10. den na Wimbledonu: Berdych ve čtvrtfinále vyzve Federera

30. 6. 2010, 09:46
Previews 72
Už před turnajem se o tomto duelu pošuškávalo - a dnes na něj dojde. Tomáš Berdych se na trávě v All England Clubu pokusí porazit šestinásobného šampiona Rogera Federera a postoupit ve Wimbledonu poprvé do semifinále. O to dnes mimo jiné bude bojovat i Rafael Nadal, Novak Djokovič či Andy Murray.

Tomáš Berdych se dnes utká o postup do semifinále Wimbledonu s obhájcem prvenství Rogerem Federerem. Jejich duel se odehraje na centrálním dvorci se začátkem ve 14 hodin.

Z deseti předchozích vzájemných soubojů vyhrál Berdych jen dva, ten první senzačně v roce 2004 na olympiádě v Aténách a ten zatím poslední po odvráceném mečbolu letos v Miami. Ve Wimbledonu už se utkali před čtyřmi lety a tehdy Švýcar neztratil ani set. V případě postupu si Berdych vyrovná své maximum na grandslamových turnajích - v semifinále byl zatím jen na letošním French Open.

Čtvrtfinálové zápasy mužů:
Federer - Berdych 8-2
Djokovič - Lu 1-0

Murray - Tsonga 2-2
Nadal - Söderling 5-2

Po olympiádě a turnaji Masters by do třetice mohl zvítězit také na grandslamovém turnaji. A to přímo ve wimbledonském chrámu, v kterém je Federer favoritem favoritů. Přesto by ve středečním čtvrtfinále na londýnské trávě nemusel být český tenista bez šancí.

"Poslední výhra by mi mohla pomoci, ale tentokrát to bude úplně jiný zápas, bude se hrát na tři sety," řekl Berdych. A hlavně - bude se hrát na trávě, na které Federer prohrál jen dvě utkání za osm let.

Berdychův trenér Tomáš Krupa měl o taktice na zápas přemýšlet až v předvečer zápasu, ale měl jasno, že jeho svěřenec bude muset být v utkání aktivní. "Pokud to půjde, tak by měl diktovat tempo hry a musí využít každou šanci, která přijde," napsal Krupa ČTK.

Čtyřiadvacetiletý Berdych se nebojí. Za poslední měsíce mu vzrostlo sebevědomí, což dokázal postupem do semifinále Roland Garros. "Když se mi bude dařit a budu hrát dobře, tak tam ta šance pořád je," řekl Berdych o svých čtvrtfinálových vyhlídkách. "Budu se soustředit sám na sebe, na svůj výkon, ne na něj a na věci kolem."

Na grandslamových turnajích hrál Berdych s Federerem čtyřikrát a pokaždé odešel poražen. Ve Wimbledonu prohrál s fenomenálním Švýcarem v roce 2006 bez zisku setu. Nejvíce Federera potrápil loni na Australian Open, kde vedl 2-0 na sety, ale nakonec podlehl.

Pro utkání si Berdych přál, aby se nehrálo na centrkurtu, který Federer zná jako své boty. "Možná jsem na jedničce sehrál víc zápasů než on. On hraje pořád na centru...takže by byl překvapenej, kdyby čtvrtfinále hrál na jedničce," konstatoval český hráč.

Zatímco Federer se po úvodních vydřených postupech dostal do tempa, Berdych musel více bojovat v posledních dvou zápasech. Nicméně dnes se začíná od nuly a šance českého tenisty porazit fenomenálního Švýcara není malá.

Po jejich duelu se divákům představí další čtvrtfinalisté Andy Murray a Francouz Jo-Wilfried Tsonga. Třiadvacetiletý Skot je poslední roky největší nadějí, která může ukončit 74 let dlouhé čekání na domácího vítěze. Letos ve čtyřech zápasech neztratil ani set.

"Hraji skvěle, ale musíme počkat do konce turnaje. Jsem si jistý, že v dalším kole zažiji těžké chvíle. Budu muset chodit do úderů mnohem dříve, dobře podávat a pohybovat se po kurtu. Pokud se mi tohle povede, tak mám velkou šanci," řekl Murray, který má s Tsongou vyrovnanou bilanci.

Na kurtu číslo jedna vyzve nejprve  Novak Djokovič překvapení turnaje Lu Yen-hsuna z Tchaj-wanu, jenž vyřadil i loňského finalistu Roddicka. Srb si pro změnu zvedl sebevědomí výhrou nad Australanem Hewittem.  

Pak v repríze finále letošního Roland Garros nastoupí Robin Söderling proti světové jedničce Rafaelu Nadalovi.

Třetí kolo dnes čeká také na tř české juniory: Jiří Veselého, Denisu Allertovou a Kristýnu Plíškovou.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
středeční program (30. 06. 2010)

Centrální kurt (začátek 14:00 SELČ):
Federer (1-Švýc.) - Berdych (12-ČR), Tsonga (10-Fr.) - A. Murray (4-Brit.).
Kurt č. 1:
Djokovič (3-Srb.) - Lu Yen-hsun (Tchj-wan), Söderling (6-Švéd.) - Nadal (2-Šp.).
Kurt č. 2:
Dlouhý/Benešová (9-ČR) - Fyrstenberg/Yan (8-Pol./Čína)
Kurt č. 5:
13:00 hodin: Kris. Plíšková (9-ČR) - Deanová (Brit.).
Kurt č. 6:
12:00 hodin: Veselý (5-ČR) - Olivo (9-Arg.).
Kurt č. 12:
17:00 hodin: Kar. Plíšková/Kris. Plíšková (ČR) - Katová/Sheahanová (Jap./Austr.)
Kurt č. 14:
15:00 hodin: Ishizuová (10-Jap.) - Allertová (ČR)
Kurt č. 18:
13:00 hodin: Peschkeová/Srebotniková (6-ČR/Slovi.) - Kingová/Švedovová (USA/Kaz.)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

72
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je to taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vyšlo... jsem teď případ pro psychiatra:) Smutek a radost... Berďa, jo!! Roger, fňuk:) ... Co Berďa a Djokovic?? A co si myslíte, že teď Federer? Jestli chce ještě něco dokázat, musí jít trochu do sebe...
Reagovat
smazaný uživatel
No, popravdě řečeno, musí zamakat. Prohrát dvě čtvrtfinále na grandslamu pro něj musí být těžké. Navíc ve Wimbledonu, kde od něj každý(včetně mě,ač nejsem jeho fanda, ba naopak), očekával i přes ne příliš extra formu titul. Přesto myslím, že ještě může dost předvést.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger venku, Rafa zatím taky moc nepředvedl .. A to sme se všichni těšili na krásné finále Roger-Rafa
Reagovat
nando
Tak to je naprostá fantazie, modlím se k bohu, aby to Tom doservíroval ! Ale to nejtěžší ho teprve čeká.
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho mam nejvetsi strach ted.Rafa tomu taky dava!Ze by sli oba?
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nema sanci, jakmile proti nemu stoji koncentrovany bouchac, tak to trava uhraje za nej.
Reagovat
smazaný uživatel
Verim,ze ale tak jak to vypada,to jednoduche nebude!Bude drit jak mezek!Jinak Tom,ani ja jsem to tak jednoduche necekal,Tom je muj tip na finale,udola Djoka!
Reagovat
tito
jaký jste to dávala odkaz na sledování na internetu? dal jsem si ho doma do záložek ale nyní jsem bohužel v práci a trpím !! :)
Reagovat
smazaný uživatel
zpravidla pouzivam www.atdhe.net, tam si uz neco vyberete :-)
Reagovat
tito
díky ..
Reagovat
smazaný uživatel
Fiiiha, tak Berdych uz brejknul, uvidime, jestli si to udrzi.... Uprimne jsem to moc necekala, priznam se, ze jsem to videla na 3:0 pro RF (sice ho uz Berda porazil, ale trava je trava...)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer minul několik snadných forehandů... do sítě.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, chtela bych se divat, ale jsem v praci a v tuhle dobu je jeste nevhodne si tu pustit stream :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Zatim dobre Tomas,tak 3:0 to nebude urcite!Jsem zvedav jak se TOMAS popere!
Reagovat
smazaný uživatel
Tom začal být trochu nervózní. Fed breaknul
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, koukam na to :-(, 2:0
Reagovat
smazaný uživatel
3:0... Ale Fed měl problémy. Občas zahrál (hlavně ten volej u sítě) hodně laxně.
Reagovat
smazaný uživatel
ach jo :-(, tak me mrzi, ze to nemuzu videt... Jak se vam to zatim jevi? Jak oba hrajou? Ja muzu mit akorat tak statistiky :-(.
Reagovat
smazaný uživatel
zatím je to zajímavé... Federer dělá chyby, oba dobře servírují. Nevím, jestli jsem sám, ale poslední dobou mám pocit, že je Federer jistější na backhandu (což je u něj docela paradox). Dneska každopádně.
Reagovat
smazaný uživatel
dekuji :-).
Reagovat
smazaný uživatel
co to ten Tomas provadi, probuh? Takove boje o vlastni servis..
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěla bych semifinále: Berdych, Murray, Djokovic a Soderling.
Reagovat
a.magerova
A já bych chtěla: Federer, Tsonga, Lu, Nadal :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Murray? doufam, ze to byla nadsazka.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger dnes jednoznačně Tomáše porazí, skutečného soupeře pro něj vidím pouze v Robinovi,jeho herní variabilita je v téhle fázi turnaje klíčová
Reagovat
smazaný uživatel
Díváte se někdo na Kristýnu Plíškovou teď? Docela slušný servis a hezké backhendové čopy.
Reagovat
smazaný uživatel
"Mne prijde, ze i kdyby Roger hral v nasledujicich letech uplne kulove, tak ve Wimbledonu ho porad budou nasazovat jako jednicku a bude hrat stale na centralnim dvorci."

Já se nechci míchat do těch věčných žabomyších válek, ale některé věci je dobré uvádět na pravou míru. Je vám doufám jasné, že "kdyby Roger hrál v následujících letech kulové", pak by tomu odpovídalo i nasazení ve Wimbledonu? Tedy ještě jednou: NEJDE o nějaké svévolné rozhodování funkcionářů turnaje, ale prostě o JINÝ vzorec pro nasazování. Kdyby si někteří lidé dali tu práci a dohledali si to, zjistili by, že díky posledním výsledkům na Wim (2008 - F, 2009 - Win) má Federer v rámci tohoto vzorce zdaleka nejvíce bodů. Nikoliv nějakých abstraktních kreditů popularity mezi papaláši turnaje, proboha. Ohrávání tohoto argumentu je už trošku únavné, poněvadž to není žádný argument, ale prostě neznalost... Co se týče nasazování na jednotlivé dvorce, ano, tam můžeme diskutovat, o žádných jednoznačných psaných pravidlech totiž nevíme. Federer x Nadal, tam není o čem mluvit. Hrají přece v jiné časy - šlo tedy o přednost (FedererxBerdych vs DjokovicxLu) a (NadalxSoda vs TsongaxMurray). Možná se někdo diví, proč teda nehrají v jeden čas, aby se mohlo dát přednost Rafovi na cetr a protežovaného Rogera poslat na n. 1:)... děláte si srandu? Nehrají přece v jeden čas, protože by dva nejžádanější hráče ve čtvrtfinále a dál v jeden čas nasadil jen manažerských idiot. Televizní společnosti a nakonec i ty milióny diváků by jim to těžko dovolili. Pro ně je daleko lákavější vysílat oba zápasy (R a R), což snad každý, kdo není fanaticky proti R nebo R pochopí. A šlo by to těžko, kdyby hráli v jeden čas.
Reagovat
smazaný uživatel
Čili, debatujme o tom, jestli neměl dostat na centr přednost ve 14hodin DjokovicxLu a v 16hodin NadalxSoda. To ano. Ale opět, musíte si uvědomit, že velice silné slovo mají televizní společnosti různých zemí. Ty chtějí, aby mohli vysílat svého favorita v příznivém čase (v dané zemi), nebo aby se dva pro ně atraktivní zápasy nekřížily atd. atd. Domnívat se, že pořadatelé velkých a mocně sledovaných turnajů nasazují hráče čistě podle nějakého kodexu cti apod., to je hodně naivní, promiňte.
Reagovat
a.magerova
Já si celou dobu myslela, že to souvisí s umístěním v pavouku, takže RF s Novakem jedna část pavouka - Rafa s Andym druhá část pavouka, proto stejný hrací den nebo stejná hrací hodina!!!
Reagovat
smazaný uživatel
a. magerová: Ano, tak to je: "Možná se někdo diví, proč teda nehrají v jeden čas, aby se mohlo dát přednost Rafovi na cetr a protežovaného Rogera poslat na n. 1:)" - to jsem napsal jako ironii, nadsázku. Ve 14hod hraje 1. polovina pavouku, v 16hod 2. část.
Reagovat
smazaný uživatel
Vite,co by me jen zajimalo?Kdyby dnes na stejne strane pavouka byli RF a Murray!Museli by hrat ve stejnou dobu-jak by to rozhodli?
Reagovat
smazaný uživatel
Vytrhl jste jednu moji vetu z kontextu a stavite na ni vas prispevek :-). Ja jsem se zde samozrejme poucila o nasazovani, asi jsem to nenapsala sikovne, ale duraz jsem chtela klast hlavne na to, ze by byl urcite porad na center kurtu (ale zase, berte to spis jako takovy pozvdech... pozvdechnout si tu muzeme, ze jo? :-) ). Jinak jsem cetla, ze se zohlednuji udajne jen vysledky za posledni dva roky, presto jsem presvedcena, ze kdyby za dva roky Roger nevyhral nic, proste ho nasadi. Beru to, je povazovan za ikonu, ale s tim souvisela ta moje poznamka o konzervativnosti... Jsou to samozrejme take hypotezy, ale ty si sem take muzu napsat, i za cenu, ze se shodim. To je ostatne neco, na cem mi pramalo zalezi :-).

Me by ted spis zajimalo, podle jakeho klice se urcuji casy zapasu, jen podle zajmu televiznich stanic?... Pokud je to A pokud jde o atraktivitu, tak konkretne v upoutavkach na dnesek se pise o zapasu Nadala a Soderlinga jako o zapasu dne, ale to je jedno... Proste mozna nejsem uplne objektivni, i kdyz se o to snazim, ale jsem take jenom fanousek :-).
Reagovat
smazaný uživatel
A o těch "manažerských idiotech" by to platilo, kdyby měli pořadatelé větší svobodu. Tam si nejsem úplně jistý. Ale šlo mi o to, že kdyby si mohli volně nasazovat na kurty, stejně by to dopadlo asi tak, jak to dopadlo teď - aby byly ty zápasy dvou nej hráčů hezky po sobě.

Rimmer: to by bylo velké dilema. Pro televize je důležité, aby byly oba duely na tv kurtech. Těm a tv divákům je celkem jedno, kdo je na cetru a kdo na n. 1, jsou to celkem srovnatelné kurty. Takže by se pořadatelé rozhodovali asi jen dle místních diváků (těch, co jdou přijdou fyzicky :)... hmmm... fakt nevím, kdo by šel na centr. Ale kdybych byl pořadatelem, asi bych na centr dal Murraye, Britové by mě asi jinak zadupali do země:)
Reagovat
a.magerova
Tak to by byl pro organizátory "pořadatelský oříšek" :-))
Lidi nechme toho, hlavně ať vyhrají ti, kterým fandíme, ne?!
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, mela jsem rozepsany svuj prispevek jiz drive, ale musela jsem odejit na obed a az teprve ted jsem ho vlozila... Mezitim jste vlastne odpovedeli na to, co me zajimalo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vale: pokud jste se poučila o nasazování, tak proč hned záhy píšete: "presto jsem presvedcena, ze kdyby za dva roky Roger nevyhral nic, proste ho nasadi."? Nemůžou ho přece "jen tak" nasadit, vždyť to přece říkáte, že víte. Není to o popularitě a svobodném rozhodnutí pořadatelů, ale podle celkem jasného vzorce, který s nějakou oblíbeností nepočítá:). Takže kdyby Federer za dva roky nevyhrál nic, na trávě by se taky nikam nedostal, pak by jeho postavení i na Wimbledonu odpovídalo žebříčku. Opravdu, v tom není žádná věda: nemusíte ten vzorec znát přesně, prostě si představte, že platí body, které hráči mají PLUS o něco více zhodnoťte body za travnaté turnaje (hlavně z Wimbledonu)... zjednodušeně řečeno. Pak tam přece není žádná kontroverze, Federer má nejvíce bodů = je první. Je to matematika, ne popularita.

Jinak se omlouvám, pokud jsem vás nějak urazil. Já se jen snaž?%
Reagovat
smazaný uživatel
... snažím vymýtit mýtus o nasazování ve Wimbledonu:))

a. magerová: pokud se nehádáme a nepadají nadávky, nevidím v tom problém. Je to diskuze, výměna názorů (zatím teda:). Ale fandit budem! Dneska Roger Berďa, pro mě Sofiina volba. Ale spokojený budu, ať už to dopadne jakkoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Vale: ještě poznámka. Nasadit jen tak by ho nemohli, ale divokou kartu (kdyby teda padl tak hluboko, že by jinak neměl nárok třeba ani na kvalifikaci apod.) by mu jistě dali:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ne :-), ja jsem se neurazila. Ja si samozrejme rada vyslechnu jine nazory, zvlaste od lepe se orientujicich. Ale jsem stale fanousek, ktery chce pro "toho sveho" to nejlepsi, samozrejme :-). To, co jsem napsala, jsem napsala jako hypotezu a navic to bylo, nepopiram, ovlivnene mym negativnim postojem k Federeovi, protoze mi neco rika, ze u nej by to proste stejne jinak :-). Ale jak jsem psala, je to hypoteza, kterou jsem si dovolila zverejnit, ac jsem ted za hlupaka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To nejste,mne tez pripadne,ze by se to nejak udelalo.Nekde jsem dnes cetl a najdu to,ze RF je zvykly hrat na centru a nikde jinde hrat ani nechce:-)
Reagovat
Buldozer88
Jo-Wilfried můru smete, nemejte strach:)))
Reagovat
nando
Jo, to by bylo nejlepší, aspon by skončilo to trapný protěžování můry.
Reagovat
smazaný uživatel
vypada to na zajimavou foto
Reagovat
misoSK
Som zvedavy co dnes predvedie Lu, verim ze moze prekvapit znovu, Novak sa sice zdanlivo rozohral, ale nikdy nebol nejakym spickovym travarom ( i ked to ani Lu ), a preto vidim Luho sance pomerne velke
Reagovat
nando
Tak za chvíli nám to začne, konečně pořádný zápasy! No RF je pořád favoritem, ale nic jednoznačnýho nečekám, pořád je letos pro mě takovej nečitelnej, až ted Berďa ho snad trošku prověří. Když Tomáš vyhraje první set, bude to mít RF hooodně těžký. Dál favorizuju Djokera, lehký to mít rozhodně nebude, ale ted hraje mnohem líp než na RG. Murray asi taky postoupí, Tsonga má jen servis a to mu stačit asi nebude. No a poslední zápas nevím, to je strašně těžký. Favorizoval bych Rafu, jenže to bych musel vědět, jak na tom je zdravotně. Ptž dneska to pro něj bude určitě nejtěžší zápas na W, na druhou stranu mě Soda zklamal v zápase s Ferrerem, takže fakt nevím. Ale spíš to vidím na toho Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
tak doufám že se Tom zlepší a proklouzne do semi, zatím co sem viděl nehraje jako v Paříži, ale on měl vždycky problémy s hráči daleko za ním.tedˇ je to výzva jako hrom, tak go go go at je zase o čem psát.
Reagovat
Frantz
Svetova jednicka ho nehraje na centralni dvorci!!! Dalsi pravidlo Wimbledonu,ci zazita zvyklost turnaje? Tak to je fakt vysmech! Kdo jiny by mel hrat na centr kurt nez aktualne nejlepsi tenista sveta?? Tome vypraskej toho vecne a vsude protezovanyho krivaka,tohle uz je do nebe volajici!
Reagovat
smazaný uživatel
feda mi až tak nevadí aspon něco dokázal, ale ten kuní ksicht murry by měl hrát na kurtu někde daleko až za areálem wimbledonu.nevím co si pořád angláni namlouvají,ten hoch na špičku nemá, doufám že ho tsonga vypráská(i když tomu nevěřím)
Reagovat
smazaný uživatel
Bych svou nevraživost -- když už -- obrátil spíše na protěžování domácího Murraye, jehož zápas s Tsongou se hraje na centru a kříží se s nadalovým zápasem. I když z hlediska většiny diváků, co budou na centru v té době, je toto rozhodnutí asi pochopitelné.

Berdych vs. federer se kříží se zápasem Lu vs. djokovic, a tady je asi jasné, kt. zápas je více hodný centrkurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, taky mi to vadi, samozrejme i proto, ze Nadalovi fandim, ale to je asi jasne :-), svetova jednicka a nehraje na centralnim kurtu... Proc to nemohli udelat tak, ze by hral Federer na te 1. kdyz uz byl jako jednicka nasazen, i kdyz aktualni jednicka neni... Mne prijde, ze i kdyby Roger hral v nasledujicich letech uplne kulove, tak ve Wimbledonu ho porad budou nasazovat jako jednicku a bude hrat stale na centralnim dvorci. Ja jsem dost konzervativni, ale je pravda, ze tady ten konzervatismus uz je asi trochu prehnany...
Reagovat
smazaný uživatel
Kurňa, Federer a Nadal NEhrajou zápasy ve stejný čas, takže to nebylo rozhodování mezi Nadalem a Federerem, ale mezi Murrayem a Nadalem. OK? Now it´s time to move on. :DDD
Reagovat
nando
Přesně tak, RF na centru má být, je to legenda a navíc je to atraktivní souboj. Tam hlavně nemá co dělat Murray, nejenže je Rafa jednička, ale navíc hraje se Sodou, očekávám skvělý tenis narozdíl od Murrayho s Tsongou. Já mám W rád, stejně tak Anglii, ale zrušil bych volnou neděli a protěžování můry!
Reagovat
smazaný uživatel
No ja vim, ze nehrajou ve stejny cas, to je prave to :-). Proc nemohl hrad driv napr. Nadal? Je i na tohle nejaky "predpis"?
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvite mi z duse,je to neskutecne a ctu i cizi servry,kazdy se nad tim podivuje.Je o stejne jak kdyby hralo San Marino na hlavnim fotbal.stadionu a Brazilie a nej tymy hrali nekde v zapadakove!A myslim a doufam,ze i Nadalovi dochazi trpelivost a prestava byt tim hodnym hochem!
Reagovat
Frantz
A svetova jednicka Nadal je asi nejaky blbecek, co tu tvoji LEGENDU,jak pises, jenom 14x porazil! Murray je domaci,tomu se nikdo nemuze divit
Reagovat
smazaný uživatel
Toto je asi nejabsurdnější a nejvíc hysterickej příspěvek, kt. jsem tu poslední dobou četl. Zejm. srovnání fotbalového san marina s Brazílií v kontextu federer vs. nadal, to vyžaduje hodně vysoký stupeň neobjektivity až zabedněnosti.

that aside, na centru zkrátka měly být zápasy Federer vs. Berdych a a Nadal vs. Soderling, ale na druhou stranu chápu, že domácí fanoušky zajímá v prvé řadě Murrayův zápas. Co se týče přímého porovnání Federova a Nadalova ČF zápasu, tak není ani zdaleka jednoznačný, kt. z nich je spíše hoden centrálního dvorce. Vidím to cca 50:50.
Reagovat
smazaný uživatel
Vite,ale co vam reknu?Kdyby byl RF 12 hrac a jeho zapas by se kricil s kymkoli-dali by ho na centr,v tom se s vami vsadim o cokoli!Jeho zapas proti komukoli se bude hrat vzdy tam.U znal bych,kdyby Rafa byl 4 a hral utkani treba se Simonem nereknu popel,ale takto je to vazne vysmech!Proto o to vic verim,ze postoupi!Musi se ho to dotknout!
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale stále mě utvrzuješ v tom, žr ty a Barney jste jedna osoba.
Reagovat
nando
Co to zase meleš za blbosti ??? Neprávem je tam Murray, úplně kašlu na to, že je domácí, nedokázal nic, vůbec NIC !!! Jen pro připomenutí, Federer ať se ti to líbí nebo ne je pořád druhým hráčem světa, vloni W vyhrál a jeho zápas se kryje s Djokovičem, tak tu nemíchej hrušky s jabkama. Já nejsem fanoušek ani jednoho z nich, ale mám radši Rafu, tak se prober a čti ty příspěvky celý ty ňoumo !!! Na centru prostě měl RF a Rafa, to ví každý !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem to s nadsazkou jiste!Vim jak hraje San MARINO,ale opravdu je to blby rozhodnuti,jeste ke vsemu proto,ze zapas RAFY SE SODOU-bude asi opravdu soda,nemyslel jsem to zle,ale to rozhodnuti me hodne prekvapilo!!tot vse
Reagovat
smazaný uživatel
Mam pravo na zabednenosti,jsem 2x vyhlasen tupanem dne!To opravdu byla nadsazka,ale vite co?Beru to uz jako fakt,RFse tyto veci nestavaji a nebudou stavat,vcera mi nekdo vysvetlil u jineho clanku,jaka je RF ikona atd.Napsat to clovek muze a vlastne jsem to cele i cekal,ze to takto bude a ani z 1% me nenapadlo,ze na c.1 bude hrat RF!
Reagovat
nando
Tady je hlavní si uvědomit, že otázka nebyla jestli RF nebo Rafa, ale jestli Rafa nebo můra ??? A to je ten problém, jak Tsongu nemám rád, tak dneska mu budu vehementně fandit !
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, nevim co to tu někteří zase řeší .... Ten Federer vám musí asi hodně lézt na nervy, jinak si to nevysvětlím teda..
Reagovat
Mercury
vy jste fakt blázni :D chudák Rafa, všichni se proti němu spikli! myslím, že těm tenistům je to skoro jedno, ale někteří jedinci tady neustále potřebují vyvolávat vzájemnou nevraživost mezi těmi tábory...vždyt je přece jasné, že pořadatelé upřednostní zápas Murrayho, s tím nemá Roger nic společného...to, že hraje s Berdychem dříve než Rafa s Robinem je také asi dáno tím, kdy končili předchozí utkání..kdyby to bylo naopak, zas by si někteří stěžovali, jak měl Rafa méně času na odpočinek...ta ukřivděnost mi už leze ne nervy, vůbec nemám pocit, že by Federera pořadatelé nějak protěžovali, maximálně zohlednuji jeho uspěchy ve Wimbledonu a diváckou atraktivitu jeho zápasů při nasazování na jednotlivé kurty..což je zcela pochopitelné, stejně jako v případě domácího Murrayho
Reagovat
Denis92
neviem co tu riestite Federea,ved ten hra zapas zarovno s Djokovic - Lu a je jasne kde pride viac ludi.Nadal hra v case ked hra Murray a Murray je na center kurte
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to nechápu. Když hrál Roger minulý týden na kurtu č. 1 a Djoka a Roddick na centru, rozčiloval se tu někdo? Některým už asi z toho vedra šibe.
Reagovat
Frantz
Kdyby se Wimbledon hral v Praze a Berdycha by soupli na centr kurt,tak uz vidim,jak by sis sel stezovat,ze tam nema co delat! Prober se,ty magore!
Reagovat
Frantz
Sorry,ale davno uz vim,ze tady je kazdy,komu leze protezovany Federer krkem, je Barny...
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, ale když už tady stále píšeš o tom, jak je Rafael nejlepší a Rogera by měli všichni vydrtit, protože je to arogant, navíc o čem se tady Barney často zminuje, je bilance. Stále se tady ohání tím, že Nadal porazil Federera 14krát ze 21 vzájemných zápasů, takže se nediv, že si o tobě myslím, že jsi Barney!!!!
Reagovat
nando
Jo, takže podle tvý úžasný teorie, i kdyby byl Murray 13. na světě, tak by měl dostat přednost před RF a měl by být na centru jo? To je prostě blbost, pochopil bych to ještě tak, kdyby můrák hrál se Sodou a Nadal s nějakým nýmandem, ale takhle tam prostě nemá co dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nekdo se tu podivoval,ze je RF NA 1.to si pamatuju,hral tam 1x a RAFA tez!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist