Agnieszka Radwaňská vypadla ze hry o Dauhá

21. 10. 2009, 16:02
Aktuality 3
WTA MOSKVA - Polská tenistka Agnieszka Radwaňská nezvládla náročný program konce sezony a v boji o Turnaj mistryň stejně jako před rokem neuspěla. Její naděje definitivně ukončila Ruska Kirilenková. V Moskvě končí i Italka Pennettaová, jež kvůli zranění zápas nedohrála.
Agnieszka Radwaňská

V New Yorku skončil poslední grandslam sezony a Polka Agnieszka Radwaňská neměla na svém kontě jedinou semifinálovou účast. Jen čtvrtfinále z Wimbledonu ji teoreticky drželo ve hře o Turnaj mistryň.

Na závěrečném klání osmi nejlepších tenistek sezony ale hrát toužila, a tak si na poslední čtyři týdny kalendáře WTA naplánovala čtyři turnaje. V Tokiu si poprvé zahrála semifinále, o týden později v Pekingu byla dokonce ve finále. Minulý týden jí ale už docházely síly a v Linci prohrála před finálovými branami s Kvitovou.

Do Moskvy přicestovala unavená a navíc s drobnými zraněními. I v dnešním duelu s domácí Marií Kirilenkovou se nechávala ošetřovat a po mdlém výkonu padla dvakrát 3-6, když nevyužila jediný z pěti brejkbolů.

"Byl to těžký zápas a cítím se dost vyčerpaná. Opravdu jsem se snažila, protože jsem ještě měla šanci na účast v Dauhá, ale je tu na mě moc pomalý povrch. Abyste vyhráli výměnu, musíte toho hodně naběhat," povzdechla si Radwaňská, která s Kirilenkovou prohrála i před necelými dvěma měsíci ve 2. kole US Open.

Loni rovněž bojovala o Turnaj mistryň do poslední chvíle, ale také neuspěla. Do Dauhá přesto cestovala jako náhradnice a dokonce se dostala na kurt na jedno utkání, které vyhrála. Podobnou roli může plnit i letos.

Jistou účast na Turnaji mistryň má sedm tenistek, o poslední volné místo bujují už jen Jankovičovoá a Zvonarevová. Obě na Kremlin Cupu postoupily do 2. kola již včera.

Do Dauhá letí osm nejlepších tenistek sezony a dvě náhradnice. Z již jisté sedmičky účastnic se však ještě některá může omluvit. Například Caroline Wozniacká z Dánska včera nedohrála zápas v Lucembursku. Před odletem do Kataru, kde turnaj začíná 4. listopadu, by ale prý měla být v pořádku.

Kvůli zranění dnes nedohrála zápas prvního kola v Moskvě také Italka Flavia Pennetaová. I ona měla zápas proti Maďarce Agnes Szavayové dobře rozehraný, za stavu 6-4 0-3 ale vzdala.

První Italka v Top 10 Pennettaová by v listopadu měla letět na "malý turnaj" mistryň na Bali.

Špatný den favoritek v Rusku zahájila už v prvním dnešním utkání šestá nasazená Jelena Vesninová. Ruská tenistka ve třech setech nestačila na krajanku Rodinovou.

Už v zápase druhého kola neuspěla další domácí favoritka Naďa Petrovová, jež podlehla Aljoně Bondarenkové z Ukrajiny.

- WTA PREMIER MOSKVA (Rusko, tv. povrch / hala, 1.000.000 solarů) -
středeční výsledky (21. 10. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Kirilenková (Rus.) - A. Radwaňská (3-Pol.) 6-3 6-3
Szavayová (Maď.) - Pennettaová (4-It.) 4-6 3-0 skreč P.
Rodinová (Rus.) - Vesninová (6-Rus.) 6-1 3-6 6-2
Schiavoneová (8-It.) - Llagosteraová (Šp.) 6-7(2) 6-4 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
A. Bondarenková (Ukr.) - Petrovová (5-Rus.) 7-6(3) 6-3
Govorcovová (Běl.) - Martinezová-Sanchezová (Šp.) 6-1 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Kondraťjevová/Zakopalová (Rus./ČR) - Djatčenková/Dzehalevičová (Rus./Běl.) 6-4 4-6 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
skott
Aga se nema za co stydet, bojovala az do konce, prestoze sance na ucast byli mizive.I kdyby cely turnaj vyhrala, pravdepodobne by to nestacilo, navic by stejne byla v Doha k smrti utahana.Takhle si alespon udela prijemnou dovolenou a bude v klidu cekat na sanci jako nahradnice.
Vyhrou nad Agnieszkou si otevrela cestu do semi Kiri, tak doufam, ze to nepokazi;) Po zpackane sezone by poradny vysledek v rodnem meste byl aspon malou naplasti.Dneska to bylo jeji vubec prvni vitezstvi pred domacim publikem.
Reagovat
smazaný uživatel
Páni, ten souboj mezi Verou a Jelenou bude opravdu litý boj. Pětibodový rozdíl mezi nimi v Sony Ericsson Championship Race je toho důkazem. Uvidíme, jestli se dá do pucu Caroline, pokud ne, tak to zas až taková dráma nebude.
http://www.sonyericssonwtatour.com/page/RaceToSECSingles/0,,12781~0~1~100,00.html#
Reagovat
smazaný uživatel
S těmi body je to složitější. Do Race žebříčku se totiž počítá jen 16 nejlepších výsledků uhraných od začátku ledna 2009. Slovo nejlepší se ale musí brát s rezervou. Přednost mají všechny neúspěchy na grandslamových a Premier mandatory turnajích, ty ze součtu nevypadnou za žádných okolností. Stejně tak nuly za neúčast. Jankovič tam má nejhorší nahraditelný výsledek za 120 bodů, kdežto Zvonarevka jen za 60 bodů.
Pokud v Moskvě obě vypadnou ve čtvrtfinále (to je za 120 bodů), líp v konečném součtu pro Doha bude Zvonarevka, protože ta si k aktuálním bodům přičte 60, ale Jankovič vůbec nic!
Doufám, že Květuše nebude Věru moc zlobit a že Lucie se proti srbici bude snažit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist