13. den na Roland Garros: O finále hrají tři české deblistky

5. 6. 2015, 07:00
Previews 287
O postup do finále French Open se dnes utkají tři české deblistky. Proti šampionkám z roku 2011 Andree Hlaváčková a Lucii Hradecké se dnes postaví vítězky letošního Australian Open Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Semifinálový souboj s triem českých tenistek bude mít pikantní nádech. Úspěšný pár Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká se na podzim roku 2013 rozpadl a Hlaváčková pak v další sezoně zkoušela hrát s kamarádkou Lucií Šafářovou. Příliš úspěchů ale neslavily a tandem H+H byl po roce obnoven. 

Šafářová se na začátku letošního roku dohodla na spolupráci s Bethanií Mattekovou-Sandsovou a hned na prvním společném turnaji vyhrály Australian Open. K dnešnímu dni jsou jsou nejúspěšnější dvojicí probíhající sezony, kterou zřejmě zakončí účastí na Turnaji mistryň. Na grandslamech mají bilanci deseti výher v deseti zápasech.

Osmadvacetiletá Šafářová na pařížské antuce odehrála už deset zápasů, neboť se jí daří i ve dvouhře, ve které včera postoupila poprvé v kariéře do finále. Že by však na něj šetřila síly, neuvažovala. 

"Semifinále se nevzdává. Stejně bych šla trénovat," uvedla Šafářová. "Přihlásila se a z boje nezdrháme," řekl trenér Rob Steckley. "Je jako mašina hladová po trofejích," dodals úsměvem kouč.

Obě soutěže v jeden rok na French Open dokázala vyhrát naposledy domácí Mary Pierceová v roce 2000. Do finále se před třemi lety ve dvouhře i čtyřhře dostala Italka Sara Erraniová, ale titul si odnesla jen z debla. 

Hradecká si finále v Paříži zahrála už včera ve smíšené čtyřhře, ve které s Polákem Marcinem Matkowským prohráli s duem Matteková/Bryan. "Bethanii jsem si v mixu před deblem trošičku oťukla. Bude to o to těžší, ale všechny chceme do finále a musí jít stranou, že se známe a kamarádíme se. My favoritky nejsme, ale chceme tady znovu do finále. S Andy do toho půjdeme každý míč naplno," uvedla Hradecká, která s Hlaváčkovou vyhrála také US Open v roce 2013.


Na programu jsou dnes také semifinálové zápasy mužské dvouhry. Od 13:00 se utkají domácí Jo-Wilfried Tsonga a Švýcar Stan Wawrinka, kteří mají vyrovnanou bilanci 3-3. Na French Open se střetli už v letech 2011 a 2012 a vždy spolu svedli pětisetové bitvy. Jednou se radoval Švýcar, podruhé Francouz. Oba už mají na kontě jedno grandslamové finále z Melbourne, Wawrinka tam loni dokázal navíc i triumfovat. 

Po nich se na kurtu Philippa Chatriera střetnou Novak Djokovič a Andy Murray. Osmadvacetletý Srb neprohrál už 27 zápasů v řadě a v Paříži touží po zkompletování kariérního grandslamu. Stejně starý Skot zase prožívá životní sezonu na antuce. Dlouho se na ní nemohl dostat ani do finále, v posledních dvou měsících však na oranžovém povrchu získal dva tituly a vyhrál na něm 15 utkání po sobě.

Ve vzájemné bilanci vede 18-8 Djokovič, který vyhrál už sedm duelů v řadě. z toho tři v této sezoně. Ve finále Australian Open zvítězil 3-1 na sety. Srbský tenista vyhrál také všechny tři souboje na antuce, ale už čtyři roky se na ní nepotkali. Na Roland Garros na sebe narazí poprvé.

Na kurtu číslo 3 bude hrát o postup do finále dívčích soutěží Markéta Vondroušová. Ve dvouhře vyzve juniorská světová jednička Španělku Paulu Badosaovou, ve čtyřhře s Miriam Kolodziejovou je pak odpoledne čeká švýcarsko-čínský tandem Teichmannová/Shilin Xu.

• PROGRAM 13. DNE NA FRENCH OPEN 2015 •
pátek, 05. 06. 2015
• Philippe-Chatrier Court • (od 13:00)
Tsonga (14-Fr.) - Wawrinka (8-Švýc.)
Djokovič (1-Srb) - Murray (3-Brit.)

• Suzanne-Lenglen Court • (od 11:00)
2 zápas: Matteková-Sandsová/Šafářová (7-USA/ČR) - Hlaváčková/Hradecká (9-ČR)
3. zápas: Dellacquaová/Švedovová (12-Austr./Kaz.) - Makarovová/Vesninová (2-Rus.)
• Court 1 •
1. zápas: Vondroušová (1-ČR) - Badosaová (12-Šp.)
3. zápas: Kolodziejová/Vondroušová (1-ČR) - Teichmannová/Shilin Xu (Švýc./Čína)
kompletní program 13. dne na French Open
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

287
Přidat komentář
smazaný uživatel
No nerikala jsem to :-) dokonce skoro presne na minutu.

a mimochodem..vyhraje Andyyyy!!!!!!!! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že to zítra nedají před finále ženské dvouhry. Už tak ji neuvidím celou, případný posun by mě připravil o celou :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Podle me budou hrat od 13h, aby mel vitez delsi odpocinek na f.
Ale je to uz jen set a pul, takze hra na max hodku a pul,takze holky s klidem stihas :-)
Reagovat
Fandina
Už to tam dali, dohrávka od 13 a ne dřív než 15 finále holky.
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/schedule/index.html
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže v 5. setu se nehraje TB, takže se tam teoreticky mohou přetahovat dlouhu. I když si myslím, že k žádnému maratónskému setu nedojde a rozhodne se to možná už ve 4. setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, zítra vyhraje Andy ve dvou :DD
Reagovat
dadaft
francouzi to mají v paži.
jedou mexickou vlnu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
Andy break.
ale musel předvést tenis z jiné planety. ))
Reagovat
Malda
Mam pocit, ze Andy posledni gam neustoji.
Reagovat
Malda
Omluva Andymu...
Reagovat
dadaft
no, Andy teď kapku zabojoval, ale na fiftýn potřebuje tak čtyři pět fantastických úderů na 100% riziko,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, to se prostě nedá ustát.
Reagovat
Malda
A navic zcela zbytecne kazi.
Reagovat
Denis92
v Niké uz maju v ponuke zapas Djokovic - Wawrinka. kurzy 1,17 - 5,04
Reagovat
Mayo
Murray chyba za chybou...a tie smeče to je katastrofa
Reagovat
smazaný uživatel
Kazí, lebo aj keď nekazil, tak sa mu to stále vracalo..Teda vracalo na základnú čiaru, aby som bol presný..Takže prirodzená depresia, v ktorej sa Andy nachádza..Noleho level je naozaj neskutočný momentálne..
Reagovat
smazaný uživatel
vždyt vubec nehraje agresivně. kdyby hrál a víc kazil, tak ok. ..je tam hrobové ticho jako v kostele
Reagovat
smazaný uživatel
On nie je ranar..Vo viacerých výmenách hru Andy zrýchlil, no aj tak to neprinieslo úspech..Čím lepší úder zahráš, tým lepší dostaneš spať.:Nole sa v defenzíve úplne vyžíva, podľa mňa mu aj v posteli Jelena rozhadzuje loptičky a on ich dobieha..
Reagovat
VlS
Tak to musí ale mít velkou postel
Reagovat
dadaft
ach jo, jak já miloval to období, kteří místní měřiči pindíků označují za úpadkové, období kdy končil Agassi a Roger byl ještě vyjukaný teenager,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
tehdy vyhrávali grandslamy různí tenisté a vše bylo hodně otevřené,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
* které *
Reagovat
Mayo
nudný trojseťák...kks
Reagovat
SubOptikT
JJ, hoši by se měli nad sebou zamyslet a při výměně stran předvést nějaké komické číslo ...
Reagovat
slacker
Kopnout si vzajmne do flasticek nebo poradne do sebe drcnout a svalit se na zem
Reagovat
SubOptikT
... jj, prostě něco, ať to není taková hrozná nuda. Djokovič si na finále určitě vezme klaunovský frňák, aby konečně zaujal ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Murray nehrá zle, najma v prvom sete hral dokonca veľmi dobrý tenis, avšak Djokovic je bohuzial pre Andsho príliš, ale príliš dobrý..To, čo on všetko dokáže vybehať, on snáď pokryje 50m šírku kurtu, v ofenzíve taktiež bezchybný, schopný zahrat winner z každej pozície..V druhom sete sa Andy snazil nieco zmenit, chodieva na siet, no je tam neistý..A zároveň začína byť Noleho defenzívou a schopnosťou vobec nekaziť taký demotivovaný, že jeho level tenisu zákonite klesá..
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím to na 6:3 6:2 6:0
Reagovat
gigin
Reagovat
panzer.dragon
jj :-)
Reagovat
smazaný uživatel
taky to tak vidím, tenis o ničem. s nadalem to jsou jiné zápasy
Reagovat
panzer.dragon
je super jak tam maj všichni červený ksichty v tom hledišti
Reagovat
smazaný uživatel
Pár jich i pospává, asi se hodně baví
Reagovat
smazaný uživatel
Andy poslední dobou hraje proti ostatním hráčům útočně, snaží se tlačit. Postaví se proti němu Djoker a vratí se k té své hře obranářského psa. Hlavně balony na jistotu, to je jeho zlaté pravidlo. Nidky ho tím neporazil, ale pořad se k tomu vrací
Reagovat
panzer.dragon
nevíte co má v tom průhlednym boxíku připravenýho k sváče djoker? vidim ho to tam jíst už po několikátý
Reagovat
smazaný uživatel
nějký ovoce a čokoláda
Reagovat
pockerface
No celé jaro Stan nic moc a pak je ve finále RG.
Dnes nehrál tak dobře jako proti Rogerovi, Tsonga zaváhal, že snad nevyužil 20 brejkbolů.
Jako dobrý, finále Wawroš/Novak nebo Andy nebude špatný, ale je to škoda z pohledu Tomáše. Celý půlrok se dostával do SF a F a na nejdůležitějším turnaji mu to nevyšlo. Ale tak to většinou bývá, že vždy překvapí ten vzadu. Letos to byl Tsonga i Wawroš.
Reagovat
Mayo
Vie vôbec zahrať Andy fh po čiare?
Reagovat
smazaný uživatel
Murray je marny vse vraci na stred a Djokovic diktuje hru. Pokud nezacne utocit nesebere Nolemu ani set a za hodinu je ve sprse s vypraskem. Nole zahral par peknych winneru jinac vse vraci a ceka na chyby a to mu vychazi uplne v pohode
Reagovat
dadaft
no, všechno rozhodně ne, v pár hrách to pálil z rohu do rohu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, bohužel mu to bylo k ničemu, stejně nedokázal zakončit,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
P.S. proti Novakovi bych Andyho odkoučoval i já::
"co mám hrát?"
"to máš jedno........."
:))
Reagovat
dadaft
brejk 5:3 Novak.
je po zápase.
na Novakův superatletický tenis nemá nikdo,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, teď navíc nevídaný forhend po čáře, který v podstatě hrál v letu do strany, prostě neskutečné, není o čem,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
panzer.dragon
leda že mu bude blbě z toho vedra
Reagovat
dadaft
je to kyborg, vedro ho nezajímá.
Reagovat
panzer.dragon
asi se mu motá kebule z toho vedra, andy dobrý dobíhačky :-)
Reagovat
dadaft
Murray tři děla blízko lajny a i jinak rozděloval slušně,,,,,,,,,,,,,,,,, ale fiftýn bere Djokovič, který prostě vrátí všechno.
neva.
((( c´mon Andy ))), hraješ o dvě třídy koukatelnější tenis.

jinak Novak hodně nervózní.
už tam byl konflikt s divákem (asi právem), nebo pár napálených míčků do bariéry.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, jako by cítil, že dnes to bude hodně těžké.
Reagovat
dadaft
2 gemy, 14 minut.

no potěš kokeš,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Fandina
:-))))))
Reagovat
Grigor_Murray
Reagovat
Marduch
jj, pro Novaka (při vší úctě k Rafovi) letošní RG začíná vlastně až dnes ;-) Famózní Andy, a pak případně Stan...ufff.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes začíná a zítra končí :DDD
Reagovat
Mayo
Už sa teším na zápas, hádam bude dobrý.
Reagovat
kada.tom
nooo, chtěl jsem ve finále Jo Wilfrieda, ale tak Stan taky dobrý - pořád všechno lepší jak Federer :-)

a teď si chci užít souboj Andyho a Novaka, protože si nemyslím, že to bude mít Novak lehký ... myslím, že Andy bude mnohem těžší soupeř jak Rafa ... a komu přeju výhru? asi mi to jedno, ale spíš Novakovi :-) ... i když Andy by se mohl přiblížit zase No. 2
Reagovat
VlS
neměl by se Stan převlíct z toho pyžama, když jde na kurt mezi lidi?
Reagovat
Fandina
:-))) faktem je, že jsem to ještě na někom viděla, ale tam mi to tak nepřišlo. Na Stanovi ty kalhoty vypadají děsně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten hrozny komplet měl ten malý asiat jak hrál v 1. kole proti Berdychovi
Reagovat
smazaný uživatel
Nishioka
Reagovat
Fandina
díky, ano, ten to měl taky, ale na Stanovi mi to připadá hrozné, na Nishiokovi jsem spíš vnímala triko, u Stana kalhoty
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák nemá na výběr nosit to musí :-D
Reagovat
Fandina
Já vím, je to podle smlouvy.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Mayo
och Jo :/ .. no čo už...každopádne Stan vo finále dalšieho GS, pekne on
Reagovat
Mayo
Sa cudujem, ze Tsonga este vladze, chudak musi mat toho dost
Reagovat
Denis92
Tsongova bilancia na BB 1/17 hovori za vsetko.. s takou mizernou uspesnostou moze len tazko zvitazit.
Stanovi to moc nejde, ale aspon v dolezitych momentoch vie zabrat.
Reagovat
Mayo
Veru ta Tsongova neuspesnost to je nonsens, to som v tenise este nezazil
Reagovat
Denis92
Pre mna, ako fanusika Rogera to nie je az tak netypicke :)
Minuly rok v MC proti Tsongovi mal bilanciu 2/19.
Reagovat
Kytka
Bylo mně líto, že Roger na Wawrinku nestačil :(
Reagovat
Denis92
Bola to skoda, ale v ten den na Wawrinku jednoducho nemal.
Reagovat
Kytka
Bohužel Tsonga nestačí i při takhle mizerné hře Wawrase. Tomáš tak bude v pondělí zase až šestý. Chjo. Wawrinka zahraje jeden dva větší turnaje a zbytek roku se fláká a vypadává v prvních kolech. Takové typy tenistů nemám ráda a lituji jejich fanoušky. Namlsají se, ale mají na rok po halali. Ještě, že Wawrinku zrovna nemusím.
Reagovat
Denis92
Tak Tomas si zato moze sam. Mal Tsongu porazit a dnes mohol aj Wawrinku. Je pravda, ze Stan ma nevyrovnane vykony, ale na druhej strane GS sa rataju najviac. Uz len to, ze sa mu ho podarilo vyhrat sa navzdy zapise do tenisovej historii a ludia si ho budu pamatat viac ako dlhodobeho clena TOP10, ktory ziadny GS nevyhral.
A ked si ho uz porovnavame s Tomom, tak na AO hrali obaja semi a na RG dosiahol Stan vyrazne lepsi uspech.
Reagovat
mayday
Už to Wawroš asi dotáhne.
Reagovat
a.magerova
http://www.beevoz.com/wp-content/uploads/2014/02/suiza01.gif
Reagovat
smazaný uživatel
1.Martina Navrátilová
2.Hana Mandlíková
3.Petra Kvitová
4.Jana Novotná
5.Helena Suková
6.Nicole Vaidišová
7.Lucie Šafářová
8.Karolína Plíšková
9.Denisa Chládková
10.Klára Koukalová
Reagovat
smazaný uživatel
11.Renata Tomanová
12.Barbora Záhlavová-Strýcová
13.Květa Peschke
Reagovat
misa
Pořadí v čem?
Reagovat
slacker
V legendarnosti
Reagovat
Fandina
Úspěšných hráček v tenise?
Reagovat
misa
Ptám se Havláta.
Reagovat
VlS
Havlát neví
Reagovat
Fandina
A v čem tedy myslíš, že je to pořadí?
Reagovat
smazaný uživatel
Druhe semicko se podle me dnes nedohraje. Jestli zacnou v 17.30h, za predpokladu, ze uz to Stan nepusti, stejne se da cekat maraton, ve 20.30 jim to ukoncej...i kdyz je zase hezky, zadny mracky, no vidi se.
Reagovat
Denis92
Do 21:30 mozu v pohode hrat. Urcite to stihnu.
Reagovat
Kytka
No a tlustoprd jede.
Reagovat
Kytka
Škoda, to jsou ty neproměněné breakbally Jo- Wilfrieda. Teď se může poďobanec dostat do laufu.
Reagovat
ipko
Stan hral v tomto tiebreaku naozaj neskutočne a to bolo proti nemu celé publikum.. možno naozaj dospel na veľké zápasy.. :)
Reagovat
Mayo
Jo Willy :(
Reagovat
Kytka
Škoda :(
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíte si že finále Wimbledonu Petra vs Serena by bylo nejlepší utkání v historii ženského tenisu????? Já myslím že ano pokud by Petra zapla robocopa a Serena byla zdravotně OK tak by to možná bylo nejsledovanější utkání ženského tenisu
Reagovat
mayday
Jestli je nějaké utkání nejlepší v historii, to se může hodnotit až po něm, těžko si někdo může dopředu při určitým složení myslet, že by to bylo nejlepší utkání v historii ženskýho tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Loňský zápas Petry s Venus něco takového naznačoval, ale záruka to samozřejmě není.
Reagovat
Marduch
tak určitě.
Reagovat
mayday
Kozohorskej: Tak dvě chyby z forehandu, ehm, respektive z backhandu samozřejmě... Strašnej cyp.
Reagovat
smazaný uživatel
to i já bych to komentovala lépe
Reagovat
smazaný uživatel
Lol
Reagovat
smazaný uživatel
to by bylo co kdybych komentovala.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem zvědavý, jak se Murray zvyklý na anglické ubrečené počasí vyrovná s takovým horkem
Reagovat
sprchon
Jestli ho k tomu Tsonga se Stanem vůbec dneska pustí. :D
Reagovat
Holahej
Bylo to psycho, co profi hráčky mohou zkazit, nedat, jak špatně řeší herní situace, ale vítězství a finále GS je fajn, je třeba si užít úspěch, nemusí se opakovat, Šafi mi přišla nervózní, svázaná, nešly jí nohy k úderu, bála se hrát, v závěru jí Mat podržela, na MB hrály H+H nepochopitelně nahrávku na ni na síti....
Reagovat
smazaný uživatel
Z čeho by měla být nervózní a svázaná. To byla včera.
Reagovat
Holahej
Už Tomáš B. před lety v rozhovoru řekl, že Lucka je hodně ctižádostivá.., hrozně chce..., svazuje jí to, chce hrát vždy dobře, potvrdit, že je špičková hráčka...
Reagovat
smazaný uživatel
To podstatné ale přijde zítra a už se na to moc těším, Serena nastupuje s chřipkou, zatímco Lucka je ve skvělé pohodě, ale zase bude hrát finále teprve poprvé. Jsem zvědavý, jak se s tím obě popasují.
Reagovat
VlS
gratulace, 2 finále na jednom GS, to se od dob Martiny a Williamsek v plném lesku myslím moc lidem nepovedlo. Tak hodně štěstí dál, ať je to nádobí co nejhodnotnější.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Jako vsiml sis dnes, ze to tam Lucy na servu pekne vorala...
...mam podezreni, ze se fakt setrila, co se da asi unest...No Betka vychlamana jako vzdycky;D)))))) Mne obcas omyvali, jak jsem to sledoval:)
Ale jo trening to byl pro Lucku ten nejlepsi, dobra nalada, myslenky nekde jinde, nez na Serenu,,,

Dneska jsem poslechl rychle Patrika, rikal, zeby Serca mela byt pripravena. Tak to je dobra zprava. Finale by melo probehnout regulerne;) Bude to pekne;)
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme. Když má někdo opravdu chřipku , tak se těžko za den dva dá dohromady. Ale Serena poráží, jak je vidět , spoluhráčky i s chřipkou i když vypadá chvílema, že se na kurtu složí. Někdo je nachlazen, někdo má něco jiného. V každém případě se těším , věřím Lucce a doufám, že to bude koukatelný zápas.
Reagovat
FulnekUltras
Lucka porazí Serenu a ještě něco navrch... ;)
Reagovat
VlS
Všiml a neslušně jsem hovořil k obrazovce :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sara Errani 2012.
Reagovat
smazaný uživatel
No, bylo to obcas nekoukatelne, ale ja na ty debly uplne nejsem;)
Mne tak nejak prislo, ze Lucy tam trenuje, na servisu teda totalne mimo ty jeji experimenty (i ve tretim sete ;-O), to nemelo razanci nic...to byly nejake udrzby nebo co....H+H se tam obcas tvarily na zacatku jak by jim nekdo ukradl plysove medvedy. No ten kdo se tam na kurtu skvele nejvic bavil byla ta Betka, mno asi proto, ze je rada, ze Lucy ji nenechala uplne padnout...Lucy si jela svuj treningovy mod taky s usmevem, ale tak nejak trochu v pazi to mela.....ale Betka ji nechala...NEUVERITELNA BABA pro mne....

Pokud by se tu Hacka tak nejak poradne do toho oprely, tak podle mne by bylo uz po zapase...to preci neni mozny, aby nemohly porazit jednu aktivne hrajici hracku s hrackou s treningovym modem...jako...

Nejaka zazracna podivana to fakt nebyla. A ja nikdy ty Hacka po tom rozchodu nepochopil, asi tam jeste furt neco mezi nema je...tezko rict...

V kazdem pripade LUCY se zapsala ted svym zpusobem fakt do historie, DLOUHO nepamatuji, kdy byla singlistka zaroven i v deblu ve finale GS!!!!

Velky Respekt teda k LUCY!!!. No a hlavne k trpelive Betce. :D)))) Dneska mela trpelivost nekonecnou...jako;))) Ale asi to tak neproziva...nevim....

Postup Rozhodne Zaslouzeny!!!

LUCY DEJ TAM DOUBLE!;)
Reagovat
smazaný uživatel
*POSTUP
Reagovat
VlS
Jednu hráčku v tréninkovým módu a jednu bez servisu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
;D) No kdyz se porad chlame, tak to je tezky pak podat dobry vykon, ale zase tam litala na kurtu a fakt se snazila to uhrat v poli jak nejvice mohla;)))
Reagovat
VlS
Ale jo, občas by bylo účinnější se držet trochu vzadu a na saku víc hlídat boční lajnu, než zkoušet přeběhy přes celej kurt, Lucka H jí po tý lajně docela školila, ale neva, vyhrály, takže hrály líp, než soupeřky. Howgh.
Reagovat
smazaný uživatel
;) Tak ja jsem za vysledek rad;)
Reagovat
VlS
Ale jo, občas by bylo účinnější se držet trochu vzadu a na saku víc hlídat boční lajnu, než zkoušet přeběhy přes celej kurt, Lucka H jí po tý lajně docela školila, ale neva, vyhrály, takže hrály líp, než soupeřky. Howgh.
Reagovat
misa
Krásný komentář jako vždy. Bětuška má kouzelné voleje.

Už jste vymysleli taktiku na zítřek?
Reagovat
sprchon
Než si stihne dáti presso,
pošli jí tam další eso. :)
Reagovat
blixa
+1 :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
neresit souperku
A uzit si finale...;)
(Tedy aspon za sebe,nevim jak jini kolegove,...jsem pred finale klidnejsi nez pred vsemi jinymi zapasy...Lucy nema co ztratit)
Ani nebudu na TP behem zapasu, kaslu na to. Si to normalne proziju...bez komentaru....konecne;)))
Reagovat
VlS
Taky tak
Reagovat
misa
Dobrá taktika :)
Reagovat
misa
letos ve třech ze čtyř možných grandslamových finále. To nezní vůbec špatně :-) Dnes ale Beth s Luckou nehrály moc dobře, Lucka kazila na síti, Beth nešel servis.
Reagovat
smazaný uživatel
doufám že finále čtyřhry se hraje až v neděli, nebo alespoň až po finále singlu.
Reagovat
smazaný uživatel
Přece v neděli.
Reagovat
smazaný uživatel
Divím se, že na Tsongu tam není úplně plno. Co víc by si chtěli Frantíci přát ???
Reagovat
aligo
Tosongu proti Simonovi... napříkad :DD
Reagovat
panzer.dragon
gratulace, frajerka

vyhrál někdo v open éře gs v singlu i deblu zároveň?
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě Martina Navratilová a několikrát
Reagovat
misa
Určitě Serena se sestrou.
Reagovat
smazaný uživatel
Martina Hingisová, Martina Navrátilová, Serena Williams, Steffi Graf, Venus Williams, Jana Novotná
Reagovat
smazaný uživatel
ještě Chris Evertová
Reagovat
smazaný uživatel
Zároveň ! A ne libovolbě. Podle mě to Jana asi nebyla. Má jeden GS ?
Reagovat
smazaný uživatel
Jana vyhrála Wimbledon 1998 v singlu i v deblu !!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to potom jo.
Reagovat
sprchon
Myslím, že Serča hned několikrát a Venus možná taky. ;)
Reagovat
panzer.dragon
ok, a rg?
Reagovat
smazaný uživatel
Chris Evert a myslím že i Steffi Graf
Reagovat
Fandina
Helena Suková byla ve finále na USO 1993 v singlu a debla vyhrála.
Reagovat
sprchon
Super, gratulace! :)

Lucka i Beth mají šanci hned na dva tituly z letošního FO.
Reagovat
misa
Navíc pořád žije šance na sezónní grandslam...
Reagovat
smazaný uživatel
Lucce to také přeji. Dvojité finále ! Škoda jen, že se holky nepotkaly ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
SF je dobrý výsledek, ale ve třetím setu tam šance byly... Na AO OF, RG SF - zlepšení o dvě kola. Wimbledon -> ... :D
Reagovat
Fandina
Jo jo, druhý set byl dobrý a ve třetím moc nechybělo. Škoda.
Reagovat
Pe3k
Krasojízda pokračuje :)
Reagovat
misa
do druhého finále :-))))
Reagovat
Fandina
Gratulka Šafi s Beth, byly lepší. Háčka se snažily, ale bohužel.
Reagovat
vendulkabendulka
SnažilA. Ale byla roztomilí.. :D
Reagovat
Fandina
Háčka holky, může být y ... úsměv
Reagovat
vendulkabendulka
Ja vim, jenom jsem si vzpomnela na pana Smoljaka :)
Reagovat
Fandina
tak nějak jsem v tom čula čertovinu, když to bylo tak košaté ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
ženský debl = dvojnásobná labilita, strašné jakou "kvalitu" nabízí semifinále grandslamu
Reagovat
smazaný uživatel
stačí jediná věc, nedívat se
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel v práci jsem odkázán na ivysilaní a holt jsem odkázán na ČT, co mi nabídne
Reagovat
smazaný uživatel
v práci máš makat a ne čumět na TV, darmojede ..lol
Reagovat
smazaný uživatel
Tolsimire, jediná obrana. Ještě jsi nepochopil, že máš na avém přístroji takový nenápadný čudliček. Ten stiskneš a podle potřeby vypneš nebo vypneš. Se divím, že jako mužskej to neznáš. A když se ti ženy zdaj labilní, tak si je taky vypni. Navždy. Hlavně to sem stále nepiš. Ušetříš všem čas. I sobě.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm a ještě šidíš práci a veřejně se k tomu přiznáváš... Chytrý....
Reagovat
Mayo
Intergalakticky uder
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, je to tam! :) Pěkně holky!
Reagovat
smazaný uživatel
Dve informácie.

Wawrinka je úplne mimo, Rogera može šľak trafiť.

Ak sa bude hrať 5 setov, Nole s Andym dnes nedohrajú.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby vás ty neproměněný BB ještě nemrzely ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm... :((((
Reagovat
Mayo
Lec gou Jo Willy.
Reagovat
Patri.k
Na OH se ukázalo, že nemusíte být specialisti na čtyrhru... na OH se horkou jehlou spojilo několik singlistů a v pohodě poráželi nejlepší hráče ve čtyrhře, takže čtyrhra se nachází ve schizoidním postavení, kde jsou jakási nejlepší hráči, kteří nejlepší vlastně nejsou
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka jim to nabízí a nabízí a ani ne a ne si to vzít
Reagovat
smazaný uživatel
By potřebovali, aby Lucka hrala jen vzadu a Andrea jen vepředu ..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se ani nedivím, že to Lucce Š. a Andree v deblu nešlo ... Stačilo jim všechno hrát do BH, obě jsou z něho strašně neschopné ... Lucka teda v deblu, v singlu je o něco lepší :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že Lucka nehraje uplně naplno...šetří se Proti Hingis byla daleko aktivnější
Reagovat
Atoidi1
Chjo, chjo, mně žádnej ten stream nejde a nejde - poradíte někdo?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.eurosportplayer.cz/live.shtml

Je tam myslím par dni zdarma, jinka kolem 100 Kč na měsíc
Reagovat
Fandina
http://www.sportingvideo.tv/20150524/vv556160065be760.85439187-1079253.html

http://live.realstreamunited.com/static/freepopups/2963581913386720.html
Reagovat
smazaný uživatel
http://cdn.livesport.sx/webplayer2.php?t=privatestreamtv&c=ergrggg35&lang=ru&eid=319084&lid=303756&fwm nebo http://live.realstreamunited.com/players/free-live-video-streaming-mattek-sands--safarova-hlavackova--hradecka-court-suzanne-lenglen-tennis-roland-garros-2015-78083.html
Reagovat
Atoidi1
Díky vám všem za tipy, ale asi mi nejčko nejni souzeno - nefunguje ŇYC!

Závada bude nejspíš na mém přijímači - či spíše druhu připojení. Ještě jednou díky za pokusy!
Reagovat
EllNino
http://www.sportingvideo.tv/20150524/vv556160065be760.85439187-1079253.html
Reagovat
smazaný uživatel
kolik mel ten wawrinka uspesnost prvniho podani v tomto setu?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/stats/day18/1602ms.html?promo=sumscores

zde máš kompletní statistiku
Reagovat
smazaný uživatel
Tu Matte bych napálil taky
Reagovat
smazaný uživatel
Páni za chvíli to budou 4 roky co Petra poprvé takoukla do TOP 6, jako by to bylo včera kdy Petra svou hrou zaskočila celý svět a ohromovala dál. Už se oní mluvilo o nástupkyni Steffi Grefové a Martiny Navrátilové, bohužel se tak nestalo ale i tak doho dokázala spostu. i o Caro a Aničce se mluvilo o budoucích mega hvězdách ale potom nic moc Caro mále vyletěla s TOP 20 Anička myslím že dokonce s TOP 20 vypadla. Buďme rádi že se u nás zrodila taková tenistka. Ani se nenadějem a Petra skončí. Hrozné jak ten čas letí
Reagovat
Holahej
L+M, tolik bb a necháte to H+H, trochu temperamentu do toho, Šafi na síti hrůza, Bet nedá vůbec první podání, kazí odzadu, na síti dobrý, ale moc vabank..., těch chyb, porazily jste jedničky! to jsou šílený chyby a nahrávky, těch šancí, stačí jen tak straaašně nekazit a musíte je přehrát!ty výkřiky fúrie Andrei jsou fuj!
Reagovat
smazaný uživatel
ale Lucka už jedno finále má, tak ať to nechají Háčkám
Reagovat
smazaný uživatel
A chtělas vloni při SF Wimbledonu, aby i Lucka byla ve finále?
Reagovat
Lina
Prro větší sebevědomí musí vyhrát Lucka Š.
Reagovat
misa
Tak Hlaváčková se musí pořádně snažit, v singlu si už nevydělá.
Reagovat
smazaný uživatel
do toho Háčka!!!!!!!!!!!!!! Tiger fire
Reagovat
smazaný uživatel
Taky fandím Háčkám. Lucka už má jedno finále ..:-)
Reagovat
misa
Lucie si jako přípravu na finále vybrala deblovou přetahovanou na tři sety. Hlavně, ať závěrečný set neskončí 10-8 :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba se protáhne do zítra!
Reagovat
misa
Tvůj předchozí nick zněl jak? Abych to mohl zařadit do tvé předchozí činnosti na TP.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty to nepoznáš? :D
Reagovat
EllNino
hej já ne, kdo to je ? :)) kdo jsi a odkud přicházíš ? :)
Reagovat
misa
Udělal sis ještě jeden nick :)
Reagovat
smazaný uživatel
:DD

To fakt ne a jsem holka...
Reagovat
smazaný uživatel
A po něm chceš, aby mě poznal, když ani neví, že jsi holka?
Reagovat
misa
Vím, že jsi Markétka, ale to ti nemusí bránit v tom, udělat si ještě mužský nick :)
Reagovat
smazaný uživatel
A proč bych to asi dělala? ...
Reagovat
smazaný uživatel
Protože fandíš Petře ... Jednoduché vysvětlení :D
Reagovat
misa
Tak nevím, proč se ptáš, jestli nepoznávám, kdo je D7.
Reagovat
slacker
Mam tip ale nereknu.
Reagovat
misa
Ibbecil na i?
Reagovat
slacker
gaylord
Reagovat
misa
Dík :)
Reagovat
smazaný uživatel
Není to PetaM? Ale proč by si Péťa dělal nick Denny, to nechápu... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já už radši jdu, aby má činnost nebyla tak vysoká. Chci toho tady nechat, ale půjde to pomalu.
Reagovat
Patri.k
Každý se tu škatulkuje různě, na blbec, pitomce.. :D ale mě nikdy ještě nikdo nehodnotil, občas si připadám jak neviditelný, i když sem chodím už dlouho a komentuju dost :D
Reagovat
misa
:-)
Reagovat
Patri.k
nebo 22-20
Reagovat
EllNino
debl nesebere tolik sil, hráčka podává každý 4. gem a jak řekla Lucka, stejně by šla trenovat :) takhle aspoň nesedí a nepřemejšlí o zítřku ...
Reagovat
Patri.k
Myslím, že takhle intenzivně netrénují :D Ale na jednu stranu, to že hraje intenzivně každý den, je možná mnohem lepší... hráči jsou zvyklí spíš na to, že hrají každý den, GS je výjimka, kde se hraje obden a to je pro tenistu též nezvyk a může to být nevýhoda
Reagovat
Fandina
Nevím, ale viděla jsem je trénovat v Římě spolu, hodinu a bylo to dost ostré. To samé potom Háčka a pak ještě Petra s Babos a to bylo nejostřejší. Rány jako o život. Každá chtěla vyhrát.
Reagovat
misa
Petra dává rány vždy :)
Reagovat
Fandina
Tak to nevím, ale hrály s Babos obě ostře a chtěly každá vyhrát. Alespoň to tak vypadalo. Kdežto oba dva páry Háčka ŠB hrály proti sobě dost intenzivně, ale neměla jsem pocit, že chtějí vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si říkam, že to měla odpískat. Vždyt do finale slamu v singlu se už asi možná nikdy nepodívá...tady se vyšťaví a zítra ji serena vypráská
Reagovat
misa
Asi tak. Žádná rozumná tenistka by to neudělala.
Reagovat
VlS
Ona ví co dělá, klid, hraje tak na půl plynu.
Reagovat
Holahej
Čtyřhra není fyzicky náročná, zápas je nejlepší trénink, na psychiku by byl lepší úspěch, do toho! hra zatím strašná z obou stran....
Reagovat
smazaný uživatel
Pooooooooooooooooooooooojďte!!!!
Reagovat
Fandina
Třetí set a uvidíme.
Reagovat
Fandina
6:5 Háčka ve druhém, přelévá se to neustále. Některé momenty jsou super, ale také se boduje chybou druhých.
Reagovat
aligo
je trochu mimo... snad se seberou :))
Reagovat
aligo
je na podání tragická...://
Reagovat
panzer.dragon
stan má na to porazit djoka, sem o tom přesvědřenej
Reagovat
mayday
Určitě. Murray ho podle mě neohrozí, ale Wawroš by mohl, pokud se dobře vyspí a půjde mu to. Pokud bude hrát tak, jak te%d koncovku druhýho setu s Tsongičem, tak nemusí ani nastupovat.
Reagovat
Fandina
Šafi s Beth jsou pořád o chlup lepší než Háčka herně, nasazením. Ale je to 3:3. Uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Česká televize opět nezklamala. Jde Tsonga s Wawrinkou a na holky jsou krátké vstupy. Ptoč to tam vůbec dávali, že bude SF debla.
Reagovat
Kozoroh
SF mužského singlu má větší prestiž než SF dámského deblu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždycky když se mně daří ve škole, tak je tenis na... Jo-W. i H+H prohráli první set, snad to ještě otočí. Allez! Pojďte!
Reagovat
VlS
Lucko, teď si to pěkně vorala
Reagovat
misa
Š. dnes bojuje s voleji :-(
Reagovat
Fandina
Šafi s Beth Háčka válcují. Hlavně Beth je v loufu. Mají první set.
Reagovat
smazaný uživatel
H+H hlavně nehrajou vůbec svou hru ... Vůbec jim to nejde. Lehké údery kazí :( Snad se jim ve druhém bude dařit více :)
Reagovat
Fandina
Je to tak. Dělají moc chyb, ale i tak mi připadají strašně zakřiknuté, jen čekají. Tak uvidíme jak ve druhém setu.
Reagovat
MorusRubra
Tak to je briliantní:-) Hihihi.
Reagovat
panzer.dragon
to sou granáty od toho wawroše
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka Hradecká je u sítě naprosto marná...
Reagovat
Fandina
OT Prostějov Jupíííííííííí!!!!!!!! Veselka je ve finále. Porazil Ignatika 6:7 6:2 6:2. Gratulka Jirko a poooooooooooooojď!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, že má dnes podporu i mezi francouzskými fotbalistkami... :)
https://twitter.com/GaetaneThiney/status/606778672712974337
Reagovat
Fandina
Deblík je už live na Eurosportu 2.!
Reagovat
sprchon
Úplně prázdnej. :D No není divu, když na hlavním hraje Tsonga SF. Ale je to zajímavý pohled...
Reagovat
aligo
když je prázdný vypadá větší co? :D
Reagovat
sprchon
To jo... :D
Reagovat
aligo
kam se na něj hrabe Filip :D
Reagovat
aligo
konečně jdou na kurt :))
Reagovat
EllNino
Maky nejdřív otočila nepříznivé skore v 2. setu, odvrátila mečbol a pak bohužel nezvládla tiebreak, je to škoda, ale byl to souboj dvou velice nadějných tenistek, Badosa potrápila i naši Káju :) takže pro Maky asi zklamání, ale i semifinále je úspěch, ještě by mohly zkusit vyhrát toho deblíka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Diamant ostre zbrousil...;)
Reagovat
freeteepek
Markéta Vondroušová právě podlehla své 12. nasazené soupeřce:-(
Reagovat
EllNino
ono to nasazení u juniorek je hodně zavádějící, protože spousta holek nehraje všechny juniorské turnaje a třeba Badosa už je i v seniorském žebříčku a letos porazila Petru Cetkovskou a potrápila Káju :)
Reagovat
freeteepek
Tak to jo:-)
Reagovat
sprchon
Končí v SF. Diamantík jí dal 6:4 a 7:6(8).
Reagovat
aligo
bude se ta čtyřhra hrát ještě dneska???
Reagovat
aligo
to je hrozný čekání ://
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím, kde se dá pustit online zápas ve čtyřhře Lucka vs. H+H?
Reagovat
smazaný uživatel
Mělo by to jít na ČT Sport :)
Reagovat
sprchon
Spíš si myslím, že tam budou jen vstupy a že poběží hlavně SF mužů.
Reagovat
smazaný uživatel
To si právě taky myslím, že tam bude WawrinkaxTsonga
Reagovat
freeteepek
V programu je W+T. Proč? Po shlédnutí zápasu Djokovič - Nadal jsem si řekl, že už na chlapy koukat nebudu. Větší nudu jsem dlouho neviděl. Kdybych byl na stadionu, tak před třetím setem asi odejdu...
Drama, které provázelo obě včerejší ženské SF se s tím vůbec nedá srovnat!
Reagovat
aligo
http://cdn.livesport.sx/webplayer2.php?t=privatestreamtv&c=ergrggg35&lang=ru&eid=319084&lid=303756&fwm
Reagovat
sprchon
Souhlas. :)
Reagovat
sprchon
Souhlas. :)
Reagovat
Fandina
Může to být živě na ČT, ted tam je Prostějov, říkali, že by to měli dávat.
http://www.ceskatelevize.cz/sport/zive-vysilani/
nebo si to najít tady
http://tennisform.com/
a tady je už něco rovnou
http://www.sportingvideo.tv/20150524/vv556160065be760.85439187-1079253.html
Reagovat
Atoidi1
http://www.ceskatelevize.cz/sport/zive-vysilani/ct4/
Reagovat
Fandina
OT Prostějov Jirka druhý set s 6:2. Tak ještě jeden. Jirko pojď!!!
Reagovat
panzer.dragon
https://twitter.com/Sofia__RF/status/606517522419077120

je pořád v Paříži to by byla pecka kdyby se šel podívat na stana :-)
Reagovat
aligo
kdo je no. 1 v Hertogenboschu?
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga/Petkovic
Reagovat
smazaný uživatel
no možná Bouchard, nějak jsem jí tam přehlídl
http://www.topshelfopen.nl/en/players/women.html
Reagovat
aligo
je stream na Markétu?
Reagovat
Atoidi1
nenašel jsem, ale z LiveScore vyplývá, že projela první set... :-(
Reagovat
Atoidi1
jo a Veselka projel první set taky - v tajbroši. Petra Krejsová neprošla prvním kolem kvaldy v Hertogen...
Reagovat
aligo
ajajaj ://
Reagovat
vrabejka
Zajimalo by mě jak to Andyudělá když ve 12.30 hraje čtyžhru a v 15.00 kvalifikaci v Hertongenboši :D
Reagovat
smazaný uživatel
Už se to tu řešilo jinde. Pokud H+H vyhrají, tak hrát nebude. Pokud prohrají, tak se případně ten kvalifikační zápas odloží na zítřek, jako se to udělalo třeba v Monterrey.
Reagovat
smazaný uživatel
Těžké, ale vzhledem k tomu, že Lucka má finále zítra a Bethanie titul z mixu, tak háčkám, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Race by mohl dneska skončit, což? :D
Reagovat
Fandina
OT Prostějov ... na ČT Sport právě Jirka Veselý Ignatik semifinále. Tak moc držím palce. Jirko pojď!!!

http://livestream.com/ATP/prostejov2015centrecourt
Reagovat
Oin
Ta kamera to ale zabírá naprosto příserně.
Reagovat
Fandina
nebo živé vysílání ČT
http://www.ceskatelevize.cz/sport/zive-vysilani/
Reagovat
Atoidi1
v singlu a deblu dnes - poradíte někdo, prosím?
Reagovat
Atoidi1
podnět pro správce portálu: opravdu začíná semifinálový zápas čtyřhry Bethanie & Lucka vs. H&H v 11:00 SEČ ? anebo je to spíše až odpoledne. Prosím o event. opravu!

Děkuji a přeji hezký den.
Reagovat
Atoidi1
aha, tak se omlouvám, blbě jsem koukal - je to tam psané až jako druhý zápas...
Reagovat
Acier
Andrea Hlavackova ma dnes v 15:00 hrat singla v Hertogenboschi. Jak to bude stihat, kdyz hraje debla v Parizi?
Reagovat
EllNino
nebude stíhat, koho zajímá Hertogenbosch, když hraje SF na Grandslamu, navíc přechod z antuky na trávu během dne nebo ? :)))) myslím, že to vypustí
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud prohraje, tak jí to teoreticky můžou posunout na zítřek. Pokud ale vyhraje, tak už se nic posouvat nebude. Ale záleží, občas to posouvají, občas ne ... :D
Reagovat
EllNino
hlavně nevím, co by chtěla uhrát, když přejde z pomalý antuky na nejrychlejší povrch, ač se jí na něm daří :))
Reagovat
Jan
V nejhorším bude vyskakovat za jízdy, když bude mít zpoždění :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl by se použít "model Mexiko", kdy H+H hrály finále v Acapulku a na tentýž den měly obě naplánovanou kvalifikaci v Monterrey. Zápasy 1. kola kvalifikace jim byly posunuty, takže po odehrání deblového finále rychle na letiště, letadlem do Mexico City, dvě hodiny spánku v hotelu, znovu na letiště, letadlem do Monterrey, tam rozehrát, šup do zápasu a po krátké pauze další zápas. Docela nářez :-D
Reagovat
Jan
Tak debl začíná v 11, když se s tím nebude párat, za hodinu bude hotovo, pak se rychle přepravit na singla. Je mladá a šikovná, to zvládne :)
Reagovat
Fandina
Debl začíná ne dříve než ve 13 hodin. A měl by být i na ČT. Jinak, pokud ho prohraje, mohla by to tam třeba i stihnout, nebo jí dát na nejpozdější zápas dne, třeba, nevím, jak to chodí.
Reagovat
Acier
Zkousel nekdy nejaky hrac hrat soubezne dva turnaje na dvou ruznych mistech? Myslim, ze jsem nekdy uz o nekom takovem slysel, ale uz si nevzpominam, kdo to byl.
Reagovat
smazaný uživatel
To je nezvládnutelné. Prakticky nikdy se nekonají turnaje blízko u sebe a asi žádného hráče nenapadne, že by odehrál zápas, pak se trmácel stovky kilometrů a hrál hned další zápas, pak se vrátil zpět atd. Nemluvě o tom, že si předem nenaplánuje, kde bude kdy hrát.
Reagovat
tmora
Tak vzhledem k tomu ze Lucka se rozhodla shrabnout všechny prize money - tak dnes ve čtyřhře s Beth jednoznačně držím palce!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist