Zraněná Azarenková nenastoupila, Američanky vedou už 2-0

4. 2. 2012, 23:20
Aktuality 6
Světová tenisová jednička Viktoria Azarenková dnes nepomohla běloruskému týmu ve druhé Světové skupině na půdě favorizovaných Američanek. Nedlouho před úvodní dvouhrou se omluvila pro bolesti zad, které ji trápily už při vítězné cestě Australian Open. Zda v neděli přece jen nastoupí, nechala otevřené.
Viktoria Azarenková

Bělorusky cestovaly k zápasu o postup do baráže o Světovou skupinu Fed Cupu s velkými ambicemi. Byť hrají na půdě silných Američanek, které se po pěti letech mohou opřít i o sestry Williamsovy, mají v týmu čerstvou vítězkou Australian Open a novou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou

Ta měla dnes bodovat proti Christině McHaleové, jež dostala přednost místo nerozehrané Venus Williamsové. Dvaadvacetiletá Běloruska Azarenková se však kvůli přetrvávajícím bolestem zad těsně před zápasem omluvila a její náhradnice Anastasia Jakimovová neuspěla. V úvodní dvouhře prohrála 10 gamů v řadě a byla na pokraji ostudného debaklu. Ze stavu 0-4 ve druhé sadě sice vyrovnala, nakonec ale padla po setech 0-6 4-6 a letos ani ve čtvrtém zápase neuhrála jediný set. 

A Bělorusky už ve Worcesteru prohrávají 0-2, neboť Serena Williamsová ve druhé dvouhře porazila 7-5 6-0 Olgu Govorcovovou

Start Azarenkové v zítřejší dvouhře proti Sereně Williamsové či v případné závěrečné čtyřhře je stále otevřený, očekává se však spíše potvrzení postupu týmu Spojených států, který by měla završit Serea proti Jakimovové.

Vyrovnaný je souboj ve Světové skupině II mezi Slovenskem a Francií. Domácí tenistky se v Bratislavě dostaly do vedení po dramatické výhře Daniely Hantuchové nad Pauline Parmentieroou, Dominika Cibulková ale pak nestačila na Virginii Razzanovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Heather_Fedex
tak to je opravdu bolestna ztrata snad se aza do turnaje v doha da do kupy
Reagovat
smazaný uživatel
Snad jo. Dal jsem to na vedlejší diskusi, ale dám to i sem...

Vyjádření Viky na twitteru (překlad), cituji:

"Bohužel nejsem schopna hrát tento víkend ve Fed Cupu. Je to velmi frustrující, že nejsem schopna pomoci svému týmu, velmi jsem se těšila na hru a udělala všechno proto, abych mohla být připravena, ale neměla jsem dost času na zotavení... Stále podporuji naše holky! A budeme bojovat zítra..."
Reagovat
rib
hmmmm.. nejsem si jistá, jestli je pro Viku vítězství ve Fedcupu dost atraktivní. Myslím, že asi moc ne a to zranění, hmhm, kdo ví...
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím. Vika je podle mě jednou z nejoddanějších hráček ve Fed Cupu. Kdyby mohla, tak určitě hrála. Bělorusko nebylo doteď moc na očích, protože do druhé světové skupiny postoupilo teprve loni a po dlouhé době.
Reagovat
VlS
No, jestli je tak oddaná jako Maša a Ana, tak bych si sundal růžový brejle.
Ona nominace pro Fed Cup zdaleka není jen o tom, koho chce kapitán nominovat, jako víc o tom, kdo chce nominaci přijmout.
Např. za Srbsko se Ana nechala současně s Jelenou Nominovat jen jednou (za x posledních let) pro splnění kritéria pro Olympijshé hry, a úplně stejně tak Maša.
Možná by tomu opravdu pomohlo, kdyby se za Fed Cup připisovaly nějaké body do rankingu, podobně, jako je tomu v ATP. Absence řady tenistek v utkáních (např. Wiliamsky) trochu shazují jak úroveň, tak význam Fed Cupu a myslím, že to je škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Vika hraje Fed Cup opravdu často. Byla to právě ona, kdo vytáhnul Bělorusko do druhé světové skupiny.
http://www.fedcup.com/en/players/player/profile.aspx?playerid=100034773

V loňském roce patřila k hráčkám, které získaly ocenění Srdce Fed Cupu (byla mezi nimi i Petra).
http://www.fedcup.com/en/history/heart-award.aspx

Co se týče Mashy a Any, tak třeba Fed Cup nehrajou tak často, ale určitě se mu nevyhýbají. Vsadím se, že kdyby byla Ana zdravá, tak v Belgii hrála. A kdyby loni neměla Masha zraněný kotník, tak hrála finále... Jinak přidělování bodů za Fed Cup do žebříčku je podle mě nesmysl. Neprávem by na to doplatily holky, které nemají tak dobré spoluhráčky a kvůli tomu nehrajou ve světových skupinách (např. Caro).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist