Zvonarevová prohrála a do Dauhá poslala Jankovičovou

22. 10. 2009, 14:57
Aktuality 2
WTA MOSKVA - Měl to být tuhý boj o poslední volné místo na letošním Turnaji mistryň. Místo toho ale dvě ze tří adeptek vypadly v Moskvě už v úvodních kolech a aktuálně osmou Jankovičovou už nemůže nikdo ohrozit. Rozhodla o tom dnešní nečekaná porážka Věry Zvonarevové s Bulharkou Piroňkovovou.
Věra Zvonarevová

Turnaj v Moskvě měl rozhodnout o tom, kdo obsadí poslední osmé postupové místo na Turnaj mistryň. Na nervy drásající bitvy však nedošlo. Polka Agnieszka Radwaňská, jež by musela v Rusku triumfovat, vypadla již včera v prvním kole.

Z trojice aspirantek tak zůstaly jen dvě. Jenže Zvonarevová nedokázala postoupit ani do čtvrtfinále a účast v Dauhá tak doslova spadla do klínu Jankovičové.

Věra Zvonarevová dnes totálně selhala v duelu s Cvetanou Piroňkovovou. Bulharka, jež se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, od úvodu střetnutí dostávala mnohé fiftýny doslova zadarmo. Domácí hráčka se špatně pohybovala, netrefovala údery a v prvním setu neuhrála ani game. Ve druhém si nechávala ošetřovat kolena, k lepšímu výkonu ji to ale nepomohlo a ztratila tak šanci na obhájení loňského finále nejen v Moskvě, ale i na závěrečném Turnaji mistryň.

Kdo poletí do Dauhá:
Safinová, S. Williamsová, V. Williamsová, Dementěvová, Kuzněcovová, Wozniacká, Azarenková, Jankovičová.

Od 27. října do 1. listopadu si tak v Dauhá zahraje Jankovičová. Do Kataru poletí osm tenistek plus dvě náhradnice. Těmi by měly být Zvonarevová a Radwaňská.

Jelenu Jankovičovou tak už před dnešním duelem s Češkou Lucií Šafářovou nemusela být nervózní. Přesto nezačala utkání nejlépe a brněnská rodačka měla za stavu 5-4 při svém podání dva setboly. Ty však nevyužila a nakonec za necelé dvě hodiny a prohrála i čtvrté vzájemné utkání.

Česká tenistka v dosavadních zápasech se srbskou soupeřkou uhrála jediný set. Ve čtvrtfinále se Jankovičová utká s Ruskou Alisou Klejbanovovou.

"Jsem moc šťastná, že se mi podařilo už potřetí kvalifikovat na Sony Ericsson Championships," radovala se ještě před dnešním utkání uvolněná Jankovičová, jež letos vyhrála jen turnaje v Marbelle a Cincinnati. Loni sezonu zakončila jako světová jednička.

"Je to příjemný pocit hrát na konci roku tak prestižní turnaj a být jednou z osmi nejlepších hráček světa. Už se do Dauhá těším a snad odehraju skvělé zápasy," plánuje čtyřiadvacetiletá rodačka z Bělehradu.

Kremlin Cup je dotovaný částkou jeden milion dolarů, pro favoritky to ale v závěru roku velká motivace zřejmě není. Z nasazerných hráček postoupila do čtvrtfinále kromě Jankovičové už jen osmička Francesca Schiavoneová. Hráčka z Apeninského poloostrovu dnes porazila Rumunku Niculescuovou 6-2 7-5.

Až na pátý pokus zvládla první kolo turnaje v Moskvě Maria Kirilenková. Domácí dvaadvacetiletá hráčka si po skalpu Agnieszky Radwaňské vyšlápla i na Aleksandru Wozniakovou z Kanady a během dvou zápasů ještě neztratila jediný svůj servis. V pátek ji čeká Italka Schiavoneová.

- WTA PREMIER MOSKVA (Rusko, tv. povrch / hala, 1.000.000 solarů) -
čtvrteční výsledky (22. 10. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Jankovičová (2-Srb.) - Šafářová (ČR) 7-6(5) 6-3
Piroňkovová (Bulh.) - Zvonarevová (1-Rus.) 6-0 6-2
Schiavoneová (8-It.) - Niculescuová (Rum.) 6-2 7-5
Kirilenková (Rus.) - Wozniaková (Kan.) 6-4 6-3
Klejbanovová (Rus.) - Rodinová (Rus.) 6-1 6-2
Duševinová (Rus.) - Szavayová (Maď.) 3-6 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
letityfanousek
Zvlášť po tak "povedeném" výsledku. Sice ta Srbka se tam dostala s odřenými zády, ale není to Ruska.
Reagovat
smazaný uživatel
Vera Vera tys tomu dala i kanára asi sis nezasloužila hrát na Turnaji Mistrů když prohraješ z takovým sucharem a ještě z kanárem výsměch úplný až hodně podezřelí zápas , no v Rusku je všechno možný všude sama mafie podvodné sázky ani se nedivím !!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist