Že jsem šestý na světě? Nepřekvapuje mě to, tvrdí Simon

20. 1. 2009, 14:45
Rozhovory 3
Čtyřiadvacetiletý Gilles Simon v loňské sezoně porazil Djokoviče, Federera i Nadala a dostal se do Top 10. Prý s tím počítal, a tak ho to nepřekvapilo. Po dnešním úspěšném vstupu do Australian Open se rozpovídal i o šancích Francouzů v Davisově poháru. Máme šanci uspět, jsme čtyři kvalitní tenisté, věří Simon.
Profily hráčů
Gilles Simon

Co vám udělalo největší radost v dnešním vyhraném zápase? S čím jste byl nejvíce spokojený?
Myslím, že jsem odehrál dobrý zápas. Bylo opravdu pěkné hrát na Hisensově kurtě. Nové jméno (směje se). Měl jsem dobrý pocit, ovšem ne ze začátku hry, to se nikdy nehraje snadno. Ale pak jsem se každým odehraným úderem cítil lépe. Třetí set mě velmi potěšil.

Velmi dobře jste se vypořádal s horkým počasím.
Ano, to nikdy není jednoduché. Vyhovuje mi, když je 20 stupňů.

Ale vím, že mohu hrát velmi dlouho i ve vedru. To pro mě není problém. Ale jak jsem řekl, hrát v tom jednoduché není.

Minulá sezona se vám povedla, jak jste se připravoval na tu nadcházející?
Pokoušel jsem se zapracovat na agresivitě. Ne vždy se mi to při zápasech daří. Dokonce dnes, když jsem hrál v prvním setu o základní čáry, ocitl jsem se i 3 metry za čárou. Ale nakonec ve druhém a třetím setu jsem se zlepšil a byl více ofensivní. Nekontroloval jsem statistiky, ale myslím, že jsem během posledního setu zahrál hodně vítězných míčů. To je dobré.

Vypadá to, že teď hrajete tenis jako v druhé polovině loňského sezony. Překvapil vás prudký posun v žebříčku?
Ne, byl to můj cíl se dostat nahoru. Nebyl jsem překvapený, protože na to mám. Kdybych byl překvapený, nebylo by to dobré znamení pro další sezonu.

Spousta francouzských hráčů je teď mezi tenisovou elitou. S kterými krajany dobře vycházíte?
Velmi dobře vycházím s Tsongou a Monfilsem. S Richardem trochu méně, ale jsme stále dobrými přáteli. Jsme čtyři hráči ve stejném věku. Je to pro nás velice dobré hrát ve stejný čas a myslím, že v Davis Cupu máme šanci uspět (pozn. Francie hraje v únoru na půdě ČR).

Mohl byste nám něco málo říci o jejich osobnosti, něco, čím jsou ojedinělí?
Každý máme jiný styl. Jo (Tsonga) je vždy velmi sebejistý. To je jeho síla. Gael (Monfils) je hrozně zábavný (smích). Richard je v obtížné pozici, neboť lidé od něho čekají, že každý den předvede něco neuvěřitelného. Ale je to skvělý hráč. Věřím, že tuhle sezonu bude hrát velmi dobrý tenis.

A co vy?
Já? To nevím. To mi řekněte vy.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil, australianopen.com

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
come on Simon, jsi jeden z mých favoritů!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nevím čím to je, ale ještě jsem tě neviděl hrát (a to tenis sleduju docela pravidelně....) Snad na Australian Open nebo v Davis Cupu
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud sleduješ opravdu pravidelně, pak je zvláštní, že ti Simon unikl :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist