4. den v Miami: O postup bojují Strýcová a Veselý. Dnes se představí nejvýše nasazení

24. 3. 2017, 12:43
Previews 91
Včerejší program souběžně hraných podniků WTA Premier Mandatory a ATP World Tour Masters 1000 v Miami narušil déšť a dnes se bude několik včerejších utkání dohrávat. Ke svému prvnímu zápasu by měla nastoupit Barbora Strýcová. Jiří Veselý změří síly s nasazeným Albertem Ramosem. Turnaj rozehrají favorité a pět dámských deblových párů s českým zastoupením.

Jako první se z českých nadějí představí Jiří Veselý. Rodák z Příbrami nastoupí na dvorci č. 8 proti 19. nasazenému Albertovi Ramosovi. Veselý proti Španělovi, s nímž před třemi lety na antuce ve švédském Bastadu prohrál, usiluje o premiérové třetí kolo v Miami.

Třiadvacetiletý český tenista se letos herně trápí. Negativní bilance 6-7 hovoři za vše. Dvě výhry v řadě slavil naposledy v lednu v Aucklandu. V prvním kole letošního ročníku Miami Open udolal v třísetové bitvě německého veterána Tommyho Haase.

Jeho dnešnímu soupeři se na tvrdém povrchu letos rovněž nedaří. Ze šesti duelů vyhrál jen dva a chuť si spravil až na oblíbené antuce, na které má letos na kontě jedno čtvrtfinále, dvě semifinále a finále.

Úspěchy na antuce však 24. hráči světového hodnocení zřejmě dodaly sebevědomí. Na předcházející akci v Indian Wells sice vypadl ve třetím kole, nicméně porazil nebezpečného Damira Džumhura a potrápil svého přemožitele Davida Goffina.

Své první letošní vystoupení v Key Biscayne by měla absolvovat patnáctá nasazená Barbora Strýcová. Třicetiletá Češka na úvod vyzve posedmé v kariéře Johannu Larssonovou.

Se švédskou jedničkou má vyrovnanou bilanci na tvrdém povrchu i na antuce. Poslední měření sil loni v Hobartu prohrála. Strýcová prožila fantastický vstup do sezony, od poloviny února se ale rodačce z Plzně příliš nedaří.

Z posledních tří akcí má bilanci 2-3. V Dauhá vypadla v osmifinále se Samanthou Stosurovou, v Dubaji nezvládla úvodní zápas proti Shuai Peng a v Indian Wells nejprve přehrála Saru Erraniovou a následně jednoznačně nestačila na Anastasii Pavljučenkovovou. Na dvě výhry v řadě tak čeká stejně jako Veselý už od ledna.

Do dnešních bojů zasáhnou i největší favorité. Úvodní utkání má před sebou světová jednička Angelique Kerberová. Loňská semifinalistka nastoupí proti Ying-Ying Duan. Číňanka v prvním kole vyřadila jinou německou tenistku Lauru Siegemundovou.

Dalšímu velkému talentu bude čelit Simona Halepová. Světová pětka začne proti devatenáctileté Naomi Ósakaové. S Japonkou měla problémy už na loňském French Open.

Do turnaje dnes vstoupí i loňská finalistka Světlana Kuzněcovová. Dvojnásobná grandslamová šampionka má výbornou formu a pokusí se proti Mandy Minellaové navázat na čerstvé finále z Indian Wells.

I v mužské části se dnes představí loňský finalista - Kei Nišikori. Japonce vyzve Kevin Anderson. Čtvrtý hráč žebříčku Nišikori má s reprezentantem Jihoafrické republiky pozitivní bilanci 3-1, nicméně poslední měření sil před dvěma lety v Šanghaji prohrál.

Letošní ročník odstartují i další hvězdy. Rafael Nadal bude potvrzovat roli favorita v utkání s Dudim Selou z Izraele a zajímavé bude sledovat počínání Milose Raonice proti Viktorovi Troickému.

Včerejší program narušil déšť, a proto se dnes bude několik již včera rozehraných duelů dohrávat. Blízko vyřazení je turnajová šestka Garbiñe Muguruzaová. Španělská jednička prohrává v zápase s domácí Christinou McHaleovou 0-6 2-3. Američanka má navíc výhodu servisu.

Jediný game od porážky je šampionka z Indian Wells Jelena Vesninová. Přitom začala skvěle. Proti Ajle Tomljanovičové, jež se vrací po operaci ramene, získala první set, ovšem utkání bylo přerušeno za stavu 6-3 4-6 3-5 15-15 z pohledu Rusky.

V pátek startuje i deblová soutěž žen a české barvy bude hájit hned pět párů. Květu Peschkeovou čeká po boku Anny-Leny Grönefeldové italsko-rumunská dvojice Sara Erraniová/Monica Niculescuová.

Hned v prvním kole se bude opakovat finále z Indian Wells. Ryze české duo Lucie Hradecká/Kateřina Siniaková totiž narazí na Yung-Jan Chan s Martinou Hingisovou.

Nejvýše nasazené Bethanie Matteková-Sandsová a Lucie Šafářová nastoupí proti páru startujícímu na divokou kartu Jelena Jankovičová/Taylor Townsendová.

Po skončení posledního duelu s českým zastoupením se bude radovat určitě Češka. Síly totiž změří indicko-český tandem Sania Mirzaová/Barbora Strýcová s nizozemsko-českou dvojicí Demi Schuursová/Renata Voráčová.

MIAMI OPEN 2017 - PROGRAM 4. HRACÍHO DNE
pátek 24. 3. 2017
• STADIUM • (od 16:00 SEČ)
1. Halepová (3-Rum.) - N. Ósakaová (Jap.)
2. Muguruzaová (6-Šp.) - McHaleová (USA) 0-6 2-3 / nejdříve v 17:00 SEČ
3. Anderson (JAR) - Nišikori (2-Jap.) / nejdříve v 18:00 SEČ
4. Nadal (5-Šp.) - Sela (Izr.)
5. Kerberová (1-Něm.) - Ying-Ying Duan (Čína) / nejdříve ve 22:00 SEČ
6. Pella (Arg.) - Dimitrov (9-Bulh.) / nejdříve v 1:00 SEČ
7. V. Williamsová (11-USA) - Haddadová Maiaová (Braz.) / nejdříve ve 2:30 SEČ
• GRANDSTAND • (od 16:00 SEČ)
1. Troicki (Srb.) - Raonic (3-Kan.)
2. Bellucci (Braz.) - Robert (Fr.) / nejdříve v 17:00 SEČ
3. Golubicová (Švýc.) - Keysová (8-USA)
4. Johnson (23-USA) - Mahut (Fr.)
5. Sock (13-USA) - Nišioka (Jap.)
6. Verdasco (25-Šp.) - Escobedo (USA) / nejdříve ve 22:00 SEČ
• COURT 1 • (od 16:00 SEČ)
1. Čilič (7-Chorv.) - Chardy (Fr.)
2. Dolgopolov (Ukr.) - Jazírí (Tun.) 0-1 / nejdříve v 17:00 SEČ
3. Carreño (15-Šp.) - Delbonis (Arg.)
4. Kontaová (10-Brit.) - Sasnovičová (Běl.)
5. Young (USA) - Pouille (11-Fr.)
6. Ozakiová (Jap.) - Bertensová (16-Niz.)
• COURT 8 • (od 16:00 SEČ)
1. Veselý (ČR) - Ramos (19-Šp.)
• COURT 9 • (od 16:00 SEČ)
2. Strýcová (15-ČR) - Larssonová (Švéd.)
• COURT 5 • (od 16:00 SEČ)
1. Grönefeldová/Peschkeová (Něm/ČR) - Erraniová/Niculescuová (It./Rum.)
2. Hradecká/Siniaková (ČR) - Yung-Jan Chan/Hingisová (5-Tchaj-wan/Švýc.)
3. Matteková/Šafářová (1-USA/ČR) - Jankovičová/Townsendová (Srb./USA)
4. Mirzaová/Strýcová (3-Indie/ČR) - Schuursová/Voráčová (Niz./ČR)
Kompletní program 4. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

91
Přidat komentář
George_Renel
Nasazené včera a dnes v noci padaly jako zralé hrušky.
Reagovat
VlS
No, nepřeháněj, zas tolik jich nepopadalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Z 20 nasazených rovnou jedenáct.
Reagovat
VlS
Z prvních deseti 1, z druhejch deseti 5 a fakt je, že z dalších 12 9, ale to je normálka, jsou turnaje, kde z nasazenejch nedojde nikdo do SF, což tady zatím akutně nehrozí i vzhledem k tomu, že teď se už nasazené začínají bušit mezi sebou.
Reagovat
EllNino
ale z 32 nasazených 15 vypadlo, to je dost
Reagovat
janek_da
Kosatku, Kadličku, Báboš, Makarovnu a tu francouzskou ciganu bych vůbec nebral jako překvapení.

Je fakt, že ale mohla vypadnout i Žirafa-Blanco, Halep, a naše teta
Reagovat
blixa
Když tak koťátko - Blanko, koťátko. Věř zkušenému zoologovi ;-)
Reagovat
VlS
Ty, těch 32 nasazenejch je hrozný číslo bez odrazu aktuální formy - vem si babču Bobinu, ne zdravotně v pořádku Karličku a tak. Já vážně beru 8, který by měly dojít do QF. A z těch zatím nebuchla ani jedna, což je trochu překvapení pro mě, ale fakt je, že Simona a Mugu k tomu neměly vůbec daleko. Trochu mě osobně vypadnutím překvapily jen Elina a Kiki, o kterejch jsem si nyslel, že půjdou daleko. Rozdíl výkonnosti u holek od řekněme 15 do padesátky je minimální a rozdíl je často z jednoho šťastnýho turnaje nebo naopak ze zdravotního výpadku na pár měsíců.
Reagovat
tommr
pro nás je důležitý, že vypadly převážně nasazený holky z okolí Lucky Šafářový, která ted má jedinečnou šanci k výraznýmu posunu v žebříčku směrem nahoru ... :)
Reagovat
EllNino
to mi nemusíš říkat, to vím moc dobře tohle všechno, žebříček neřeším, jen říkám, že postoupilo víc nenasazenejc :) já jsem ten poslední, co řeší žebříček :D
Reagovat
VlS
Podívej se na live scoring - 15. je Petra, netřeba rozebírat proč - 16. Nasťa má o 1000 bodů míň a o dalších 1000 bodů míň je ta padesátka cca Julia. A překvapí tě, když Julča bude mít trefovací den a smázne Nasťu? Mě teda ne.
Reagovat
EllNino
nemusíš mi tohle vysvětlovat, to vysvětluj otrokům žebříčku, díky ... jestli sis všiml, tak na matchup a herní styly dám o hodně víc než na žebříčkový postavení, jen jsem vypíchl tu bilanci 15:17 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle se ale na to nemůžeš dívat. Ono je i spousta hráček za stovkou, které když začnou hrát, tak dokážou porazit kvalitní hráčky. A pokud hraje dobře celý zápas, tak to zas takové překvapení pro mě není. Jde o zápasy, kdy hráčka hraje, pak zas hraje o ničem, a pak zase jako, že se jí chce asi hrát a možná i vyhrát. Jasně, hraje roli počasí a v prvních kolech možná i nalezení určitého rytmu, ale pro mě takové výkyvy ve výkonu hráčky jsou překvapením.
Reagovat
smazaný uživatel
Se podívej na zápas Bethanie-Nasta v prvním setu 4-1 a koncovka 4-6 a ve druhém zase Bethanie 3-0 a koncovka? :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ted to pro změnu vypadá na kanára...
Reagovat
VlS
Jo, vždycky někdo jednotlivě překvapí. Já jen, že z 32 nasazenejch je po 3 kolech půlka pryč podle mě překvapení není, ale naopak je to zcela normální.
Reagovat
VlS
snadno (6:4;6:1) dál. Pěkně holky!
Reagovat
VlS
jen podle čísel, vyrovnanej zápas, takže se dá asi říct, blbej los.
Reagovat
PetaM
Lucka s Katkou si zatím vedou celkem dobře ... Sice nedokázaly proměnit stav 5:1 a k tomu pak na podání 40:0, ale naštěstí soupeřky z minulého týdne brejkly a mají set 7:5. Škoda, že to není k vidění ... A ještě větší škoda, že takhle nehrály minulý týden ve finále :D
Reagovat
mahycek
Zdravím, od AO bez tenisu v TV. Jaký je stream na Muguruzovou ? A je nějaký na Veselku ? To je ale kurt č.8. Jsem začátečník na streamech, tak se nedivte.
Reagovat
Jabadu
Zkus "ukrajince":

http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=OTcxOTY?f&c=en&i=eWl2bW9iZGlzaA?f?f
Reagovat
FulnekUltras
;))) nemusíme mít luxus, stačí to, co potřebujem... ;)

nakonec i ty zive prenosy cézet skutečné vlastence plně uspokojí ;)
Reagovat
dadaft
tak už víme, jak vypadá technika na kurtu č.9:
jedna hlavní statická kamera plus dvě další naproti kůlu, obě na dálkové ovládání,,,,,,,,,,,,,,,, tohle jde zvládnout s jedním člověkem v přenosovém vozu.
Reagovat
dadaft
a k mému rozčarování věc velmi běžná na Eurosportu, ale na Novasportu ani ČT Sportu jsem ji NIKDY nezažil, na O2TV až do teď taky ne -- přehozený L a P kanál.
Reagovat
dadaft
slušné psycho Chris - Mugu.
Reagovat
VlS
No, Chris pustila Mugu z hrobníkovi lopaty, ale Mugu hraje blbě (40 UE), a Chris hraje zcela impotentní tenis. Hnsnej zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm dobře Taylor dělá mi radost, škoda že jsem usnula :D
Reagovat
smazaný uživatel
Teď McHale za stavu 4:4 30:15 z její pohledu úplně úžasný míček :O
Sice mi to připadalo jako dvojdopad,ale jinak to bylo úplně perfektní!
Tleskám! :)
Reagovat
Fandina
Tak nakonec to Ajla dala 7:5 ve třetím a po té pauze se na skore 30:40 nic nezměnilo, asi byl ten MB hned proměněný.
Reagovat
EllNino
Ajla bohužel neudržela ...
Reagovat
EllNino
tvl déšť při mečbolu -_-
Reagovat
tommr
jestli to ještě Vesnina otočí tak to fakt bude kvůli tomu blbýmu dešti ... :(
Reagovat
VlS
Ajla má teda pech, leda by Jelena dala DF
Reagovat
kada.tom
Taylor krásně potupila babiznu :-))
Reagovat
EllNino
"Buřtík" vyklepl Robertu, asi tobě na truc :D ¨¨

Velká gratulace Taylorce :)
Reagovat
lars
on ji nazyva asi Metracek
Reagovat
Frick
To je mi fakt děsně jedno :o)
Reagovat
bIbec
nedávno sem někdo dával youtube kanál s tenisem live v dobré kvalitě. Neví někdo, jestli to ještě nějak funguje? Nemá někdo odkaz?
Reagovat
smazaný uživatel
Já třeba využívám "SPORTS TRAVEL" :)

https://www.youtube.com/channel/UCaclp7bKBVI1o4Fv5Aq70wQ
Reagovat
bIbec
díky :-)
Reagovat
tommr
a doufám, že to je dneska naposled co se kvůli dešti přerušuje ...
Reagovat
EllNino
Jinak Bethanie dala včera servis 211 kmh :D

https://www.facebook.com/WTA/videos/10155872901946102/?hc_ref=PAGES_TIMELINE
Reagovat
Fandina
Takže vyrovnala rekord Sabine?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_nejrychlej%C5%A1%C3%ADch_pod%C3%A1n%C3%AD_v_tenise
Reagovat
smazaný uživatel
Ten odkaz mi nefunguje, tak přidávám tenhle :)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_nejrychlej%C5%A1%C3%ADch_pod%C3%A1n%C3%AD_v_tenise
Reagovat
VlS
To mě připadá jako nějaká chyba, Bětka mívá 1. pid 160.
Reagovat
VlS
Ale byl to pěknej servis na T, to zas jo.
Reagovat
Krisboy
Taky se tomu sama dost divila.
Reagovat
Krisboy
Reagovat
tommr
stejně nechápu proč Bára hraje na devítce až druhej zápas? Neměl by se odloženej zápas ze včerejška hrát jako první? Zvlášt když má Bára dneska hrát ještě deblovej zápas. Logiku pořadatelů prostě nepobírám ... :(
Reagovat
EllNino
stejně tak, jako když Vesnina s Tomljanovic dohrávají zápas a jsou na programu taky jako druhé ...
Reagovat
tommr
jj u těch je to ještě uhozenější, protože ty můžou za určitých okolností na kurtu strávit jen pár výměn a musí kvůli tomu zbytečně čekat dvě hodiny (v případě deště i víc) ...
Reagovat
EllNino
přesně ... chudinky holky
Reagovat
VlS
Taky mě to hlava nebere. Jestli za tím nejsou televizní přenosy a jejich časování. Po pravdě, nemám úplně tyhle mega turnaje chlapi, holky, 7 kolovej pavouk .... moc rád. Myslím si, že kdyby Mia a IW si prohodily hloky a kluky, tak by to bylo lepší a nikdo by nemusel rozšiřovat středisko.
Reagovat
George_Renel
Ale dyť jim to dopřej .-).
Reagovat
Fandina
A divákům také. Když jedeš na turnaj, kde hrají obojí, tak je to i pro diváka lepší. :-))
Reagovat
Fandina
Třeba chtějí zachovat určitý řád, nejdřív normální zápas a pak dohrávka nebo přesun z minulého dne.
Reagovat
kada.tom
je to tak vždy a všude ... vždycky se dohrávky hrají až jako druhé na programech kurtů
Reagovat
tommr
a důvod?
Reagovat
VlS
Ohlášenej začátek zápasu pro TV
Reagovat
Lunej..
nestihnu, tak držím moc palce, Sam snad už uvidím, tedy pokud bude vůbec co k vidění a hodně se těším na zápas Steva s Mikulášem, sice mě štve, že jeden z nich vypadne, ale věřím, vzhledem ke stylu jejich hry, že by to mohla být pěkná podívaná.
Reagovat
Hector21
Sam s Ash to bude mazec dvou hráček baseballu ;)

ale dneska to budou podle mého supr zápasy, ovšem asi s deštěm...
Reagovat
janek_da
Sam x baby Sam
Reagovat
VlS
No, tak baby Sam bude muset chodit asi 30 let do pisiłovny, aby se vytvarovala jako Sam. Pro mě je to zatím slečna z řeznictví, včetně tý druhý brady.
Reagovat
Dobry-den
"Jediný game od porážky je šampionka z Indian Wells Jelena Vesninová."

A ve výsledcích už je její prohra, a dokonce i naplánovaný zápas třetího kola Lucy s Tomljanovic...tak si vyberte :D
Reagovat
EllNino
je to 5:3 15:15 na serviu pro Alju na serivsu :)
Reagovat
janek_da
což není žádný pořádný náskok, když v druhém Alja vedla 5:1 a nakonec dala set až brejkem na 6:4
Reagovat
EllNino
sad to dá, moc rád bych jí viděl hrát proti Lucce :)
Reagovat
tommr
Vesninovou včera zachránil déšť. Kdyby se zápas nemusel přerušit tak by to Tomljanovicová bez problémů doservírovala. V dohrávce naopak favorizuju zkušenou Vesninovou, která se určitě přes noc dala dohromady ...
Podobnou smůlu měla včera i McHaleová, ale tý v dohrávce proti Muguruze věřím víc ...
Reagovat
janek_da
jj, dohrávky obecně pomáhají favoritům
Reagovat
dadaft
jsem zvědavý, co vlastně dneska uvidíme, Strýcová s Larssonovou sice pořád jako jsou v programu, ale z kurtu č.9 budou těžko obrázky, bych řekl.

taky nasazení zápasu Stosur - Barty na sedmičku je necitlivost pořadatelů -- je to velmi symbolický zápas a minimálně na Grandstandu pro něj místo být mělo.
Reagovat
EllNino
budou obrázky ! :) ty jsi to nečetl, když jsem psal, že letos musí WTA mít všechny zápasy pokryté kamerami, jediná výjimka byla Doha, kde mysleli, že odehrají turnaj na 3 kurtech a nebyli připraveni ... jinak byla možost zatím vidět všechny zápasy ze všech turnajů :)
Reagovat
dadaft
všechny kurty v TV kvalitě nebo stačí i jen jedna statická kamera?
Reagovat
EllNino
to je otázka :D ... ale tady v Miami byly podle mě na všech docela dobře osázené včera

Ale jinak kromě 1. dvou kol Budapešti myslím, že bylo všude víc kamer
Reagovat
Fandina
woytha včera, když měla hrát na devítce, říkal, že ji budou dávat, takže ten kurt by zřejmě měl být na normálních TV kamerách.

Jinak se tu už v roce 2014 psalo, že od roku 2017 budou všechny WTA zápasy dvouhry pod kamerami, ale v jaké kvalitě, jestli jen statika nebo TV přenos, to se asi neví.

http://www.tenisportal.cz/zpravy/z-turnaju-wta-se-budou-vysilat-prenosy-ze-vsech-zapasu-dvouhry-15558/
Reagovat
tommr
měla včera smůlu, že na její zápas kvůli dešti nedošlo a tak jí dneska čekají dva zápasy. Navíc jak singl tak debl hraje na zastrčených kurtech takže je docela možný, že jí zase neuvidíme ani v televizi ani na streamu ...
Reagovat
EllNino
singl vidět musíme, jsou povinni vysílat všechny zápasy singlů, už jsem ti to jednou psal
Reagovat
tommr
no je fakt, že z devítky byl včera stream dokonce na debla tak snad bude i dneska na Báru ... :)
Reagovat
EllNino
myslím, že Bára by měla být i v televizi :)
Reagovat
EllNino
přeju Bětce vše nej, to byl nejlepší dárek, jakej si mohla dát :D .. Akorát mě mrzí, že ve 3. kole musí hrát s Nastěnkou :/ :)

Jinak Janka Čepelová opět potvrdila, že když je zdravá, tak je fakt hodně dobrá hráčka :) Snad Barča zvládne 2. kolo a na tenhle československý souboj bych se hodně těšil :) CoCo po Austrálii trochu vyčichá, ale tak nějak jsem to čekal
Reagovat
Hector21
taky přeji Beth hezké narozeniny a teď už ale konečnou v pavouku....
Reagovat
tommr
hlavně by se ted měla koncentrovat na debla protože jí velmi reálně hrozí, že příjde o post světový jedničky ...
Reagovat
EllNino
myslím, že každej tenistka by ti na to řekl to samý, pokud jsem v dál v soutěži v singlu , debl vždycky půjde stranou :)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem presvedcena, ze i pri rovnocenne uspesnosti v obou soutezich bude ten singlovy vysledek pro kazdeho vys a za sebe bych na jakemkoliv prestiznejsim turnaji uprednostnila pred deblovym titulem i tamni treba neuspesne singlove finale.. ;-)
Reagovat
EllNino
jj je to tak :)
Reagovat
janek_da
A neúspěšné singlové QF s deblovým titulem?
Reagovat
EllNino
pro Bětku by se to podle mě taky docela rovnalo :)
Reagovat
smazaný uživatel
na GS urco.. :-))) Ale tak treba nekdo s tymovym duchem to vidi jinak, ja jsem debla nikdy nehrala. Jen v detstvi (prikazem) :-) taky samozrejme v tech preborech a v lize. Jo a pravda, nakonec teda uplne ve vsem.... uz o berlich.. :-)))
Reagovat
VlS
A máš rychlý berle? Prestiž singla a debla je nesrovnatelná. Jestli do toho vnést " objektivní " prvek, PM pro členku vítěznýho týmu ( 285 tis USD : 2 = 142,5 tis) se přibližně rovná PM za QF v singlu (145,6 tis).
Reagovat
janek_da
Ale zas bylo by fajn, kdyby trochu polevila, aby se jedničkou stala Lucka
Reagovat
tommr
to by Lucce moc nepomohlo když hrajou spolu ... :)
Reagovat
janek_da
zkusil jsem protlačit Lucku, no ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist