Saville Daria

Saville Daria

30
žena
Austrálie
Datum nar.:
5. 3. 1994
Výška:
166 cm
Váha:
61 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 96. / 20.
čtyřhra: 107. / 45.

Tři ze sedmi Češek. V Pekingu začaly vítězně jen Fruhvirtová, Nosková a po boji Kvitová

WTA PEKING - Do turnaje WTA 1000 v Pekingu v neděli vstoupilo všech sedm českých nadějí a pouze tři z nich postoupily do druhého kola. Linda Fruhvirtová (18) si poradila s Nizozemkou Arantxou Rusovou, Linda Nosková (18) rovněž ve dvou setech přehrála domácí Fangran Tian a Petra Kvitová (33) v noční tříhodinové bitvě proti domácí Xiyu Wang po půl roce otočila zápas z 0:1 na sety. Naopak neuspěly Markéta Vondroušová (24), jež neudržela nadějné vedení, Kateřina Siniaková (27), Marie Bouzková (25) a Barbora Krejčíková (27).

Famózní premiéra! 19letá Nohaová Akugueová si v Hamburku zahraje o titul, poprvé je ve finále i Rusová

Noma Nohaová Akugueová (19) pokračuje v Hamburku ve snovém debutu v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Němka, která už ve druhém kole likvidovala dva mečboly a ve čtvrtfinále returnovala na setrvání v zápase, přehrála v semifinále náctiletých talentů 6:3, 6:3 svou vrstevnici Dianu Šnajderovou (19). O titul si zahraje s Arantxou Rusovou (32), jež je ve finále na této úrovni rovněž poprvé.

4 turnaje, 2 tituly. Kasatkinová se na US Open naladila dvěma triumfy

WTA GRANBY - Světová desítka Darja Kasatkinová před US Open vyhrála dva ze čtyř turnajů. Tři týdny po San José ovládla kanadské Granby, kde ve finále porazila 6-4 6-4 Australanku Darju Savilleovou a získala celkově 6. titul.

Granby: Kasatkinová je znovu po třech týdnech ve finále, Savilleová po pěti letech

WTA GRANBY - Darja Kasatkinová v kanadském Granby smetla 6-2 6-0 francouzskou teenagerku Diane Parryovou a postoupila do finále. O druhý titul v přípravě před US Open se světová desítka utká s Australankou Darjou Savilleovou, jež si finále zahraje po pěti letech.

Do finále ve Washingtonu postoupily Kanepiová a Samsonovová

WTA WASHINGTON - Do finále turnaje WTA 250 ve Washingtonu se dostala 37letá estonská veteránka Kaia Kanepiová, která se pokusí ukončit devět let dlouhé čekání na titul proti Ljudmile Samsonovové. Ta bude usilovat o druhý triumf.

Muchová na French Open vyřadila světovou trojku Sakkariovou! Siniaková a Kvitová druhé kolo nepřešly

FRENCH OPEN - Karolína Muchová navzdory dlouhé zdravotní pauze a minimu zápasové praxe přemohla ve druhém kole French Open po dvou a půl hodinách a dvou tie-breacích loňskou semifinalistku a světovou trojku Marii Sakkariovou. S hráčkami Top 10 tak vyhrála už pátý souboj v řadě. Poprvé od roku 2017 bude ve třetím kole chybět Kateřina Siniaková, jež nestačila na Leylah Fernandezovou. Stejně jako loni nepřidala druhou výhru Petra Kvitová, jež nestačila na Darju Savilleovou.

Bencicová a Ósakaová v Miami prožívají nejlepší turnaj po dlouhých měsících a svedou souboj o finále

WTA MIAMI - První semifinálovou dvojici na turnaji WTA 1000 v Miami vytvořily Belinda Bencicová a Naomi Ósakaové, které dosud neztratily ani set. Švýcarka ve čtvrtfinále smetla Australanku Darju Savilleovou a do semifinále postoupila poprvé od triumfu na loňské olympiádě. Japonka ztratila rovněž pouhé tři gamy s domácí Collinsovou a poprvé od triumfu na loňském Australian Open vyhrála čtyři duely po sobě.

Češky dnes v Miami zastavila zranění. Siniaková ve 3. kole vzdala, Muchová odstoupila

WTA MIAMI - České tenistky dnes v Miami neuhrály ani game. Kateřina Siniaková v utkání 3. kola proti Australance Darje Savilleové vzdala za stavu 0-6 a 0-1 kvůli zranění v oblasti žeber, které ji limitovalo už v předchozím kole. Karolína Muchová, jež hrála první turnaj po půlroční pauze zaviněné zraněním břišních svalů, vůbec nenastoupila proti Japonce Naomi Óskaaové.

Vondroušová i Kvitová se po zranění vrátily vítězně, Bouzková vyřadila Pegulaovou

WTA INDIAN WELLS - České tenistky jsou dnes na turnaji v Indian Wells zatím stoprocentní. Po drobných zdravotních problémech se vítězně vrátily Markéta Vondroušová, která smetla Polku Magdalenu Fręchovou, a Petra Kvitová, jež po obratu zdolala Aliaksandru Sasnovičovou. Postoupila i Marie Bouzková, jež vyřadila domácí Jessicu Pegulaovou, naopak proti hráčkám Top 10 nepřekvapily Tereza Martincová a Kateřina Siniaková.

Stoprocentní Češky! V Indian Wells začaly vítězně Martincová, Bouzková a poprvé v sezoně i Siniaková

WTA INDIAN WELLS - Ve druhém kole turnaje WTA 1000 v Indian Wells nechybí ani jedna ze šesti českých zástupkyň. Nasazené trio doplnily tři hráčky, které musely projít přes úvodní kolo. Tereza Martincová smetla britskou kvalifikantku Heather Watsonovou a zajistila si souboj se španělskou obhájkyní titulu Paulou Badosaovou. Poprvé v sezoně vyhrála zápas v hlavní soutěži Kateřina Siniaková a zvítězit dokázala i kvalifikantka Marie Bouzková.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist