Abú Dhabí: Berdych začal sezonu porážkou, Murray prohrál s Tipsarevičem

27. 12. 2012, 15:58
Aktuality 20
V Abú Dhabí dnes odstartovala prestižní třídenní exhibice a první zápas sezony se nepovedl české jedničce Tomáši Berdychovi, který prohrál s Davidem Ferrerem. V úvodním utkání došlo k překvapení, když Andy Murray nestačil na Srba Janka Tipsareviče a obě semifinále tak budou španělsko-srbská.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych začal novou sezonu proti stejnému soupeři, s nímž odehrál poslední zápas té uplynulé. S Davidem Ferrerem Berdych prohrál 18. listopadu ve finále Davisova poháru hladce 0-3 na sety a set se Španělem neuhrál ani na exhibici v Abu Dhabí.

Český tenista vstoupil do utkání špatnou nohou a brzy prohrával 0-5. Pak sice světové pětce sebral podání, sadu už ale zachránit nedokázal. Ve druhém dějství byl Berdych vyrovnanějším soupeřem, porážce 2-6 4-6 ale nezabránil. Po dnešku tak má s Ferrerem bilanci 3-7.


Sedmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí tak na exhibici ve Spojených arabských emirátech nezopakuje svůj výkon z roku 2011, kdy postoupil do semifinále, ale v dalších dvou zápasech prohrál. Už nyní tak může odletět do austraského Brisbane, kde ho příští týden čeká první ostrý turnaj sezony a zároveň generálka na Australian Open.

Třicetiletý Ferrer vyzve v pátečním semifinále už ve 12:00 hodin SEČ světovou jedničku a obhájce titulu Novaka Djokoviče.


Andy MurrayMurray nestačil na Tipsareviče
V zahajovacím utkání 5. ročníku Mubadala World Tennis Championship se zrodilo řekvapení na úkor vítěze z roku 2009 Andyho Murrayho. Olympijský šampion a vítěz US Open v prvním utkání nové sezony prohrál 3-6 4-6 s Jankem Tipsarevičem, který tak bilanci vzájemných zápasů snížil na 4-5.

"Trénoval jsem velmi tvrdě v Miami, ale mám ještě několik věcí, na kterých musím v příštích týdnech zapracovat. Ale těším se na to," řekl Murray, který bude příští týden obhajovat titul v Brisbane.

"V Austrálii hraju rád. Už několikrát jsem tam předvedl svůj nejlepší tenis, tak doufám, že to to dokážu zopakovat i letos," uvedl dvojnásobný finalista Australian Open.

Tipsarevič byl ze skalpu světové trojky nadšený. "Jsem velmi rád, že jsem dnes večer dokázal hrát velmi dobrý tenis. Vím, že to je jen exhibce, ale ne každý den si zahrajete s grandslamovým šampionem a olympijským vítězem."

Srbský tenista se v pátečním semifinále utká se Španělem Nicolásem Almagrem, který zastoupil nemocného - dvojnásobného šampiona - Rafaela Nadala.

 

- EXHIBICE ABÚ DHABÍ -
Spojené arabské emiráty, tv. povrch
čtvrteční výsledky (27. 12. 2012)

Předkolo:
Tipsarevič (Srb. ) - Murray (Brit.) 6-3 6-4
Ferrer (Šp.) - Berdych (ČR) 6-2 6-4

Další program:

Pátek 28. prosince (semifinále):
12:00 Djokovič (Srb.) - Ferrer (Šp.)
13:30 Almagro (Šp.) - Tipsarevič (Sr.)

Sobota 29. prosince:
12:00 zápas o 3. místo
14:00 finále

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/418149_387165008042791_1633819283_n.jpg

http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/548011_387165004709458_421408526_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
..... David je taky mrnous a jak osklive s nim panes zatocil... ;-) Tesim se, az se Berda taky nauci hrat tak rychle po odskoku.. :-)
Reagovat
nouma
Oba zápasy se mi líbili a výsledky dopadli tak jak sem si tipoval. Příjemné odpoledne u tenisu a dnes to zapokujeme
Reagovat
Roger_Federer
ty si dostala ban??
Reagovat
Karl
V EZ je napsáno, že Berdych může odletět do Brisbane dřív, ale on je přihlášený do Čennaj.

http://www.aircelchennaiopen.org/2013/players
Reagovat
tommr
jj máš pravdu - Tomáš by měl příští týden hrát v Chennai ...
Další chyba v článku se týká vzájemný bilance. Jak už tady v diskusi zaznělo exhibiční zápasy se do vzájemné bilance nepočítají takže s Ferrerem to má i nadále pouze 3:6 ...
Reagovat
Karl
A další věc na kterou si myslím, že by se mělo upozornit, je, že Petra Cetkovská se odhlásila z Auclandu.
http://www.asbclassic.co.nz/players/
...ještě včera tam byla.
Reagovat
smazaný uživatel
No bohuzel Tom opet nemel sanci a zase rychly povrch, David je opravdu na vrcholukariery a nevadi mu na jakem povrchu hraje. Vubec zapas nebral jako exhibici, sel do toho tradicne urputne a na sto procent. Tom to tempo nevydrzel bez chyb. No uvidime?
Reagovat
smazaný uživatel
David je proste uzasny.. :-) Kdyz Berdovi vychazi jeho strojovy tlak, pohoda, ale rozhodne neni takovy zivacek, aby si vybehal uhly, jak si nebude chodit na sit pro vitezny mice, bude s nim amen...
Reagovat
tommr
jj bylo to dost jednoznačný a v prvním setu hrozil Tomášovi dokonce kanár. Tomáše tentokrát neomlouvá ani to, že to byla jen exhibice, protože se hrálo naplno. Pokud se chce letos prosadit i na GS bude muset ještě trochu přidat ... :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
marika
Třeba je to na tomhle "turnaji" domluvený kdo má postoupit. Nebo chtěl Murray ještě den na víc volna :D
Prosím jak se rozhodne, kdo nahradí Nadala, když to zrušil? Proč zrovna Almagro?
Reagovat
smazaný uživatel
Tragédie to není, šance měl, snažil se hrát agresivně, holt to často nevycházelo. Furt lepší zkozušet a vyletět teď. Aspoň nebude ubírat sebevědomí Djokovičovi, aby ho pak mohl klepnout v Austrálii :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m6wt4hwJpy1qbz2dfo1_400.gif
Reagovat
Nola
tragérie to rozhodne není:-)))
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151194440391966&set=a.231935561965.134843.16814976965&type=1&theater
užívajú si spolu:-))) kujú pikle, kto skôr vyletí....
Reagovat
smazaný uživatel
vubec to nebyla tragedie, hlavne to nijak nezral, spatny timing se dal cekat (u kazdeho), agresivni snahy byly zrejmy a fajn a asi se budes smat - ja Andyho tak "nectu", ale prislo mi, ze je u FH zmena v praci zapestim, mozna i dokonce v drzeni. Takovy hrac uz techniku jen tribi, ale s FH se podle me hnulo. Mozna vliv Ivana, jeho FH psal.
Jinak Janik hral dobre, ale zas - to jsou vsechny jeho karty, jiny uz nedostane.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
NEdá se než souhlasit, na forhendu pracují už od začátku roku, pokrok a něm byl vidět už během roku, teď čekám posun výraznější ještě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vytriezvenie prišlo ešte v starom roku..Alebo logikou jedného miestneho odborníka, Andy radšej prehral, aby mu s Djokovičom nekleslo sebavedomie :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
Alois_Mlok
Exhibiční zápasy se do vzájemné bilance nepočítají, takže Murray to má s Tipsarevičem stále 5:3.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist