A. Zverev neprorazí ani na US Open. Talentovaného Němce ve druhém kole vyřadil Čorič!

31. 8. 2017, 03:47
Aktuality 33
US OPEN - Grandslamové trápení Alexandera Zvereva neskončí ani na US Open. Dvacetiletý německý talent a jeden z největších favoritů letošního ročníku ve druhém kole ve čtyřech setech nestačil na svého vrstevníka Bornu Čoriče. Talentovaný Chorvat se do třetího kola závěrečného grandslamu probojoval vůbec poprvé a vyzve v něm Jihoafričana Kevina Andersona.
Alexander Zverev

Alexander Zverev se výraznějšího grandslamového výsledku nedočká ani na letošním US Open. Jeden z největších favoritů, jenž ve Flushing Meadows plnil roli nasazené čtyřky, ve druhém kole prohrál po setech 6-3 5-7 6-7 6-7 s Bornou Čoričem, na kterého nestačil ani podruhé.

Dvacetiletý Němec sice stejně starému Čoričovi nasázel 22 es, nicméně v utkání vyrobil celkem 58 nevynucených chyb a využil jen jeden z jedenácti brejkbolů. Čorič na tom nebyl o moc lépe (1 ze 7), ale na rozdíl od favorita lépe zvládal klíčové momenty.

Zverev si v úvodním dějství suverénně držel servis, díky brejku ze šestého gamu šel do vedení 1-0 na sety a vypadalo to na hladký postup. Němec ovšem ve dvanácté hře druhé sady promarnil vedení 40-0 na podání a na druhý setbol Chorvata už nenašel odpověď.

Další dva sety rozhodl tie-break, v němž v obou případech uspěl outsider dnešního duelu, přestože ve třetím dějství musel likvidovat sedm brejkbolů, a ve dvanáctém gamu závěrečné sady dokonce tři setboly v řadě.

Talentovaný Chorvat si zahraje třetí kolo grandslamu teprve potřetí v kariéře a poprvé v New Yorku. O své premiérové osmifinále na turnajích velké čtyřky se utká s Kevinem Andersonem, proti kterému bude ve třetím vzájemném duelu usilovat o první výhru.

Alexander Zverev prožíval životní sezonu. Tu ale kvalitním grandslamovým výsledkem nepodtrhne. Maximem Němce na majorech zůstává letošní osmifinále z Wimbledonu.

Rodák z německého Hamburku letos vyhrál pět turnajů ATP, z toho dva podniky Masters, když nenašel přemožitele na antuce v Římě a nedávno v kanadském Montréalu, kde ve finále letos jako první porazil Federera, aniž by Švýcarovi nabídl mečbol.

Vím, že jsem tu mohl dokázat velké věci
"Byl jsem nejvýše nasazeným hráčem spodní poloviny pavouka potom, co Andy (Murray) odstoupil. Los je tam hodně otevřený. Měl jsem být favoritem," litoval Zverev na tiskové konferenci promarněné šance. "Vím, že jsem tu mohl dokázat velké věci. Takové, jaké jsem ještě nedokázal. Teď musím dál makat a možná tenhle titul získám v budoucnu," dodal.

S Čoričem, vítězem juniorky na US Open z roku 2013, prohrál Zverev i druhý vzájemný zápas na okruhu ATP. Ve Flushing Meadows dal Němec sice 22 es, ale udělal 58 nevynucených chyb a využil jen jeden z jedenácti brejkbolů.

"Ve druhém a třetím setu jsem hrál hodně, ale opravdu hodně špatně. Je to velké zklamání, ale život jde dál," uznal německý tenista, který s Čoričem, vítězem juniorky na US Open z roku 2013, prohrál i druhý vzájemný zápas na okruhu ATP.

Shapovalov vyřadil Tsongu
Krátce po Zverevovi se z již tak od favoritů prořídlé spodní poloviny pavouka poroučel i Jo-Wilfried Tsonga. Osmý nasazený Francouz, kterému se od březnového narození syna povedl jen menší domácí turnaj na antuce v Lyonu, neuhrál ani set proti Denisi Shapovalovovi
Osmnáctiletý Kanaďan, který nedávno zaskočil i Rafaela Nadala, zvítězil 6-4 6-4 7-6, včetně kvalifikace vyhrál pátý zápas v řadě a poprvé v kariéře postoupil do 3. kola grandslamu. V něm bude čelit Britovi Kyleu Edmundovi.

"Porazit Tsongu na tvrdém povrchu a ještě na tak velkém turnaji je obrovský úspěch. Jsem šťastný, protože jsem hrál dobrý tenis a postoupil jsem do dalšího kola," pochvaloval si Shapovalov.

Největším favoritem spodn části pavouka zůstal Chorvat Marin Čilič. Šampion z roku 2014, který hraje na prvním turnaji od Wimbledonu, po problémech v prvním kole si poradil se svým druhým soupeřem mnohem snadněji. Němce Floriana Mayera přehrál třikrát 6-3.

Čilič je posledním hráčem ve své polovině pavouka, který si na grandslamu zahrál finále. Poprvé se do něj v New Yorku mohou dostat Američané John Isner a Sam Querrey, Jihoafričan Kevin Anderson či Francouz Lucas Pouille.

• US OPEN •
USA, tv. povrch, 50,400.000 dolarů
středeční výsledky (30. 8. 2017)
• Dvouhra muži - 2. kolo •
Čorič (Chorv.) - A. Zverev (4-Něm.) 3-6 7-5 7-6(1) 7-6(4)
Čilič (5-Chorv.) - F. Mayer (Něm.) 6-3 6-3 6-3
Shapovalov (Kan.) - Tsonga (8-Fr.) 6-4 6-4 7-6(3)
Isner (10-USA) - Chung (Kor.) 6-3 6-4 7-5
Carreño (12-Šp.) - Norrie (Brit.) 6-2 6-4 6-3
Pouille (16-Fr.) - Donaldson (USA) 7-5 6-4 4-6 3-6 6-4
Querrey (17-USA) - Sela (Izr.) 6-4 6-1 6-4
Lorenzi (It.) - Müller (19-Luc.) 6-7(4) 6-3 7-6(4) 6-3
Mahut (Fr.) - Ramos (20-Šp.) 4-6 6-4 4-6 6-3 6-0
M. Zverev (23-Něm.) - Paire (Fr.) 6-3 6-2 3-6 6-7(3) 7-5
Anderson (28-JAR) - Gulbis (Lot.) 6-3 7-5 6-4
Schwartzman (29-Arg.) - Tipsarevič (Srb.) 6-2 6-4 7-5
Albot (Mol.) - Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) 6-2 7-6(7) 5-7 0-6 7-6(2)
Edmund (Brit.) - Johnson (USA) 7-5 6-2 7-6(4)
Kukuškin (Kaz.) - Donskoj (Rus.) 6-4 6-4 7-5
Fabbiano (It.) - Thompson (Austr.) 2-6 6-2 3-6 6-4 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

33
Přidat komentář
Kozoroh
Saša má evidentně problém s formátem GS turnajů - ať již proto, že se zápasy hrají na tři vítězné, na místě je víc lidí než na ostatních turnajích, zkrátka a dobře nezvládá na majorech psychický tlak. Měl jsem za to, že angažování Ferrera mu pomůže se zvládáním těchto těžkostí, ale asi to nestačí. Podobný problém měla do loňska Karolína Plíšková, která ho vyřešila angažováním mentálního kouče Mariana Jelínka. Zverev by měl přistoupit ke stejnému kroku, jinak mu hrozí, že setrvá v kategorii "velký hráč malých turnajů a malý hráč velkých turnajů". A to by bylo vzhledem k jeho potenciálu škoda.

Už tak oslabená dolní půlka pavouka se stala vyřazením Zvereva a Tsongy (u Jo-Willa ale prohra překvapením není) vymetenou cestičkou pro Čiliče. Šanci mají i Amíci Sam s Izzym. Že by se po 11 letech dočkali domácí svého finalisty v mužské dvouhře?
Reagovat
Davor1
Ja mám skôr pocit, že absolútne nezvláda mentálne pozíciu jasného favorita, čomu nasvedčujú tie tohtoročné prehry s hráčmi ako Darcis, Verdasco na FO, Chung, Tiafoe či práve s Čoričom. Ako keby v tých zápasoch nedokázal hrať tak uvoľnene ako s Djokovičom či Federerom.
Reagovat
MartinPa
Zverev asi začíná krapánek Berdychovatět - ten taky když je umeteno, tak záhy vymajzne :-) Proto sem rád, že je teď v napěchované skupině - to by mohl dojít daleko a překvapit i sám sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Kozoroh bude sklamany :)
Reagovat
Kozoroh
No1e v NY nehraje, takže zklamaný nejsem. Jsem ale překvapený a udivený, že to Saša zvoral. Měl jsem za to, že mu angažování J. C. Ferrera pomůže zvládat komplikace na GS a los mu hrál do karet. Tento a dřívější kolapsy na GS ukazují, že Saša má s GS formátem podobný problém jako Karolína do loňského roku. Měl by s tím něco dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Los by mu pomohol v QF, SF...

Druhe, tretie kolo mal smolu na zreb..So supermi Federera, ci Nadala sa dvojicka Coric, Anderson neda porovnavat..
Reagovat
Padme
Asi si začal moc připouštět, že jediné, co mu stojí v cestě za prvním GS, je jeho vlastní výkon.
Reagovat
sprchon
Tak to cumim. Videl jsem kousek prvniho setu a vypadalo to, ze Sasa to da v suchym. :D
Reagovat
smazaný uživatel
No videl jsem treti set, a tam zahazoval neskutecne prilezitosti, a kdyz zahodil moznost brejkovat stylem uder od site na tribuny, kdy tomu komentatori nedokazali ani uverit, tak jsem si rikal, ze asi pujdu spat:))) s nadeji, ze trebas prestane ty sance zahazovat...
Co vic hral dost opatrne - sice diky tomu vznikaly opravdu paradni vymeny, no ale tim se pohrbil...
Reagovat
dappe
Querrey po semifinále Wimbledonu do finále US Open? Je to docela reálné.
Reagovat
Marduch
Querrey - Čilič, předčasný finále ;)
Reagovat
Kozoroh
Hmm, tak to ani omylem, předčasné finále bude na druhé straně pavouka.
Reagovat
panzer.dragon
chudák šáša
Reagovat
Labi
nemastný neslaný výkon, tak nějak nevidím na jeho hře nic zajímavého, nápaditého..
Reagovat
pockerface
Hezky se to zamotává. O to víc mě sere ten Můra, že to neodpískal před losem. Takže Roger, Nadal, Berdych, Dimitrov se budou vzájemně vytloukat a Čilič se může v druhé půlce pavouka jen usmívat pod vousy, protože jeho největší soupeři jsou žebříčkově pod ním. Neříkám, že ho nemůže potkat ten samý osud jako Sašu, ale prostě zase z té druhé půlky vyjde méně očekávaný Q, SF. Jo a Tomáš už by taky mohl mít někdy štěstí a být v jiné části pavouka než je Roger nebo Rafa. Jo Marin snad uplatil Můru,aby to odpískal a pak uplatil pořadatele, aby ho posunuli z pozice č.5 místo Můru. To se tak někdo má :-) (P.S. samozřejmě o tom uplácení je to žert, kdyby to někdo náhodou nepochopil :-) )
Reagovat
Ground_stroke
podľa mňa by Marin porazil Muru, keby ten nebol zranený a stretli by sa v pavúku, záležalo by na aktuálnej forme
Reagovat
GaelM
Přesně, je to hrozná smůla. Přesně jsem čekal, že Zverev to neunese... a nezůstal dokonce ani Tsonga, teď už si to Čilič může pokazit snad jedině sám. A Tomáš zatím na druhé straně bude muset bojovat s Nadalem :/
Reagovat
Mayo
Overrated Zverev konci, to berem (:
Reagovat
pockerface
Zverev trochu připomíná Karolínu do loňského roku. Kdy všichni věděli, že má Karolína talent a schopnosti udělat velký výsledek na GS. Vyhrála i pár turnajů, ale svůj um a talent na GS neuměla prodat. Takže až Saša to své očekávání a to, že by měl jít daleko a že je favorit ustojí, proleze přes třetí kolo, tak bude podle mě jako Karolína. Ale asi ještě nenastal ten správný čas. Tak možná příští rok.
Reagovat
Nola
Borna hral konecne ako Djokovic? nevidela som, ale citam, ze zrejme ano, mlady Zverev je zatial hracom M1000, myslela som, ze si zahra min. finale, tak ako Novak v jeho veku, vsetko tomu nasvedcovalo... na tejto strane pavuka moze byt celkom prekvapivy finalista/vitaz, ak nepocitam Marina
Reagovat
Pe3k
Djokovic z něj nebude, ani omylem. Borna bude rád, když se příští rok dostane a udrží v top 50... navíc končí v dalším kole. Zverev je na gs zatím slabý jak čaj.
Reagovat
Nola
nechajme sa prekvapit, Borna je stale velmi mlady, ale uz ma na konte par skalpov hracov TOP10, zapas som vydrzala sledovat iba 1.set, Zverev tricko a la Bjorn Borg, co mu neodpustim :D Borg je iba jeden....
Reagovat
smazaný uživatel
Hello Petríček...Pekné ránečko...Ďalšie ráno, kedy si musis pripadat ako blbec...Zivot sa s tebou nemazná..:)
Reagovat
Franky
ach ty saso ty si kolkokrat povedal kravinu za ktoru si sa tu este aj s kazdym hadal a potom si sa tvaril ze to nikto nepochopil....ze to pises zrovna ty...
Reagovat
Pe3k
Nevím jak u tebe v Petrzalce, ale u nás je ráno ráno, nikoliv v půl 11...
Jako blbec si připadám, když s tebou neustále ztrácím čas!

Coric postoupil do druhého kola a ty z toho máš vánoce... tvůj dosavadní životní úspěch co? No osobně proti němu nic nemám, jen se směju tomu jakého hráče z něj děláš, přitom borec není ani v top 50 a jeho největší úspěch je, že sejmul tragicky hrajícího Nadala. Jeho vrstevník Zverev má už 2 Masters a byl 4 nasazený na gs, což Borna nesrovna do konce kariéry.
Reagovat
smazaný uživatel
Opat si nepochopil jednoduchú pointu, ale to sa tak nejak od teba aj čakalo...

Vobec mi nešlo o porovnanie Corica so Zverevom, ale o tvoju velkohubú predikciu (pozri slovnik), ze Sašovi bude stačiť aj podpriemerný výkon na výhru..

Apropos, ludia ktorí nestávajú do fabriky u Baníku majú naozaj ráno o 10:30..:)
Reagovat
Pe3k
Jasně, no čekal sem, že Šáša vyhraje, nestalo se tak, no alespoň to udělalo někomu radost...
Reagovat
Franky
ano okrem Borny a jeho timu aj Trollhandovi na TP :D
Reagovat
Tornes
Denis po dalším výborném výkonu ve třech setech porazil i Tsongu! Až na chvilkové záváhání ve třetím setu, kdy nedopodával, velmi dobrý zápas zejména z pohledu podání. Na síti také dost dobré, údery jako obvykle, tj. většinově skvělé, občas pár jednoduchých chyb. Skoro by se mi chtělo říct, že hrál špatně na returnu, ale ty Joovi 135 MPH bomby se vrací docela těžko a pořád byl Denis na returnu nebezpečný. Klasicky se ve dvou hrách vyházel a v další mu to tam padlo a hned z toho byl brejk, obzvlášť když sem tam pomohl i Tsonga.

Co se mi dost líbilo byla poslední hra před TB. Denis byl brejknutý poté, ce se zejména vlastními chybami dostal na 0:40 a už se z toho nevyhrabal. V další hře hrál skvělý tenis, od returnu až po údery, a Tsonga musel zahrát snad výměnu dne, aby nebyl okamžitě brejknutý zpět. Jednoznačně když Denis z nějakého důvodu potřebuje, tak dokáže přidat na plyn a zatápět i na returnu komukoli. I v TB následně pokračoval v podobném výkonu a nedal Tsongovi moc šanci.

Příště Edmund. Toho Denis letos už jednou porazil, ale velmi těsně. Edmund tehdy dokonce vyhrál víc míčů než Denis. Tak uvidíme, jestli Denis potvrdí svoje zlepšení a přidá další cenný skalp, nebo přijde nějaký mírně horší výkon. Nemůže přece takhle skvěle hrát pořád, ne? Nebo může? :D
Reagovat
Franky
Shapovalov mi pride taky mix Federera s Hewitom :D ale zacina to aj herne celkom potvrdzovat :)
Reagovat
EllNino
nevím, jestli může, ale zatím je to pohádka, moc se mi tenhle příběh líbí a jeho mám čím dál tím víc oblíbeného :)))

Jak říkáš, Edmund bude taky těžký soupeř, ale Denis v Montrealu ukázal, že se po posvícení nepodělá v dalším zápase, tak snad to potvrdí :)
Reagovat
Davor1
To sú tie typické Čoričove haluzácke zápasy, kedy párkrat do roka zahrá nereálny tenis na jeho pomery a spôsobí prekvapenie. Neverím, že toto zopakuje, podľa mňa poletí už v ďalšom kole s Andersonom...

Zverev... ten na GS asi ešte nemá hlavu, nedokáže tam hrať svoj najlepší tenis. Dnes neskutočne tragický v kľúčových momentoch setov, hlavne tie koncovky, v ktorých nevyužil hromadu BP, či pustil svoj servis zo 40-0... Nie je to až taký zázrak, aký sa z neho pred turnajom robil, má pred sebou ešte kopec roboty, aj keď z tej nex gen je o parník pred ostatnými...
Reagovat
svetova.dvojka
Jo jo letos bude hrát Zverev dva turnaje mistrů...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist