Kvitová i Zahlavová-Strýcová v Lucemburku dohrály

20. 10. 2009, 14:17
Aktuality 0
Z kvarteta českých tenistek zůstala v Lucemburku ve hře už jediná. Po Ivetě Benešové se s turnajem rozloučily i Barbora Zahlavová-Strýcová a Petra Kvitová. Ani jedna z nich dnes proti svým soupeřkám neuhrála set.
Petra Kvitová

Barbora Zahlavová-Strýcová prošla v Lucemburku v předchozích dnech úspěšně kvalifikací, na 38. tenistku světa Shahar Peerovou ale dnes nestačila. Peerová v utkání ani jednou neztratila podání, přestože třiadvacetiletá rodačka z Plzně měla ve druhém setu pět brejkbolů, a do druhého kola postoupila po hodině a 22 minutách.

Pro Izraelku to byla už třetí letošní výhra nad Zahlavovou-Strýcovou. Problémy jí česká tenistka dělala jen v Aucklandu, v Estorilu pak nad ní zvítězila rovněž ve dvou setech.

Ještě kratší dobu trvalo v Lucemburku účinkování Petry Kvitové. Finalistka z Lince dnes nastoupila proti švýcarské veteránce Patty Schnyderové, které byla vyrovnanou soupeřkou jen v úvodní sadě. V ní dokázala soupeřce sebrat podání, sama ale o svůj servis přišla dvakrát a set prohrála 4-6. Ve druhém dějství sice zpřesnila podání, Schnyderová jí ho ale znovu dvakrát prolomila a za 65 minut zvítězila 6-4 6-1.

Na podniku s dotací 220.000 dolarů tak z českých tenistek zůstává ve hře už jen Lucie Hradecká.

Schnyderová se o čtvrtfinále utká s Kim Clijstersovou. Belgičanka startuje na prvním turnaji od triumfu na US Open a ani v Lucembursku nezklamala. V duelu s Američankou Meghann Shaghnessyovou neztratila jediný svůj servis a za 70 minut vyhrála 6-2 6-2.

Wozniacká se zranila
Chvíli po druhé nasazené uspěla měla do 2. kola nakročeno i turnajová jednička Caroline Wozniacká. Ta nastoupila proti domácí Anne Kremerové, jež na poslední chvíli nahradila Melanii Oudinovou ze Spojených států. Ta se kvůli viróze omluvila hodinu před utkáním.

Lucemburská náhradnice dokázala s dánskou favoritkou držet krok jen prvních deset her, kdy dokonce dokázala hned třikrát sebrat soupeřce servis. Pak převzala otěže zápasu Wozniacká, jenže za stavu 7-5 5-0 zápas kvůli zranění kolena vzdala.

Wozniacká je již jistou účastnicí Turnaje mistryň, nyní je však její start v Dauhá ohrožen.

Výsledky - Lucemburk (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Peerová (Izr.) - Zahlavová-Strýcová (ČR) 6-1 6-3
Schnyderová (Švýc.) - Kvitová (ČR) 6-4 6-1
Kremerová (Luc.) - Wozniacká (1-Dán.) 5-7 0-5 skreč W.
Clijstersová (2-Belg.) - Shaughnessyová (USA) 6-2 6-2
Vinciová (It.) - K. Bondarenková (7-Ukr.) 6-0 6-2
Hercogová (Slovin.) - Camerinová (It.) 3-6 7-5 7-5
Bacsinszká (Švýc.) - Coinová (Fr.) 6-4 6-3
Cornetová - Rezaiová (obě Fr.) 6-0 6-2
Flipkensová (Belg.) - U. Radwaňská (Pol.) 6-4 6-3
Srebotniková (Slovin.) - Grönefeldová (Něm.) 7-5 6-3
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist