Zverev v Kolíně pokračuje na vítězné vlně, Millmana zdolal ve třech setech

21. 10. 2020, 22:22
Aktuality 4
ATP KOLÍN NAD RÝNEM - Alexander Zverev tři dny po triumfu v Kolíně nad Rýnem začal druhý turnaj ATP na stejném místě znovu vítězně, když zdolal ve třech setech Australana Johna Millmana. Ve čtvrtfinále se nejvýše nasazený Němec střetne s Francouzem Mannarinem.
Alexander Zverev (© AFP)

V Kolíně nad Rýnem se konají dva turnaje ATP 250 během dvou týdnů, které vedení mužské tenisové asociace doplnilo do prořídlého programu letošní sezony poznamenané pandemií koronaviru. 

Největším favoritem obou akcí je domácí Alexander Zverev, který svou roli zatím zvládá. V neděli ukončil rok a půl dlouhé čekání na 12. titul a dnes úspěšně vstoupil do druhého turnaje, když navzdory deseti dvojchybám zdolal 6-0 3-6 6-3 Australana Johna Millmana

"První set jsem odehrál skoro bezchybně. Ale na začátku druhého setu jsem na chvíli ztratil koncentraci a zápas sed mohl otočit. John už v minulosti porazil ty nejlepší tenisty... Člověk musí hrát až do konce a já dnes odvedl špatnou práci na servisu. Ale nějak jsem postoupil," komentoval sedmý hráč světa Zverev.

O postup do semifinále se 23letý Němec utká s Adrianem Mannarinem, kterého porazil ve všech třech vzájemných duelech. Naposledy před v září na US Open. 

32letý Francouz Mannarino před dvěma dny v Kolíně nad Rýnem přerušil sérii pěti porážek a po dnešním vítězství 6-3 6-3 nad Srbem Miomirem Kecmanovičem po roce postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP.



Na misi za premiérovým titulem se úspěšně vydal poražený finalista z minulého týdne Felix Auger-Aliassime. S Bělorusem Egorem Gerasimovem měl však namále, když zvítězil 4-6 7-6 7-6, přestože prohrával 4-6 a 5-6, soupeř podával na vítězství a do té doby nečelil jedinému brejkbolu.

20letý Kanaďan si obrat zkomplikoval ve třetím setu, kdy dvakrát neudržel výhodu brejku. Za stavu 5-4 a 40-0 dokonce nevyužil tři mečboly a prohrál osm fiftýnů po sobě. 

Ve čtvrtfinále pátý nasazený Auger-Aliassime čeká na Japonce Jošihita Nišioku, nebo domácího Jana-Lennarda Struffa. Ten dnes v utkání 1. kola smetl 6-3 6-1 Itala Marca Cecchinata, který nezvládl přechod z antuky poté, co v neděli prohrál finále na Sardinii.

• ATP 250 KOLÍN NAD RÝNEM II •
Německo, tv. povrch / hala, 325.610 eur
středeční výsledky (21. 10. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
A. Zverev (1-Něm.) - Millman (Austr.) 6-0 3-6 6-3
Auger-Aliassime (5-Kan.) - Gerasimov (Běl.) 4-6 7-6(2) 7-6(4)
Mannarino (8-Fr.) - Kecmanovič (Srb.) 6-3 6-3
Davidovich (Šp.) - Johnson (USA) 7-6(3) 6-3
• Dvouhra - 1. kolo •
Struff (7-Něm.) - Cecchinato (It.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mannarino se poprvé za týden utká se soupeřem, kterému se bude chtít hrát.

Viděl jsem zápasy s Popyrinem a Kecmanovičem a to byla reklama na vypuštěný zápas.

Předpokládám, že se Sašou uhraje Andy tak tři gamy.smile
Reagovat
Krisboy
Ten prohranej set si mohl odpustit. Stál mě 20 Kč smile
Reagovat
sojka1
:-))
Reagovat
Krisboy
Nechápu, čemu se směješ. Takovýto nečekaný zásah do rodinných financí může mít v dnešní těžké době nedozírné následky smile

Jak to jenom vysvětlím manželce? smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist