Zverev porazil Hurkacze a postoupil do semifinále proti Djokovičovi

18. 11. 2021, 15:18
Aktuality 28
TURNAJ MISTRŮ - Na Turnaji mistrů je rozhodnuto o postupujících z Červené skupiny. Překvapení se nekonalo, Daniila Medveděva z druhého místa doprovází německý šampion z roku 2018 Alexander Zverev, který porazil 6-2 6-4 Poláka Huberta Hurkacze a připsal si druhý bod. V sobotním semifinále vyzve pětinásobného šampiona Novaka Djokoviče.
Alexander Zverev (© AFP)

Alexander Zverev si první bod v Turíně připsal v neděli po skreči domácího Mattea Berrettiniho, v druhém zápase ale prohrál třísetovou bitvu s Medveděvem. Nicméně postup do semifinále mě stále ve svých rukách a podmínku - porazit Huberta Hurkacze - splnil.

Německý tenista v souboji čtyřiadvacetiletých Evropanů odstartoval dominantně. V prvních čtyřech gamech ztratil jen dva míčky a po deseti minutách vedl 4-0. Za stavu 5-1 nevyužil setbol, ale posléze při svém servisu nezaváhal. V úvodní sadě vyhrál 16 z 18 výměn po svém podání.

Statistiky zápasu
Zverev - Hurkacz
11 esa 11
0 dvojchyby 0
77 %
1. podání 'in' 65 %
86 %
úsp. 1. podání 63 %
45 %
úsp. 2. podání 42 %
22 winnery 20
8 nevyn. chyby 20
4/8 hra na síti 5/10
3/7 brejkboly 0/0
61 celkem bodů 41
čas: 1:02

Druhé dějství nabídlo vyrovnanější průběh a Hurkacz měl dokonce v jednu chvíli nakročeno k brejku. Za stavu 4-3 vedl 30-0, ale k brejkbolu se opět nedostal, ztratil tři gamy v řadě a Zverev po 62 minutách zvítězil 6-2 6-4.

"Byl to psychicky náročný zápas, protože jsem potřeboval vyhrát. Ale odehrál jsem skvělý první set a ve druhém jsem si v důležitých momentech pomohl servisem," komentoval rodák z Hamburku.

Zverev startuje na Turnaji mistrů pátý rok po sobě a ze skupiny se dostal potřetí, i tentokrát s bilancí 2 výhry a 1 porážka. V roce 2018 nakonec tenista stále bez grandslamového titulu triumfoval.

Letos se Zverev v sobotním semifinále střetne s Novak Djokovičem, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 4-8. Naposledy Srbovi podlehl v semifinále letošního US Open po pětisetové bitvě, v srpnu naopak uspěl v semifinále olympiády. Na Turnaji mistrů se utkají už počtvrté - dva zápasy ve skupině vyhrál Djokovič, před třemi lety ve finále slavil životní úspěch Zverev.

"Letos jsem s ním hrál na všech velkých turnajích na tvrdém povrchu. V Austrálii, na olympiádě v Tokiu a v New Yorku. A teď se střetneme tady. Dostávám se do závěrečných kol těchto turnajů a takové zápasy prostě musím očekávat," uvedl Zverev.



Ve večerním duelu Daniila Medveděva s Jannikem Sinnerem už z pohledu postupové matematiky o nic nešlo, přesto se diváci dočkali velkého dramatu. 

Ruský obhájce titulu Medveděv, který už měl jisté první místo ve skupině, sice za 25 minut nadělil domácímu mladíkovi kanára, ale Sinner pak dokázal světové dvojce vzdorovat ještě více než dvě hodiny. Ve třetím setu vedl 4-2 a v tie-breaku měl dva mečboly, ale nakonec si první skalp hráče Top 5 nepřipsal.

Medveděv zvítězil po odvrácení dvou mečbolů a dvou a půl hodinách boje 6-0 6-7 7-6 a do semifinále postoupil po třech třísetových výhrách. Nyní čeká na semifinálového soupeře, který vzejde z pátečního zápasu mezi Andrejem Rubljovem a Casperem Ruudem.



Tři bývalí šampioni se v semifinále Turnaje mistrů sešli naposledy v roce 1994. Obhájce Medveděv, Zverev (2018) a pětinásobný vítěz Djokovič navázali na trio legend Andre Agassi, Pete Sampras, Boris Becker.

• TURNAJ MISTRŮ 2021 •
Turíán (Itálie), tv. povrch / hala, 7.250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (18. 11. 2021)
• Dvouhra •
Červená skupina
Zverev (3-Něm.) - Hurkacz (7-Pol.) 6-2 6-4
Medveděv (2-Rus.) - Sinner (9-It.) 6-0 6-7(5) 7-6(8)
Tabulky skupin
• Čtyřhra •
Zelená skupina
Krawietz/Tecau (8-Něm./Rum.) - Granollers/Zeballos (4-Šp./Arg.) 6-3 6-7(1) 10-6
Mektič/Pavič (1-Chorv.) - Dodig/Polášek (6-Chorv./SR) 6-4 7-6(6)
Tabulky skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
Pavol
Ale v Taliansku mu to moc na popularite nepridalo.

smile
Reagovat
Krisboy
Ale zápas to byl pěknej. Kromě prvního setu, samozřejmě. Druhej a třetí byl super.
smile
Reagovat
smazaný uživatel
hm, pěknýsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže 2:1 Saši je víc než případné 2:0 Janka?
Reagovat
peek
Jo je. Je to divný a taky tomu nerozumím, ale píšou to tady https://www.nittoatpfinals.com/en/event/rules-and-format#
a) Greatest number of wins;
b) Greatest number of matches played;
Comment: 2-1 won-loss record beats a 2-0 won-loss record; a 1-2 record beats a 1-0 record.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Díksmile
Tím cíleně znevýhodňují náhradníky. Ale má to svoji logiku.
Reagovat
Nola
chudak Jannik dostava riadne..... Medved beha ako saleny, vsetko vrati
Reagovat
Pe3k
Janek neví co se děje.
Reagovat
Nola
je to tazke, Jannik je utocnik, ale obranu zatial nema na vysokej urovni
Reagovat
Pe3k
Je vůbec někdo kdo umí na Medvěděva?
Reagovat
Nola
netusim smile
Reagovat
paddy
smile
Bautista 0-3
Simon 0-3
Federer 0-3
Chung Hyeon 0?2
Kyrgios 0?2
Pella 0?2
Pouille 1-4
Nadal 1-3
Čorič 2-4
Djokovič 4-6
Thiem 2-3

Big3 5-12
Reagovat
Pe3k
No tihle všichni můžou jen snít, že by teď Medvěděva porazili.
Reagovat
paddy
Tento názor ti vydrží maximálně do neděle smile
Reagovat
Nola
Jannik mu vzal set smile....
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
paddy
Ještě přibude jeden smile
Reagovat
paddy
Reagovat
Fandina
Co ty předpovídáš to nevychází, že?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nakonec to bylo takové malé drama. Ale pěkné, až na ty Medvědovy ksichty. Janek to projel díky menším zkušenostem a horšímu servisu. V dlouhých výměnách taky nemá takovou jistotu jako Medvěd.
Celkem se na to dalo dívat, "Chobotnice" (jak přezdívají Medvěda komentátoři) opět několikrát prokázala neuvěřitelné zrychlení a reakci chapadelsmile I když zápas jako celek byl asi atraktivnější Cameron vs Casper.
Reagovat
Marduch
Medved: ?People who criticize me should understand that I could have just starred. Instead, I put on a show. I think those who were in the stadium and paid for the tickets liked it. So I did my job." smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nojo, na kecy ho užijesmile Média ho mají rádi, táhne lidi. Mně chováním leze krkem, ale některé výměny má, jak by řekl Mayo, intergalaktickésmile
Reagovat
Krisboy
Já, ač nejsem žádné médijum, ho mám rád taky. Chování má občas hoooodně divné, ale škodí tím vždycky jenom sobě, nezažil jsem, že by se nějak navážel do soupeře, simuloval, taktical MTO nebo tak...
Reagovat
Nola
Sasha nedal sancu HuHu, nechapem planovanie, snad nenaplanuju este aj Novak na vecer zajtra ako dnes Medveda, to je tiez mrtvy zapas......
Reagovat
Pe3k
Tak Sinner by mohl něco uhrát ne? Zverev byl pár míčů od poražení Danila...Večerní zápas bude lepší než ten ve 2, tam totiž Hubi v prvním setu ani nebyl smile
Reagovat
Nola
na to nezalezi, nema sancu na postup

a samozrejme ako som pisala Novak bude hrat od 21 00.... Sasha si potrebuje poriadne odpocinut smile, mozno budu hrat v sobotu o 14 tej
Reagovat
Fandina
Teď už šanci nemá, ale kdyby Zvíře prohrál, tak by JannSinn šanci měl. Samozřejmě by musel pak Meďu porazit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist