Zvonarevové pokus o návrat zatím nevychází. V Istanbulu svůj první zápas nedohrála

29. 3. 2017, 11:10
Aktuality 14
ITF ISTANBUL - Věra Zvonarevová po necelých dvou letech zkouší další návrat na tenisové kurty. Zatím ale bývalé světové dvojce nevychází. Ruská tenistka na podniku ITF 15k v tureckém Istanbulu nedokončila kvůli blíže nespecifikovaným zdravotním problémům utkání prvního kola proti nasazené jedničce Katie Boulterové. Za stavu 7-6 2-3 skrečovala.
Profily hráčů
Věra Zvonarevová

Věra Zvonarevová se po necelých dvou letech po doléčení několika zranění a po porodu dcery vrátila na kurty. Bývalá světová dvojka a vítězka dvanácti titulů na okruhu WTA absolvovala poslední kompletní sezonu v roce 2011, kterou zakončila semifinálovou účastí na Turnaji mistryň.

O rok později už začala ruskou tenistku trápit různá zranění a poslední soutěžní zápas odehrála na olympijských hrách v Londýně. Návrat zkoušela v letech 2014 a 2015, kdy však dohromady nastoupila pouze k 25 utkáním. To poslední absolvovala před dvěma lety v Katovicích, kde ve druhém kole podlehla Kláře Koukalové.

V roce 2016 oznámila, že se k tenisu zatím vracet nehodlá. "V posledních letech jsem vás moc neinformovala, jak jsem na tom, protože mě brzdila různá zranění, kvůli nimž jsem nemohla hrát. V životě jsou ale důležitější věci než sport. Tento rok byl pro mne velmi plodný: stala jsem se manželkou a matkou," napsala Zvonarevová.

Letos je však vše jinak. Dvojnásobná grandslamová finalistka se nenápadně přihlásila na akci ITF 15k v tureckém Istanbulu a pořadatelé její další pokus o návrat uvítali s otevřenou náručí, jelikož Rusce udělili divokou kartu.

Los nicméně dvaatřicetileté rodačce z Moskvy příliš nepřál. Hned ve svém prvním vystoupení čelila nasazené jedničce a 297. hráčce světa Katie Boulterové z Velké Británie.

Obě hráčky si dlouho držely servis. Jako první na returnu úspěšně zaútočila Zvonarevová, když v osmém gamu získala brejk. Úvodní sadu ale dopodávat nedokázala a nakonec se o vítězce prvního setu rozhodlo až v tie-breaku.

Zkrácená hra byla neskutečně dramatická. Boulterová disponovala celkem třemi setboly. Ruska ovšem všechny hrozby úspěšně zlikvidovala a úvodní dějství získala po 66 minutách 10-8 v tie-breaku.

Vyrovnaný průběh měla i druhá sada. Po páté hře ovšem přišel medical timeout. Ukázalo se, že si ho vyžádala Ruska, jež poté odehrála pouze tři fiftýny a své první utkání skrečovala.

Do druhého kola tak postoupila nejvýše nasazená Boulterová. Britka ve druhém kole premiérově narazí na Jekatěrinu Kazionovovou z Ruska.

• ITF 15k ISTANBUL •
Turecko, tv. povrch / hala, 15.000 dolarů
středeční výsledky (29. 3. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Boulterová (1-Brit.) - Zvonarevová (Rus.) 6-7(8) 3-2 / skreč Z.
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

14
Přidat komentář
FulnekUltras
i jen po stránce čistě fyzické - jakkoliv si člověk myslí, že už má natrénováno dostatečně. Tak doufejme, že to v následujícím období Vera zlomi - kvalitních a zároveň sympatických Rusek v popředí WTA není nikdy dost.
Reagovat
misa
Myslím, že na popředí WTA už její výkony nestačí.
Reagovat
horska.kraslice
Ona byla vždycky plačka, nemyslím si, že má na to, aby psychicky zvládla návrat.
Reagovat
smazaný uživatel
byla tam nejaka zrada uz po tahanici v TB, nasledny odchod na toaletu... je to vzdycky hrozne zklamani, clovek si uz pripada tak silny... a pri ostrem zapase je nakonec vsechno uplne jinak, smula, Verko.. :-((( Vydrz!
Reagovat
FandimRF
Hodně trapný návrat...ať radši zaleze zpátky a jde dělat něco kloudnýho.
Reagovat
lisandro27
Proč tak ostře?
Reagovat
FandimRF
Protože je to Ruska a vše, co je ruské si zaslouží pouze opovržení.
Reagovat
Krisboy
Jsi blb a opovržení zasluhuješ hlavně ty.
Reagovat
smazaný uživatel
FandimRF... slusny komplexik vid?
Reagovat
Torn
Tak jako v tenise nebo obecně ve sportu řešit národnost je dost mimo, když plno hráčů má původ úplně v jiné zemi. Stačí projet TOP30 WTA a ATP a zjistíš, že příjmení dost často neodpovídal zemi, za kterou hrají. :)
Reagovat
VlS
Tak hlavně, asi nema smysl někomu vyčítat, kde se narodil.
Reagovat
VlS
Tak schválně, jak by asi Roger reagoval na tenhle tvůj koment. Tolik nezlobil, aby si zasloužil takovýho fanouška.
Reagovat
janek_da
myslím, že je nějaký jeho hater, schválně mu dělající ostudu
Reagovat
FandimRF
Já mu žádnou ostudu nedělám, v nicku ho mám jen, abych se přímo vyhranil komu přeji. Jinak ale kritizovat můžu kohokoliv bez ohledu na to, kdo je můj favorit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist