Zase to zápěstí. Del Potro v Torontu hrát nebude

8. 8. 2018, 17:36
Aktuality 3
Juan Martín Del Potro se nezúčastní turnaje Masters 1000 v Torontu, kde měl dnes do soutěže vstoupit soubojem s Nizozemcem Robinem Haasem. Devětadvacetiletý Argentinec se odhlásil kvůli zranění levého zápěstí, s nímž v minulosti podstoupil několik operací.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro v roce 2009 vyhrál US Open a stal se světovou čtyřkou, jenže takřka celou další sezonu vynechal kvůli zranění pravého zápěstí.

Když se pak vyšplhal zpátky na 4. místo světového žebříčku, začalo ho v roce 2012 trápit i levé zápěstí. Kvůli němu nehrál téměř dva roky (2014 a 2015), na operaci musel opakovaně.

Dvoumetrový rodák z Tandilu se však dokázal i po druhé dlouhé pauze vrátit do velmi dobré formy a letos v Indian Wells si připsal první titul z turnajů Masters 1000. Znovu se stal světovou čtyřkou, ale tenhle post mu snad nosí smůlu. 

Argentinský tenista, který v září oslaví 30. narozeniny, je na marodce a opět je na vinně zápěstí. Levé.

Del Potro, jenž v sobotu prohrál finále v Los Cabos s Italem Fabiem Fogninim, se vzdal startu na turnaji Masters 1000 v Torontu. Na kanadském Rogers Cupu měl dnes odehrát svůj úvodní zápas proti Robinu Haasemu.

"Omlouvám se svým fanouškům, ale z turnaje se musím odhlásit, protože moje levé zápěstí potřebuje pár dní na odpočinek," oznámil Del potro 19 dní před startem US Open.

Místo Del Potra si v Torontu zahraje jako lucky loser Rus Michajl Južnyj, který v neděli nenastoupil kvůli zranění levého lýtka k zápasu závěrečného kola kvalifikace.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
EllNino
Potěšil Denis, rozhodně pozitivní, že vyřadil hráče v laufu, ve kterém teď Fabio jistě je ... závěrečá výměna byla skvělá :) ... snad porazí i Robina

Tsitsi podle očekávání přehrál Doma, ten je prostě mimo antuku poloviční, překvapil i Frances Thiafoe, škoda, že nevyhrál FAA, měl šance, brejk ve 3., ale Daniil má více zušeností ...

Sta vyhrál podobně jako proti Nickovi, škoda, asi jsem přál více Martonovi, měl 4 mečboly ...

Z mladíků postoupili ještě Ilya Ivashka a Karen Khachanov, docela mladé zastoupení, ve kterém nechyí ale i "staré pušky" :D

Uvidíme, co přinese kolo 3.
Reagovat
EllNino
Dobrej majstrštyk, odstoupil z finále kvaldy, aby se pak nakonec rovnou doostal do 2. kola, myslel jsem, že když se jednou odstoupí z turnaje, už se do něj nastoupit znovu nedá ... ale jak je vidět, tak asi ne
Reagovat
Krisboy
Ach jo. Zku..enej život :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist