Zverev přijal divokou kartu do Ženevy. Pokusí se dostat z krize

18. 5. 2019, 12:57
Aktuality 1
Pátý hráč světa Alexander Zverev, který na šesti letošních turnajích na antuce vyhrál jen čtyři zápasy, zkusí najít formu a ztracené sebevědomí ještě týden před Roland Garros na podniku ATP 250 ve švýcarské Ženevě. Dvaadvacetiletý Němec včera přijal divokou kartu a u ženevského jezera si odbude svou premiéru.
Alexander Zverer

Nejlepší tenisté světa týden před grandslamovými turnaji většinou odpočívají. Někdy však mají z důvodu poklesu formy či zdravotních potíží výpadek zápasového rytmu a nakonec se rozhodnou na jednom z menších podniků kategorie ATP Tour 250 startovat.

To je aktuální případ Alexandera Zvereva, který od začátku března, kdy v Acapulku postoupil do finále, vyhrál jen 6 z 15 zápasů. Na antuce odehrál šest turnajů, ale pouze jednou vyhrál alespoň dva duely po sobě. Porážky utrpěl s Munarem, Fognini, Jarrym, Garínem, Tsitsipasem a Berrettinim.

A tak se málo vytížený Němec rozhodl hledat formu a sebevědomí v Ženevě, kde bude díky divoké kartě plnit roli nasazené jedničky.

ATP TOUR 250 ŽENEVA
los dvouhry
los čtyřhry

Start ve Švýcarsku dvaadvacetiletému Zverevovi možná doporučil jeho o devět let starší bratr Mischa, který předloni dokráčel z kvalifikace až do finále. Letos se ale Mischa trápí ještě víc než 'Saša', neboť z 11 utkání zaznamenal jedinou výhru a to ještě díky skreči soupeře. Ve zbylých deseti duelech neuhrál ani set.

Alexander Zverev má v prvním kole volný los a čeká na vítěze duelu mezi Lotyšem Ernestsem Gulbisem a Japoncem Jošihitem Nišiokou. Mischa se střetne s argentinským antukářem Juanem Ignaciem Londerou.

Dvojkou je Wawrinka, v kvalifikaci hraje Dimitrov
Ženeva má letos i další lákadla v podobě zvučných jmen. Divokou kartu využil také domácí šampion z let 2016 a 2017 Stan Wawrinka, jenž bude nasazenou dvojkou. Začne buď proti dalšímu držiteli 'wild card' Feliianu Lópezovi ze Španělska, nebo jednomu z kvalifikantů.

Tím se může stát i bývalý třetí hráč světa Grigor Dimitrov. Trápící se Bulhar, jenž na antuce prohrál 4 z 5 posledních zápasů, se rovněž na poslední chvíli rozhodl pro start v Ženevě, ale zavděk musel vzít za divokou kartu do kvalifikace. V té se dnes představil poprvé od podzimu 2012 a roli favorita zvládl, když porazil 6-4 6-3 domácího Marca-Andreu Huslera a přerušil tak sérii tří porážek.

Nasazenou trojkou v Ženevě je Chilan Christian Garín, který je jedním ze čtyř tenistů, kteří letos vyhráli dva turnaje ATP. Titul bude z pozice nasazené čtyřky obhajovat Maďar Márton Fucsovics.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Jan
Ponožka ho hryze a od hladu je mu mdlo :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist