Zvonarevové se dál daří. V Pattayi vyhrála 12. zápas v řadě

10. 2. 2011, 17:53
Aktuality 0
Ruska Věra Zvonarevová prodloužila svou sérii výher na turnaji v Pattayi. Vítězka posledních dvou ročníků porazila dvanáctou soupeřku v řadě, domácí Nungnaddu Wannasukovou vyřadila ve dvou setech, a stále tak bojuje o třetí trofej v řadě.
Vera Zvonarevová

Dvojnásobná šampiónka turnaje v Pattayi Věra Zvonarevová začala svůj souboj s domácí Nungnaddou Wannasukovou podle očekávání: Thajka setřásla nervozitu až po čtyřech gamech, kdy už ale prohrávala 0-4, a pro Rusku nebyl problém dotáhnout set do vítězného konce.

První opravdový náznak odporu přišel na začátku druhé sady, kdy Wannasuková prorazila světové trojce podání. Zvonarevová si to nenechala líbit, vyhrála dalších pět her a za stavu 5-1 se zdálo, že je zápas u konce. Thajská kvalifikantka si však ještě dokázala vzít dva servisy zpátky a srovnala na 5-5. Žádného velkého dramatu se ale diváci nedočkali; Zvonarevová si udržela podání a v dalším gamu i díky dvěma dvojchybám své soupeřky utkání ukončila.

"Když se do toho dostala, už jsem nehrála svoji hru," řekla po zápase nespokojená Zvonarevová. "Prostě jsem jen vracela míč a nechala ji hrát tak, jak chtěla. S tím jsem ale do zápasu nenastupovala. Chci hrát svou hru, měla jsem hrát líp," dodala ruská tenistka, kterou v dalším kole čeká Shuai Peng z Číny.

Jednoduché to dnes v Pattayi neměla žádná z nasazených hráček. Turnajová čtyřka Daniela Hantuchová nastoupila proti Japonce Kimiko Dateové-Krummové, se kterou loni a předloni třikrát prohrála. Tentokrát na čtyřicetiletou soupeřku konečně vyzrála a za dvě hodiny a pět minut zvítězila 7-6 6-3.

"Byl to výborný zápas," prohlásila po svém postupu Slovenka. "Bojuje o každý bod. Spousta mladých holek by se od ní mohla hodně naučit. Není lehké se v takovém věku udržet v kondici. Vážně ji obdivuju."

Nejblíž porážce byla dnes z nasazených tenistek Sara Erraniová z Itálie. Ta v souboji s Japonkou Moritaovou prohrála první set a ve druhém musela dohánět náskok soupeřky, která ji znovu brejkla. Utkání se jí ale povedlo otočit a po dvou hodinách a pěti minutách zvítězila 2-6 7-5 6-2.

Výsledky - Pattaya (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Zvonarevová (1-Rus.) - Wannasuková (Thaj.) 6:1, 7:5, Hantuchová (4-SR) - Dateová-Krummová (Jap.) 7:6 (7:3), 6:3, Erraniová (8-It.) - Moritaová (Jap.) 2:6, 7:5, 6:2, Amanmuradovová (Uzb.) - Scheepersová (JAR) 6:2, 6:4.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist