5. den ve Wimbledonu: Berdych a Kvitová na 'osmnáctce' o osmifinále

24. 6. 2011, 10:42
Previews 12
Nejlepší české tenisty Petru Kvitovou a Tomáše Berdycha dnes čekají zápasy třetího kola wimbledonské dvouhry. Pokud je zvládnou, postoupí na londýnské trávě do osmifinále. Oba čeští zástupci se odpoledne představí na kurtu číslo 18. Osmá nasazená Kvitová se utká s Robertou Vinciovou z Itálie, turnajovou šestku Berdycha poté čeká zápas s Američanem Alexem Bogomolovem.

Petra Kvitová zatím neohroženě kráčí za zopakováním loňského semifinále. V dnešním 3. kole poprvé narazí na nasazenou hráčku, turnajovou devětadvacítku Robertu Vinciovou, s níž se dosud neutkala. Italka před Wimledonem vyhrála turnaj v Hertogenboschi a na trávě má v zádech už sedm vyhraných zápasů v řadě.

"Je to těžký los, to je jasný. Nesmí se to podcenit," prohlásila Kvitová. "Vinciová hraje moc dobře na trávě, bude to podobné jako s Alexou Glatchovou v úterý, jen se bude asi lépe hýbat. Uvidíme. Hraje čop, liftovaný forhend, má dobrý servis. Nebude to žádná procházka růžovým sadem," dodala jednadvacetiletá rodačka z Bílovce.

Po Kvitové na kurt číslo 18, který loni proslavili Isner s Mahutem rekordní jedenáctihodinovou bitvou, nastoupí loňský finalista Tomáš Berdych. Sedmý hráč světa poprvé na okruhu narazí na Američana Alexe Bogomolova, jehož čeká vůbec poprvé 3. kolo na grandslamovém turnaji.

"Nikdy jsem s ním nehrál. Vím samozřejmě, o koho jde, takovej solidní borec, vyrovnaný údery, bojovník. Musíme si s (trenérem) Tomem (Krupou) sednout a probrat, co viděl on. Ale zase to skončí u toho, že se musím držet toho svého, co funguje, a musím se soustředit na to, co budu na kurtu předvádět já," uzavřel Berdych.

V případném dalším kole si zahraje o čtvrtfinále, v němž už může čelit v repríze loňského finále Nadalovi, s Fishem, nebo Haasem.

Třetí kolo dnes nabídne také řadu dalších zajímavých soubojů. Na centrálním dvorci se trojnásobný finalista Andy Roddick střetne se Španělem Felicianem Lópezem, s nímž svedl už několik vyrovnaných bitev, včetně dva týdny starého duelu v Queensu. Všech sedm vzájemných střetnutí ale dosud vyhrál Američan.

Co nabídnout mají divákům také Daniela Hantuchová a čtvrtá nasazená Victoria Azarenková. Jednadvacetiletá Běloruska je mírnou favoritkou, Slovenka ale letos na trávě prohrála jen ve finále v Birminghamu s ve formě hrající Lisickou a v semifinále v Eastburne vzdala Kvitové. Azarenkovou v obou vzájemných zápasech porazila.

První těžkou zkouškou si projde domácí naděje na titul Andy Murray. Britského tenistu čeká zkušený Chorvat Ivan Ljubičič, se kterým poslední duel - loni na podzim - prohrál. V celkově devátém vzájemném souboji změří síly poprvé na trávě.

Na 'jedničce' vzejde z duelu domácí Laury Robsonové s Marií Šarapovovou příští soupeřka Kláry Zakopalové. Po britsko-ruském klání se na kurt dostane pětinásobná šampionka Venus Williamsová, kterou vyzve španělská přemožitelka Srbky Jankovičové Maria José Martínezová.

Program na dvorci číslo 1 uzavře obhájce titulu Rafael Nadal s Gillesem Mullerem. Španělský tenista nemá na lucemburského soupeře dobré vzpomínky: před šesti lety s ním poslední vzájemný souboj - právě ve Wimbledonu - prohrál.

Až na 'dvojce', na které se včera nelíbilo Sereně Williamsové, bude hrát žebská světová jednička Caroline Wozniacká či v repríze loňského semifinále se utkají Ruska Vera Zvonarevová s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
čtvrteční program (23. 06. 2011)

Centrální kurt (začátek 14:00 SELČ):
López (Šp.) - Roddick (8-USA)
Hantuchová (25-SR) - Azarenková (4-Běl.)
A. Murray (4-Brit.) - Ljubičič (Chorv.)

Kurt č. 1 (13:00):
Robsonová (Brit.) - Šarapovová (5-Rus.)
Martinezová-Sánchezová (Šp.) - V. Williamsová (23-USA)
Nadal (1-Šp.) - Muller (Luc.)

Kurt č. 2:
Wozniacká (1-Dán.) - Razzanová (Fr.)
Ferrer (7-Šp.) - Harrison (USA) ... dohrávka 6-7 6-1 4-6 4-2
Pironkovová (32-Bul.) - Zvonarevová (2-Rus.)
Del Potro (24-Arg.) - Simon (15-Fr.)

Kurt č. 18:
Shuai Peng (Čína) - Baltachaová (Brit.)
Kvitová (8-ČR) - Vinciová (29-It.)
Bogomolov (USA) - Berdych (6-ČR)

Kompletní páteční program ve Wimbledonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Krásně Tomic, ještěže to otočil.
Reagovat
VlS
Je to dneska zajímavé, favoritky to nemají snadné.
Petko vypadla, Vuvu 2 se nadřela víc než kdokoliv čekal, Marion měla kliku a bylo to o fousek,Peng s Baltachou to měla taky na chlup, Věra s Pironkovou má taky hodně starostí a uvidíme, jestli je vyřeší. Tak snad jedině Peťa splnila a Venus plní roli podle očekávání.
U chlapů je možná trošku nečekané vyřazení Aroda, ale ne zase až tak veliké.
Reagovat
VlS
A věrka je venku, jsem zvědavej na Danku s Vuvu1
Reagovat
VlS
Tak dneska předvedla Peťa fantastickou formu. Výbornej servis, stejně dobrej return, údery z obou stran, prostě paráda. Tak ještě 4x a bude to doma. Velká gratulace ke hře a k výsledku samozřejmě taky.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, dnes to byl skoro perfektní výkon; dle oficiálních statistik 37 winnerů (včetně 5 es) a 7 UE (řekl bych, že jich ve skutečnosti tak 11 až 15, ale to je při jejím stylu hry stejně uctyhodné).

Ve 4. kole s Yaninou, doufám, že to tentokrát Petra zvládne ve dvou setech.
Reagovat
smazaný uživatel
sledovala jsem Petrinu spanilou jizdu az od rozjeteho druheho setu, zrovna se opakovane zaskvela z bekhendu, krasny zapas, bez slabin, gratuluju. A ted sup na tu Yaninu! (Ja jistim Berdu a silham na Rafu, schiza :-))
Reagovat
vendulkabendulka
Hotovo. 6:3 6:3, ani to nebolelo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nova Sport opět zabodovala střihnutím na Kvitovou ze zápasu Roddick - Lopéz za stavu 6:6 :-) Závidím Brozovi satelit...
Reagovat
smazaný uživatel
A proč jako závidíš? Je potřeba mít balkon nebo okno s výhledem na jih. Nic víc. Na příjem stačí i ty nejlevnější FTA přijímače DVB-S, žádná dekódovací karta není potřeba.
Reagovat
smazaný uživatel
Balkon a okno na jih jsou přesně ty dvě věci, které bohužel nemám :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-(
Reagovat
smazaný uživatel
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/06/wimbledon-den-ctvrty.html
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist