Zvonarevová se vrátila vítězně, Ivanovičová znovu prohrála

4. 8. 2010, 10:52
Aktuality 1
Vítězný návrat na kurty má za sebou ruská tenistka Věra Zvonarevová. Devátá hráčka světa se fanouškům představila poprvé od finále Wimbledonu, v němž před měsícem nestačila na Venus Williamsovou. Tentokrát se radovala z výhry, v San Diegu porazila Slovenku Cibulkovou 6-0 3-6 6-4.
Věra Zvonarevová

Pro Věru Zvonarevovou byl zápas proti Dominice Cibulkové první na amerických betonech, minulý týden ve Stanfordu nehrála kvůli zranění kolenní šlachy. Ruská finalistka Wimbledonu v úvodním utkání v San Diegu sice nepůsobila úplně jistě, když po jednoznačném prvním setu ten druhý prohrála, ve třetí sadě ale třikrát sebrala slovenské soupeřce její podání a po téměř dvou a půl hodinách postoupila do dalšího kola.

"Vím, že je velká bojovnice a dobře se hýbe, proto jsem musela údery trochu protahovat a nenechat ji, aby začala mít navrch," řekla po utkání na adresu Cibulkové Zvonarevová. "Byly tam momenty, kdy bych si dala jedničku, taky ale byly okamžiky, kdy bych se oznámkovala pětkou," dodala sebekriticky.

Její další soupeřkou bude domácí naděje Coco Vandeweghová, která postoupila díky skreči Argentinky Gisely Dulkové, která za stavu 0-6 0-3 zápas vzdala kvůli zraněnému kotníku.

Do druhého kola postoupila v Kalifornii také další nasazená Ruska Světlana Kuzněcovová. Také ona vybojovala vítězství ve třech setech, Belgičanku Yaninu Wickmayerovou porazila 6-3 2-6 6-1.

Aktuálně 21. hráčka světa neprožívá dobrou sezonu, na žádném z turnajů se nepodívala ani do semifinále a může jen vzpomínat na formu, která z ní loni udělala vítězku French Open.

"Je hodně frustrující být tam, kde jsem," řekla po svém vítězství Kuzněcovová, kterou nyní čeká Italka Sara Erraniová. "Byla jsem hráčka světové desítky a teď jsem jinde. Pro ostatní je to normální, ale já si myslím, že patřím jinam."

Na Top 10 může letos jen vzpomínat také další vítězka French Open Ana Ivanovičová. Bývalá světová jednička a držitelka titulu z Roland Garros 2008 se v této sezoně trápí a nezmění se to ani v San Diegu. Momentálně 60. tenistka světového žebříčku nestačila na Shahar Peerovou, které podlehla 6-7 3-6, a připsala si tak už šestou porážku z posledních devíti zápasů.

"Je to hodně frustrující, viděli jste moji (zničenou) raketu," prohlásila Ivanovičová, která neměla daleko k slzám. "Nikdy jsem nedokázala udělat den důležitý krok a dostat se nahoru. To vás sráží," dodala.

Výsledky - San Diego (dotace 700.000 dolarů, tvrdý povrch):
Dvouhra - 1. kolo:
Zvonarevová (3-Rus.) - Cibulková (SR) 6:0, 3:6, 6:4, A. Radwaňská (4-Pol.) - Scheepersová (JAR) 7:5, 6:3, Pennettaová (5-It.) - K. Bondarenková (Ukr.) 6:2, 7:5, Hantuchová (SR) - Bartoliová (6-Fr.) 3:6, 7:6 (7:3), 6:4, Peerová (7-Izr.) - Ivanovičová (Srb.) 7:6 (7:3), 6:3, Kuzněcovová (Rus.) - Wickmayerová (8-Belg.) 6:3, 2:6, 6:1, Kirilenková (Rus.) - Naraová (Jap.) 6:4, 6:7 (4:7), 6:3, Vandewegheová (USA) - Dulková (Arg.) 6:0, 3:0 skreč, Švedovová (Kaz.) - Petrovová (Rus.) 5:7, 6:4, 6:1, Zheng (Čína) - Perryová (USA) 6:3, 6:2, Oudinová - Hamptonová (obě USA) 6:3, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Pro Coco skvela prilezitost zjistit, jak na tom doopravdy ted je proti wimbledonske finalistce.Bude to sice velice tezke, jelikoz Vera nema slitovani se slabsimi souperkami, ale ja verim, ze dokaze uhrat prijatelny vysledek a prekvapit.Pred dvema tydny dokazala porazit i Azarenku ve world team tennis a vitezstvi s Mattek nebo Dulko v San Diegu ji musi dodavat obrovske sebevedomi, ze je naspravne ceste.Tady uz nema co ztratit, jen si zapas uzit a lidi ji k tomu urcite pomuzou.Bohuzel, prenosy zacinaji zrejme opet az od patku a tak asi nikde k videni tohle utkani nebude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist