Zvereva deptal déšť. Dvojnásobný šampion padl s Garínem a v Mnichově končí opět nečekaně brzy

19. 4., 16:31
Aktuality 2
ATP MNICHOV - Světová pětka Alexander Zverev (26) od úspěšného obhájení triumfu v roce 2018 nevyhrál na domácím antukovém turnaji ATP 250 v Mnichově popáté v řadě víc jak jeden zápas. Letos nejvýše nasazený Němec skončil v deštěm a chladným počasím sužovaném Bavorsku stejně jako před pěti lety ve čtvrtfinále na raketě chilského šampiona z roku 2019 Cristiana Garína (27), kterému podlehl 4:6, 4:6. Naopak nezaváhal vítěz posledních dvou ročníků Dán Holger Rune (20).
Alexander Zverev (© Profimedia)

Zverev – Garín 4:6, 4:6

Alexander Zverev v roce 2017 získal v Mnichově jako čerstvě dvacetiletý mladík první antukový titul, který v následné sezoně dokázal obhájit. Od té doby ale v metropoli Bavorska, kde startuje pravidelně od roku 2014, neporazil víc jak jednoho soupeře.

Letos sice šestadvacetiletý Němec po třech letech zvládl své úvodní vystoupení, na výhru nad Rakušanem Jurijem Rodionovem ale navázat nedokázal. Ve čtvrtfinále podlehl Cristianu Garínovi, kterému ve stejné fázi podlehl i před pěti lety v roli dvojnásobného obhájce titulu a započal své mnichovské trápení.

Tentokrát Zverev neuhrál ani set a prohrál druhý ze tří vzájemných soubojů. V Mnichově se nedokázal dostat do tempa v chladném a především deštivém počasí, marně se několikrát dožadoval přerušení utkání.

"Kdy už něco uděláme? Během celého zápasu se nic neděje. Jen si odchodím další dva gamy a bude hotovo," zlobil se pátý hráč světa Zverev na umpireového rozhodčího.

Dvojnásobný vítěz Turnaje mistrů či majitel olympijského zlata tak skončil i na druhém letošním antukovém turnaji na raketě druhého soka. Před týdnem na Masters v Monte Carlu podlehl pozdějšímu šampionovi Stefanosi Tsitsipasovi.

Fritz – Draper 4:6, 6:3, 7:6

Garín v roce 2019 v Mnichově po čtvrtfinálovém skalpu Zvereva dokráčel nakonec pro svůj druhý z aktuálně pěti titulů na okruhu ATP. V sobotním semifinále sedmadvacetiletý Chilan vyzve světovou patnáctku Taylora Fritze (H2H 1:1).

Třetí nasazený Američan ve čtvrtfinále nabídl jediný brejkbol britskému mladíkovi Jacku Draperovi, ale neodvrátil ho a postup vybojoval až v tie-breaku třetího setu. K obratu a výhře 4:6, 6:3, 7:6 si pomohl i 18 esy. Proti Garínovi bude šestadvacetiletý Fritz usilovat o první antukové finále.

Hüsler – Rune 4:6, 6:7

I 11. zápas na mnichovské antuce vyhrál Holger Rune. Dvojnásobný dánský obhájce titulu ve čtvrtfinále porazil po zlikvidování všech čtyř brejkbolů včetně jednoho setbolu 6:4, 7:6 Švýcara Marca-Andreu Hüslera a svou bilanci v Bavorsku vyšperkoval na 11:0.

"Můj výkon nebyl optimální, ale v důležitých okamžicích jsem dokázal zůstat klidný a zahrát dobré údery. Jsem rád, že jsem tady tu neporazitelnost udržel a mám šanci na další titul," řekl dvacetiletý Dán.

O druhé letošní finále se 12. hráč světa Rune střetne s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem, nebo Němcem Janem-Lennardem Struffem. Poslední čtvrtfinále bylo přerušeno a dohrávat se bude v sobotu, blíže k postupu má za stavu 7:5 a 3:1 domácí Struff.

Výsledky turnaje ATP 250 v Mnichově


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Patik
Si pamätám ešte keď drtil Nadala vo finále v Ríme začalo pršať a z šatne sa vrátil ako iný človek..Nadala vtedy ten dážď vyslovene zachránil Zverev je na toto strašne citlivý.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist