Zverev měl v prvním kole namále. S Millmanem musel do pěti setů

28. 5. 2019, 15:59
Aktuality 27
FRENCH OPEN - Alexander Zverev se v prvním kole French Open pořádně natrápil. Pátý hráč světa a loňský čtvrtfinalista vedl nad Johnem Millmanem 2-0 na sety, ale nakonec Australana zdolal až po více než čtyřhodinovém boji v rozhodující páté sadě a úspěšně navázal na triumf z generálky v Ženevě. V dalším kole se střetne s kvalifikantem Mikaelem Ymerem.
Alexander Zverev

Alexander Zverev si sice již na začátku března zahrál finále na betonech v Acapulku, nicméně prvního letošního triumfu se dočkal až v sobotu na menší generálce v Ženevě.

Letošní mizernou formu zatím potvrzuje aktuálně pátý hráč světa také na French Open, kde měl v prvním kole obrovské potíže s Johnem Millmanem. Loňský čtvrtfinalista zvítězil až po více než čtyřhodinovém boji 7-6(4) 6-3 2-6 6-7(5) 6-3.

Přitom za stavu 2-0 na sety to vypadalo, že si německý favorit kráčí pro hladkou výhru. Jenže ve třetí sadě ztratil čtyři gamy v řadě, ve čtvrtém dějství neudržel náskok brejku a rázem se utkání ocitlo v rozhodujícím pátém setu. V něm zaváhal naopak Millman, když v osmé hře neudržel na vlastním podání vedení 40-0 a Zverev poté čistou hrou zápas ukončil.

"Věděl jsem, že to bude těžký zápas. Jsem prostě rád, že jdu dál. To je všechno, na čem záleží. John hrál neskutečně a hodně mi to ztížil," řekl Zverev, svěřenec Ivana Lendla, na adresu svého dnešního soupeře, který na loňském US Open nečekaně vyřadil Švýcara Rogera Federera.

Nepřesvědčivou formu úřadujícího vítěze Turnaje mistrů v dalším kole prověří kvalifikant Mikael Ymer. Se švédským mladíkem Zverev, jenž si své jediné grandslamové čtvrtfinále zahrál loni právě v Paříži, jediný dosavadní souboj po velkém boji vyhrál.

Statistiky zápasu

Juan Martín Del Potro, který hraje teprve svůj čtvrtý letošní turnaj, na úvod po setech 3-6 6-2 6-1 6-4 porazil Nicoláse Jarryho a postoupil do druhého kola. V něm se loňský semifinalista utká s Jošihitem Nišiokou, proti němuž uspěl ve svém prvním letošním zápase v Delray Beach.

"Myslím, že na první kolo jsem odehrál dobrý zápas proti kvalitnímu soupeři. Se svým výkonem mohu být až na pár okamžiků na začátku zápas spokojený," řekl bývalý vítěz US Open Del Potro.

Vítěz úvodního antukového podniku série Masters v Monte Carlu Fabio Fognini rovněž nezaváhal. Devátý nasazený přehrál 6-3 6-0 3-6 6-3 krajana Andrease Seppiho. V souboji o třetí kolo narazí na Federica Delbonise, který může s Italem srovnat vzájemnou bilanci.

Souboj veteránů mezi Ivem Karlovičem a Felicianem Lópezem skončil vítězstvím čtyřicetiletého a 211 cm vysokého Chorvata, jenž o tři roky mladšího Španěla zdolal 7:6, 7:5, 6:7, 7:5. S celkovým věkem aktérů 77 let šlo o nejstarší mužský zápas Roland Garros v profesionální éře.

Karlovič se už díky nástupu na kurt stal prvním čtyřicátníkem na grandslamu od Američana Jimmyho Connorse na US Open 1992. Chorvatský obr je také nejstarším vítězem grandslamového zápasu od roku 1978, kdy to ve 44 letech dokázal Ken Rosewall na Australian Open.

Martin Kližan podruhé v kariéře a poprvé na French Open vyhrál zápas na tři vítězné sady, v němž prohrával 0-2 na sety. V prvním kole pařížského grandslamu devětadvacetiletý Slovák udolal po bezmála čtyřech hodinách boje 3-6 5-7 6-4 6-2 6-3 Kazacha Michajla Kukuškina, když ve třetím dějství odvrátil všech pět brejkbolů a v rozhodujícím setu otočil vývoj z 1-3.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 42,661.000 eur
úterní výsledky (28. 5. 2019)
• Dvouhra muži - 1. kolo •
A. Zverev (5-Něm.) - Millman (Austr.) 7-6(4) 6-3 2-6 6-7(5) 6-3
Del Potro (8-Arg.) - Jarry (Chile) 3-6 6-2 6-1 6-4
Fognini (9-It.) - Seppi (It.) 6-3 6-0 3-6 6-3
Chačanov (10-Rus.) - Stebe (Něm.) 6-1 6-1 6-4
Monfils (14-Fr.) - Daniel (Jap.) 6-0 6-4 6-1
Bautista (18-Šp.) - Johnson (USA) 6-3 6-4 6-2
Pouille (22-Fr.) - Bolelli (It.) 6-3 6-4 7-5
Verdasco (23-Šp.) - Evans (Brit.) 6-3 6-7(4) 6-3 6-2
Edmund (28-Brit.) - Chardy (Fr.) 7-6(1) 5-7 6-4 4-6 7-5
Lajovič (30-Srb.) - Monteiro (Braz.) 6-3 6-4 6-4
Fritz (USA) - Tomic (Austr.) 6-1 6-4 6-1
Benchetrit (Fr.) - Norrie (Brit.) 6-3 6-0 6-2
M. Ymer (Švéd.) - Rola (Slovin.) 6-0 6-3 7-6(5)
Delbonis (Arg.) - García-López (Šp.) 6-1 3-6 6-3 6-2
Nišioka (Jap.) - McDonald (USA) 6-7(7) 6-0 4-6 6-2 6-3
Karlovič (Chorv.) - F. López (Šp.) 7-6(4) 7-5 6-7(7) 7-5
Thompson (Austr.) - Davidovich (Šp.) 6-3 6-2 7-6(3)
Barrere (Fr.) - Ebden (Austr.) 6-3 5-7 7-5 6-1
Kližan (SR) - Kukuškin (Kaz.) 3-6 5-7 6-4 6-2 6-3
Hoang (Fr.) - Džumhur (Bosna) 6-4 0-6 7-6(5) 6-3
Mannarino (Fr.) - Travaglia (It.) 6-7(7) 6-3 3-6 6-2 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Saša, Saša..Mal si dať vtedy tej Kamile podpis. Ženská z toho zošalela a tvoja kariéra ide rovnako dole vodou. Osudová chyba.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš to, akorát já nechtěl podpis. Jsi v lese jako on.
Reagovat
Fransoas
Dnes mě potěšil Slovák Kližan obratem z 0 : 2 a také úžasný sympaťák Martin Del Potro.Gratulace pro oba.
Reagovat
Patik
Millman je pinkal ten hrá snáď s každým dlhé zápasy..a Zverev tiež viacmenej prehadzuje..musel to byť nudný zápas..Zverevovi dávam tak osemfinále.
Reagovat
spaniel
Zverev jen prehazuje? Ok then...
Reagovat
Patik
napísal som že viacmenej prehadzuje..či aký je tvoj názor na jeho hru ?
Reagovat
spaniel
Kvalitní servis, forehand i backhand, obstojná hra na síti, kdžy potřebuje. Na jeho výšku skušný pohyb. Jeho údery mají razanci, nebojí se zahrát BH po lajně. V podstatě nemá tenisovou slabinu, kromě hlavy, kdy často selže když se zápas nevyvíjí podle představ a soupeř klade odpor. Rozhpdně bych ho nenazval přehazovačem. Nebavíme se o Veselém.
Reagovat
Patik
To všetko má aj Djokovič ktorý je mašina na prehadzovanie akurát že narozdiel od Zvereva má psychiku ako titán no..Zverev je zLendlovaný..tak ako bol zLendlovaný Andy akurát že Andy má viac v hlave..a možno to robí u mňa aj Federer ten nastolil tú laťku tak vysoko čo sa agresivnej hry a winnerov týka že ostatní mi prídu v porovnaní s ním ako obranári.
Reagovat
spaniel
Omg, ty jsi v lese. Spletas pate pres devate.
Reagovat
sojka1
osobne jeste rozlisuji mezi prehazovac a vracec.. :-)) Kdo umi zrychlit hru, vymest ruzek a v pripade Sasi i paradni volej, nikdy nemuze v mych ocich byt prehazovac... :-)
Reagovat
Patik
chcel som tým povedať že Lendl urobí zo Zvereva druhého Murrayho..a čo sa týka hentých všetkých spomínaných kvalít ktoré si uviedol pri Zverevovi..presne tie isté má aj Djokovič a porovnaj si Djokoviča s Federerom kto hrá agresívne a kto prehadzuje.
Reagovat
spaniel
Toto je jeho posledni zapas.

https://youtu.be/kcRXlvJvw54

Toto ti prijde jako prehazovani? S Djokovicem nema nic spolecneho.
Reagovat
Patik
No Zverev je podľa mňa vyšší a silnejší Djokovič..ich hra je podľa mňa takmer identická akurát no že má tie údery silnejšie..Djokovič má lepší return a je ohybnejší.
Reagovat
spaniel
V tom pripade...Zverev je jak Federer akurat je blond a ma vetsi palce.
Reagovat
Kozoroh
Lol, Sašova hra na síti není o nic lepší, než No1eho.
Reagovat
smazaný uživatel
Sám musis uznat ze hra Zvereva je absolutně bez nápadu.
Reagovat
turista
Jsou mlynáři chlapi, chlapi, když jim mlýny klapy, klapy. Mlynář se ještě prosadí víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Je pořad v lese. Upoceny titul ze Ženevy evidentně nemá efekt (zatím), akorát se unavil před RG. Ten kluk má dar od boha, který už pět let neumí uchopit. A pokud si k tomu nepřijde sám, tak mu nepomůže ani big3 v trenerskem boxu a skončí jako Dimitrov., který se hleda celou kariéru.
Reagovat
Nola
Martin dobre, len tie dlhe zapasy musia byt vycerpavajuce
Reagovat
panzer.dragon
Karlovič solidně :-)
Reagovat
Fandina
Nando jde dál, ale Evans ho dost potrápil. Líbil se mi jeho jednoručák. Ale Nando byl lepší.
Reagovat
spaniel
Klizan skvělý obrat :)
Reagovat
turista
Mlynář zase letos začíná strašit favority. Porazit ho dá pokouřit leckteré hvězdě.
Reagovat
Fandina
Už jsem myslela, že v prvním kole vyjede, ale nakonec je to tam. Ale bylo to nekonečné.
Reagovat
annah
Už to vypadalo, že Mlynář předvede něco jako na USO loni (nebo to bylo předloni?) proti Rogerovi.
Reagovat
Fandina
Jj, vloni. Mlynář hrál dobře a se Šášou to taky byla přetahovaná.
Reagovat
Krisboy
Překvapil!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist