Ženám definitivně začíná asijská část sezóny

18. 9. 2016, 12:38
Previews 8
Turnaje WTA se na jeden měsíc definitivně přesouvají na asijský kontinent. Ženy příští týden zavítají do čínského Kantonu a korejského Soulu, kde se konají turnaje kategorie WTA International. Hráčky budou příští týden bojovat i v japonském Tokiu na tamním podniku série WTA Premier. Do boje o tituly a cenné body před koncem sezóny se zapojí hned několik českých tenistek.

Nejvýše postavenou hráčkou v čínském Kantonu bude loňská semifinalistka Italka Sara Erraniová, která změří na úvod síly v prvním vzájemném zápase s domácí Xinyun Han. V dalším kole může Erraniová narazit na Denisu Allertovou, jíž los ale přisoudil do prvního kola velmi těžkou soupeřku ve formě hrající Viktoriji Golubicovou ze Švýcarska. Třiadvacetiletá Češka tak bude mít svou cestu za obhajobou loňského finále od začátku velmi obtížnou. Allertová prohrála loňské finále se Srbkou Jelenou Jankovičovou. I ta do čínské metropole, kterou protéká Perlová řeka, dorazila a jako nasazená dvojka turnaje se nejprve utká s kvalifikantkou.

Premiéra na turnaji čeká třetí nasazenou Chorvatku Anu Konjuhovou. Čtvrtfinalistka letošního US Open narazí na další debutantku Tatjanu Mariaovou. Vítězka turnaje v Tokiu Christina McHaleová, která dnes porazila ve finále Kateřinu Siniakovou, si na úvod zahraje s poslední hráčkou, jež se do hlavní soutěže dostala přímo, Niginou Abduraimovou z Uzbekistánu. I poražená finalistka z Tokia Kateřina Siniaková má v plánu se do čínského Kantonu přesunout. V roli nasazené sedmičky narazí v prvním kole na dvacetiletý estonský talent Anett Kontaveitovou.

Pětku Alison Riskeovou z USA čeká v úvodním zápase kvalifikantka. Dance Koviničové, která má pro tento turnaj u svého jména číslo šest, los přisoudil domácí divokou kartu Yafan Wang. Poslední nasazenou hráčku domácí Saisai Zheng, jež obhajuje loňské čtvrtfinále, čeká čínský souboj s divokou kartou Shuai Peng, která se stále pokouší o návrat mezi elitu po vleklých zraněních a vede ve vzájemné bilanci 1-0.

Los českých tenistek a možné čtvrtfinálové dvojice
Golubicová (Švýc.) - Allertová (ČR)
Kontaveitová (Est.) - Siniaková (7-ČR)
Možné čtvrtfinálové dvojice:
Erraniová (1-It.) - Siniaková (7-ČR)
McHaleová (4-USA) - Riskeová (5-USA)
Koviničová (6-Č. Hora) - Konjuhová (3-Chorv.)
Zheng (8-Čína) - Jankovičová (2-Srb.)
Kompletní los najdete zde

 

V hlavním městě Jižní Koreje Soulu bude plnil roli nejvýše nasazené hráčky Rumunka Irina-Camelia Beguová, která začne cestu za obhajobou loňského vítězství proti domácí divoké kartě Su Jeong Jang. Dvojka turnaje Švédka Johanna Larssonová se na úvod utká s Američankou Grace Minovou. Do turnaje se díky finálové účasti v Québecu dostala i Tereza Martincová, která v prvním kole změří síly s Ukrajinkou Katerynou Kozlovovou, s níž dosud jediný vzájemný zápas prohrála. Pokud by postoupila, narazila by zřejmě právě na Švédku Larssonovou.

V turnaji je také Slovenka Jana Čepelová, již na úvod čeká divoká karta So-Ra Lee a ve druhém kole by mohla narazit na Beguovou. Třetí nasazená Shuai Zhang z Číny začne proti Řekyni Marii Sakkariové. Premiéra na turnaji čeká čtyřku Kristinu Mladenovicovou z Francie, která si bude muset počkat na soupeřku z kvalifikace.

Na kvalifikantku čeká i pětka Monica Niculescuová z Rumunská. Ve druhém kole ji pravděpodobně čeká souboj se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou, která by měla zahájit obhajobu loňského semifinále také proti kvalifikantce. Druhá česká zástupkyně Kristýna Plíšková změří v prvním kole své síly s velmi těžkou soupeřkou, a to turnajovou šestkou Kirsten Flipkensovou z Belgie, proti které uhrála před deseti lety v Praze v jediném vzájemném zápase pouze tři gamy.

Sedmičku Američanku Nicole Gibbsovou čeká souboj s Monou Barthelovou z Německa a další Američanka Louisa Chiricová, jež se jako poslední vešla mezi nasazené hráčky, vyzve v úvodním zápase Číňanku Ying-Ying Duan.

V kvalifikaci ještě bojuje Renata Voráčová, která se pokusí na devátý pokus kvalifikovat do hlavní soutěže turnaje WTA, již si už šestnáct měsíců nezahrála. Soupeřkou jí bude Thajka Luksika Kumkhumová, se kterou se dosud neutkala.

Los českých tenistek a možné čtvrtfinálové dvojice
Flipkensová (6-Belg.) - Kr. Plíšková (ČR)
Martincová (ČR) - Kozlovová (Ukr.)
Možné čtvrtfinálové dvojice:
Beguová (1-Rum.) - Niculescuová (5-Rum.)
Zhang (3-Čína) - Gibbsová (7-USA)
Flipkensová (6-Belg.) - Mladenovicová (4-Fr.)
Chiricová (8-USA) - Larssonová (2-Švéd.)
Kompletní los najdete zde

 

V hlavním městě Japonska Tokiu se ve velmi silně obsazeném turnaji představí hned čtveřice českých hráček. Čtyři nejvýše nasazené hráčky mají pro první kolo volný los. Vítězka letošního French Open Garbiñe Muguruzaová, které patří ve světovém žebříčku třetí pozice, se ve druhém kole jako nejvýše nasazená střetne pravděpodobně s Lotyškou Anastasijí Sevastovovou, jež by si měla v prvním kole poradit s kvalifikantkou. Španělka tak bude mít šanci oplatit Lotyšce porážku z letošního US Open, kde došla Sevastovová překvapivě až do čtvrtfinále.

Nasazená dvojka a obhájkyně loňského titulu Polka Agnieszka Radwaňská by mohla ve druhém kole narazit na Barboru Strýcovou, kterou ve všech pěti vzájemných utkáních vždy porazila. Strýcová čeká na skončení kvalifikace, poté se teprve dozví svou první soupeřku. Karolína Plíšková, kterou finále letošního US Open vyhouplo na životní maximum šesté místo v žebříčku WTA, čeká ve druhém kole souboj s lepší z duelu Yanina Wickmayerová - kvalifikantka.

Poslední hráčkou s volným losem v prvním kole je turnajová čtyřka Carla Suárezová Navarrová, jež narazí ve druhém kole na vítězku velmi zajímavého duelu mezi vítězkou z roku 2010 Caroline Wozniackou a loňskou finalistkou Belindou Bencicovou. Pětka Madison Keysová, která dostala od pořadatelů divokou kartu, vyzve na úvod Kazašku Julii Putincevovou.

V prvním kole turnaje dojde i na jeden československý souboj. Turnajová šestka Dominika Cibulková změří své síly s Lucií Šafářovou, s níž má pozitivní bilanci 4-2. Poslední zápas loni v New Havenu však získala česká hráčka v dramatické třísetové bitvě. O svůj první letošní titul bude bojovat i Petra Kvitová, která zde triumfovala před třemi lety. V roli nasazené sedmičky a jedné z divokých karet, které pořadatelé rozdali, narazí v prvním utkání na Američanku Madison Brengleovou, již se pokusí na třetí pokus konečně porazit.

O své premiérové vítězství bude ve třetím vzájemném zápase bojovat i poslední nasazená tenistka Anastasia Pavljučenkovová z Ruska, kterou čeká neoblíbená soupeřka Němka Andrea Petkovicová.

Los českých tenistek a možné čtvrtfinálové dvojice
Ka. Plíšková (3-ČR) - volný los
Šafářová (ČR) - Cibulková (6-SR)
Kvitová (7-ČR) - Brengleová (USA)
Strýcová (ČR) - kvalifikantka
Možné čtvrtfinálové dvojice:
Muguruzaová (1-Šp.) - Pavljučenkovová (8-Rus.)
Ka. Plíšková (3-ČR) - Cibulková (6-SR)
Keysová (5-USA) - Suárezová Navarrová (4-Šp.)
Kvitová (7-ČR) - Radwaňská (2-Pol.)
Kompletní los najdete zde

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://sport.pravda.sk/tenis/clanok/405251-ruske-tenistky-zostali-po-odhaleniach-hekerov-v-soku-je-to-nonsens/
Reagovat
smazaný uživatel
Už dalo nejaké vyhlásenie alebo odsúdenie útokov to čierne teleso?
Reagovat
gigin
Dalo. Prej si šulín.
Reagovat
blixa
+1 ;-)
Reagovat
horska.kraslice
má v poslední době dost pech na los. A to v době, kdy se potřebuje vrátit zpět, kde byla před jarním déletrvajícím zdravotním problémem.
Reagovat
tommr
v Asii se v podstatě rozhodne o konečném umístění v letošní sezóně. Na zbývajících turnajích v Evropě se toho už moc nezmění. Našim jde letos o hodně:
Karolína Plíšková má z našich letos největší ambice a bojuje o umístění v první desítce a účast na TM. K obojímu má už velice blízko. Titul z Tokia by jí už účast na TM definitivně zajistil ...
Petra Kvitová a Bára Strýcová budou bojovat o umístění v první dvacítce a účast na ET. Překvapivě blíž k tomu má zatím Bára ...
Lucka Šafářová a Katka Siniaková bojujou o umístění v první padesátce. Větší šance má zatím Katka, ale vybojujou si to snad obě ...
Kristýna Plíšková a Denisa Allertová budou bojovat o udržení se v první stovce. Líp je na tom zatím Kristýna, u Denisy je to dost nejistý ...
Naše hráčky mají velký ambice i v deblu kde o účast na TM bojujou Háčka, Lucka Šafářová (spolu s BMS) a Karolína Plíšková (spolu s Goergesovou). Všechny tři páry mají velkou šanci na postup a Háčka už ho mají skoro jistej ...
Reagovat
smazaný uživatel
moc hezky souhrn, dik. Clovek to vsechno vlastne vi, ale neni nad ten poradek.. :-)
Reagovat
bIbec
Dobře Adam. Neměl to dneska jednoduchý. Diváci skandovali po každé jeho debi.lní chybě, byli kolikrát hluční i během výměn..a i bych řek, že ten rozhodčí tlačil soupeře při sporných momentech :D No divočina :-)

Ale je to tam. Gratulace :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist