Zverev vyhrál i 5. letošní finále. Ve Vídni porazil Tiafoea a má 18. titul

31. 10. 2021, 15:54
Aktuality 6
ATP VÍDEŇ - Alexander Zverev udržel svou finálovou neporazitelnost v roce 2021. Už 5. letošní a celkově 18. titul čtyřiadvacetiletý Němec slaví na halovém turnaji ATP 500 ve Vídni po výhře 7-5 6-4 nad Američanem Francesem Tiafoem.
Profily hráčů
Alexander Zverev (© AFP)

Alexander Zverev v březnu triumfoval na akci ATP 500 v Acapulku, v květnu na antukovém Masters 1000 v Madridu a po Wimbledonu ovládl tři z pěti turnajů. Získal olympijské zlato, vyhrál Masters v Cincinnati a tento týden dobyl 'pětistovku' ve Vídni.

24letý Němec v rakouské metropoli porazil Srba Filipa Krajinoviče, Australana Alexe de Minaura, Kanaďana Félixe Augera-Aliassimeho, španělského teenagera Carlose Alcaraze a v dnešním finále zdolal Američana Francese Tiafoea

Zverev přišel o servis pouze v úvodu zápasu, kdy nepotvrdil brejk na 3-1. Ve druhém setu  za stavu 4-4 čelil brejkbolu, ale od té chvíle získal sedm míčků v řadě a zvítězil 7-5 6-4. Vedení ve vzájemné bilanci zvýraznil na 6-1.



Vítěz Turnaje mistrů 2018 vylepšil svou finálovou bilanci na 18-9. Vyhrát pět turnajů během jedné sezony dokázal podruhé v kariéře, poprvé se mu to povedlo v roce 2017.

23letý kvalifikant Tiafoe ve Vídni našel přemožitele až v celkově sedmém zápase. V průběhu týdne porazil tři hráče Top 20 během tří dnů (Tsitsipase, Schwartzmana a Sinnera), v minulosti na žádném turnaji neporazil víc jak jednoho hráče elitní dvacítky.

Ve finále byl Tiafoe po více než třech letech a celkově potřetí v kariéře. Poprvé si ho zahrál v hale a zároveň na podniku ATP 500. Jediný titul slavil v březnu 2018 na tvrdém povrchu v Delray Beach.

Nyní se oba finalisté přesunou na Masters 1000 do Paříže. Německý obhájce finále ve druhém kole čeká na vítěze duelu Lajovič-McDonald, Tiafoe začne v prvním kole proti jednomu z kvalifikantů.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 1.974.000 eur
nedělní výsledky (31. 10. 2021)
• Dvouhra - finále •
Zverev (2-Něm.) - Tiafoe (USA) 7-5 6-4
• Čtyřhra - finále •
Farah/Cabal (4-Kol.) - Ram/Salisbury (2-USA/Brit.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
smečce Vlků v LA!smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zatím teda k SF od 20h ještě ještě jedna nástraha v cestě
Reagovat
sojka1
jestli myslis LV, tak pozor, ja fandim te krehke nastraze! Jinak kluci jsou stejne stari, stejne vysoci, stejne vazi.... ale stejne hrat urcite nebudou... :-)
Reagovat
Alien
Tak Konta zatím hraje famózně! Vypadá to, že letošní TM jí nemine. A to je moc dobře!
Reagovat
smazaný uživatel
Sašovi. Anettka válísmile
Reagovat
turista
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist