Havlíčková Lucie

Havlíčková Lucie

19
žena
Česká republika
Datum nar.:
13. 3. 2005
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 328. / 196.
čtyřhra: 850. / 336.

Valentová vyhrála i 19. letošní zápas a dál dominuje, ve finále v Egyptě porazila Klimovičovou

Tereza Valentová (17) zvládla i 19. letošní zápas a je v probíhající sezoně stále neporažena. Sedmnáctiletá Češka porazila ve finále podniku W35 v egyptském Šarm aš-Šajchu 7:5, 6:2 o dva roky starší krajanku Lindu Klimovičovou (19) a získala svůj pátý letošní a zároveň kariérní titul na profesionální tour. Ve finálovém duelu na akci stejné kategorie v Itálii neuspěla Lucie Havlíčková (19).

Martincová v Praze po obratu vyřadila Knutsonovou, Nosková ztratila jen tři hry. Palicová a Havlíčková neuspěly

WTA PRAHA - Předloňská finalistka Tereza Martincová (28) na úvod Livesport Prague Open otočila české derby a debutantku Gabrielu Knutsonovou (26) udolala po setech 2:6, 6:4 a 6:4. Jednoznačnou výhrou vykročila za obhajobou loňského semifinále Linda Nosková (18), jež smetla americkou kvalifikantku Elvinu Kalievovou. Naopak Barbora Palicová (19) stejně jako loni skončila hned v prvním kole a nepřipsala si svou premiérovou výhru v hlavních soutěžích na okruhu WTA, úvodní kolo bylo konečnou i pro další Češku startující na divokou kartu Lucii Havlíčkovou (18). Zápas s domácím publikem se loučící Barbory Strýcové byl odložen na středu.

Bouzkové v Praze role obhájkyně titulu nesedla. Po trápení na servisu podlehla Cristianové

WTA PRAHA - Marie Bouzková (25) premiéru v roli obhájkyně titulu nezvládla. Na domácím turnaji WTA 250 v pražské Stromovce, kde před rokem slavila dosud jediný triumf, nejvýše nasazená Češka nestačila hned v prvním kole na Jaqueline Cristianovou. Rumunce, s níž předchozí tři vzájemné duely vyhrála, podlehla především vinou osmi ztracených servisů po bezmála třech hodinách boje 4:6, 6:4, 4:6. Do turnaje právě vstupuje také Lucie Havlíčková, jež čelí nasazené Francouzce Alizé Cornetové.

Los Livesport Prague Open: Obhájkyně titulu Bouzková začne proti Cristianové

V Praze byl právě rozlosován turnaj kategorie WTA 250, kterého se zúčastní minimálně šest domácích hráček. Nasazená jednička Marie Bouzková vykročí za obhajobou titulu na tvrdém povrchu ve Stromovce zápasem proti Rumunce Jaqueline Cristianové, Lucie Havlíčková bude čelit nasazené Francouzce Alizé Cornetové a kvarteto Barbora Strýcová, Linda Nosková, Tereza Martincová a Barbora Palicová čeká na soupeřku z kvalifikace. Do té dnes vstoupilo dalších sedm Češek, Gabriela Knutson a Dominika Šalková jsou ve druhém kole.

Úspěšný debut i ve Wimbledonu. Brenda Fruhvirtová v kvalifikaci porazila krajanku Bejlek

WIMBLEDON - Brenda Fruhvirtová (16) zahájila svou premiéru ve slavném Wimbledonu vítězstvím 6:0, 7:5 nad krajankou Sárou Bejlek (17) a stále může i na svém třetím dospělém grandslamu projít kvalifikačními boji. Další krok k účasti v hlavní soutěži se pokusí udělat proti Katherine Sebovové (24). Vítěznou premiéru na trávě si připsala Barbora Palicová (19), první kolo kvalifikace čeká v úterý ještě Lucii Havlíčkovou (18).

Martincová se po více než dvou letech úspěšně vrátila na okruh ITF. Havlíčková se po prvním triumfu dál trápí

ITF W80 ZARAGOZA - Tereza Martincová hraje po více než dvou letech turnaj ITF a na antukovém podniku s dotací 80 tisíc dolarů ve španělské Zaragoze začala výhrou 7-5 6-2 nad kvalifikantkou a 466. hráčkou pořadí Ioanou Loredanou Roscaovou. Hned v prvním kole naopak vypadla Lucie Havlíčková, která se po prvním triumfu mezi ženami nadále trápí.

Havlíčková na halovém turnaji ITF v Trnavě získala první titul mezi ženami

ITF TRNAVA - Vítězka loňské juniorky na Roland Garros Lucie Havlíčková na halovém turnaji ITF W60 v Trnavě zdolala ve svém druhém finále 3-6 7-6 7-5 třetí nasazenou Francouzku Océane Dodinovou a den před 18. narozeninami slaví první titul mezi ženami.

17letá Havlíčková v Trnavě vyhrála souboj vítězek dívčích grandslamů a zahraje si o první titul

ITF TRNAVA - Lucie Havlíčková na halovém turnaji ITF W60 v Trnavě porazila v duelu vítězek juniorských grandslamů 7-6 6-1 o tři roky starší Ukrajinku Darju Snigurovou a postupem do finále vyrovnala své kariérní maximum z loňského ročníku. O premiérový titul si sedmnáctiletá Češka zahraje s Francouzkou Océane Dodinovou.

Ve společnosti Lendla či Mandlíkové. Havlíčková vyhrála ocenění ITF pro Juniorku roku

Sedmnáctiletá tenistka Lucie Havlíčková je podle Mezinárodní tenisové federace ITF nejlepší juniorkou roku. Dvojnásobná vítězka juniorského Roland Garros a šampionka ze čtyřhry ve stejné kategorii na US Open získala ocenění pro mladou hráčku jako první Češka od Barbory Strýcové v roce 2002. Organizace o tom informovala na svém webu.

Tenisový svět bystří. Valí se na něj vlna talentovaných českých tenistek

Sestry Lindu a Brendu Fruhvirtovy považují představitelé českého tenisu za talentovanou dvojici, jež podtrhuje unikátní nástup mladých českých hráček na světovou scénu. Zatímco patnáctiletá Brenda aktuálně drží na turnajích ITF sérii 25 vítězství, o dva roky starší Linda v neděli získala v Čennaí první titul na turnaji WTA. Potvrdily tím potenciál, ale také završily úspěšný český víkend, během nějž slavily turnajové triumfy v Portoroži Kateřina Siniaková ve dvouhře a Tereza Martincová v deblu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist