem se čím dál lépe," řekla třiadvacetiletá Kingová, kterou ve 2. kole čeká dvacetiletá Ruska Pavljučenkovová. Tu v posledních dvou vzájemných duelech - včetně letošního Australian Open - porazila.

Čtyři mečboly odvrátila Galina Voskobojevová, jež prohrávala s Marinou Erakovicovou z Nového Zélandu 5-7 6-3 a 4-5. Kritické výměny ale kazašská tenistka ustála a třemi gamy v řadě zápas ukončila. O postup do 3. kola si zahraje s osmou nasazenou Číňankou Na Li.

Z nepříznivého vývoje se dostala také Britka Elena Baltachaová. S Nizozemkou Arantxou Rusovou prohrávala 3-6 a 2-4, nakonec ale zvítězila 6-3 ve třetí sadě, byť v ní prohrávala už 0-2. V dalším zápase se Baltachaová utká s Görgesovou.

"Jsem velmi šťastná. Závěr zápasu byl opravdu skvělý," radovala se Baltachaová. "V poslední době jsem udělala nějaké změny a do své hry jsem zařadila nové prvky," přiznala Britka, které začala pomáhat nehrající kapitánka britského fedcupového týmu Judy Murrayová, matka mužské světové čtyřky Andyho. "Mám teď kolem sebe skvělé lidi," pochvaluje si.

Stav 4-6 a 0-1 otočila ve svůj prospěch Sania Mirzaová z Indie, jež si nakonec poradila s Němkou Barroisovou. Holanďanka Michaela Krajiceková se zase dostala z nepříznivého skóre 3-6 a 2-4 s Polkou Urszulou Radwaňskou.

Úvodní hrací den na centrálním dvorci zakončily více než tříhodinovou bitvou domácí Sloanne Stephensová a Kanaďanka Aleksandra Wozniaková. Ta ve třetím setu vedla 5-3, Američanka se však svým obratem zařadila mezi úspěšně zvládnuté koncovky prvního dne a postoupila do 2. kola proti Němce Kerberové.  

"Vůbec by mě nenapadlo, že by to mohl být tak dlouhý zápas. Když jsem šla z kurtu a zeptala jsem se na čas, byla jsem v šoku. Ale právě teď jsem velmi šťastná," řekla Stephensová. "Moc lidí na stadionu nebylo. Myslím, že moje rodina návštěvnost ztrojnásobila. Měla jsem tu strce, tety, bratrcem sestřenice, prarodiče... Jsem ráda, že jsem se dokázala soustředit až do samotného konce zápasu a udělala jsem radost sobě, i svým blízkým," dodala.

Vůbec první zápas jako hráčka Top 100 zvládla bravurně talentovaná Američanka Jamie Hamptonová. Dvaadvacetiletá tenistka, jež se narodila v německém Frankfurtu, smetla 6-1 6-0 Slovinku Poloňu Hercogovou a skalpem 38. hráčky světa si připsala dosud nejcennější vítězství. Teď ji čeká bývalá světová jednička Jelena Jankovičová ze Srbska.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
středeční výsledky (07. 03. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (ČR) - Pous Tiová (Šp.) 6-1 6-1
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Moritaová (Jap.) 2-6 6-2 6-4
Cirsteaová (Rum.) - Benešová (ČR) 4-6 7-5 7-6(5) 
Hamptonová (USA) - Hercogová (Slovin.) 6-0 6-1
Dateová-Krummová (Jap.) - Parmentierová (Fr.) 6-1 6-3
Bacsinszká (Švýc.) - Keothavongová (Brit.) 6-4 2-6 7-5
Voskobojevová (Kaz.) - Erakovicová (N. Zél.) 5-7 6-3 7-5
Gajdošová (Austr.) - Vandewegheová (USA) 4-6 6-3 6-3
Barthelová (Něm.) - Craybasová (USA) 6-1 6-2
Baltachaová (Brit.) - Rusová (Niz.) 3-6 6-4 6-3
Suárezová (Šp.) - Pironkovová (Bul.) 6-4 6-2
Kingová (USA) - Erraniová (It.) 7-6(3) 6-4
Vesninová (Rus.) - Dellacquaová (Austr.) 6-4 7-5
Krajiceková (Niz.) - U. Radwaňská (Pol.) 3-6 6-4 6-4
Mirzaová (Ind.) - Barroisová (Něm.) 4-6 6-2 6-4
Stephensová (USA) - Wozniaková (Kan.) 4-6 7-5 7-6(7) 

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (3-ČR) - Jansová-Ignaciková/Mladenovicová (Pol.Fr.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
VlS
jsou v druhém kole 6:2;6:2. Těžko soudit podle score boardu, ale asi to Petra Vice nemršila, protože Vika si v každým setu jeden servis prohrála.
Reagovat
Fandina
si prohrála servy?
Reagovat
VlS
Jo. O DF se svorně podělily (2:2), o esa taky 1:1.
Bohužel Lucka neproměnila match bally a teď ve třetím to s ní vypadá bledě.
Reagovat
VlS
Tak bohužel, Lucka to neustála. Tak hodně štěstí v deblu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prvni zapas skoncil a vysel nam prvni tip:)) Kolik jich asi takovych bude:D
Reagovat
VlS
No tak to nevím, ze 4 výsledků 2 skreče, kolik jich bude?
Reagovat
VlS
Tak z 6 konečnejch výsledků 3x skreč - to aby snad preventivně pozvali pohřebáky.
Reagovat
smazaný uživatel
3 skrece :D Postupuji Irina, Johanka, Gisela > vsechny jsem si tipl :D tak to je ulet.
Reagovat
VlS
Jo, já naopak, taky je to úlet :-D. Kdyby mi to někdo vyprávěl, tak tomu nebudu věřit.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, ale zase ti vyslo hozene Euro na Xenii :D Ja to treba zase hodil naopak:D...proste spatna mince no...:)
Reagovat
VlS
No ty si psal, že sis hodil librou, to se nediv, ty jsou tlustý a těžký :-D
Reagovat
dadaft
neuvěřitelné! tolik tříseťáků... - mírné zklamání z Wozniakové, tohle měla dotáhnout. myslel jsem, že půjde zpátky, kam patří (dle mě druhá desítka), rychleji. ale příklad del Potra ukazuje, že to chce přece jen víc času, než by si našinec přál... ovšem Halepová - dobře!
Reagovat
VlS
A čím patří do druhé desítky?
Reagovat
dadaft
no, dokáže kontrolovat průběh výměny, zakončovat... - technicky na úrovni Šafářové či Georges - navíc, pokud si vzpomínám dobře, v druhé desítce už svého času byla...
Reagovat
VlS
Ale to si vzpomínám (na chvilku, nebyla tam dlouho). Viděl jsem ji letos jen jednou a právě schopnost zakončovat tedy nemá a nemá servis.
Reagovat
dadaft
no jo. v rozhodujících chvílích jí to ještě nechodí. potřebovala by hrát se špičkou - ale to zkrátka nesmí vypadávat na začátcích turnajů... - pokud ovšem říkáš, že s ní Radwanská v Dubaji neměla dost velký problém, tak to zkrátka vidíme jinak...
Reagovat
VlS
Ale Aga tam měla problém především se sebou - mimochodem, fandil jsem Aleksandře :-)
Reagovat
dadaft
tak já bych řekl, že Aga se sebou v poslední době moc problémů nemá )) - ale uznávám, že se to Aleksandře nemusí povést... - asi ji prostě docela fandím.
Reagovat
tommr
komentáře Petry a Carolíny ohledně větrnejch podmínek v IW:
Reigning Wimbledon champion Petra Kvitova said in those conditions ?it?s not really about the tennis,? and Wozniacki said the only viable strategy is to ?move your feet and play in the middle of the court?depending on how much wind there is, naturally. If it?s like this, it?s just about trying to get it over the net and inside the lines more than the other person.?
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimave:) Tak chci to videt jak se od te zadni lajny Karolina pohne:))
Reagovat
tommr
snad se ten vítr do pátku trochu zklidní. Petře extémní vítr hodně vadí - ne nadarmo se jí nejvíc daří v hale ...
Reagovat
VlS
Extrémní vítr určitě vadí všem a ne jenom Petře, otázka je, co je extrémní vítr. Každýmu, kdo hraje na vysoký roziko, tedy hodně k lajnám, dělá vítr větší problémy, než tomu, kdo to mastí na kříž. Jde o to, že vítr je pro obě soupeřky stejný a musí se s ním vyrovnat.
Reagovat
smazaný uživatel
Strycova kurz pres 6 ... dobre no, to bych videl tehdy pokud by Kvitova hrala v plne forme, ale jelikoz se vraci po nejake chripce a delsi pauze, to nejde nezkusit.., sorry Petro, snad skoncis.

a jestli se z toho nevyspim tak zitra seriozne za hodne, postupne Yanina, Angelina a Georgeous.

a divaje se na pavouka:
- s Yaninou se pak svezu i pres Jankovic a ve vysokem kurzu i proti Agnesce
- s Angelinou pripadne i proti Kvitove - teda i podle formy v jake se Petromila predvede..
- se Safarovou pres Schiavone a mozna i proti Gumidkovi - posledne to byl mezi nema vyrovnany match.
- samozrejme kazdy zapas proti Wozne, uz ta Niculescu je takova houzevnata a pokud chytne slinu tak bude to "prekvapko"
- Cetka proti Mařce - spis jen ze sympatii do toho pujdu s P.C. doufam ze predvede vetsi zapal do hry nez proti Jankovicove v Dubaji
- a kazde kolo asi zkusim proti Cibulkove
Reagovat
Fandina
Každý se bavíme jinak ..... buď to vyjde nebo nevyjde .... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Překvapilo mě, jak většina těch zápasů byla vyrovnaná. Hlavně Sorana s Ivetou a Sloane proti Aleksandře (oboje v tie-breku 3. setu). Nebo třeba Galina a Timea vyhrály 7:5 ve třetím. Byla tam řada třísetových zápasů... Některé zápasy byly naopak hodně jednoznačné (Klára, Jamie Hampton).
Reagovat
tommr
postup Zakopalový se dal čekat, vyřazení Benešový je vzhledem k průběhu zápasu velký zklamání, postup Strýcový by mě za jinejch okolností těšil, ale jako soupeřka Petry Kvitový se mi vůbec nelíbí a přál jsem proto Moritaový ...
Nejvíc mě potěšil suverénní postup deblovýho páru Hlaváčková-Hradecká - doufám, že holky na turnaji dojdou daleko ...
Reagovat
Fandina
že to nevyšlo ještě Ivet. Neviděla jsem to, ale na tři sety, to zamrzí. Jinak holky dobrý a gratulace. Přeji Klárce aby dál vyhrála a taky se těším na Petru a Báru ... úsměv
Reagovat
tommr
já se teda na zápas Kvitový se Strýcovou moc netěším. Už z principu nemám rád když se naše hráčky potkávají v úvodních kolech a tady je to ještě o to horší, že Strýcová je schopná Petru zase vyřadit stejně jako loni a ještě víc jí zkomplikovat už tak dost pokaženou sezonu. Ta představa mě docela děsí ...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra má pokaženou sezonu? Z čeho tak soudíš?
Reagovat
gigin
Přesně tak.. Klid. Nestraš s Mikulášem o žních !! :-)
Reagovat
tommr
neštastný porážky od Li Na a Sharapovový, zranění a nemoc a z toho plynoucí nuly v Doha a v Dubaji - to podle mě není moc dobrej začátek sezony ...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra bude hrat mene ultimatne:0) aby se dostala po prestavce do tempa a pod dvou setech nebude co resit. Doufam, ze Barcu udela hlavne chytrosti. Nebot - nejak tak obecne proste Bara na ni fakt nema...Staci, kdyz ji to Petra bude chvilemi hazet na jedno misto, a Barca z toho chytne cholericky zachvat, a muze to byt klidne rychly zapas:)
Nebo to bude Petra sazet ultimatne, a bude draaamo, ale potom je asi fakt jedno, kdo na te druhe strane stoji:)
Reagovat
tommr
objektivně je Petra minimálně o třídu lepší než Strýcová, ale ve vzájemným souboji to bohužel neplatí. A myslím si, že právě ta chytrost Petře proti Strýcový chyběla loni nejvíc ...
Reagovat
smazaný uživatel
Verim, ze letos zahraje na ni jinak.;)
Reagovat
VlS
Teda pane Tommr, nesmrděj voni náhodou? Vypadaj z tý holky nějakej podělanej :-)
Reagovat
pepin
Nesouhlasím s tebou ohledně pokažené sezony Petry, vždyt je teprve začátek a 2 prohranné zápasy ještě sezonu nedělají. Uvidíme a již dnes v noci v jaké formě se Petra vrací. I já ji přeji vše nejlepší k narozkám a i to okomentované zdraví v přirovnání s Titanikem.
Reagovat
VlS
Tak tedy Vlku, můžeme být klidní, book makeři na nás likvidační komando nepošlou, takže tipovačka na druhou půlku 1. kola:

Falconi ? Dulgheru ; je mi to fuk, tipnu Alexandru
Arn ? Larsson; asi Greta
Zhang ? Halep; Simona
Paszek ? Yakimova; Tamira
Johansson ? Sheepers; Matildu jsem ještě nikdy netipnul, tak to zkusím
Brianti ? Espinosa; Italkám se daří, Alberta
Dulko ? Dokic; ani jedna letos nic moc, tipnu Jelenu
Curenko ? Peer; Lesia, to je podobný Lassii, každej pes i Pes by ji fandil, tak já taky
Pěrvak ? Govortsova; hozený Euro říká Pěrvak
Pegula ? Rybarikova; Pegulu vůbec neznám, ale Magda hraje poslední dobou pod psa, takže Pegula
Sanchez ? Lino; Lino, protože má kratší jméno
Begu ? Hradecká; Lucka to dá
Danilidou ? Arvidsson; Euro přeje Řecku (asi chce být solidární) Eleni
Lepčenko ? Panova; Varvara
Davis ? Martič; Petra
Makarova ? Mattek Sands; Bětuška, aby mohla v druhým kole porazit princeznu dánskou
Reagovat
smazaný uživatel
:D No to asi ne, ale jinak jsem hrdy na tip na Timeu, ktery vysel:)
Kimiko hezky prekvapila. Urszula bohuzel ne. Dalsi prani s Barcou nevyslo, no a ta Iveta...skoda. Asi nejvic me sokoval vysledek Polony, jako uhrat jeden gem. To jsem opravdu necekal...

Takze jasne jdu opet do toho.:)
Irina vs. Aleksandra > ja to zkusim obracene, takze Irina, tehle mlade americance zkusim verit. Aspon se nekdo z nas urcite trefi:D
Greta vs. Johanka > Zkusim opet obracene:D Takze Johanka. Sice Johanka Gretu porazila, ale na antuce. Tvuj tip ma asi vetsi pravdepodobnost...ale cert to vem:)
Zhang vs. Simona > Souhlasim, tohle snad Simona zvladne.
Tamira vs. Yakimka > Tamira je velmi zajimava mlada hracka, ale posledni dobou se ji dost nedari - naposledy vyhrala v listopadu 2011 uf uf. Anastasia ji jeste prekonava:D ta naposledy vyhrala v rijnu. Takze spis nez tip se ptam, kdo se z tech dvou lepe probudi a zapise si konecne vyhru? Nebo jinak, Pes vi, ktera z nich se zvedne:D :D / jinak zajimava dvojce.
Matilda vs. Chanelle > tak ja tedy spis verim Chanelle. Matilda uz take pomalu nevi, co to je vitezstvi. Jeste k tomu nema dobrou bilanci vzajemnych zapasu s Chanelle, takze opet obracene:D to je ulet:)
Reagovat
smazaný uživatel
Alberta vs. Espinooza :) Taky jdu do Alberty:)
Gisela vs. Jelena Dokic > Fajn holky, takze tezke tipovat. Budu vic verit Gisele, ze opet po 8 letech Jelenu porazi...
Lesia vs. Shahar > No ja spis verim zkusenosti Shahar.
Xenie vs. Olina > Dobry napad, hodil jsem Poundem:D a vysla Olina:D
Jess vs. Rybka > Zkusim prekvapko na mladickou Jess. I kdyz rozum vic rika Rybka.
Spanelske derby > Ja jdu do toho delsiho - Maria-Jose atd.
Kamelie vs Lucka > No, nevim. Podle mne pro Lucku nic prijemneho. Citim, ze Kamelka bude mit svuj den.Takze spis budu proti Lucce. Ale jinak jasne preju vic Lucce a budu rad, kdyz to bude spatny tip - stejne nebude jediny:D
Eleni vs Sofie > Holky se dobre uz znaji. Maji za sebou 4 zapasy. Vzajemne zapasy jsou vyrovnane. Takze asi fakt na hod minci. Take mi vysla Eleni. Takze to bude Sofie:D
Varvara vs. Alexandra Panova> Take jdu do Varvary, je doma.
Lauren vs. Petra > Jdu tak do Petry, uz to jmeno:)
Makarova vs Bethanie > Jsem urcite pro Betusku - hezky jsi ji nazval. Takze doufam, ze nas Betuska nezklame:)
Reagovat
Fandina
že to nevyšlo ještě Ivet. Neviděla jsem to, ale na tři sety, to zamrzí. Jinak holky dobrý a gratulace. Přeji Klárce aby dál vyhrála a taky se těším na Petru a Báru ... úsměv
Reagovat
tommr
Hradecká-Begu ... myslím si, že to Hradecká nezvládne - naše hráčky proti Rumunkám vůbec neumí zahrát jak to včera už názorně předvedla Iveta ...

Makarova-Mattek-Sands ... asi nejzajímavější zápas prvního kola - protože mám pro obě hráčky slabost budu si přát at vyhraje ta, která má momentálně lepší formu a větší šanci ve druhým kole vypráskat Wozniackou ...
Reagovat
smazaný uživatel
To je vtipné, jak si vždycky přejete, aby Caro brzy vypadla. :D Včera jsem tady psal, že víc to přeju Bethanie, ale vidím to na postup Ekatěriny. Já si právě myslím, že Ekatěrina by byla těžší soupeřka. Vždyť víme, koho všeho vyřadila na Australian Open... Bethanie je dobrá, ale třeba na Hopman Cupu se jí zápas proti Caro vůbec nepovedl (snad kromě začátku).
Už včera jsem avizoval, že přeju postup Lesie Tsurenko a ještě bych k tomu přidal Simonu Halep.

VIS: Je hezké, že aspoň říkáš Caroline princezna. :) Bětuška je taky dobré, ale docela mě to pobavilo... Mashe nechceš říkat Maruška, ale potetované dračici s válečnými barvami pod očima a divokým outfitem říkáš Bětuška. :D Anebo je to tím, že Bethanie měří jen 168 cm? :D
Reagovat
tommr
Bethanie sice vypadá trochu výstředně, ale žádná dračice to rozhodně není - je to naopak moc hodná holka ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to jo, já jsem tu dračici nemyslel nějak špatně... Však Viku jsem tady taky nedávno nazval dračicí z Minsku. :D Já mám Bethanie naopak rád, ta extravagance se mi líbí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim Te monty, rekni mi, kterou ty vlastne nemas rad?. Ja myslim, ze Ty je mas rad vsechny:) Jen nektere s nich proste zboznujes:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, asi máš pravdu. :D Přesto je na žebříčku většina jmen (třeba v první dvoustovce), ke kterým chovám prostě neutrální vztah. Které nemám rád? No já tady nechci někoho urazit... Ale asi ti hodně napovím, když řeknu, že nemám rád sprosté holky. :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D Chapu.
Reagovat
VlS
Monty, a já si myslel, že jsi spíš humanitního zaměření a budeš znát klasiky. Když už použiju paralelu ze Shakespeara u jedné, tak i u druhé (podívej se na Zkrocení zlé ženy)
Reagovat
Fandina
není nad Shakespeara ...... moc se bavím ...... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, jsem humanitního zaměření. :) Ale Shakespeare opravdu není můj šálek čaje. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Klári gratuľujem super budem držať palčeky aj naďalej.Si šikulka.
Reagovat
vendulkabendulka
A budou ti Klari drzet palecky i vsichni ostatni slunickovi lidicky
Reagovat
vendulkabendulka
Hm, Iveta prave prohrala
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist