Zverev dal Lendlovi přednost před angažováním krajana Beckera

27. 9. 2018, 11:51
Aktuality 47
Německý tenista Alexander Zverev si nemůže vynachválit spolupráci s Ivanem Lendlem a po měsíční přípravě s novým superkoučem je nadšený. Jednadvacetiletý talent angažoval osminásobného grandslamového šampiona před US Open a doufá, že pod jeho vedením trofej na některém z prestižních turnajů také získá.
Profily hráčů
A. Zverev a I. Lendl

V rozhovoru pro magazín německých drah vysvětlil také, proč dal přednost slavnému českému rodákovi, který dovedl ke třem grandslamových trofejím i britského tenistu Andyho Murrayho, před krajanem Borisem Beckerem. "Ivanův život je momentálně o něco jednodušší než Borisův," řekl s odkazem na bulvárem propírané finanční a rozvodové problémy německé tenisové ikony.

Před zveřejněním chystané spolupráce s osmapadesátiletým Lendlem prý ale Beckerovi osobně zavolal. "Řekl jsem mu, že bych s ním rád pracoval a kdo ví, co budoucnost přinese. Ale momentálně mi prostě Ivan sedí lépe," dodal.

"Ukazuje mi, jak bych mohl dokázat vyhrát grandslamové turnaje. Fyzický trénink je tvrdý, ale pracujeme i na psychice," řekl aktuálně pátý hráč světového žebříčku.

Vznětlivou povahu se mu ale zatím příliš zvládat nedaří a přiznává, že kvůli jeho výbuchům vzteku se na jeho zápasy odmítá dívat i jeho matka. "V podstatě to ale chápe. Vždycky říká, že musím pocity pustit ven, abych se pak mohl cítit lépe," dodal.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

47
Přidat komentář
Nola
chapem spravne, ze sa jedna o zeleznicu? co ma spolocne zeleznica s tenisom?
DB ho sponzoruju?
preco taha do angazma trenera sukromny zivot Beckera? ak, ma pocit, ze sa potrebuje nemeckej verejnosti nejak ospravedlnit, tak to mozno bude mat prave opacny ucinok.....
kto je lepsi trener nejde posudit, kazdy trener moze pracovat, iba s takym materialom, aky sa mu nuka, Andy pod vedenim Lendla dosiahol vela, ale za aku cenu....ten zaver roka 2016 bol sialeny
Reagovat
a.magerova
Český DC tým taky sponzorují České dráhy... ;-)
Reagovat
ivecka
I Fed Cup
Reagovat
Kojinho
Tady máš taky v ČD časopis, který se jmenuje ČD pro vás a jsou v něm rozhovory s lidmi napříč obory.
Reagovat
brixner
Ale na LC se mi docela líbil a jestli ho Ivan vobčas propleskne, snad bych mu i fandil...
Na starý kolena ze mě bude schizofrenik...
No nic, du si šňupnout Kouros :-))
Reagovat
annah
Zverev se správně rozhodl. Becker - to je pro mě snad nejvíc nesympatická tvář v historii tenisu. Konkuruje mu jen Nastase.
Reagovat
smazaný uživatel
ale no tak, kvalita trenera sa neposduzuje podla toho, ci ti je sympaticky, becker ma svoje kvality, staci sa pozriet na noleho vysledky pod nim.
Reagovat
Krisboy
Přesně tak, navíc nevím, jestli zrovna Lendl je sympatičtější...toho jsem neměl rád nikdy. Beckera jsem měl rád jako hráče, dneska ho taky nemusím.
Reagovat
annah
O fous sympatičtější Lendl je. O moc ne, ale přece jen. :-))
Reagovat
Krisboy
Dobrá :)
Reagovat
blixa
O hodně sympatičtější. Lendl to má úžasně srovnaný v hlavě. Dneska jeden z mála lidí, co nežvaní ve frázích a co říká má hlavu i patu. A řekl bych, že i to co dělá.
Reagovat
Aussie
Přesně tak.
Mně se líbilo, jak dokázal dát dohromady ohromný soubor plakátů Alfonse Muchy. Už nevím kolik, ale bylo jich hodně přes sto. A začal s tím když ještě hrál, v době kdy o kvalitě Muchových plakátů a návrhů věděli spíš jen fajnšmekři. Dneska zná Muchu kdekdo a Lendl tu svou sbírku prodal. Velice výhodně, dodávám. Zkrátka, je to hlava, to je jisté!
http://vkoreis.com/
Reagovat
FulnekUltras
Alfons Mucha byl v Československu běžnou součástí středoškolského učiva. To patrně Lendlovi později pomohlo při rozhodování se, kam nalít peníze, aby se zajistil tzv. po tenise - a ve finančním tlaku po rozvodu se mu to pak ještě sakra hodilo. Pokud někdo u nás poznal Muchu až přes Lendla, šlo převážně o jednodušší jedince konzumního založení, kteří si s kulturou nikdy moc netykali.
Reagovat
George_Renel
Proč sakra lžeš? Lendl se nerozvedl.
Reagovat
blixa
Lež, toť základní pracovní nástroj každého stalinisty.
Reagovat
FulnekUltras
Fakticky už s někdejší ženou dlouho kooperuje jenom nuceně na finanční bázi - což ostatně plně odpovídá jeho charakteru.
Reagovat
Fandina
Ty děláš, jako by Lendl byl jediný člověk naa světě, který má majetek peníze a ženu. Evidentně jsi závistivý člověk, jinak si nedovedu tvoje příspěvky vysvětlit.
Reagovat
FulnekUltras
Zůstal bych jen u toho majetku a peněz, což Ivankovi rozhodně nezávidím.
Reagovat
Fandina
Tak pak nechápu, proč pořád o něm píšeš. Musíš z něj mít nutně komplex. Nebo ti nějak ublížil. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Tolik bahna na jednoho člověka, to musí být velká zlost.
Reagovat
blixa
A to vše ti prozradil dement Novotný u piva, viď :D Ty seš taková duševní chudinka ...
Reagovat
FulnekUltras
V "seriózní" veřejnoprávní sféře údajně už 30 let žádná tabu neexistují. Na všechno ostatní máme "bulvár".
Reagovat
George_Renel
Prostě lžeš a přiznej to. Lendl se nerozvedl.
Reagovat
FulnekUltras
A co já vím, jak dlouho se tahle právně papírovací šaškárna v USA vyřizuje? Asi tak jako americké občanství bezprizorního emigranta. V původní domácnosti dávno nebydlí, tu a tam se prezentuje už jen s dcerami, a kdyby neměl finanční potíže (na své měřítko), neprodal by ani toho Muchu. Takže asi tak.
Reagovat
Fandina
Tak už mu to nezáviď, někdo závidí druhému i nos mezi očima, i rozvod.
Reagovat
FulnekUltras
njn, i ty povodně jsme na Moravě měli lepší ;-)
Reagovat
Fandina
to bych netvrdila
Reagovat
Fandina
Tak už mu to nezáviď, někdo závidí druhému i nos mezi očima, i rozvod.
Reagovat
George_Renel
Okecávat můžeš co chceš, ale i kdyby se Lende rozvedl zítra, tak jsi prostě lhal. Rozvedený není.
Reagovat
FulnekUltras
Finanční vypořádání se Samanthou začalo podle veřejně dostupných informací už před x lety. Včetně rodinného sídla. Záměrně poškozující a opakovaně okecávaná lež vypadá asi takto:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/za-zpravou-o-zemanove-nemoci-si-stojim-rika-brnensky-politik-a-aktivista
Reagovat
George_Renel
Prostě okecáváš. Napsals rozvedený a to není. O ostatním není řeč.
Reagovat
FulnekUltras
Realita je dlouhodobě jasná - a i nějakých opravdových bližších přátel bude mít zřejmě hroznýš jako šafránu. Jak říkám, není mu co závidět a s přibývajícími roky to bude ještě horší. Mazlení s majetkem a penězi ho už nevytrhne.
Reagovat
Fandina
Tak mu nezáviď, nic jiného se o tom, jak proti němu jedeš nedá říct.
Reagovat
Aussie
Alfons Mucha byl prominentní svobodný zednář a jako takový musel vždy být na indexu komunistického (a předtím i nacistického) režimu. Teprve když začal být světoznámým, musel režim, jistě neochotně a váhavě, v tomto směru polevit a Mucha se tak stal látkou středoškolských studií. To ale muselo být hodně pozdě, za mne docela určitě ne.
Reagovat
FulnekUltras
secese se učila pořád a Mucha jako mj. autor Slovanské epopeje nečinil komunistům žádný větší problém - v ČSSR od 60. let opakovaně vycházely i umělecky velmi zdařilé poštovní známky se zmenšenými reprodukcemi jeho děl, větší repra se prodávaly jako obrazy, nástěnné kalendáře apod. - jeden mi dodnes visí doma
Reagovat
Fandina
Jj, bylo to za socialismu ideální, jen škoda, že to na vlastní neschopnost umřelo.
Reagovat
FulnekUltras
to, co říkáš, se bude týkat spíš režimu současného ;-)
Reagovat
Fandina
To co bude nikdo neví, ale to co bylo, to se ví jistě.
Reagovat
Aussie
Slovanská epopej nemá se secesí moc co dělat, byla to Muchova obsese a (podle mne) monumentální kýč.
Muchova cena a světovost je především v jeho návrzích a vůbec nejvíc v jeho plakátech, z nichž secese přímo čiší. Říkám tomu pro sebe - apoteóza ženství!
Reagovat
FulnekUltras
jj, právě za komunistů to byl velký rajc ;-)
Reagovat
annah
Já ho nikde neslyšela mluvit ani jsem od něj nic nečetla, takže ho nedokážu posoudit a hodnotit. Trochu nepříjemný je mi ten jeho nehnutě kamenný výraz, kdykoli ho kamera zabrala v hledišti.
Reagovat
Marduch
Proc myslis, ze mu prezdivali Ivan Hrozny? Tvaril se porad stejne temer bez mimiky za jakehokoli stavu zapasu. A to si prenesl i do koučingu..
Reagovat
Krisboy
Saša letos vyhraje TM, teď mi to došlo.
Reagovat
turista
Vyloučit se to nedá.
Reagovat
Fandina
Maminka se nechce dívat na Šášovi zápasy, protože je vzteklý, tak to mě pobavilo. Super máma ... úsměv
Reagovat
Kojinho
Zhodnotit kvality matky podle jedné věty, kterou o ní řekl její syn, chce notnou dávku odvahy. Bohužel to nemusí být jen o odvaze.
Reagovat
Fandina
Já jí nehodnotila, mě se to líbí, že nemá nervi na to se na něj dívat, když se vzteká. Líbí se mi to.
Reagovat
Fandina
mně a nervy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist