Ztratila jsem sebedůvěru, přiznává Jankovičová

30. 3. 2009, 14:42
Aktuality 3
Dva starty na turnaji nejvyšší kategorie, dvakrát konec ve druhém kole. Tato tristní bilance jen podtrhuje zatím nepovedenou sezonu Jeleny Jankovičové, které se znovu vzdaluje první místo ve světovém žebříčku, na něž loni alespoň na čas usedla. Potřebuju se zase naučit vyhrávat, tvrdí Srbka.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová

Loni byla Jankovičová na velkých turnajích pravidelnou účastnicí posledních kol. Na všech grandslamech byla alespoň v semifinále, v Indian Wells se také dostala mezi poslední čtyři a v Miami podlehla až ve finále Sereně Williamsové. Letošní sezona s těmito úspěchy kontrastuje - a rychlé konce v Indian Wells a Key Biscayne dvojnásob.

"Poslední tři měsíce nehraju vůbec dobře," nešetřila bývalá světová jednička po prohře s Giselou Dulkovou sebekritikou. "Prohrávám, protože nehraju tak, jak umím."

Už před turnajem v Miami Jankovičová přiznala své problémy, za něž podle ní může tvrdý trénink, při kterém zesílila, ale také ztratila rychlost. Srbka, marně hledající formu, proto od sebe v Key Biscayne zřejmě nečekala zázraky. Porážka od Dulkové ale pro ni určitě byla dalším zklamáním.

"Nejsem ta samá hráčka, kterou jsem byla. Nepohybuju se dobře a všechno jsem změnila. Mám za sebou pár proher, které jsou pro hráčku mého kalibru nepřijatelné. Ztratila jsem proto trochu sebedůvěru," přiznává Jankovičová. "Musím se znovu naučit vyhrávat zápasy, i když hraju špatně, ať už jsem unavená nebo ne, dokonce i když ztratím cit pro údery. Snad brzy znovu najdu sebedůvěru a celou svoji hru."

Naději vkládá Srbka do aktukové části sezony. "Snad už konečně začnu svou sezonu, protože to jsem doteď neudělala. A doufám, že se mi to podaří na antuce," dodává Jankovičová.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
já to nechápu, jak může někdo ztratit sebedůvěru. Jedině, že by ztratila formu. Ale sebedůvěru, to snad né...
Reagovat
smazaný uživatel
No, v současnosti je Jelena hráčka kolem padesátého, možná šedesátého místa, co se výkonnosti a předváděné hry týče...Pokud to takto půjde dál, vyletí z Top 10...
Reagovat
smazaný uživatel
Dúfám.. JJ na to má, radšej by som videla na vrchole rebríčku ju, než ten stroj Serenu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist