Zraněná Matteková-Sandsová věří, že bude brzy zpět v akci

31. 8. 2017, 22:56
Aktuality 3
Místo aby na US Open obhajovala s Lucií Šafářovou titul ve čtyřhře, může americká tenistka Bethanie Matteková-Sandsová letos v New Yorku jen spolukomentovat. Kvůli vážnému zranění kolena z Wimbledonu ji čeká možná až roční pauza, ale sama věří, že se vrátí mnohem dříve.
Profily hráčů
Bethanie Matteková-Sandsová

"Vrátím se určitě. Potřebuju čas, abych se dala do kupy za pomoci všech možných rehabilitací a cvičení," ujistila Matteková-Sandsová fanoušky. Ve Flushing Meadows dokonce vzala raketu do ruky a z místa si zahrála pár volejů.

Ve dvouhře pak v prvním kole podporovala i deblovou partnerku Šafářovou, která ji nedávno vystřídala v čele žebříčku. "Je tady tak trochu začleněná do tenisového prostředí a cítí se dobře," řekla Češka.

Dvaatřicetiletá Matteková-Sandsová je od července po operaci vykloubené čéšky a přetrženého vazu po pádu při náběhu na síť ve Wimbledonu. Od kamarádky Šafářová slyšela, že se pochroumané koleno dobře hojí.

"Je napřed od předpokladů. Už to ohne přes osmdesát stupňů, což mi ukazovala. Je to o rehabilitaci, protože přijde o svaly, musí vybudovat zpátky svalstvo a vybudovat patelu, aby měla plnou ohebnost, ale jde to dobře," těší Šafářovou.

Matteková-Sandsová během turnaje spolukomentuje a užívá si přívětivého přijetí. "Mám dojem, že se New York stává mým městem," řekla hráčka žijící ve Phoenixu v Arizoně. "Raději bych hrála tenis, to je jasné. Ale užívám si současný stav. Teďka zrovna nehraju a ono se dá dělat spousta věcí," řekla.

Po zranění dostala od fanoušků hodně vzkazů a cítí velkou podporu nejen od rodiny a přátel. "Je to dojemné, příval podpory. Lidé mi píšou svoje příběhy a slova plná inspirace. Opravdu mi to hodně pomáhá," řekla Američanka.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
slacker
v akci? to jako ve sleve nebo vyprodeji?
Reagovat
d@ve
Už se na ten návrat, Beth, moc těšíme. :) Tandem Bucie nám tu velmi chybí...
Reagovat
misa
chybí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist