Zverev v Římě ožil a dostává se do formy. Po výhře nad Fritzem se s Tabilem utká o první letošní finále

15. 5., 23:18
Aktuality 0
ATP ŘÍM - Alexander Zverev (27) na antukovém Masters 1000 v Římě porazil bez ztráty podání 6:4, 6:3 Američana Taylora Fritze (26) a počtvrté v italské metropoli postoupil mezi kvarteto nejlepších. O první finále od loňského září si německý šampion z roku 2017 zahraje s chilským outsiderem Alejandrem Tabilem (26).
Alexander Zverev porazil Taylora Fritze bez ztráty servisu (© Profimedia)

Zverev – Fritz 6:4, 6:3

Alexander Zverev měl letos na antuce nepříliš lichotivou bilanci 4:3, přičemž dvousetové porážky utrpěl se Stefanosem Tsitsipasem, Cristianem Garínem a Franciscem Cerúndolem. Formu nachází až na oblíbeném Masters v Římě, kde se čtyřmi soupeři neztratil ani set.

Po Aleksandaru Vukicovi, Lucianu Darderim a Nunu Borgesovi zvládl i souboj se světovou třináctkou Taylorem Fritzem. Amerického soka v celkově osmém střetnutí a prvním na antuce přehrál bez ztráty podání 6:4, 6:3 a vzájemnou bilanci upravil na 5:3.

Sedmadvacetiletý Němec startuje v Římě poosmé v kariéře a počtvrté je minimálně v semifinále. V roce 2017 slavil první triumf na akcích Masters, o rok později prohrál až ve finále s Rafaelem Nadalem.

Tabilo – Zhizhen Zhang 6:3, 6:4

O třetí finále ve Foro Italico a první finále od loňského září, kdy triumfoval v čínském Chengdu, si světová pětka Zverev zahraje v premiérovém duelu s Alejandrem Tabilem.

Šestadvacetiletý Chilan, jenž ve třetím kole senzačně zaskočil světovou jedničku Novaka Djokoviče a v osmifinále skolil Karena Chačanova, ve svém největším čtvrtfinále přehrál 6:3, 6:4 Číňana Zhizhen Zhanga a rovněž pokračuje bez ztráty jediného setu.

Sestřih zápasu

"Bezpochyby hraju nejlepší tenis svého života. Snažil jsem se zůstat trpělivý, ale uvnitř mě všechno vřelo. Naštěstí jsem v závěru dobře podával, což mi pomohlo zápas dohrát do vítězného konce," řekl Tabilo, který je čtvrtým Chilanem v semifinále podniku Masters a prvním od roku 2009. Navázal na Marcela Riose, Nicolase Massúa a Fernanda Gonzáleze.

Rozhovor s Tabilem

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Římě


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist