Zaskočí Wawrinka španělské obhájce titulu?

5. 3. 2010, 11:00
Previews 3
Švýcaři odletěli na antuku španělských obhájců titulu bez světové jedničky Rogera Federera. Veškerá odpovědnost tak leží na Wawrinkovi, který se pokusí o senzaci. Španělům chybí Nadal nebo Verdasco, nicméně kapitán Albert Costa má možnost vybírat ze široké základny elitních tenistů.
Stanislas Wawrinka

Španělé dnes vykročí na cestu za třetím triumfem v řadě. Stejně jako v letech minulých ale musí počítat s absencí svých největších es. Proti Švýcarům nastoupí bez Nadala, Verdaska i ve skvělé formě hrajícího Juana Carlose Ferrera. Přesto vstupují do duelu se Švýcarskem jako favorité.

"Síla našeho týmu je v tom, že máme široký kádr tenistů na světové úrovni," pochvaluje si nehrající kapitán Albert Costa. Na druhou stranu to komplikuje mojí práci, když musím vybírat z tolika hráčů, kteří si zaslouží v týmu být. Ale je to pro mě záruka."

Osekaný výběr Španělska se na domácí antuce v Logroňu bude opírat o světovou šestnáctku Davida Ferrera. O důležitý úvodní bod však bude usilovat Nicolas Almagro, který v Davis Cupu odehrál jen předloni dva úspěšné duely proti slabým Peruáncům. Nyní ho čeká zápas se švýcarskou jedničkou Stanislasem Wawrinkou, na kterém při neúčasti Federera leží tíha celého týmu.

Právě na Wawrinkovi bude záležet, zda Švýcarsko dokáže senzačně vyřadit dvojnásobné obhájce titulu. Zahajovací duel tak o šancích outsiderů bez světové jedničky hodně napoví. V sobotní čtyřhře totiž Švýcaři nejsou bez šancí. 

"Pokusím se ze sebe vydat maximum a myslím, že můžeme překvapit," řekl Wawrinka, který se na kurtech šest týdnů neobjevil. Nedávno se mu totiž narodila dcera Alexia. "Stan měl stejnou přípravu jako loni, kdy ve Spojených státech vyhrál úvodní zápas nad Jamesem Blakem," uvedl švýcarský kapitán Severin Luthi.

Program duelu Španělsko - Švýcarsko (5. - 7. března 2010, Logroňo)

Pátek - 13:00 Almagro - Wawrinka, Ferrer - Chiudinelli.
Sobota - 16:00 Granollers/Robredo - Allegro/Wawrinka.
Neděle - 12:00 Ferrer - Wawrinka, Almagro - Chiudinelli.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
No podívejme se, vše je možné, ale David je dříč a hned tak se nepoloží. No uvidíme.Konec je ještě daleko.
Reagovat
steve79
No mě jen trochu mrzí že nehraje Davis Cup Roger Federer. Myslím si že kdyby hrál proti Španělům, kteří jsou ted jsou k poražení když nehraje Nadal, Verdasco, Ferero tak by měli Švýcaři velkou šanci postoupit. Jinak přeji švýcarům hodně štěstí i když to na postup nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Wawra ten bod dneska udělá, bo Almagro zase tak skvělým hráčem není, je to spíš takový kolohnát, dřevorubec...:-)) Go Stan!!!!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist