Zvonarevová vyhrála 10 gamů v řadě, čeká ji Lisická

5. 8. 2011, 11:38
Aktuality 0
WTA CARLSBAD - Favoritkám se v Carslbadu daří. Ani jedna ze tří nejvýše nasazených hráček neztratila během úvodních dvou zápasů set. Jednička Věra Zvonarervová ve 3. kole smetla krajanku Duševinovou a už se připravuje na těžké čtvrtfinále proti Sabině Lisické.
Věra Zvonarevová

Věra Zvonarevová v souboji s krajankou Věrou Duševinovou v úvodu nijak nedominovala, od stavu 2-3 ale už neztratila ani game a zvítězila 6-3 6-0.

"Začala jsem trochu vlažně, ale pak jsem svou hru zvedla na vyšší úroveň a zápas zvládla lépe než ten předchozí. Dobře jsem hrála především v klíčových momentech - hned několikrát jsem se totiž dokázala dostat ze stavu 15-40," komentovala nasazená jednička Zvonarevová.

"Asi to říká každý, kdo je na turnaji nejvýše nasazený - ale opravdu každý soupeř je těžký a nesmíte nikoho podcenit, především na tak velkém turnaji jako je tento. Nicméně si teď věřím," dodala světová trojka.

Ve čtrtfinále ji čeká rozjetá Němka Sabine Lisická, jež po deklasování Arnové a Dateové porazila ve dvou setech i domácí Coco Vandewegheovou. Vyhrála tak už 17. z posledních 19 zápasů.

"Nehrála jsem tak dobře, ale s výsledkem jsem spokojená," shrnula Lisická, která se Zvonarevovou prohrála oba vzájemné duely - loni na US Open a letos na French Open, přestože měla mečbol. Mladé německé tenistce však došly síly a kurt nakonec opouštěla na nosítkách. Nyní má šanci na reparát.

Postoupily i další nasazené favoritky: turnajová trojka Agnieszka Radwaňská deklasovala Christinu McHaleovou, Shuai Peng po odvrácení dvou mečbolů zdolala v tie-breaku třetí sady Italku Saru Erraniovou a Andrea Petkovicová ani zápas 3. kola nemusela dohrát - Francouzka Virginie Razzanová kvůli zranění ramena vzdala.

Ze stavu 2-4 v rozhodujícím setu, kdy čelila dalším brejkbolům, se dostala osmá nasazená Slovenka Daniela Hantuchová, která si nakonec s Číňankou Jie Zheng poradila 6-2 4-6 6-4.

Bylo to velmi těžké. Jie Zheng patří k hráčkám, které nikdy nic nevzdají. V prvním setu jsem hrála dobře, ale ona pak začala hrát agresivněji a chodit na síť. Dlouho mi trvalo, než jsem proti tomu našla zbraně. Ale bojovala jsem o každý míček a jsem šťastná, že se mi podařilo vyhrát," řekla osmadvacetiletá Hantuchová.

Teď ji čeká repríza loňského neúspěšného semifinále s Radwaňskou, se kterou často nastupuje ve čtyřhře. "Jsme dobré kamarádky, ale to teď samozřejmě půjde stranou. Agnieszka je typem hráčky, jejíž hr mi moc nesedí, ale nemám co ztratit. Mám jí co oplácet a myslím, že jsem za poslední rok dost věcí zlepšila," dodala Slovenka pro agenturu SITA.

Hladce 6-1 6-2 smetla Ana Ivanovičová ze Srbska Italku Albertu Briantiovou. "Byla jsem trpělivá, což je proti hráškám jako Briantiová důležité. Hrála jsem už s Vinciovou a ta má podobný styl hry, takže jsem věděla co hrát. Ale bylo to těžší, než by se podle výsledku mohlo zdát," řekla turnajová pětka Ivanovičová, jejíž příští soupeřkou bude Shuai Peng.

Jedinou nenasazenou čtvrtfinalistkou je domácí naděje Sloanne Stephensová. Mladá Američanka postoupila poté, co jí za stavu 5-3 vzdala kvůli zranění břišních svalů Rakušanka Tamira Paszeková.

"Doufám, že se brzy uzdraví," popřála Stephensová své soupeřce a těšila se na své první čtvrtfinále na okruhu WTA. V něm bude čelit 11. hráčce světa Petkovicové.

- WTA PREMIER CARLSBAD -
(USA / Kalifornie / San Diego, tv. povrch, 721.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (04. 08. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Zvonarevová (1-Rus.) - Duševinová (Rus.) 6-3 6-0
Petkovicová (2-Něm.) - Razzanová (Fr.) 6-2 3-0 skreč R.
A. Radwaňská (3-Pol.) - McHaleová (USA) 6-1 6-0
Shuai Peng (4-Čína) - Erraniová (15-It.) 4-6 6-2 7-6(7)
Ivanovičová (5-Srb.) - Briantiová (It.) 6-1 6-2
Hantuchová (8-SR) - Jie Zheng (Čína) 6-2 4-6 6-4
Lisická (12-Něm.) - Vandewegheová (USA) 6-4 6-3
Stephensová (USA) - Paszeková (Rak.) 5-3 skreč P.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist