Flipkens Kirsten

Flipkens Kirsten

38
žena
Belgie
Datum nar.:
10. 1. 1986
Výška:
165 cm
Váha:
55 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 13.
čtyřhra: 221. / 23.

Pokud zdraví dá, může vyhrát grandslam, říká o Muchové její mentorka Flipkensová

Karolína Muchová prožívá nejlepší Roland Garros, dnes se od 11 hodin utká na pařížské antuce s Anastasiji Pavljučenkovovou už o postup do semifinále a vyrovnání grandslamového maxima. Za jejím úspěšným tažením stojí v pozadí také belgická hráčka Kirsten Flipkensová, semifinalistka Wimbledonu 2013 funguje v týmu olomoucké rodačky jako mentorka a poradkyně. Novinářům řekla, že pokud Češka zůstane zdravá, může se dostat do nejlepší desítky světového žebříčku a vyhrát i grandslamový titul.

Smíšenou čtyřhru na US Open vyhráli Australané Sandersová s Peersem

US OPEN - Smíšenou čtyřhru na US Open vyhráli Australané Storm Sandersová a John Peers, když ve finále porazili belgicko-francouzské duo Kirsten Flipkensová a Edouard Roger-Vasselin. 28letá Sandersová hrála finále grandslamu poprvé v kariéře, 34letý Peers přidal druhý grandslamový titul k trofeji ze čtyřhry mužů.

Siniaková smetla Flipkensovou a poprvé v sezoně vyhrála zápas v hlavní soutěži. Martincová se přiblížila Top 100

WTA PETROHRAD - Kateřina Siniaková v Petrohradu ztratila pouhé tři gamy s Belgičankou Kirsten Flipkensovou a po půl roce postoupila do 2. kola turnaje WTA. V něm se utká s domácí Margaritou Gasparjanovou, která vyřadila bývalou šampionkou Mladenovicovou. Vítězně v Rusku odstartovala také Tereza Martincová, která porazila Švýcarku Stefanii Vögeleovou a jediná výhra ji dělí od premiérového posunu do Top 100.

Vondroušová a Siniaková vypadly v 1. kole i v New Yorku. Obě nestačily na kvalifikantky

WTA NEW YORK - Markéta Vondroušová a Kateřina Siniaková vypadly i na svém druhém turnaji po restartu sezony hned v 1. kole. Na prestižní akci v New Yorku nestačily na soupeřky rozehrané z kvalifikace: Vondroušová padla v třísetové bitvě Němce Lauře Siegemundové, Siniaková nestačila na Belgičanku Kirsten Flipkensovou. Z Češek dnes uspěla jen Marie Bouzková, večer totiž zaváhala i Karolína Plíšková.

Cyklonavigace ji zavedla za hranice Nizozemska. Flipkensová dostala pokutu 250 eur

Belgická tenistka Kirsten Flipkensová si postěžovala na nepříjemný zážitek s policií, která jí o víkendu dala pokutu 250 eur (téměř sedm tisíc korun) za neúmyslné překročení nizozemských hranic při jízdě na kole. Semifinalistka čtyřhry na loňském Roland Garros chybu uznala, ale nelíbilo se jí, jak se k ní policie chovala.

Plíšková v Melbourne začala výhrou nad Mladenovicovou, postoupila i Muchová. Vondroušová vypadla

AUSTRALIAN OPEN - Karolína Plíšková zvládla vstup do letošního Australian Open a vyhrála i pátý letošní zápas. Jedna z největších favoritek a loňská semifinalistka si poradila s Kristinou Mladenovicovou. První kolo zvládla i Karolína Muchová, jež si poradila s Belgičankou Flipkensovou, naopak Markéta Vondroušová skončila.

Muchová v Moskvě postoupila bez ztráty setu do svého největšího semifinále

WTA MOSKVA - Karolína Muchová na halovém turnaji WTA Premier v Moskvě neztratila set ani se svou třetí soupeřkou a po výhře nad domácí Jekatěrinou Alexandrovovou postoupila do svého třetího a dosud největšího semifinále. V něm se třiadvacetiletá Češka utká s další Ruskou - bývalou šampionkou Anastasií Pavljučenkovovou.

Nasazená Muchová začala v Soulu třísetovým vítězstvím. Allertová neuspěla

WTA SOUL - Karolína Muchová vstoupila do sezony asijských betonů úspěšně. Nasazená trojka v úvodním zápase v korejském Soulu ve třech setech porazila Alison van Uytvanckovou. Na belgickou soupeřku naopak nestačila Denisa Allertová, která prohrála s Kirsten Flipkensovou.

Vítězkami březnových anket WTA jsou Bartyová, Andreescuová a Flipkensová

Webové stránky WTA zveřejnily výsledky březnových anket. Hráčkou měsíce se stala vítězka prestižního turnaje v Miami Ashleigh Bartyová z Austrálie. V kategorii Průlom měsíce se z vítězství raduje šampionka prestižního podniku v Indian Wells Bianca Andreescuová z Kanady. Úder měsíce vyhrála Belgičanka Kirsten Flipkensová.

VIDEO: Flipkensová si tweenerem pomohla k fiftýnu

Mezi tenisty je tweener už poměrně rozšířeným úderem. U tenistek ale tak častý není. Do úzkého okruhu hráček, které úder mezi nohama a zády k síti umí pravidelně a účelně aplikovat do své hry, je Kirsten Flipkensová. Naposledy si Belgičanka divácky atraktivním úderem pomohla včera v mexickém Monterrey, kde proměnila gamebol proti Slovince Jakupovičové a přiblížila se k postupu do čtvrtfinále.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist