30 chyb, i tak jde Kvitová přes pasivní Kingovou do osmifinále

28. 5. 2011, 12:44
Aktuality 32
FRENCH OPEN - Petra Kvitová si na French Open zahraje po třech letech ve 4. kole. Česká jednička v dnešním duelu proti Američance Vanie Kingové spáchala velké množství chyb, proti pasivní soupeřce se ale prosazovala i vítěznými údery a došla si pro další dvousetové vítězství. O čtvrtfinále se utká s Číňankou Na Li.
Petra Kvitová

Petra Kvitová si už před předešlým zápasem druhého kola proti Jie Zheng vzala prášky proti utlumení bolavého ramena a také dnes nastoupila s tejpem na postiženém místě. Do premiérového duelu s Američankou Vaniou Kingovou vlétla suverénně a po dvou brejcích vedla 3-0. Jednadvacetileté Češce ale chyběl rytmus a často chybovala. Ale přestože v úvodní sadě dvakrát - vždy již s dvěma brejky v zádech - ztratila podání, sadu vyhrála 6-4. 

O rok starší Kingová byla na kurtu spíše jen do počtu, míčky se snažila hlavně vracet zpět a body na výsledkové tabuli naskakovaly podle toho, jak se dařilo Kvitové. Té se dnes při diktování tempa hry příliš nedařilo a za celý zápas udělala 30 nevynucených chyb, ovšem zahrála také stejné množství vítězných úderů a nakonec i díky ničivému returnu za 84 minut vyhrála 6-4 6-2. 

"Věděla jsem, že její servis není nejlepší. Mohla jsem si stoupnut metr do kurtu a tlačit ji. Return mi píše," komentovala Kvitová.

Bezprostředně po skončení zápasu se příliš neradovala. Z postupu měla radost, s výkonem ale zřejmě spokojená být nemohla; spoustu chyb podpořila mizernou úspěšností na podání i na síti. Navíc se ozývaly i problémy s levým ramenem. "Rameno vydrželo, ale hrála jsem pod práškama, protože ráno tam bolesti jsou," řekla Kvitová Radiožurnálu

Nicméně výkony Kvitové rostou se sílou soupeřek, což bude potřeba potvrdit v osmifinále proti šesté nasazené Na Li, kterou před třemi týdny smetla během cesty za titulem z Madridu. Číňanka si dnes za necelou hodinu poradila dvakrát 6-2 se čtvrtfinalistkou turnaje z roku 2009 Soranou Cirsteaovou z Rumunska.

Aktuálně až 115. hráčka žebříčku Kingová, loňská dvojnásobná grandslamová vítězka čtyřhry, nikdy neporazila hráčku z Top 10 a nepovedlo se jí to ani proti české hvězdě.

Kvitová letos na antuce vyhrála 13. ze 14 utkání. V Paříži ještě neztratila ani set a vyrovnala své maximum ze sezony 2008, zatímco loni vypadla už v 1. kole. Po Roland Garros by si tak už nyní měla ze současné deváté příčky o jednu, pravděpodobně i dvě pozice polepšit.

Pokud Kvitová postoupí potřetí v kariéře do grandslamového čtvrtfinále, narazí pravděpodobně na Victorii Azarenkovou. Jednadvacetiletá Běloruska porazila snadno 6-2 6-3 Italku Robertu Vinciovou a od února si připsala 25. výhru z 29 zápasů. Z nich tři duely kvůli zranění nedohrála, jedinou porážku si připsala v madridském finále právě proti Kvitové. S Češkou současná světová čtyřka prohrála i na loňském Wimbledonu.

"Nemyslím, že to dnes byl můj nejlepší zápas. Ale vím, že se mohu zlepšovat a já se zlepšuju od zápasu k zápasu, což je pro mě velmi důležité," uvedla Azarenková.

Její příští soupeřkou bude Jekatěrina Makarovová, jež se i na druhém letošním grandslamu dostala do 4. kola. Dvaadvacetiletá Ruska dnes porazila 6-4 7-5 Estonku Kaiu Kanepiovou a s Běloruskou si zahraje o svůj životní výsledek na turnaji 'velké čtyřky'.

Poprvé v kariéře si v Paříži zahrají v grandslamovém čtvrtfinále Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. České deblistky v zápase 3. kola porazily 7-6 6-4 rumunsko-slovenské duo Dulgheruová/Rybáriková a o semifinále se utkají proti turnajovým dvojkám Květě Peschkeové a Katarině Srebotnikové. Favorizovaný česko-slovinský pár dnes vyzrál hladce 6-1 6-3 na jihoafricko-české duo Grandinová/Uhlířová.

- FRENCH OPEN ženy (Francie, antuka, 9.938.926 dolarů) -
sobotní výsledky (28. 05. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (9-ČR) - Kingová (USA) 6-4 6-2
Azarenková (4-Běl.) - Vinciová (30-It.) 6-3 6-2
Li Na (6-Čína) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 6-2
Šarapovová (7-Rus.) - Chan Yung-jan (Tchaj-wan) 6-2 6-3
A. Radwaňská (12-Pol.) - Wickmayerová (21-Belg.) 6-4 6-4
Makarovová (Rus.) - Kanepiová (16-Est.) 6-4 7-5
Petkovicová (15-Něm.) - Gajdošová (24-Austr.) 6-2 4-6 6-3
Kirilenková (25-Rus.) - Rusová (Niz.) 6-1 6-1

Čtyřhra - 3. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Grandinová/Uhlířová (16-JAR/ČR) 6-1 6-0
Hlaváčková/Hradecká (ČR) - Dulgheruová/Rybáriková (Rum./SR) 7-6(1) 6-4 

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Benešová/Paes (7-ČR/Ind.) - Chia-jung Chuang/Matkowski (Tchaj-wan/Pol.) 6-4 7-6(1)
Uhlířová/Mertiňák (ČR/SR) - Záhlavová-Strýcová/Tecau (ČR/Rum.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
baggik
A tohle znáte? Žil byl jeden nadaný pán a protože byl skutečně velmi nadaný jmenoval se Nadal. A tenhle pan Nadal měl svůj palác na vrcholu nesmírně strmé a hladké hory a odtud vládl celé své zemi. Té zemi se říkalo tenisová. Mnoho mužů se chtělo vydat za panem Nadalem na vrchol hory ale žádný nevylezl ani do čtvrtiny té hory. Až jednoho dne pan Nadal kouká z okna a vida nějaký odvážlivec leze, podívá se za týden a stále leze, podívá se za měsíc a ten opovážlivec stále šplhá po té hladké strmé skále, podívá se za další měsíc a on už je v polovině, nebudu to zdržovat, za 6 měsíců pobíhá pan Nadal nervózně ve své komnatě a někdo už už klepe na dveře... Pokračování za týden..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nám nakonec udolala Jarmilu 6:2, 4:6, 6:3; Jarmila ještě na začátku třetího setu breakla a vedla 1:0, ale pak si to zazdila těmi nevynucenými chybami. Měla sice zhruba o 10 víc winnerů, ale tak asi o 15 či více nevynucených chyb než Andrea.
Reagovat
BooOoo
budou se některé zápasy smíšené čtyřhry vysílat ? máte někdo nějaký link ?
Reagovat
baggik
Vysílat se budou příští týden zcela jistě až bude méně zápasů a budou na atraktivnějších kurtech. Už dneska ostatně budou hrát na dvojce své zápasy francouzské páry Razzano Norman a Cornet Simon. seznam zápasů co kterej den dávaj a linky najdeš na atdhe.fm
Reagovat
smazaný uživatel
A Dolgopolov doplatil na svou nerozvážnost, vždyť v každém gamu hrál snad minimálně 2 dropshoty, bylo to neuvěřitelně čitelné, Troicki krom pár výjimek všechno dobíhal s přehledem, takže mohljeho údery vracet v pohodě. Ale Troicki dobrý výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
Bych jenom podtknul, že Vania ve skutečnosti až tak pasivní nebyla, z returnu se snažila hrát agresivně, což občas Petře dělalo problémy. No, a na svém servisu jí nic moc jiného, než se snažit vracet Petřiny returny, pokud šly do kurtu, ani nezbývalo, vzhledem k tomu, jaký má servis, resp. spíš "servis".
Reagovat
smazaný uživatel
No a Murray možná skončil, snad se dá dokupy a nějak to dohraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už hraje, snad ten kotník rozchodí, bude muset hrát kratší výměny.
Reagovat
smazaný uživatel
Koho proboha zajímá Murray a jeho "soukromý challenger". :-) My ostatní koukáme na Roland Garros. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A koho zajímá, že nějaký lojza Veic brejknul Nadala, i při Nadalově formě taky spíš challengerový zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc o šlo o zranění, které by mohlo ovlivnit celý turnaj. Nebo ty bys snad chtěl v semifinále Troickiho, Chelu, Fallu či Kubota? Zvlášť, když zápasy Nadala s Murrayem pravidelně nabízí zajímavou podívanou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejíš maso, nerozumíš vtipu. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A tvé maso mělo být další "inteligentní vtip" ? Je jedno, jak to bylo myšleno, nebral bych to jako ani vtip, ani jako narážku. U Nadala taky nidko na US Open nemluvil i challengeru.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jinak, nechci být hnusný, nepřející, ale po tom, co se nechal Murray ošetřit, začal hrát agresivněji a hned byly gamy rychlejší, sice mu to není vlastní, takže dělal chyby, ale bylo to více koukatelné.
Reagovat
smazaný uživatel
To s tím "soukromým challengerem", to byl baggikův včerejší vtip. A vtipné to je nepochybně. Ostatně, kdyby Murray dnes hrál s del potrem, tak už si balí kufry.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dost možné to je, ale na kdyby se nehraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, a zdá se, že Rosol se dnes rozhodl napodobit Stephana Roberta a jeho výkon v 2. kole proti Fogninimu (tedy alespoň soudě dle skore, zápas nesleduji).
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, koukám, že Veic breaknul Nadala. No to jsou mi věci. :-) I když ten break ihned zase ztratil. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Veic breaknul Nadala již podruhé. to dříve na RG bývala proti takovým soupeřům nevídaná událost.
Reagovat
Jestrab
Buďmě rádi, že takto špatný výkon přišel zrovna proti hráčce jako je Kingová, která není schopná využít slabší chvíle soupeřky... Kdyby tohle předvedla proti Li Na, už by v turnaji nebyla. Doufejme, že slabší chvilku si už vybrala dnes, poučí se a proti Li Na bude zase hrát tak, jak jsme u ní zvyklí
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. A taky bych řekl, že jak ukazují dva letošní zápasy s bárou Strýcovou, petře možné víc vyhovuje, když soupeřka dává do úderů přece jen větší páru než dnes dávala Vania.

Mimochodem, jsem jediný, kdo tak docela dobře nechápe, jak mohla Dominika s vaniou prohrát?
Reagovat
smazaný uživatel
Vést v setu 5:1 a nechat to dojít do tiebreaku, tomu se také dá říci umění. :-(

I když ubě jsou od příštího týdne přihlášeny na challenger na trávě v Nottinghamu, takže třeba ani moc daleko v té čtyřhře dojít nechtějí. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
I když tiebreak tedy vyhrály 7:1, takže to zdramatizování setu bylo asi jen pro diváky. :-)
Reagovat
BooOoo
je prosím nějaký stream pro tento zápas ?
Reagovat
smazaný uživatel
Na livescorehunters každopádně ne. Hraje se to na kurtu č. 6, z něhož myslím stream není.
Reagovat
BooOoo
to je škoda, rád se na ně dívám .. a alespoň ukazatel skore někde ?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/index.html
Reagovat
majkl005
Petra nepodala zrovna 2x dobrý výkon....pokud bude takto hrát i proti Na Li tak pochybuju že má šanci na postup do 1/4 finále :-/
Reagovat
Titan
Petra podala 1/2 dobrého výkonu. Hra na síti bylo trýznění diváka, podání strašné. Prostě měla hodně blbý den.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak v rozhodujících momentech bylo podání slušné. Bych řekl, že ono je možná i těžké se pořádně koncentrovat proti soupeři, u něhož vidítě, že i když hrajete pod psa, celkem s přehledem jej porazíte. Já to znám hlavně z pinčesu, kdy nad svými výkony s výrazně slabšími soupeři často kroutím hlavou; člověk sice v pohodě vyhraje 3:0 na sety, ale že by z toho měl nějak extra dobrý pocit, to teda ne. :-)
Reagovat
Titan
Nevím, jak to potom probíhá. Li Na se může těšit ze skvělého výkonu a Petra? Nevím jak ona, ale já bych potřeboval hodně nakopnout, abych na to zapomněl.
Reagovat
smazaný uživatel
No, upřímně řečeno, s Cibulkovou v Madridu hrála většinu zápasu snad ještě hůře než dnes s Vaniou a vzápětí proti Na Li podala skvělý výkon.

Plus nevím, nakolik bude Na Li nakopnutá, protože Sorana dnes byla totálně marná (teda soudě dle těch částí, které jsem sledoval).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist